Jänskättääkö?

Tässä on ollut kaikenlaisia valmisteluita meneillään, etten ole ehtinyt tuumia mitään todellisia astrologisia asioita tai tapahtuuko taivaalla mitään. Jos tapahtuu niin taidan olla sellaisesta autuaan tietämätön. Sitä olen tässä kaiken touhun keskellä miettinyt, onko syntymäkartan asetelmissa sellaisia tekijöitä, jotka kertoisivat ollaanko taipuvaisia jännittämään asioita?

Mistä tuota pitäisi teidän mielestänne katsoa? Ensimmäisenä mieleeni tuli Kuu ja sen kulmat, sillä jos Kuu hermostuu niin koko olo on hermokimppu. Voisiko myös nousumerkin kautta jonkun asenne olla jännittynyt?

Huolehtiminen ja hermoileminen ovat sukua jännitykselle, mutta sellainen ramppikuumeen tapainen pelko lienee vähän eri asia. Pelkotilat liitetään Saturnukseen, joten olisiko se taas tässäkin syyllinen? Ja millaisissa asetelmissa sitten Kuu ja Saturnus olisivat ihmisellä, joka jännittää?

Tulimerkkejä pidetään rohkeina, ilmamerkkejä kepeän itsevarmoina, mutta maan ja veden elementit voisivat tuoda jännitystä esiin. Toisaalta maamerkit ovat rauhallisia, ja vesikin usein tyyntä, joten löytyykö sittenkään merkeistä mitään vastauksia.

Neitsyeen yhdistetään hermoileminen, ja esimerkiksi jos Kuu on neitsyessä, olo saattaisi olla perusasetelmaltaan epävarma. Kauriissakin on epävarmuutta, mutta se hioutuu ajan ja kokemuksen myötä varmemmin pois. Kalaa paljon kartallaan omaavat ihmiset voivat hyvinkin olla pelokkaita monien asioiden suhteen, ja mielestäni myös ravussa on havaittavissa tiettyä heittelehtimistä tunnetilasta toiseen. Skorpionia on mielenkiintoisen ristiriitaista ajatella tästä näkökulmasta. Toisaalta skorpioni on yksi vahvimpia merkkejä, jossa kontrolli omista tunnetiloista ainakin pyritään pitämään hanskassa. Tuo ei kuitenkaan aina ja kaikilta ehkä onnistu, ja siksi koska skorpioni hautautuu syvälle, saattaisi jännittäminenkin olla reagointitapa mistä olisi todella vaikeata oppia pois, eli se olisi todella ahdistavaa.

Millaisia huomioita teillä itsellänne on planeetoista, merkeistä ja jännittämisestä? Nousevatko tuntemukset Kuun, nousun vai esimerkiksi Auringon tai Saturnuksen kautta? Joukossa on luultavasti joitakin sellaisia, jotka kokevat jännittävänsä tilanteita ja asioita, mutta onko sellaisten henkilöiden kartoilla tärkeissä kohdissa kuitenkin oinasta, leijonaa ja jousimiestä? Yleistäminen astrologiassa on aina hiukan vaarallista, mutta kenties löydämme suuntaviivoja miten tämäkin jännä juttu ilmenisi kartoilla.

Mainokset

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Jänskättääkö?”

 1. Susan Says:

  Kuuni on erittäin huomiota hakevassa leijonan merkissä. Au/Me tiukassa yhtymässä oppositioasemassa kuuhun. Eli täydenkuun ihminen joka Mannisen teorian mukaan on ainut Diivan omaava asema kartalla. No Kuitenkin omaan järkyttävää jännitystä, jos täytyy esiintyä yleisölle. Oli tilanne kuinka pieni tai iso yleisömäärältään, riittää kun kaikki huomio on kiinnittynyt minuun, meen ihan pois raiteiltani ja paniikki on valmis. Kuu on Saturnus kaloissa kanssa kvinkunsissa, olisiko tämä se joka tekee tätä vai kenties Cheiron, joka on tässä samaisessa kalassa vielä tiukemmassa kvinkunsissa. Tai Kuulle ja au/Me tulevat Neliö Neptunuksesta. Taitaa riittää tämä kuviointi aiheuttamaan tän. Luulen että kalaenergia tuo turvattoman ja pohjattoman tunteen mukanaan. Epämääräisiä pelkoja suurta määrittelemätöntä uhkaa kohtaan tai vierailla vesillä olemista. Tai onko Pluto/Uranus yhtymä kvinkunssi Au/Me asemalle se jännite? Ei tiiä

 2. Punahilkka Says:

  Sukulaisellani on aurinko ja kuu neitsyessä, sen lisäksi vielä mars, venus sekä pluto. Hän on usein varsinainen hermokimppu ja sählää asioita sen takia. Ehkä hän jännittääkin, mutta sen hän kai hallitsee, kun on muusikko ja nuoresta saakka esiintynyt.

 3. Susanna Says:

  Täällä Kauris täysikuu jonka kartalla paljon rapu-kauris -polariteettia. Jännittäminen ja pelokkuus olleet yksi elämän suurimpia ongelmia, mutta kyllä, ovat alkaneet jäädä taakse pahimmat tärinät.

 4. Trius Says:

  Täällä aurinkoneitsyt, nousuleijona, joka vasta iän karttuessa haluaa esiintyä. Kuu vaaka, saturnus 5.huoneessa, on kolmiossa nousuun ja neliössä aurinkoon.
  Omalla kohdalla tuo nousumerkki voi olla sen verran voimakas, että esiintyminen on joskus jopa mukavaa!

 5. Lila Says:

  Minulla tulee kyllä mieleen myös Aurinko, koska jännittäminen voi johtua myös heikosta itseluottamuksesta. Joku Saturnuksen kulma siihen (yhtymä, neliö, oppositio) niin johan on vellit housussa.

 6. Pirp Says:

  Täältä ilmoittautuu yksi Aurinko neliö Saturnus, joka jännittää ihan kaikkea, joskus jopa reissuun lähtö jännittää ja ennen se, muistaisiko painaa nappulaa oikeassa kohdassa jäädäkseen bussista, jne. Ikä on tuonut helpotusta tähän. Mutta edelleenkin vatsan toiminta kiihtyy tiettyjen tilaisuuksien edelllä. Aurinko 12-huoneessa ja Neitsyessä, ei liene esiintyjän prototyyppi…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: