Loistavat alut, mutta ei tahmatassuille?

Saamme tänään 17. elokuuta Uuden Kuun leijonassa 25°08’ illalla muutamaa minuuttia vaille seitsemältä. Leijonakuu on komea luomisvoiman uudelleensyntymisen symbolinen aika, ja tulen elementissä on aina viittaus innostukseen, aktiivisuuteen ja uuden aloittamiseen. Leijona on kuitenkin ns. kaikkein hitain tulen merkeistä, sillä se on kiinteä laadultaan. Kiinteään laatuun yhdistetään ennemmin säilyttäminen, pysyvyys ja olemassaolevan varmistus kuin tyhjästä aloittaminen.

Uuden Kuun kartta viittaakin siihen, ettei tyhjästä edes voi nyt aloittaa. Nämä aloitukset eivät ole hyppyjä tuntemattomaan, vaan ennemminkin saamme hyödyntää aloituksissa kokemusta ja opittua. Osaltaan tässä saattaa olla myös menneisyyden taakkaa mukana, historiaa mikä on pakko ottaa huomioon. Uuden Kuun kartalle jäävät viime aikojen planeettaenergiat, eli Venuksen aktivoima T-risti Uranuksen ja Pluton neliön kanssa sekä Marsin ja Saturnuksen yhtymä. Näiden kuvioiden vahvin terä on jo koettu, mutta Uusi Kuu nostaa ne kartallaan jäämään iloksemme vielä pitkäksi aikaa.

Venuksen, Uranuksen ja Pluton T-risti osuu jännitteisissä kulmissa Uudelle Kuulle. Pitkäaikaisesta neliöstä on äkkinäisen harmilliset puolitoistaneliöt Auringolle ja Kuulle leijonaan, vaikka kulmat eivät olekaan aivan tarkkoja.  Uusi aloitus voi kohdata melkoista vääntöä ajan suhteen, mutta onneksi leijonassa on itsevarmuutta, joka ei lannistu vastoinkäymisistä. Rakkauden planeetta Venus on saman harmonian puolineliössä Aurinkoon ja Kuuhun nähden. Rakkaus, arvomaailmaan ja talouteen liittyvät asiat nousevat hitaasti mutta varmasti hiertämään tulevaa Uuden Kuun jaksoa. Kun puolineliö on olemukseltaan kulmana kiinteän laadun kaltainen, joudumme käsittelemään joustamattomuutta ja jääräpäisyyttä. Harva pääsee läpi harmaan kiven, ainakaan itseään loukkaamatta. Ihmissuhteissa tämä voi kertoa kiinnipitämisen ja irtipäästämisen dilemmoista.

Meidän maamme korkeuksilla Uuden Kuun hetki osuu mielenkiintoisesti korostamaan ihmissuhteiden merkitystä tulevassa Uuden Kuun ajassa, sillä Kuun syntymä tapahtuu Vertex akselilla (tasan Helsingin korkeuksilla, asteen päässä Oulussa). Kun ihmissuhteet tulevat näin osoittelevasti esille rakkauden merkin aloituksessa, ollaan tässä taatusti tekemisissä toisten kanssa, vaikka leijonassa koetetaankin nousta pikkuisen korkeammalle ja paremmaksi, toisten eteen huomion kohteeksi. Jos Uusi Kuu näyttäytyy omalla kartalla osoittelevasti tai keskeisesti, voi kyse olla ihan kohtalokkaista kohtaamisista ja asioista ihmissuhteissa.

Tämän viikon aktiivisena energiana vellonut Marsin ja Saturnuksen yhtymä tulee miellyttävämmässä sekstiilikulmassa tarjoamaan tyyliään (vaa’asta, Sic!) Uuden Kuun aloituksiin. Saturnus pärjää hyvin ajan hengen kiinteän laadun kanssa, koska siinä itsessään on samanlaista sitkeyttä ja periksiantamattomuutta. Mars antaa pilkahduksen eteenpäinmenosta, eli ei tämä aika ole ollenkaan toivoton aloituksien suhteen, vaikka isojen voimien kanssa saadaankin pelata. Kannattaa muistaa, että Saturnuksen teemana on pitkällisyys, joten mitä nyt aloitetaan, on pysyvää. Ei kannata leikkiä kontaktiliimalla jos haluaa liikkumatilaa sormilleen tulevassakin…

Myös leijonassa nyt etenevä Merkurius antaa sävyänsä ajalle. Vaikka helppo kulma Uranukseen taas vahvistuu, eli ajattelu vilkastuu, tämän Uuden Kuun henki on syvältä tapahtuva avautuminen. Merkurius on kärkenä Yod kuviossa, jossa haastetta syntyy kulmista Plutolle ja Chironille. Vaikka kipu ja tuska ovat käsinkosketeltavat, on tällaisessa tiedostamisessa mahdollisuuksia, jotka antavat paljon ja vievät eteenpäin. Voimme ymmärtää sellaista, millä on ajattelua ja sielua muuttava merkitys, kunhan otamme mahdollisuuden vastaan ja avaudumme tiedostamiselle. Helppo Yod tämä ei todellakaan ole, toimii kenties vain hevijuusereilla, ja käsittelemättöminä kuvion voimat voivat tuoda mukanaan paljon kipua, jonka todellista syytä tai tarkoitusta ei ymmärrä.

Uuden Kuun Saabinen symboli on toivoa antava Sateenkaari. Jotta aarteen ja palkinnon mahdollisuus olisi edes olemassa, tarvitaan koettelemuksia eli myrskyä. Halutessamme saamme lujan luottamuksen parempaan huomiseen omasta sisimmästämme, mutta lupausten perässä ei kannata juosta, sillä tällöin käy kuin aarretta jahdatessa sateenkaaren päästä – se karkaa aina kauemmaksi.

Kuinka voimakas tämä Uusi Kuu sinulle on? Itselläni viesti on selkeä, koska se tulee lähelle Vertexiäni. Mikä planeettaenergioiden osoittamista teemoista vaikuttaa sinulle nyt tärkeimmältä; T-risti Venuksen, Uranuksen ja Pluton välillä, vai Mars-Saturnus, vai Merkuriuksen Yod?

Avainsanat: , , , , ,

10 vastausta to “Loistavat alut, mutta ei tahmatassuille?”

 1. hannele Says:

  .
  Tässä olisi astro.comoin ohituksia tarkoitaako se näitä:
  Moon Opposition Saturnus , tarkka kello 9:40 toimivat ainoastaan ​​17 elokuu 2012
  Muut passitustoimiin esiintyy tänään , tilaajille Kuu yhtymä Aurinko , tarkka kello 04:09 Moon Trine Jupiter , tarkka kello 08:46 Moon Trine Moon , tarkka kello 10:21 Moon sekstiili Med.Coeli , tarkka klo 11:10 Uusikuu talossa 11 , tarkka kello 18.55 (L)hitukset näitä:

 2. Pia Says:

  No ainakin neptunus kaloissa ja mulla progella kuu 3ast. kaloissa ja unia olen nähnyt ja niin selkeitä… ja neptunus tekee myös kolmiota marssille… ja mars kolmiota jupiterille… Kassandra on 6 astetta leijonaa ja oma merkurius 18 leijonaa ja aurinko 28 ast. leijonaa , ja leijonassa myös isis 20 ast. Narcis 5 ast. Lovejoy 13 ast. Ja nyt minulla on mars sekstiili aurinko, (joka on myös minun yodissa ) ja tekee kolmiota chironille ja kolmiota cerekselle 😀 Näillä… 8)

  • Pia Says:

   Nyt vasta katsoin tämän päivän..tarkkana tänään . Kuu sektiili kuu, kuu yhtymä merkurius ja se mars kolmio jupiter, kuu sekstiili jupiter, Kuu yhtymä aurinko… huomenna Kuu neliö ac, kuu sekstiili mars, aurinko sekstiili jupiter ja 20.pv Mars sektiili aurinko ja aurinko yhtymä aurinko 21 pv. kuu yhtymä Mc, au neliö ac, Kuu kolmio kuu, kuu sekstiili merkurius 22 pv. kuu kolmio jupiter , kuu yhtymä Mars, 23. aurinko sekstiili mars ja 24.pv mars yhtymä mars 🙂 Näillä mennään… lotto vetämään 😉

 3. Punahilkka Says:

  Minulla osuu huoneeseen yksi liki askendenttia. Päätin, että alan käymään kuntosalilla ja jumpassa, tämä onkin varmaan hyvä hetki aloitukselle. Mars Saturnus yhtymä on IC:llä, ehkä sitkeyttä Saturnuksen myötä riittää koko talveksi : )

  • Tarja Says:

   Tuo on hyvä juttu! Ratkaisu sisimmässä oman hyvinvoinnin kohentamiseksi, juuri näin!

 4. Sini Says:

  Osuu ainakin Uranukseen keskitaivaalla ja oppositio Kuulle ja sekstiili Auringolle. Sain tässä työpaikalla näyttää, että osaan se minäkin jotain, vaikka arvostus on ollut aika alhaista. Voikun osaisi tulkita planeetteojen liikkeitä/vaikutuksia niin kuin sinä! Ehkä se ei olekkaan minulle tarkoitettu tehtävä, vaikka aihe kiinnostaa hurjasti.

  • Tarja Says:

   Menipä ihan kuin tuossa kirjoituksessa esittelinkin. Kiitos kovasti palautteestasi. Kyllä jokainen (tai ainakin miltei jokainen?) voi oppia astrologian kielen, se vaatii vaan aika paljon pänttäämistä. Ja hyvää mielikuvitusta 🙂

 5. Milkyway Moses Says:

  Mulle Uusi Kuu osuu tarkkaan Marsin asteeseen 8. huoneessani ja tekee 72 astetta natal Jupiterilleni 4;ntee huoneeseen ja neliön natal Auringolleni joka on 9. huoneessani just ennen MC:t. /Skorpionissa. Tää antaa paljon näkökulmia arkisiin tapahtumiin ympärilläni: tyttäreni muutti pois kotoaan ja kotikaupungistaan 1.kerran ja muutti iskän luo.Saatiin oma kämppä hänelle vierestä. Hän on 16v.ja tuli tänne opiskelemaan. Olemme olleet jatkuvasti tekemisissä eri kaupungeistakin.mut tää on ihan mahtavaa. Hänenkin kartalleen tää Merkuri osuu:hänellä on Sat.6 Oinaassa,Aur.5 Rapua ja Kuu 5 Skorpparia.

 6. Pirp Says:

  Jaa, että mikä näistä osuu, taitaa melkein kaikki osua.
  T-ristissä on mukana Kuu ja MC-IC-askseli Pluton ollessa IC’llä. Uusi kuu ja Vertex on kahden asteen päässä Merkurius-Venus-yhtämästäni ja asteentarkassa neliössä Marsiini. Saturnus-Mars majailevat Mean Nodellani. YODista en ole varma, mutta puolisekstiili tulee tr-Merkuriuksesta Kuuhun, sekin tarkka. Ja tiedän, että on tulossa todella kiireiset ajat. Työtunteja on jo yhdessä projektissa enemmän kuin päiviä niiden toteuttamiseen, ja sitten on vielä se toinenkin projekti, heh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: