Neidon ja linnun aikaan

Illalla saadaan etsiä villasukat jalkaan ja hiljentyä vaimeaan hissutteluun. Mitä tällainen heitto astrologian yhteydessä tarkoittaa? Sitä että Aurinko siirtyy tänään 22. elokuuta vähän kahdeksan jälkeen leijonasta neitsyeen. Syksy saapuu vääjäämättä ja saadaan jättää hyvästit sydänkesän loistolle, lämmölle ja varsinkin lekottelulle.

Eläinradan vierekkäiset merkit tapaavat olla keskenään hyvin erilaisia, mutta mielestäni tämä leijonan vaihtuminen neitsyeen on yksi isoimpia ja totaalisimpia muutoksia tunnelmasta toiseen. Leijonan ajassa on oltu esillä, ilmaistu itseä kumealla rintaäänellä ja itsevarmuutta huokuen, mutta neitsyen aika vetäytyy sivuun, taustalle ja syrjäänkin. Vaikka neitsyt olisi kuinka kaksittainen merkki, minusta sen toteutumisessa on aika paljon yksinäisyyttä. Moni neitsyt-tyyppi kaipaa yksinoloa (vrt. leijonalla on hovi ympärillään).

Toinen iso ero leijonan ja neitsyen välillä on vapaa-ajan ja työn reviirit. Leijona arvostaa hauskuutta, seurustelua, juhlintaa, kaikenlaista mikä saa viihtymään. Neitsyessä tärkeintä on työ, aikaansaavuus, ahkerointi, ja aika usein tätä tehdään kuin hampaat irvessä pingottaen (vrt. härän rauhallinen työtahti). Neitsyessä on hermostuneisuutta, mikä kyllä voi terveellä tavalla valpastuttaakin. Aikansa kutakin, ja nyt on kuherruskuukausi monessakin mielessä ohitse, leijonan ajan hauskanpito ja lekottelu täytyy vaihtaa hihojen käärimiseen, puuhaamiseen, asioiden laittamiseen kuntoon.

Auringon siirtyessä neitsyeen saatetaan joutua oikein vakavassa mielessä puntaroimaan suuntaa, sillä siirtymäkartalla Auringon tarkimmat kulmat on sen neliöt Kuunsolmujen akselille. Ajassa on astrologisen symboliikan mukaan myllerrystä: Mars on vaa’an viimeisellä kriittisellä asteella, Uranus ja Pluto neliöivät aina vaan toisiaan, Aurinko joutuu vastavuoroisuuksien vaikutuksiin Neptunuksen kanssa ja Kuu on vähintäänkin kiusaantunut alennuksessaan skorpionissa. Onneksi edes Merkuriuksella ja Jupiterilla säteilee kirkkaasti? Helppo kulma Merkuriuksen ja Jupiterin väliltä säteilee Auringollekin, koska Merkurius on yhä sen merkissä leijonassa, kun Aurinko siirtyy Merkuriuksen merkkiin neitsyeen (= vastavierailu). Kun nousu on Saturnuksen hallitsema (Hesassa veskari, Oulussa kauris), nousee ajan hengeksi vastuullinen, älyllinen työskentely.

Auringon haasteiksi paljastuu tulevan kuukauden ajaksi Neptunuksen vastakkaisuus, joka on sikäli merkittävä että se on myös avaruudessa oikeasti olemassaoleva vastakkaisuus, kontraparalleeli. Toinen avaruustasoinen vastakkaisuus on Marsiin, johon siis eläinradan asteissa Aurinko on näennäisen helpossa sekstiilissä. Ajan hengessä saattaa esiintyä valheellisuutta, väärinymmärrystä, väistelyä tai uhrautumista jos perääntyvän Neptunuksen henkeä ei saada myönteiseksi. Mutta auttaako myönteinenkään Neptunuksen voima neitsyeen siirtyvää Aurinkoa saamaan parhaan irti itsestään? Marsin jännä suhde Aurinkoon toistaa mielestäni tuota petoksen meininkiä, näennäisesti tehdään yhdessä asioita mutta kyllä tässä taitaa joku vetää välistä omaan taskuunsa.

Olenpas minä nyt ikävällä tuulella! Taidan murjottaa kun työnteko ei oikein maita? Arvostelen ja marisen, ja toteutan neitsyen teemoja puhtaimmillaan.

Kun neitsyen symbolissa on neito ja lintu (no yleensä viljantähkä mutta lintuakin on käytetty), ennustan nyt vaikka seuraavasti tulevalle vuodelle neitsyille: neito-neitsyet merkin alusta 12 asteeseen ovat muutoksen ja väännön alla. Merkin alun neidot ovat päästään pyörällä, ja monet kärsivät epämääräisistä terveysongelmista, tai jopa maineensa menettämisen kaltaisista hämmennyksistä. Uudistus ei tule helpolla heille, joiden Aurinko on asteissa 7 – 12 neitsyttä (Uranusta ja Plutoa annetaan yhtäaikaa), ainakaan ennen kuin Saturnus pääsee siirtymään myöhemmin syksyllä skorpioniin. Lintu-neitsyet joilla Aurinko on kahdella jälkimmäisellä kolmanneksella neitsyen merkistä, saavat laajentaa näkemystään, tietoaan ja reviiriään vapaammin.

Järkevää neitsyen aikaa kaikille sekä tarpeellisia Auringonpaluita itse neitsyille!

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Neidon ja linnun aikaan”

 1. Susanna Says:

  Otsikko kolahti nyt. Olen pari päivä puurtanut ihan maanisena ja maalannut kaksi maalausta joissa toisessa on neito ja valkoinen lintu, toisessa neito ja valkoisia lintuja! Enkä muuten tiennyt tuota lintujuttua Neitsyen symboliikassa. Hassua myös on että autotallissa on kesken maalaus jossa on neito jolla päässä viljantähkiä.

 2. Pirp Says:

  Pluto-koulun oppilas ilmoittautuu. Aurinkoni säästyy Pluton kulmalta tänä vuonna nipin napin, 15 astetta Neitsyttä. Kuu sen sijaan näyttää nauttivan täysillä tuosta ”herkusta”. Tuleekin Auringonpaluu ja Kuunpaluu melko peräperää tänä vuonna. Kuunpaluun kuviot ovat lievästi sanottuna mielenkiintoiset.

  Niinpä, tässä on tulossa työntäyteinen kuukausi tai ehkä kaksikin. Huomenna aloitetaan tositoimet seuraavassa stepissä, kuinkas osuvasti onkaan projektipäällikkö päivän valinnut! (minä en ole pp)

 3. Susan Says:

  Ne neitsyet joita tunnen, ovat ahkeria ihan maanisuuteen asti! Mutta heidän ahkeruus on positiivista ja tuotteliasta. Se on nautitittavaa katsella kun ihmiset saa aikaan asioita, eikä vaan jossittele. Itseläni neitsyt MC. Tosin minullahan on Mars kaloissa, joten aiheuttaa todella vaikeutta tarttua mihinkään, ennen kun vasta viimetinkaan ja pakoilen vastuita loputtomasti, mutta sitten kun ryhdyn toimeen, olen super tarmokas ja nopea! Nyt olen ahkeroinut loputtomasti erilaisia käsityöprojekteja koko kesän ajan, mutta töihin en haluaisi millään mennä, kun normaali arkirytmi taas alkaa. Olen siis ollut töissä koko kesän, mutta vaan viikonloppuisin, eli vähän kun lomalla.

 4. Sini Says:

  Kiitos taas hyvästä jutusta! MC on Neitsyessä ja todellakin olen puurtanut taustalla. Työnteko ei kyllä nyt enää kiinnostaisi, olisi paljon muutta parempaa tekemistä. Haluaisin totaallisen muutoksen, mutta tietenkin samalla pelkään sitä ja täytyyhän sitä itse elanto hankkia (kai?). Tykkään olla yksin, mutta kun sitä on liikaa. Kai se tulee ihan itsestä, kun kerrran Asc on Skorpioonissa ja Aurinkokin Skorpioonin huoneesssa, vai mitä? Minussa on kyllä aikamoinen ristiriita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: