Puhdas Kuu

Uusi Kuu syntyy vasta varhain sunnuntai-aamuna 16. syyskuuta, mutta minä olen malttamaton ja aloin jo nyt tuumia, mitä antaa ja missä tuntuu. Kuu syntyy 23°37’ neitsyttä, meillä ensimmäisessä huoneessa ja siis oikein aloitteellisessa sijainnissa. Uutta Kuuta valvoo Merkurius muutaman asteen päästä, vielä hetken aikaa sekin omassa merkissään neitsyessä. Ensimmäiset fiilikset minulle tästä tuli, että onpa selkeä kehotus tehdä aloituksia hyvinvoinnin kohentamiseksi, kuntokuureja ja dieettejä, ja tietoisuuttakin voisi nostattaa esimerkiksi opinnoilla.

Tästä tuleekin kummallisen tai mielenkiintoisen ristiriitainen aloituksen kohta, symboloisiko sittenkin neitsyen merkkiin liitettyä hermoilua. Kuu ja Aurinko eivät oikeastaan olekaan yhdessä, vaikka eläinradan asteet kertovat meille ylityksestä, vaan aivan päinvastoin vastakkaisuustasossa, kontraparalleelissa. Aloituksessa on piilevän väännön tuntoja.

Uuden Kuun hetkellä Pluto on edelleen pysähtynyt ja Uranuksen ja Pluton neliö on avautuva, astrokielestä selkokielelle käännettynä nyt alkaa olla tuon pitkäaikaisen, vuosia kestävän ulkoplaneettojen kulman tiukat paikat voimakkaimmillaan käsillä. Tuleekohan ulkoinen paine liian vaikeaksi kestää, jotta voisimme keskittyä omaan itseemme, omiin ympyröihimme, aloituksiimme ja pyrkimyksiimme? Kun Uuden Kuun kartalla on voimakas pysähtynyt Pluto, jää tästä aloitukseen fanaattisuuden ja pakonomaisuuden leima. Jos on kyse kuntokuurista, piiskataanko itseämme järjettömyyksiin, jos dieetistä, onko viimeinen mahdollisuus käsillä?

Omat tunnelmani siis ovat, ettei ole kovin helppo Uuden Kuun kohta, mutta tottakai näkemykseeni vaikuttaa Kuun syntymä miltei vastapäätä omaani. En ole tosin koskaan väittänytkään kirjoittavani muusta kuin omasta näkökulmastani, mutta tähän lisään joitakin huutomerkkejä, että tämä on nähty subjektiivisen sumun läpi.

Lisäksi Uuden Kuun kartalle jää Kuun, Auringon ja Merkuriuksen kolmikko melko lailla irralleen muiden planeettojen energioista, eli mitään koko porukan yhteistä tiimipeliä ei tässä ole luvassa, vaan ennemmin yksinäistä painia omien juttujen / ongelmien / päämäärien suhteen. Neitsytplaneettojen irrallisuus ja samaan aikaan tapahtuva myllerrys, kenties ajassa, mutta varmasti monen yksityiselämässäkin, voivat olla ärsyttäviä eikä kovinkaan uuteen alkuun kannustavia asioita.

Uuden Kuun Saabinen symboli on viattomuuden ja puhtauden ylistys, lastenlaulu Maijalla oli karitsa. Naivia tai ei, selkeä yksinkertaisuus on nyt parempi vaihtoehto kuin monimutkaiset strategiat. Puhdas mieli on neitsyen merkin peruskäsitteitä, ja taitaa olla helpommin sanottu kuin toteutettu. Käänteisesti voi näkyä pakona infantiiliin todellisuuden kieltämiseen (se minun Kuuni siellä oppositiossa, en nyt sitten malttanut olla tähän heittämättä).

Ei silti pidä tulkita, että väittäisin tämän olevan huono alku. Neitsyessä merkkinä on paljon hyveitä, joilla saadaan asiat paremmalle tolalle. Kun aloituksen aikaan saadaan Pluton kaikkein voimakkain energia haltuun (Pluto on meillä Kuun huoneessa), on mahdollisuus päästä mihin tahansa tuloksiin. Tarkoituksenmukainen keskittyminen ja varsinkin kaikkein pienimpien yksityiskohtien huomioiminen voivat nyt olla ne taikasanat. Aloitetaan puhtaalta pöydältä?

Avainsanat: , , , , ,

Yksi vastaus to “Puhdas Kuu”

  1. susan Says:

    Minulla on yövuoro ja olen varmaankin uudenkuun aikaan työntouhussa, joten se mikä tästä tekee mielenkiintoisen, transiitti tulee tiukan tarkkaan MC:lle. Olisikohan jotain oivallusta työnrintamalla? Se jää nähtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: