Tuleeko aloitusta nyt ollenkaan?

Aamulla 19. heinäkuuta syntyy ravussa Uusi Kuu. Aurinko on Uuden Kuun hetkellä ehtinyt nousta horintin yli, vähän ennen puolta kahdeksaa, ja asteissa Kuun ylitys Auringolle tapahtuu 26°54’ rapua, meillä viimeisessä huoneessa kartalla (Helsingin koordinaattien symboloidessa koko maan tilaa).

Vaikka Uusi Kuu syntyy eläinradan asteissa Auringon ja Kuun yhtymästä, eivät taivaan valot ole nyt kovin hyvin kohdennuksessa eli liitossa keskenään. Samaa linjaa Auringon kanssa taivaalla edustaakin Jupiter, eli Aurinko ja Jupiter ovat paralleelissa keskenään. Aurinko siis käväisi kaikkein korkeimmassa kohdassaan Kesäpäivän seisauksessa, ja on tuosta pudottanut pikkuisen alaspäin ravun asteissa kulkiessaan. Jupiter taas liikkuu kaksosissa pikkuhiljaa lähemmäksi korkeaksi kipuamisen kohtaa kaksosen ja ravun merkkien taitekohdassa. Muistaakseni Jupiter ei kuitenkaan ylitä nytkään deklinaation rajaa kierroksellaan, vaikka korkeimmassa kohdassaan omaa rataansa käykin.

Mutta auts, Kuu kyllä ottaa nyt itseensä kun sen uutuus näin sivuutettiin. Uusi Kuu ravussa ei ole mikään helppo Kuu, vaan vaativa, runsas ja miltei tukahduttavan täyteläinen. Mikään ei loukkaa Kuuta ravussa niin paljon kuin sivuuttaminen, ja tässä mielessä siinä on paljon samaa kuin naapurissaan leijonassa. Meidän tulee siis huomioida Kuun aloitukset asiaankuuluvalla hartaudella, tukea niitä näyttävästi, jotta herkkä (mutta oikeasti tosi voimakas) kasvu pääsisi vauhtiin.

Silti minä kehottaisin varovaisuuteen uusien aloitusten suhteen. Ainakin minun silmääni näyttää siltä kuin Kuu jäisi kurssittomaksi heti synnyttyään uudeksi Kuuksi. Siitä tulee ikävä kyllä tulokseton leima. Voisiko aloituksista pitää ihan kokonaan lomaa? Minä en ainakaan pistäisi vastaan.

Vaikka rapu-Kuu on omillaan ja vahva, on nyt ajassa toisenlaisia merkkejä, jotka eivät ainakaan ole helppoja, ja energioina voivat olla jopa vaarallisia. Marsin vastakkaisuus Uranukselle on hyvin tarkka, ja jokin räjähdysherkkä etsii nyt ulospääsyä ja tasapainoa. Jupiterin ja Pluton välillä on hankala kvinkunssi, eikä vallankäyttö ole nyt yksiselitteistä. Ihan kuin Jupiter ei nyt malttaisi pitää itseään erossa, vaan sotkeutuu kulmalla Marsille ja Uranukselle tämän T-ristin välienselvittelyihin, sellaiseen suurvaltojen ratkaisijan suureelliseen tyyliin. Jos minulta kysyttäisi, pitäisin Kuun osoittamaa aloituksen kohtaa nyt liian omakohtaisena ja sokeana ulkomaailman myllerryksille. Kuu ravussa on hellittämättömän subjektiivinen, ja vaikka jokin olisi omalla kohdalla toiminut, ei sitä välttämättä pysty toteuttamaan maailman räjähdysherkässä ilmapiirissä. Ja vaikka Kuu ja Aurinko ovat yhä kulmassa Saturnukseen, mikä voisi tuoda järjen ja järjestyksen asioihin, näyttää siltä kuin Kuun uudessa aloituksessa olisi mennyt pitkäksi, ja apu olisi tyhmyyksissään torjuttu. Tämä on kuitenkin vain oma mielikuvani, eikä sen tarvitse sellaisenaan näkyä ajan hengessä. Niin, enkä edes vedonnut perääntyvään Merkuriukseen.

Vaikka tämä ei täysin yleispätevää voi kaikille ollakaan, tekisi mieleni kehottaa kaikkia suuntaamaan Uuden Kuun energia omaan alitajuntaan, sillä viimeisen huoneen vinkki voi tuoda ällistyttävää rikkautta, ei kahisevassa mitattavaa, mutta jokaiselle mittatilaustyönä tehtyä.

Uuden Kuun Saabinen symboli mielestäni vahvistaa olettamustani. Rajumyrsky kanjonissa on tilanne, missä on jouduttu ojasta allikkoon. On luultu että tilanne olisi hallinnassa, vaan eipä olekaan. Joku saattaa hämmentää soppaa saadakseen draaman aikaan. Se miten minä tämän symbolin näen (kirotun hankalaa tekstiä tämä ME Jones), tilanne riistäytyy käsistä nimenomaan ulkopuolisten voimien vuoksi. Kyllä meillä sisimmässä on hyvä tahto ja yritystä, mutta aika ei vaan aina ole sopiva.

Millaisissa tunnelmissa sinä suuntaat Uuteen Kuuhun? Näkyykö tämä omilla kartoillanne tärkeissä kohdissa, esimerkiksi omalla Kuulla (Kuunpaluu) tai Auringonpaluun nousulla? Varovaisia alkuja siis kaikille!

Avainsanat: , , , ,

7 vastausta to “Tuleeko aloitusta nyt ollenkaan?”

 1. Susan Says:

  Minulla tulee uusi alku vasta huomenna, eli tapaan vanhat koulukaverini, joita en ole nähnyt kun viimeksi koulussa. Ja tämä jälleennäkeminenhän on uusi alku jos mikä! Eilen törmäsin myös vanhaan lapsuudenaikaiseen ystävääni. Sitähän ei nyt voi laskea uuden Kuun energioihin. Ajan laatu on myös ollut tässä Heinäkuussa saman lainen . Olen törmännyt toisesta koulustani kahteen kaveriin ja vieläpä perättäisinä päivinä! En kyllä tajua mikä kartallani viittaisi menneisiin aikoihin näin vahvasti tällähetkellä? No Facebook on tuonut nämä aikaisemmat tapaukset jo vuoden alkupuolella. Merkillistä!

 2. Trius Says:

  Kuninkuusravit viikonloppuna tuovat uusia ihmisiä ja vanhoja tuttuja näkyville. Nyt meneillään olevalla AP-kartalla on rapu nousussa, omalla kartalla rapu on 11.huoneessa

  Olen jäänyt niitä aloituksia odottamaan, odottelin niitä jo keväällä, mutta jos nyt vasta ne räjähtäisi käyntiin ja vaikka kääntäisikin koko elämän parempaan suuntaan.

 3. Sanna Says:

  Sainkohan uudelta Kuulta avitusta tänään, sillä alitajuntani toimi todella hyvin ja löysin ratkaisun isoon, kinkkiseen asiaan tänään. Ulkopuolella kyllä myrskyää eikä ratkaisuistani varmasti pidetä, mutta minä olen siellä kanjonin pohjalla ja antaa vaan myrskytä, minä menen omaa tietä. Kyse ei siis mistään kauhean konkreettisesta, vaan ehkä tuon 12. huoneen alueelta. Mielenkiintoista katsella, miten seuraavat viikot menevät.

  • Tarja Says:

   Niin, subjektiivisia näkemyksiä tämä aika korostaa, ja tässä oman tien kulkemisessa on oma vaaransa. Toivottavasti käy hyvin, askella varovasti..

 4. meppe Says:

  Minulle tämä on ollut tunnemyrsky. Jos jatkan tuota saabista, niin se on ”raju myrsky asutussa kanjonissa, joka on täynnä arvokkaita taloja”. Äitini nukkui pois ja vaikka jäljellä on vain kiitollisuus, sainhan pitää hänet kuuskymppiseksi saakka, niin on tämä ollut tunnemyrsky mieleni ja sieluni kanjonissa eikä sitä voi paeta. Niin ja tämä arvokas talo olen minä, minulle merkityksellinen. Myrskyn jälkeen kuitenkin tulee tyyneys ja selkeys.

  • Tarja Says:

   Otan osaa menetykseesi, ja toivon jaksamista ja tyyneyden löytämistä.

 5. Pirp Says:

  Onnenpisteellä on tämä uusikuu ja lomalla ollaan suurin osa tästä kuu-kuukaudesta, että kai se on onnea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: