Astrologian Muusa

On tämäkin, että kaikkien vuosien jälkeen (kaksi ja puoli) huomaan aiheen, mikä olisi pitänyt blogissa nostaa esille jossei ihan ensimmäisenä niin ensimmäisellä viikolla varmaan. Hämäläiseen tyyliin taidan olla hiukan myöhässä. Astrologialle on taivaalla oma muusansa, ja se on asteroidi Urania. Se on suhteellisesti ottaen vain piskuinen kivenmurikka, mutta löydetty jo vuonna 1854, joten asteroidin tutkimisella ja tulkinnalla luulisi olevan jo pitkät perinteet. Taiteessa Urania on kuvattu maapalloa kädessään pitäväksi naisfiguuriksi.

Mytologian Urania on ylijumala Zeuksen jälkeläinen suhteesta Mnemosynen, muistin jumalattaren kanssa. Urania on yksi yhdeksästä muusasta, jotka suovat innoitusta taiteisiin. Kannattaapa jo tässä vaiheessa pistää korvan taakse, että astrologia luettiin antiikissa yhdeksi taiteenlajikseen, joista muita lajeja omine muusineen olivat esimerkiksi musiikki ja näyttämötaide. Esittelen myöhemmin muut muusat ja näiden astrologiset vastineet.

Urania katsottiin kaikenlaisen taivaan tutkimisen ja ymmärtämisen muusaksi, niin astronomian kuin astrologiankin, sillä antiikin aikaan näiden kahden katsantokannan välille ei tehty eroa. Uranian sanotaan tulkitsevan tulevaisuuden tähtien asennosta. Astrologisesti Urania asteroidi ilmentää kiinnostusta ja innostusta taivasta, tähtiä ja planeettojen liikkeitä kohtaan. Sen luonne on teoreettinen ja matemaattinen, ja viittaa loogiseen ajatteluun ja päättelykykyyn. Uraniaa pidetään Jupiterin kaltaisena sen vuoksi, että se mahdollistaa suurten linjojen ymmärryksen. Urania kertoo astrologisten periaatteiden hallinnasta ja taidosta erotella oleellinen esille suuresta tietomäärästä, eli Urania ilmentää kykyä tehdä astrologinen synteesi. Urania käsittelee elämän ymmärrystä ja kykyä nähdä tapahtumien taustoja, eli se edustaa kosmista tietoisuutta. Urania on vakava, pohdiskeleva ja introspektiivinen, kykenee siis havainnoimaan sisintään.

Astrologiset sivustot esittelevät useita kuuluisia astrologian taitajia, joilla Urania on tärkeässä kohdassa kartalla (esim. Deborah Houldingilla yhtymässä Kuulle, Maritha Pottengerilla Chironille, Ronald C Davisonilla Plutoon, Bil Tierneyllä Kuun yläsolmulle ja John Frawleyllä Neptunukselle). Tiedän myös Suomen astrologiselta kentältä ainakin kolme henkilöä, jotka ovat ns. isoja nimiä astrologiassa ja joilla Urania on nousulla.

Vaikka oman kartan Urania ei istuisikaan kovin huomiota herättävästi harrastajalla, sen merkki ja kontaktit muualle kartalle voivat kertoa omasta tyylistä tehdä astrologiaa, ja omaksua sitä. Esimerkiksi skorpionissa näyttäisi olevan tutkiva asenne, vaa’assa asiakaslähtöinen ja oinaassa mennään omia polkuja. Urania on saattanut olla aktiivinen silloin kun on löytänyt astrologian. Jos karttojen kanssa jaksaa leikkiä, voi olla mielenkiintoista kaivaa esille joitakin Uranian paluita (transiittina samalla kohtaa kuin omalla kartalla). Omalla kohdallani Chironin (mikä myös pitää sisällään ennustamisen taitoa) transiitti herätteli karttani Uranian – ja hetkellä jolloin olen nähnyt ensimmäistä kertaa oman karttani, oli Urania nousulla!

Urania liitetään siis astrologiasta kiinnostumiseen, mutta jottei asia olisi aivan yksinkertainen, on olemassa myös vaihtoehtoinen näkemys. Tämä korostaa Uraniaa teknisenä ja matemaattisena osaamisen ilmoittajana, ja asteroidi Asteria osoittaisi intuitiivista tulkinnan kykyä. Koska en tunne Asterian selitysmallia enkä mytologiaa, jätän tämän hautumaan mieliinne, ja voitte omilta kartoilta katsoa, kumpi tekijä olisi keskeisempi. Asteria liittyy aivan varmasti tähtiin, onhan sen nimi suoraan kreikan tähti-sanasta kotoisin.

Uranian kiertoaika eläinradan ympäri on noin kolme ja puoli vuotta. Tällä hetkellä Urania on neitsyessä 6°05’ ja aika tarkkaan vastapäätä Chironia (ehkei ole sattumaa että Urania halusi tulla esille nyt) ja lisäksi miltei samalla kohdalla kuin oli silloin, kun minä sen karttani ensimmäisen kerran näin. Urania etenee nopeimmillaan noin 15 astetta kuukaudessa, eli on yhdessä eläinradan merkissä noin kaksi kuukautta. Luin jostakin, että Uranian kiertorata on epäsäännöllinen tai epämääräinen, ja ilmeisesti se on hiukan samankaltainen kuin Chironin, mikä pysyy pisimpään kaloissa ja oinaassa; merkit vaihtunevat toisiksi Uranian kohdalla. Tälle oletukselle ei ole kunnon tutkimusdataa perusteeksi, mutta Urania saattaisi olla nopea juuri oinaassa. Uranian perääntyminen oli viime vuoden lopussa härässä, mutta tänä vuonna perääntymistä ei tullut. Ensi vuoden Urania viettää suurelta osin vaa’assa, koska perääntyy tässä merkissä keväällä. Vuonna -14 perääntyminen osuu vesimiehen alusta kauriiseen kesällä ja syksyllä, sitä seuraava leijonasta rapuun. Urania käväisee OOB tilassa korkeassa kallistuskulmassa syksykesästä -15 kulkiessaan kaksosten ja ravun merkkejä. Perääntymisen jaksot tulevat noin vuoden tai välillä 14 kk:n välein, eli aivan säännölliseltä ei Uranian kierto näytä.

Urania löydettiin aikana jolloin Neptunus oli kaloissa kuten nytkin. Löysin netistä jonkun käyttäneen kellonajaksi illan 11:ta, ja tällä kartalla Urania sijoittuu hauskasti Uranuksen 11. huoneeseen 15° vesimiestä, neliöön Uranuksen kanssa ja yhtymään Ceresille. Neptunuksen ja Chironin keskipiste tulee näillemain kartalle. Löytöhetkellä Uranian kulku oli Maasta katsottuna perääntyvä. Hauska yksityiskohta on, että Uranialla näyttää olevan samat Kuunsolmut kuin itselläni.

Omien karttojen asteroidit löytyvät kätevästi esimerkiksi astro.comin kartoista joko klikkaamalla Uranian (ja Asterian) erikseen ladattavasta tiedostosta aakkosellisesta luettelosta, tai syöttämällä näiden numerot kenttään Uranian 30 ja Asterian 658. Olisi mukava kuulla kommenteissa millaisiin kohtiin asteroidit sijoittuvat ja kumpi näistä omasta mielestänne vaikuttaa tärkeämmältä juuri teille.

Avainsanat: ,

15 vastausta to “Astrologian Muusa”

 1. Trius Says:

  Mulla Asteria löytyy 13 asteesta oinasta 9.huoneesta, mars on 9 astetta. Urania löytyy 1 asteesta jousimiestä 4.huoneesta.
  Progekartalle Urania tulee pian progenousulle, saapa nähdä mitä uusia innostuksen kohteita löytyy. Ainakin asteroidit ovat taas alkaneet kiinnostaa. Uranus moukaroi progekartan Asteriaa.

  Ja syntymäkartalla Asteria kolmioi juorukelloasteroidia Askalaphusta (12.huone), joten sitä henkistä tietoa, jota olen 9.huoneen tavoin opiskellut, jaan harvoille valituille 😉 Ja ne harvat ja valitut taitavat silti pitää mua ihan tärähtäneenä!

 2. hannele Says:

  Löytyihän sieltä ja samassa huoneessa kauriissa neljänessä huoneessa. Asterialla on asteita 21, 29 r ja urania 39,34 r .Tietenkin kuunsolmuni on tässä huoneessa joten tulee mieleen entiset elämät jos en ihan mene metsään ja sitä kautta kiinnostukseni kaikkeen henkiseen.
  Onko se ruudukko siinä vieressä mitä kulmia se tekee muille planetoille .

 3. Emelia Says:

  Hmmm… minulla Urania löytyy 11 astetta Jousimiestä 11. Huoneesta ja kolmiossa Chironiin.. Asteria on puolestaan 0 astetta Leijonaa, kolmio Neptunukseen ja neliö Jupiteriin..

  Proge-kartalla Urania on edennyt asteen päähän Askendentistani eli on nyt 23 Jousimiestä.. progella Urania neliöi Plutoa ja Marsia, sekä on puolineliö Jupiteriin, semisekstiili Venukseen… syntymäkartalle tulee neliö myös Merkuriukselle, kolmio radix Marsille.. joopa, joo..

  Asteria on edennyt Leijonassa puoleenväliin progen 6. Huonetta ja on sekstiilissä proge-Aurinkoon, radix Venukseen ja neliössä radix- Keskitaivaalle..

  Juu.. näinhän se menee..

  jostain syystä astro.comin proge-kartta näyttää että Keskitaivas olisi 0 astetta Kaurista, vaikka sitä se on ollut jo kaksi vuotta sitten… myös Asc-Dsc Akseli heittää peräti 10 astetta.. astro.comin proge- kartalla Aurinkoni on siis ollut jo jonkin aikaa mukavammassa 7. Huoneessa, kun taas Solar Firella se on vielä pari kuukautta 6. Huoneessa.. :/

  • Tarja Says:

   Niin astro.comin proget yllättävät jos on tottunut käyttämään SF:n perus-sekundääriprogressiota. Ei kai ole vieläkään löytynyt ihan tarkkaa selitystä millainen edistysmenetelmä heillä on käytössään..

   Eikös 11. huoneen Urania kerro sinusta hyvin 🙂

 4. Heidi Says:

  Ihana kirjoitus näin sunnuntai aamupäivälle! Kiitos :))
  Minulla on molemmat, Urania ja Asteria yhtymässä Venukseeni. Hauska tieto, jota pitänee sulatella..

  • Tarja Says:

   Aikas mieletöntä että voivat olla samassa kohdassa, tällaista vaihtoehtoa en tullut ajatelleeksikaan! ja vielä Venuksella, joka kertoo mielihyvästä. Toivottavasti löydät astroyhteisöstä mukavia ihmisiä, kokemuksia ja arvostettavaa…

   • Heidi Says:

    Juuh 🙂 kolmesti piti tarkistaa, kun oli niin hauska sattuma, että kaikki kolme kököttivät somasti käsikädessä.

 5. Pia Says:

  Vau ja taas uutta 😉 Progella se jotenkin kolahti… Urania on siellä 8. huone 0 ast. vaakaa 😀 ja kun löysin sen 😉 tekee venukselle ja marsille sekstiiliä ja sen Yin/Yang jonka kanssahan teen työtä 🙂 ja tasapainon kanssa muutenkin…. mutta neliötä jupiterille. Asteria on 7.huoneessa 4 ast. leijonaa kolmiota marsille.

  Natalissa taas urania on 9.huoneessa 9 ast. neitsyttä ja tekee yhtymää uranukselle. Eli urania on tulossa mun uranian päälle 😉
  Asteria 8. huoneessa 17 ast. rapua ja tekee kolmiota saturnukselle, neptunukselle, chironille ja sekstiiliä plutolle.

  Toi äsken mainittu Askalaphus on minulla 3.ast.neitsyttä 9. huone ja tekee sekstiiliä marsille ???? ja progella 14.ast. neitsyttä ja tekee oppositiota kuulle, saturnuksella ja chironille mutta yhtymää plutolla ja uranukselle ???

  Ja muutenkin nyt huomasin että aurinko on tulossa venuksen päälle ja venus tulossa merkuriuksen päälle 😀

 6. Fiine Says:

  Minulla Urania on Skorpionissa huoneessa 9 Auringon, Kuu ja Merkuriuksen kanssa, jotka tekevät kolmiota Uranukselle. Asteria Neitsyessä huoneessa 8 ja tekee yhtymää Marssilleni ja sekstiiliä Uranukselle.

 7. Fiine Says:

  Unohtui noi asteet, Molemmat ovat 11 astetta ja Urania tekee vielä Jupiterilleni bQ

 8. Niina Says:

  Olen ehdottomasti intuitiivinen astrologi, en koe harrastavani astrologiaa vaan astrologia on tapani katsoa maailmaa, seurata ajan tapahtumia ja kehittää itseäni paremmin ymmärtämään omia ja muiden syvyyksiä. En ole kiinnostunut katsomaan ihmisten karttoja huvikseni mutta teen sen enemmän kuin mielelläni jos voin auttaa henkilöä sen avulla ratkaisemaan ongelmaansa tai laajentamaan tietoisuuttaan ”jumittavassa” kohdassa. Urania löytyy kartaltani 2.huoneesta Jousimiehen merkistä, tehden oppositiota Merkuriukseen ja kolmiota Kheironiin. Asteria on 9. huoneessa Ravussa, yhtymässä aurinkoon ja neliössä Uranukseen. Molemmat asteroidit ovat kartallani OOB:na.

  • Tarja Says:

   No niinpä ehdottomasti olet 😉

   Tähtiin liittyvien asteroidien OOB tilojen yhteyttä aikoihin, jolloin astrologiassa erityisesti tapahtuu jotakin, olisi mielenkiintoista tutkia. Aika ja resurssit eivät vaan riitä juoksemaan ihan jokaisen päähän pälkähtävän idean perässä. Perääntymisjaksotkin saattaisivat resonoida jotenkin…

 9. Sanna Says:

  Urania on yhtymässä Vertexiin, neliöi keskitaivasta ja Neptunusta. 9.huone korostuu taas. Nousuakseliin ei tule enää merkittävää neliötä, joten sitä ei lasketa. Lisätään siis Urania niiden lukuisten muiden joukkoon, jotka neliöivät keskitaivastani. Tulkinta on mielestäni vaikea, kun tässä on monta asiaa samassa sopassa ja vaikea erottaa, mikä vaikuttaa mihinkin.

 10. PirjA Says:

  Asteria ei olekaan tuttu entuudestaan. Jousimiehessä 24 astetta ja deklinaatio on sama, joten OOBina se on, sekstiili yläsolmuun ja kolmio alasolmuun on myös, löysähkö kolmio Merkurius-Venus-yhtymääni Leijonassa ja Saturnuksellekin löysä yhtymä. Intuitio on voimakas, tulen kultainen kolmio löytyy myös, jos otetaan Vertex mukaan.

  Urania on 3,59 Vaakaa AC’lla (5,45), neliössä Kuuhun ja tietysti löysästi MC’hen, ja transiittina melkoisen tarkassa sekstiilissä Kuuhuni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: