Prosessissa synteesi

Miten teidän tulkinnan synteesinne edistyy? Saamistani väliraporteista päätellen synteesi on edelleen pieninä palasina, mutta ei syytä paniikkiin, sillä hidasta sen pitää ollakin. Oma kartta on sellainen aarrearkku, että siitä riittää löydöksiä ja yllätyksiä useiksi vuosiksi. Näkökulmaa vaihtamalla kartasta löytyy aina uusia ulottuvuuksia, eivätkä ne nollaa entisiä päätelmiä – paitsi joskus on hyvä ottaa huomioon, että omankin kartan suhteen voi joskus olla väärässä.

Ihan aluksi pyysin teitä asettamaan alkuhypoteesin eli jonkinlaisen oletuksen tai suunnan kartasta. Kun oman kartan kokonaisuutta miettii, on hyvä välillä palata näihin ensivaikutelmiin ja miettiä, kuinka paljon oletusta on syytä säätää uudelleen.

Omaa karttaa on mielestäni tavallaan kinkkisempi tutkia kuin aivan outoa karttaa. Yleensä kuvittelemme tuntevamme itsemme hyvin, ja sen vuoksi ollaan hämmästyttävän sokeita kartan viitteille. Synteesissä täytyisi osata pitää tunteet ja luulot omasta itsestään syrjässä, ja keskittyä ainoastaan faktoihin. Joskus kysyy kasvuprosessia myöntää, että se mikä kartassa oudoksuttaa ja silti näkyy, voi olla totta omassa luonteessa tai persoonallisuudessa tai käytöksessä. En tarkoita, että kartoista esille nousevat seikat olisi pakosti ikäviä asioita. Monta kertaa olemme yhtä hyvin liian vaatimattomia, emmekä kehtaa tunnustaa hienoja piirteitä tai hyödyntää ilmiselviä lahjakkuuksia.

Jos kartantulkinta vaatii rehellisyyttä, vaatii se myös teknistä osaamista. Kun synteesin osasissa listasin mitä kaikkea kartoista pitää muistaa katsoa, ei näissä ollut selityksiä mitä se sitten merkitsee, kun esimerkiksi löytää kartaltaan Merkuriuksen viidennessä huoneessa vesimiehessä tai Kuun ysihuoneesta vaa’asta. Tällainen astrologisten merkitysten ymmärrys on lahjomattoman opiskelun tulosta ja vaatii paljon kirjojen, opintomateriaalien ja nettikirjoitusten (kriittisesti arvottaen) kahlausta. Luennot ja pienryhmät ovat opiskelun kannalta varmaan kaikkein hedelmällisimpiä, riippuen toki puhujasta tai vetäjästä. Joskus siis on tunnustettava itselleen, että omat taidot eivät vielä riitä, ja opiskeltava lisää. Eihän kukaan halua astrologiaa hylätä sen vuoksi ettei oma kartta paljasta heti salojaan?

Juuri planeettojen symboliikan osalta astrologia on kultakaivos, josta riittää ammennettavaa mielestäni loputtomasti. Kun erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti, ne tarjoavat aina uusia mahdollisuuksia elämän mennessä eteenpäin. Kaikki planeetatkaan eivät välttämättä näyttäydy omalta kartalta yhtä aktiivisina kaiken aikaa, vaan joku tekijä saattaa olla pitkään uinuvassa tilassa ja astuu esille vasta tarvittaessa, tai sitten kun sen löytää ja oivaltaa.

Kartat ovat monimutkaisia ja moniselitteisiä, ihan kuten ihmiset niiden edessä. Väitän, että yksikään syntymäkartta ei ole ns. puhdas eli täysin yksiselitteinen. Aina niiltä näyttää löytyvän ristiriitaisuuksia, jotka kumoavat toisiaan tai nostavat esiin useita erilaisia suuntia. Joitakin kartan tekijöitä voisi miettiä reuna-ehtoina ja toisia taas mahdollisuuksina. Itsetuntemuksensa kautta voi miettiä kartan teemoja, missä määrin mitäkin seikkaa käyttää tai toteuttaa, millaisia asioita torjuu, ja mitä ei tunnu saavan käyttöön vaikka haluaisikin. Kannattaa tivata itseltään joka välissä miksi, sillä näistä löytyy niitä oivalluksia. Jokin toinen kartan nurkka tai kuvio saattaa kertoa syyn.

Koska kartta ei oikeastaan koskaan tule valmiiksi, voidaan aikaisempaa penäämistäni synteesistä pitää vitsinä. Voidaan toki asettaa tavoitteeksi tämänhetkinen synteesi kartasta, eli nostetaan esiin se mitä juuri nyt ymmärrän kartastani. Tällaista väli-synteesiä voi mitata omaan elämään käytännön tasolla, vastaako elämäni karttaani; täytänkö astrologian osoittaman potentiaalin käytännössä? Kannattaa kuitenkin pitää mielensä avoimena myöhemmille löydöksille, tarkennuksille, ahaa-elämyksille ja myönnytyksille.

Tässä väli-synteesin vaiheessa voisimme katsoa muutamia perusseikkoja kartoilta. Ensinnäkin, miten kävi ennakko-odotuksillenne? Oliko suunta oikea heti aluksi, vai eikö kartan tekijöistä löytynyt tarpeeksi tukea suunnalle?

Löytyikö kartalta mitään poikkeavaa tekijää, joka ei oikein sovi mihinkään kategoriaan, esimerkiksi yhden planeetan osoittamaa teemaa mikä ei saa muualta tukea? Miten olette keksineet selittää tällaisen erilaisen tekijän persoonassa / luonteessa / elämässä?

Mitä pidätte karttanne johtajana; mikä on kaikkein päällimmäisin tekijä? Tämän ei tarvitse aina olla planeetta, vaan se voi olla laatu, elementti, painotus kartansektorilla, karttakuvio, tai vaikka asteroidi tai kiintotähti. Usein tällainen kartan keskeisin tekijä on erityisasemassa oleva planeetta. Miten tämä tekijä toteutuu käytännössä elämässä?

Joko pystyisit nostamaan vaikka kolme keskeisintä teemaa kartaltasi ja pukemaan ne jollakin tavoin sanoiksi?

Avainsanat:

2 vastausta to “Prosessissa synteesi”

 1. Pia Says:

  Jaa-a taisi olla aika vaikeaa… niin oli itselleäkin tietää mitä tähän nyt sanoisi. Ehkä yksi niistä oivalluksista on se että olen upea leijona nainen. Aurinko on 8. huoneessa ja vielä noususkorppari, joten olen aina enemmän pitänyt itseäni skorpparina, joka ikuisesti etsii sitä jotasin… suurta salaisuutta itsestäni… siinä se oli kuitenkin edessä.

  Toinen oli se että oivalsin aspektiman Venukseni vaaássa vahvuutena, en heikkoutena ja se että kuitenkin on niin lähellä vielä Mc:lle, eli työkseni saan loistaa naisena 😉 ja Teen…

  Mars skorpparissa, on se minun mieheninen puoleni ja rakasta sitä… onneksi mieheni antaa minun tehdä ja huhkia, taitaa miehelläkin olla hyvä itsearvostus, kun antaa naisena raataa kovaakin työtä, josta nautin, kuten esim. remontointi.

  Suuri oivallus oli se kun näin ensimmäisen kerran prokekarttani… maailmani avautui uudelleen, koska olin ihmetellyt kun mitään sellaista ei tapahtunutkaan jota oli tapahtua… olin kehittynyt ja suuri syntymäkartan tekijöitä ei ollutkaan rasitteenani. Nyt olen au Vaaka, nousu jouskari ja kuu kaloissa… ja se minä olenkin 😀

  Ja nyt kun oivalsin sen että Jupiter kaksosissa on minun vahvin planeetta… se onnentuoja, jolla oikeasti olenkin elämästäni selvinnyt voittajana, mutta nöyränä. En tiedä vastasiko tämä sinun ajatustasi Tarja… mutta tässä minun ajatelmia, jos nyt joku muukin uskaltaa… 😀 Ihanaa viikonloppua 8)

 2. metsätonttu Says:

  Kiitos! Olen tehnyt ’synteesin’ poimimalla tärkeät tekstisi word-ohjelmalle. Kun vielä on kesän ’kuuma’ ja kiireinen aika, ja vieraita, ei ehdi oikein niihin syventymään. Mutta odotas kun syksy koittaa ja pimeät niin on toisenlaista aikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: