Vapaudentekijöitä

Millaisia vapauden teemoja sinä kannat kartallasi? Vapautta astrologiassa symboloivat Uranus ja Jupiter, ja samaa teemaa voidaan nähdä näihin planeettoihin liitetyissä merkeissä vesimiehessä ja jousimiehessä. Mikä on sinun suhteesi vapauteen, onko se olennaista minuudellesi, vai määrääkö muunlaiset asiat enemmän itseäsi?

Vapautta voisi koettaa pyydystää omalta kartalta noiden merkkien ja teemojen mukaisesti, mistä ne löytyvät ja kuinka osaa isoa kartasta ne ”hallitsevat”. Missä sinun kartallasi siis ovat Uranus ja Jupiter, ja merkeistä vesimies ja jousimies? Kumpi planeetoista tai merkeistä on keskeisempi tai korostuneempi?

Mielestäni Uranuksen ja vesimiehen osoittama vapaus on yleisluontoista ja riippumattomuudesta kielivää, ja tämänsorttinen vapaus saattaa joskus näkyä ihmiselossa etäisyyden ottamisena toisista ihmisistä tai erikoisina ratkaisuina, siis jonkinlaisena piittaamattomuutena äärimmilleen vietynä. Se voi olla myös kapinallista vapauksien ottamista, lakien ja normien tietoista rikkomista. Tämän lajin vapaus on älyllistä.

Jousimiehen ja Jupiterin vapaus liittyy näkemykselliseen vapauteen, siihen että saa tunnustaa mitä itse parhaimmaksi katsoo. Joskus jousimiehen merkkiin liittyy konkreettista fyysisyyttä, onhan tämä kaksittaisia merkkejä ja jousimiehessä on ”eläimellinen” eli varsin fyysinen puolensa, ja silloin kyse voi olla kirjaimellisesta vapauden säilyttämisestä, kahleettomuudesta ja fyysisen etäisyyden pitämisestä. Jousimiehen vapaudessa tunne merkitsee eniten, ollaanhan tässä leikkimässä tulella (Jupiter ja jousimies kuuluvat tulen elementtiin).

Oma karttani elää vapauden teemoista, ja hyvin korostuneesti tästä jälkimmäisestä jousimiehen ja Jupiterin tyyppisestä idealistisesta tai avarasta vapaudesta. Oli silti hauska muistutus itsellenikin huomata, että onhan vesimiehenkin merkki minun omassa ensimmäisessä huoneessani, vaikka jousimies nousulla onkin. Kovin tärkeällä paikalla kumpikin on, rakentamassa omaa ydinpersoonaani, ja täytyy tunnustaa että olen vapauteni ottanutkin, aika selvästi Saturnuksen osoittaman velvollisuudentunnon ja päämäärätietoisuuden kustannuksella.

Perusasetelma vapauden suhteen säilyy syntymäkartan myötä samanlaisena, mutta käytännön tasolla vapauden tärkeydessä tai toteuttamisessa, tai mahdollisuuksissa päästä elämään vapaasti, tapahtuu koko ajan liikettä. Tarkoitan taas progressiivista karttaa, edistyksiä, sillä tämä vapaus / velvollisuus on teemana nyt henkilökohtaisesti erittäin esillä progekuun kautta. Se kulkee jousimiehessä ja OOBina, ja just nyt on osoittanut olevansa puolitoistaneliökulmassa nousulleni oinaan lopussa. Tuo kulma pistää minua kysymään vapaudenhaluiselta minältäni erinäisiä asioita, tuo häiriötekijää arjen rytmiin, vilauttaa mahdollisuutta riuhtaista rajoituksista eroon.

Asetelma syntymäkartan ja edistyskartan välillä voi olla siis toisiaan tukeva, yllyttävä, estävä ja rajoittavakin. Jos jonkun syntymäkartalla vapauden teemat jäävät vaisuiksi, ne saattavat hetkellisesti saada tuulta purjeisiin progella, ja ihmispolo joutuu aivan tuntemattomien haasteiden eteen. Virkistävää, eikö totta?

Missä sinä menet vapautesi kanssa? Rakastatko itseäsi niin paljon, että päästät itsesi vapaaksi?

Avainsanat: , , , ,

10 vastausta to “Vapaudentekijöitä”

 1. Sanna Says:

  Syntymäkartalla on mielestäni aika lailla vapauteen liittyviä asioita. Puolisoni tapaakin sanoa, että kukahan tuon villivarsan kesyttää :). Vapaus tulee jousimiehen ja Jupiterin kautta. Planettana Jupiter ei pääse vauhtiin kuin arvauksellisen OOB Merkuriuksen kautta (siis puhelahjoilla…), mutta nousuakselini ja keskitaivas on jousimiehessä, minkä kautta katsantokanta maailmaan on aika riippumaton mielestäni. Uranus tuo näille akseleille myös eräänlaista kapinallisuutta ja omalaatuista asennetta elämään, tokin eristääkin välillä. Lisäksi venus vesimiehessä (+ pallas athen) on mielestäni sellainen tekijä, joka lisää ajatusmaailmaani moton ”Valinta on vapautta”. Minua onneksi maadoittaa se pysähtynyt Saturnus, joka vetää elämän usein velvollisuuksien täyttämään arkeen, mutta vaikka se kärjistää neliön kautta jouskarinousua, niin koen, että ajatukseni, näkökulmani, asenteeni ja mieleni on vapaa ja omapäinen. Saturnus tuo rajoitteet enemmänkin elämän ja toimimisen puitteisiin. Mutta kun tuo Pluto on nyt siinä Saturnuksen kyljessä (transiittina), niin eiköhän tämäkin asia muutu pikkuhiljaa, ainakin joiltakin osin. Toisaalta on onni, että näillä jouskarielementeillä on se Saturnus mukana, ei mene laukaksi koko touhu. Miten kuvailisin kokonaisuutta… ”Musta arabialaistamma, joka on myös valmis ahkeraan työntekoon, kun sitä tarvitaan, mutta muuten harja liehuu tuulessa ja häntä viuhkaa valtoimenaan” ? 🙂 🙂

  • Sanna Says:

   Ai niin, se edistyskartta. Se ei paljoa heitä toiseen suuntaan vapauden näkökulmasta, ainakaan tässä hetkessä. Aurinko on vesimiehessä. Uranus tekee hyviä kulmia esimerkiksi Merkuriukselle ja keskitaivaaseen. Ainoastaan nousurapu tuo hieman erilaisia raameja elämään, mutta tällä hetkellä tuo piirre ei pääse hyvin esille. Ehkä syntymäkartalle tulevat transiitit nostavat sen kartan asioita tällä hetkellä enemmän pinnalle. Onhan menossa tällä hetkellä mm. Uranus puolitoistaneliö Uranus, kuten myös Kuun yläsolmun (jouskari) neliö omalle Kuun yläsolmulle (leijona).

 2. Susan Says:

  Näin veskarina ja nousu jouskarina täytyy myöntää, että kirjoitit nyt suoraan minusta! Vesimiehen vapauden halu on jotain todella voimakasta. En IKINÄ ole sietänyt mitään missä pakosta joutuu, täytyy…..mutta kas kummaa sinnehän olen itseni työntänyt. Olen ottanut hoitaakseni vastuita, jotka on ahdistanut itseni tukehtumispisteeseen, koska en ole osannut sanoa EI. Ja kun en ole uskaltanut , on tilanteet menneet siihen pisteeseen, että olen vaan lähtenyt pois ja sillat on palaneet takana. Siis näin nuorempana.
  Nykyään olen osannut sanoa ei ja päässyt huomattavasti helpommalla.
  Mutta vapaus parisuhteessa on tullutkin toisin päin, minut on parisuhteessa jätetty täysin yksin, eli puoliso on ottanut vapauden tehdä miten haluaa. Ja tässä tilanteessa oma vapauteni on estynyt, odottamaan toista. Näin on käynyt kaikissa suhteissani. Nyt olen ollut yksin jo pitkään ja voin erittäin hyvin.
  Mitä taas jouskariin tulee; rakastan matkustelua….voisin lähteä aina vaan reissuun. Maailma on täynnä paikkoja joita en ole nähnyt. Uranus on kyllä 9 huoneessa. Lapsena/nuorena olin todellinen kyläluuta, aina jossain mutta kunhan ei vaan kotona. Nykyään en jaksa kyläillä enään yhtään, mutta reissuun lähden heti kun ylimääräistä rahaa liikenee.

 3. Lila Patrikainen Says:

  Syntymäkartalla ei ole ainuttakaan planeettaa Jousimiehessä eikä Vesimiehessä, mutta MC on kuitenkin jälkimmäisessä merkissä. Aurinko on Kaksosissa, joka on mielestäni vähintään yhtä vapaudenkaipuinen merkki kuin kaksi em merkkiä. Nuorempana vapaus olikin tärkein arvoni ja on se vieläkin, mutta todellista vapautta sain kokea vasta siinä vaiheessa, kun pääsin egoni kahleista ja kykenin olemaan aito itseni. Heti alkaa ahdistaa, jos joku yrittää pusertaa minua sellaiseen muottiin, johon en halua mennä. Lapsena sitä menikin olosuhteiden pakosta johonkin muottiin, mutta ei enää aikuisiällä. Konflikti syttyy heti, jos joku tätä yrittää.

  Matkustanut olen 6-vuotiaasta lähtien, jonka mahdollisti Vesimies-äitini. Olen asunut myös ulkomailla. Parisuhteissa vieraantuminen on yleinen ongelma, alkuaikojen jälkeen kumpikin keskittyy omiin mielenkiinnon kohteisiinsa ja jos mielenkiinnon kohteet eivät ole yhteneväiset, niin eipä sitä enää paljon toista näe. Uskottomuutta on ollut ainakin nuorempana paljon suhteissani puolin jos toisinkin Hollywood-tyyliin. Jostain kumman syystä myöskään hippityyppiset vapaat suhteet eivät ole kovin kauan kestäneet..

  • Susan Says:

   Hauskaa Lila, että minulla taas kaksos äiti ja minäkin olen asunut ulkomailla ja jopa syntynyt ulkomailla! Äitini kaksosihmisenä on uskomaton kosmopoliitti…hän saa seuraa aina mihin vaan menee!

 4. Pirp Says:

  Mulla on Uranus vailla pääaspekteja henkilökohtaisiin tekijöihin kartalla ja se on 14.02 Leijonaa, jossa se on vieraalla alueella. Tarvitsen paljon omaa aikaa ja omia juttuja, kanssani ei pärjää kukaan liian riippuvainen puolisko.
  Kun puhutaan vapaudesta, pitää otta huomioon myös vastuu. Ei ole olemassa vapautta ilman vastuuta! Pitää hyväksyä se, että omien päätösten seurauksena voi ystävyys loppua tai jotain muuta yllättävää tapahtua. Puhuiskos tässä nyt Uranus kolmio Saturnus 🙂

  • Ajatus Says:

   Mulla myös Uranus ja Saturnus kolmiossa ja samaa mieltä! 🙂 Samat teemat toki näkyvät AC-Kauriissani vs. MC-Jouskari ja kuu-Vesimies.

 5. Riikka Says:

  Syntymäkartalta löytyy Jupiter ja Uranus yhtymässä 2 huoneesta jousimiehen merkistä eli vapauden tarve on ilmeisen suuri. Ehkä tuo 2 huone kuitenkin sen verran maadoittaa ettei tässä nyt sentään ihan lentoon lähdetä. Ne kinnaa kumminkin molemmat neliössä venukseen ja aurinkoon. Kaipaisiko sisäinen (leijona)loisto ja naiseuteni (neitsyessä) siten jonkinlaista vapautusta? Sitäkö varten olen vetänyt puoleeni mustasukkaisia sitovia skorpparimiehiä jotka ehkä ovat auttaneet tulemaan tietoiseksi vapautumisen tarpeesta sitomalla entistäkin tiukemmin, jolloin ainoa vaihtoehto on ollut riuhtaista itsensä irti? Nytkin miehellä yllättäen mars skorpparissa.. Auttaisiko ap kartan pluton ja venuksen oppositio asiaan? Ensivuodelle odotettavissa kolmenkympin kriisiin osuva uudelleen syntymisen mahdollisuus jos sen oikein peilaa?

  Ap kartalla uranus on oinaassa DC:lla joka saattaisi tarkoittaa melko minäkeskeistäkin vapauden ottamista kuitenkin maanläheisissä teemoissa 6 huoneessa. Oppositiossa AClle joka vaa’assa, eli venus teema toistuu. Jupiter juoksentelee kaksosen merkissä jonka minäkin miellän melko vapaaksi ajattelijaksi 🙂

 6. Ajatus Says:

  ”Vapaus ja rakkaus,
  kumpikin kutsumus.
  Rakkaus jos vaatii hengen, uhraan senkin
  vapaus jos vaatii – uhraan rakkaudenkin.”

  Näin olin kirjoittanut 19-vuotiaana InterRail-vihkoon. 🙂 MC:ni on Jousimiehessä, Jupiter auringon kyljessä Kaloissa (1. huone). Vesimiehessä kuu ja Merkurius yhtymässä, Uranus Skorpparissa seiskassa. (Tuntuu muuten siltä, että vastailen aina samoihin teemoihin ja kirjoitan nämä samat asiat – ilmeisen tärkeitä, siis! :D)

  Progekartalla Jupiter on liikkunut Oinaaseen ja tullut sekstiiliin oman Marsini kanssa (niin ikään Vesimiehessä), joten tietyllä tavalla liikkumavapauden teema on taas aktivoitunut elämässä viime vuosina. Prog. Jupiter on myös oppositiossa radix-Plutooni ja syvempiä muutoksia kai nämä opintojen myötä tapahtuneet ”laajennukset” vaativat. Uranus on radixillani peräytyvä, joten sillä taitaa olla jotakuinkin samat aspektit progenakin vielä – eli neliö radix-Marsin kanssa ja kolmio Merkuriuksen. Sen sijaan progekartalla sinällään Mars ja Uranus ovat tällä hetkellä kolmiossa, Venus ja Jupiter sekstiilissä. 🙂 Prog. kuu liikkuu Kaksosissa, auttanee asiaa.

 7. Ajatus Says:

  Lisäyksenä vielä, että tuo runo ei ole omani – en vain ole mistään löytänyt sen kirjoittajaa. Voi olla, ettei kirjoitusasukaan ole täysin oikea. Jos joku tietää kirjoittajan, olisin kiitollinen tiedosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: