Vesta asteroidi

Vesta asteroidin symbolissa on taivaalle kohoava ikuisen tulen liekki. Se symboloi intohimoa, palavaa omistautumista. Vesta on vakavamielinen, syvämietteinen ja uhrautuvakin. Vaikka Vestaa pidetään monissa yhteyksissä kotilieden liekin vaalijana, se on hyvin vähän kodinpiiriin keskittyvä – ennemminkin päinvastoin. Vesta ei ole tekemisissä keittotaidon kanssa, vaan kotilieden liekki pitää tässä ymmärtää omaksi sisäiseksi tuleksi. Voimakas Vesta voi olla antaumuksellinen tieteellinen tutkija, ihmissuhteista vieraantunut erakko, henkilö joka asettaa yhteisön edun omansa edelle, asialleen omistautunut palvelija. Vesta kertoo kutsumuksesta, siitä perimmäisestä intohimosta mitä ei voi väistää, ja omalle asialleen fanaattisesta omistautumisesta. Vestan kutsu saattaa olla niin voimakasta, että se sysää työnarkomaniaan.

Jos asteroideista Ceres on äiti, Juno puoliso, Pallas tytär, mikä on Vestan rooli? Vesta on sisar, tai vanhapiikatäti. Vesta on nunnahahmo, myös muulle kuin uskonnolle omistautunut henkilö, mutta tätä arkkityyppiä ei pidä käsittää epäseksuaaliseksi. Vestaan liitetty seksuaalisuus toteutuu itsenäisyytenä ja riippumattomuutena.

Vestan polkuun liittyy usein yksinäisyyden teemoja, joko niin että omaa intohimoaan pystyy toteuttamaan vain irrottautumalla arkipäivän vaatimuksista, tai että joutuu uhraamaan ihmissuhteita kutsumuksensa vuoksi. Vesta liittyy usein oman rauhan ja tilan tarpeisiin, ajoittaiseen vetäytymiseen ihmissuhteista, tai ihanteellisiin valintoihin kumppanin suhteen. Vesta-ihminen on erittäin vakavissaan ihmissuhteessa, mutta saattaa tietoisesti valita yksinäisyyden ennemmin kuin elämää liiaksi hajottavan suhteen.

Vestan sijainti omalla kartalla osoittaa mielenkiintoisella tavalla omaa sisäistä liekkiä ihmisessä, asiaa mikä itselle on kaiken sydän, ja siksi se kertoo kutsumuksesta jonka suhteen ei tehdä kompromisseja. Vestaan liittyy ehdottomuus ja pakonomaisuus oman suunnan suhteen, sillä Vestan kautta syntyy sisäinen tietoisuus sellaisesta mitä ilman ei voi olla tai mitä ei voi jättää tekemättä. Vesta saattaa siis kertoa elämän tarkoituksesta ja suunnasta samalla tavoin kuin Keskitaivaan kohta tai Kuun yläsolmu. Ja tässä mielessä Vesta on täysin alitulkittu astrologiassa.

Missä sinun sydäntulesi liekehtii omalla kartallasi? Oletko löytänyt Vestan merkin ja huonesijainnin kautta oman intohimosi, asian mitä haluat tehdä? Vesta ei välttämättä ole aina kartoilla vaativa, ja se saattaa olla pitkään uinuva tai alitajuinen tekijä. Iso transiitti tai progressiivisen kartan muutokset voivat herättää Vestan.

Koska minulla on tavallista voimakkaampi tai keskeisempi Vesta omalla kartallani, se on pyrkinyt mielestäni esille suhteellisen varhain. Vesta sijaitsee melko lähellä laskuakseliani ja on OOB tilassa, karttani ainoa OOB tekijä. Se on samalla kertaa yhteisöllisyyteen vetävä ja erakkomaisesta vetäytymisesta kertova tekijä, ja tämän kaksittaisuuden oivaltaminen rauhoitti mieltäni. Kumpaakaan ei tarvitse jättää pois, nuo seikat eivät ole toisiaan poissulkevat asiat, vaan koska Vestani on kaksosissa, ne ovat olemassa yhtä aikaa. Voin kokea sisarellisuutta ja silti toteuttaa omaa riippumattomuuttani. Kaksosen merkistä paljastuu myös intohimoni, kirjoittaminen.

Vesta kulkee tällä hetkellä kaksosissa 7 asteessa, ja ylittää Jupiterin 12. elokuuta kun molemmat ovat 12° kaksosia. Kumpikin lähtee perääntymään kaksosissa lokakuussa, ja Vesta perääntyy tammikuun loppupuolelle saakka. Rapuun Vesta siirtyy huhtikuussa, ja Jupiter tulee perässä Juhannuksen jälkeen.

Mainokset

Avainsanat: ,

17 vastausta to “Vesta asteroidi”

 1. Sirkku Says:

  Onpas nyt taas henkilökohtaisesti puhutteleva aihe! Olen miettinyt, mitä tarkoitat sillä, että jokin merkki on voimakas. Ehkä silloin, kun se tekee paljon tarkkoja aspekteja? No, Vesta kyllä tekee niitä: yhtymä Plutoon, neliö noususolmuun, sekstiili Neptunukseen, semisekstiili Marsiin ja Kuuhun. Ja kaikki nämä noin asteen orbilla. Vesta sijaitsee huoneessa 11, 11 astetta ja 29 minuuttia Leijonaa.

  Tuo ”kutsumus jonka suhteen ei tehdä kompomisseja” kuulostaa niin tutulta. Paitsi että onhan niitä kompromisseja joutunut tekemään perheen yms. vuoksi. Mutta nyt kun ei enää ole mitään velvoitteita, elän enimmäkseen erakon elämää ja keskityn tuohon päähänpinttymääni eli kirjan kirjoittamiseen. Ja itse asiassa sain sen eilen valmiiksi tai siis jätän sen nyt hautumaan pariksi viikoksi.

  Ihmisellähän on vapaa tahto, kuten joku astrologi kirjassaan sanoo, joten en minä Vestaa tai muitakaan syytä mistään. Mutta on se vaan mielenkiintoista kuinka hyvin aiheesi osui!

 2. Mateve Says:

  Minulla Vesta on keskitaivaalla 15´Jousimiestä ja Mc 27´Jousimiestä sekä tuo Gk yhtymä siihen. Vesta tekee oppositiota Jupiteriin 13´Kaksosia ja Jupiterin paluu on 12.8.12.
  Aloittaessani opiskelemaan astrologiaa v93 Uranus oli yhtymässä Aurinkooni, alku oli uranusmainen välähdys että astrologia pitää sisällään avaimen oman elämäni ymmärtämiseen, ja voi niitä välähdyksiä on riittänyt. Nyt olen jo tajunnut miten suuri työmaa ihminen on, ja kun elämä on antanut niitä kipeitä asioita kohdatakseen samalla ne ovat sisältäneet niitä lahjoja.
  Kauriin henkiseen lupaukseen kuuluu jakaa niitä halukkaille ja niitä tulee nyt eteeni niinpä, sielun lupaus valonkantamisesta toteutuu, sillä valaa ei rikota.
  Kiitos Tarja ajoituksestasi.
  Mateve

 3. nini Says:

  Minulla Vesta yhtymässä kuuhun ja junoon ja osana suurristiä, jos pallaskin lasketaan mukaan. Eikös tuo ole merkittävä asema vestalle? En kyllä tiedä miten sitä pitäisi tulkita.

 4. Pirp Says:

  Vesta on kympissä 21 astetta Rapua, lähellä Onnenpistettä, tekee Yod-kuvion Khiron kärkenä Vesimiehessä, sekstiili tulee Cereksen kanssa, MC on myös Ravussa ja Kuu.

  Jonkinlainen työnteko on tärkeää, tosin en tarkoita varsinasta päivätyötä, vaan tärkeää tekemistä, jolla on merkitys minulle. Päivätyönkin pitää olla merkityksellistä ja sisältää haasteita. Koko ajan pitää kehittää erilaisia tapoja parempaan osaamiseen ja minusta on tullut erittäin hyvä kurssilainen. Tykkään osallistua ja kehittää itseäni. Olen valikoiva siinä, mikä tyydyttää ja asetan tekemiselle ja opiskelulle vaatimuksia. Koen myös työnteon opiskeluna: missään asiassa ei voi olla liian hyvä, aina on joku nurkka hiottavana ja taito kehitettävänä.

  Kaipuu omaan aikaan ja yksinoloon tulee myös 12.h Auringosta, aikaisemmin luulin sen olevan yksinomainen syy. Työssä on hyvä, jos on sopiva määrä yksin tekemistä ja vastapainoksi ryhmätyötä. Koen roolini jonkinlaisena johtajana, vaikken ihan pelkäksi johtajaksi haluakaan. Vastuu on minulla ja tehtäväni on auttaa muita suoriutumaan mahdollisimman hyvin. Monestakin kohdasta kartallani tulee äitimäinen rooli, muttei liiaksi. Kaikkien pitää kantaa oma vastuunsa. Loppujen lopuksi olemme kaikki yhtä suurta perhettä Äiti-Maan kanssa.

 5. Sanna Says:

  Minusta Vestaa kuvastaa hyvin itsenäinen omistautuminen, jopa uhrautuminen jonkin puolesta, mutta se tehdään omasta halusta, omasta palosta asiaan. MInulla se on härässä ja on ihan hyvin sopusoinnussa esimerkiksi Kuun ja etenkin Merkuriuksen kanssa. Ja sopii asemoinniltaan hyivn viidenteen huoneeseen. Olen valmis uhmaamaan vaikka mitä, jos kyseessä on lasten puolustaminen, niin omien kuin muiden. Se aiheuttaa välillä tuota erakoitumista, mutta se on pieni hinta siitä, että saa toteuttaa omaa näkemystään / intuitiotaan asiassa. Jos jotakin asiaa varjelen leijonan tavoin, on lapsen oikeus leikkiin ja iloon. Koen erittäin suurta sielujen sympatiaa kaunis elämä -elokuvan isään. Ihme kyllä en työskentele lasten parissa, ehkä kuluttaisin tällä asenteella itseni loppuun. Napakka naapurin tädin rooli saa siis riittää. 🙂

  • Susan Says:

   Olen samaa mieltä uhrautumisesta…minulla Vesta kaksosissa 7 huone, eli uhraudun parisuhteelle ja olen ollut siitä onnellinen. Nyt keski-iässä olen enemminkin valmis vanhanpiian rooliin. Nautin yksinäisyydestäni! Mutta aina on tilaa uudelle jos kohtalo niin haluaa.

 6. Niina Says:

  Minulla on Vesta 10. huoneessa Neitsyen merkissä yhtymässä laskusolmuun oppositiossa Vesimies kuuhun, sekstiilissä aurinkoon ja neliössä Neptunukseen. Minulle tämä kuvio on selvä ja kertoo yhdeltä osaltaan kartallani elämäntehtävästäni ja siitä kutsumuksestani, joka antaa taustasävyn olemukselleni ja tavalleni elää. Olen täällä muita varten, niin patologiselta kuin se tässä nykymaailmanmenossa sanottuna kuulostaakin. Olen näissä ”palveluhommissa” häärinyt ennenkin (yhtymä laskusolmuun Neitsyessä) ja nykyäänkin toimin terveyden/sairauden/parantamisenparissa  mutta ennen kaikkea paljon laajemman näkemyksen sekä kohderyhmän (noususolmu Kaloissa, yhtymä Vesimies Kuuhun) kanssa.

 7. Pia Says:

  Hih, hih… Tarja… samoilla teemoilla… Vesta 27 astetta kaksosia… 7. huone 😀 tekee sekstiiliä auringolla, kolmiota marssille ja yhtymää jupiterille… ja olen antautunut kyllä täysille avioliittoon ja perheelämään… 😀

 8. hannele Says:

  Vesta toisessa huoneessa vaa`ssa. Sydän liekki läpättää kyllä tähän henkiseen puoleen itseni kehittämiseen jopa uhrautumisella lähtemällä vaki työstä pois hyppäämällä tuntomattomaan tietämättä mitä tulee paitsi jonkin verran leivän päälle särvintä.Mietin miten syyllisyys tuli mukaan ,joka on nyt seitsämän vuoden kuluttua häipynyt pois kovalla itsetuntemuksella. Yhteisössä työskenteleminnen on tärkeää porukka johon kuulua ei yksin työskentelyä .

 9. Punahilkka Says:

  Minulla Vesta on 23 astetta kaksosissa 11. huoneessa. Siksipä kai olen ollut mukana monenlaisessa yhdistys- ja ryhmätoiminnassa vuosikausia.

 10. Trius Says:

  Vesta löytyy 29 asteesta neitsyttä ja 2.huoneesta. Tekee neliötä saturnus-uranus-yhtymään 2 asteen orbilla.

  Omistaudun ja uhraudun siihen mitä teen. Onko tuo 2.huoneen sisältö nyt sitten tätä henkisen pääoman kasvattamista, tosin rahataloudesta olen ollut tarkka ja niin neitsytmäisen nuuka, että itseään pitää kurittaa säästäväisyydellä.
  2.huoneeseen taitaa kuulua myös maatilat. Työskentelen sellaisella alalla ja kokonaisvaltainen kehittäminen ja asioiden ottaminen yrittäjyydenkin kannalta valtaa ajatuksia. Siis neitsytmäisen tarkkaa.

  Mukava lukea näistä asteroideista ajoittain! Ne piristävät oman kartan tutkimista valtavasti.

 11. metsätonttu Says:

  Voimakas Vesta täälläkin! 8.huoneessa, vahvojen planeettojen huoneessa, 16 astetta Leijonaa, vierellä Saturnus 19 ja toisella puolella Pluto 13 Leijonaa kaikki. Riippumattomuus ja itsenäisyys,
  tuli palaa välillä hulvattomasti (kylähullu), yhteisöllisyys ja samalla erokkomaisuuden tarve.

 12. Sirpa Says:

  Voimakas taitaa olla tämäkin kodin valtiatar yhtymässä Jupiteriin kaksosissa (4.huone). Melkein saisi olla kaksikin kotia, toinen rauhan tyyssija ja toinen kestikievari, jossa kestitsen väkeä hurmokseen herkullisilla aikaansaannoksillani. (Aurinko Jellonani odottaa mielihyvästä soikeita ilmeitä ja puhtaaksi nuoltuja lautasia). Neliöt Jupiter/Vesta paketista Kheironiin ja Neitsyt Venukseeni (7.huone) muodostavat T-Ristin. En osaa sanoa onko hyvä vai paha, mutta suurta mielihyvää olen kokenut keittiön pöydän ääressä… kattaessa ja syödessä 🙂

 13. meppe Says:

  Vesta on lähellä 9 tarkassa yhtymässä onnenpisteeseen 5 huoneessa kaurista, jossa myös, 17 ast. kheiron ja oppositiossa uranus, 16 ast.. Lapsille olen omistautunut ja kun he kasvoivat, proge vesta 6 huone, vesimies, tuli meille koira ja silloin viiskymppisenä hain kaiken mahdollisen tiedon ja taidon koirista, ja kun proge vesta teki kolmiota 6 huoneesta kuuhuni otin suuremman vastuun äidistäni ja samalla lailla etsin tietoa vanhuudesta, muistisairaudesta ym. Täysillä olen kaiken tehnyt ja siitä onnellinen.

 14. Tarja Says:

  Kiva kun näin moni on intoutunut miettimään Vestaansa ja kutsumustaan ja uhrautumistaan sydämensä liekin vuoksi (olen ollut astroharrastamassa ja sähkömotissa enkä päässyt kommentoimaan)

 15. indiima Says:

  Minulla vesta 3. huoneessa vaa´assa, ja huoneen hallitsija Venus 6. huoneessa vesimiehessä. Ajattelen, että oma vestani näkyy tulenpalavana tarpeena kommunikoida reilusti, suoraan, yrittäen olla diplomaattinen ja silti totuudenmukainen. Hämäräheikkiyttä ja lipeväkielisyyttä en kestä, ja/mutta tykkään kikkailla sanoilla ja nautin terävien tyyppien kanssa keskustelemisesta. Olen ns. suusta kiinni jäävä nainen. (niin kuin me kaikki ??? 😛 )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: