Oma Kuu vaiheessa

Joitakin päiviä sitten eräänä yönä pyöriskelin sängyssäni saamatta unta. Kiroilin mielessäni kun edes Kuuta en voinut syyttää, sillä juurihan oli ollut Uusi Kuu eikä Kuu tosiaankaan ollut täyttymässä Täydeksikuuksi, eli tulossa aikaan jolloin Kuunkiertoa pidetään ”syyllisenä” omaan levottomuuteen. Jäin siinä sitten unetonna ajattelemaan astrologian kuvioita, ja sain eräänlaisen väläyksen.

Sen lisäksi, että Kuu kiertää taivaalla omaa sykliään, Uudesta Kuusta Täydenkuun kautta vanhaksi, se kiertää transiittina omaa karttaa. Kuu tuo Kuun paluussa joka kerta itselle Uuden Kuun, ja oman Kuun kohdasta voi laskea missä kohtaa omaa karttaa Kuu on ”minun syklissäni” kasvavassa vaiheessa, milloin Täydenkuun ajassa jne.

Silloin kun unettomana hermoilin, Kuu oli minun omassa syklissäni hullun kuun vaiheessa, tulossa omaan täydenkuun kohtaani kartalla. Koska oma Kuuni on kaloissa, saan täydenkuun aina silloin kun Kuu on neitsyen merkissä, omalla kartallani siis. Ennen täyttäkuuta Kuu antaa aina hullun kuun vaiheen jossa pingotetaan, ja minun kartallani osa tuosta tulee aina silloin kun Kuu on muutoinkin neitsyessä. Ehkä tässä tuplavaikutuksessa on osa syytä siihen, että omanlainen kuuhulluus väijyy minua niin helposti.

Kuunvaiheet omassa syklissä on aika helppoa hahmottaa kartalta. Minä tein seuraavasti: printtasin karttani ja piirsin siihen viivan Kuusta vastapäiselle kartanpuolelle, jonne piirsin täydenkuun symboliksi. Sitten laskin Kuusta eteenpäin 90° ja piirsin tästä kartankohdasta toisen viivan halkomaan karttaa; tämä kuvaa kasvavaa ja vähenevää puoltakuuta minulle. Näin oli siis kartalla iso risti, ja kun näiden väleihin 45° kohtaan piirsin vielä yhdet halkaisijat karttaan, sain kahdeksan kuunvaihetta merkittyä karttaani.

Minun tapauksessani Kuun ylittämät merkit osuvat aina välillä hetkeksi yksiin sen ylittämän vaiheen kanssa. Kun Kuu menee minun kartallani Uuden Kuun alkuvaihetta, se on ensin hetken kaloissa mutta siirtyy pian oinaaseen, mikä kuvaakin uutta alkua symbolisesti eläinradalla. Kasvuvaihe päästään aloittamaan härässä, ja toimintaan ryhdytään kun Kuu tulee yhtymään Jupiterilleni joka kuukausi (koska siis kartallani Kuu ja Jupiter ovat tasan neliössä keskenään). Arviointivaihe eli Gibbous eli se hullunkuun vaihe alkaa minun kartallani leijonasta ja kattaa siis aika paljon asteita neitsyessäkin. Täydenkuun kulminaatiovaihe pitää sisällään vaa’an. Ja silleen, toivottavasti pysyitte perässä hahmotelmassani.

Mitä siis yritän tällä sanoa? Että vaikka Kuu taivaalla kulkisi ihan jossakin muuassa merkissä, se voi sinun karttaasi nähden ylittää sinun omaa hullunkuun vaihettasi, tai viimeistä balsamista syventymisen vaihetta. Joku toinenkin Kuuherkkä ihminen saattaa aistia Kuun merkityksen omalle itselleen melkein jopa paremmin kuin Kuun merkin taivaalla.

Joku Kuunvaiheista saattaa olla itselle kaikkein merkityksellisin, ehkä se jossa oma Kuu on Aurinkoon nähden omalla kartalla. Kun itse olen Uudenkuun lapsia, olen kyllä pistänyt merkille, että silloin kun Kuu on oinaassa, eli minunkin kartallani alkuvaiheessa, saan aika paljon ideoita ja aloitan puuhia. Mutta tuo hullunkuun aika, etenkin kun Kuu alkaa tulla hyvin lähelle täyttymystään (minun täyttäkuutani neitsyessä), on varmaan minullekin se kaikkein hermostunein ja pingottunein aika. Olen ennenkin pistänyt merkille, että silloin kun Kuu kulkee lähellä Keskitaivastani, saan useimmiten asiakkailta tulkintatilauksia. Silloin Kuu kulkee minun karttani yhteistyön (siemenkuu) saraa. Parhaiten pystyn tekemään kirjoitustöitä kun Kuu kulkee taivaalla kauriissa, ja minun kartallani mietiskelyn kohdalla.

Koska Kuuta on vähän hankala tutkia transiitteina, saattaisi vaiheittain jaotellun kierron tutkiminen kertoa Kuun arkipäiväisistä toiminnoista itselle. Kuun kautta voi etsiä omia mielialoja, tunnelmia, ja arkisia usein toistuvia seikkoja. Kahdeksaan jako antaa suurpiirteisemmän pätkän huomata Kuun tunnelmien muutoksia, koska Kuu kulkee tuota 45 asteen väliä noin kolme ja puoli päivää. Ehkä joku pistää ideani korvantaa ja haluaa kokeilla itsekin?

Mainokset

Avainsanat:

Yksi vastaus to “Oma Kuu vaiheessa”

  1. Angelique Says:

    Kiitos Tarja!
    Olin sunnuntaisen luennon jäljiltä aika pihalla, mutta tämän selvennyksen jälkeen asia kirkastui minulle:))) Hihkuin ääneen, jota kukaan ei onneksi ollut kuulemassa…
    Kiitos vielä sunnuntaisesta Anne Masseyn seminaarista. Päivä oli mahtava ja olitte nähneet paljon vaivaa sen onnistumiseksi! Tulen varmasti jatkossakin. Näkemisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: