Omalla polulla uralla

Huomasin mielenkiintoisen piirteen tutkimistani kartoista (tekemistäni tulkinnoista): näissä ei juuri ole karttoja, joissa Uranus olisi Keskitaivaalla. Tämä johdatti miettimään, millaisia ovat ne ihmiset, joiden suuntaa Uranus johdattaa, ja millaisia mahdollisuuksia tai haasteita Uranus tuo uraan liittyviin asioihin.

Uranuksen keskeisimpiä teemoja ovat riippumattomuus ja omintakeisuus. Kun tämä planeetta määrittää suuntautumista maailmaan, ovat kellokorteilla mitatut ja rutiininomaisia toistoja sisältävät työt huonoja vaihtoehtoja. Toki kartta toimii kokonaisuutena ja sieltä voi löytyä jotakin säännönmukaisuutta tukevaa, esimerkiksi Kuu kauriissa tai vahva Saturnus, mutta silloin Uranus ei pääse oikeuksiinsa. Vapaus määrätä itse uraan liittyvistä asioista antaa hyvän pohjan Uranuksen kukoistukselle.

Jo alan valinta on Uranuksen määräysvallan alla erilainen, erikoinen ja vaihtoehtoinen. Tällaisella asetelmalla yksilö ei luontevasti sulahda jatkamaan perinteitä, esimerkiksi suvun yritystä tai isän ammattia. Uranuksella on taipumus viedä mielenkiinto koskettamaan jotakin ihan muuta, usein sellaista mikä on epätavallista. Tällaisia ovat ns. tulevaisuuden ammatit, sellaiset joille ei ole vielä edes keksitty pysyviä ammattinimikkeitä eikä lukkoonlyötyjä työnkuvia. Uranuksella on taipumus kehittyä eteenpäin, ja tällaista tilaa tämä planeetta juuri tarvitseekin. Maarit Laurento on osuvasti kirjassaan Astrologiaa aloittelijoille kirjannut ylös Uranuksen yhdistämisen tittelittömyyteen. Tämä voisi olla oleellinen tekijä silloin kun Uranus on Keskitaivaan tuntumassa tai kymppihuoneessa: ammattia ei voi rajata yhden nimikkeen alle, koska se mitä tämä Uranus-ihminen tekee tänään, ei kenties ole samaa huomenna.

On paradoksaalista puhua perinteistä tässä yhteydessä, mutta astrologiassa Uranus on yleensä liitetty sähköön, tietotekniikkaan ja tieteelliseen tutkimukseen. Tarkasteleva ja havaintoja tekevä asenne yksi on tämän asetelman eduista, sitä kautta löytyy uutta tietoa ja syntyy keksintöjä. Keksijätyyppi Pelle Peloton on äärimmäinen esimerkki. Uranus voi tuoda mukanaan etääntymistä inhimillisistä tunteista, ja on mahdollista ettei Uranus keskeisellä kartankohdalla eli Keskitaivaalla antaisi valmiuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen. Onneksi muu kartta on olemassa taustatukena, eikä käytäntö ole näin mustavalkoista.

Olen tavannut yhdistää Uranuksen teknisyyteen, faktoihin sekä kaupunkimaiseen ympäristöön. Tämä on yleistys ja arvelua, mutta en osaa kuvitella tällaista ihmistyyppiä esimerkiksi maanviljelijänä – ja jos on, kyseessä olisi biodynaaminen viljely, ekologiset kokeilut, uusien viljelykasvien tutkimista, jotakin epätavallista siis. Luonnonsuojelu saattaisi olla idealistisesti suuntautuneen Uranustyypin valinta.

Organisaatioiden uudelleenjärjestelyt ovat tyypillisiä Uranusmaisia töitä, jos sanavalinta sallitaan tässä yhteydessä. Mitä globaalimpi, sen parempi. Kaupunkisuunnittelu voisi sopia hyvin, ylipäätään kaikki mikä liittyy tulevaisuuden rakentamiseen.

Uranus mielletään astrologiassa kapinalliseksi, ja tämä voi näkyä monilla tasoilla; joku voi oikeasti heilua barrikadeilla, mutta tavallisempaa lienee jurnuttaa perinteisiä arvoja vastaan. Mahtaako politiikassa olla mukana näitä Uranus Keskitaivaalla -ihmisiä? Perinteinen puoluejako ja hyvä veli -sopimukset eivät oikein istu tähän kuvaan. Myös tasa-arvoon Uranus yleensä liitetään, ja tämä sopii hyvin puolueettomaan, faktoihin perustuvaan ajatteluun.

Uranus antaa asenteeksi uudistuksenhalun, mikä voi käytännössä merkitä aika rikkonaista työuraa. Kun yksi homma on katsottu, siihen voidaan kyllästyä niin yhtäkkisesti, että paikalta lähdetään ovet paukkuen. Työnantajan näkökulmasta tällainen tyyppi on usein hankala työntekijä, joka ajattelee omilla aivoillaan ja kyseenalaistaa liikaa. Epäsäännöllisyyttä ei olla tavattu meidän työkulttuurissamme palkita. Samaan yhtälöön saattaa liittyä myös pinnallisiksi jäävät työpaikan ihmissuhteet, sillä Uranustyypin asenne on yksilöllinen, ja usein hyvin erilainen, ja näin saattaa vieraantua arkipäiväisistä kahvipöytäkeskusteluista. Entä jos samaan työyhteisöön osuu useita Uranuksen mukaan suuntautuneita ihmisiä? Parhaassa tapauksessa aivoriihi tuottaa tulosta, mutta voi käydä niinkin, etteivät ihmiset yksilötasolla siedä toistenkaan erilaisuutta.

On mahdollista, että Uranus Keskitaivaalla kyseenalaistaa perinteisen työn käsitteen, eli tässä kapinoitaisi perinteistä yhteiskuntajärjestystä vastaan. Urakäsitys olisi omanlaisensa, ja arvomaailma tavallisesta poikkeava. Elämäntapa-kapinalliset voivat olla näitä Uranus Keskitaivaalla kavereita. Oman tien kulku pitäisi sallia, sillä ei sitä kukaan valitse sen helppouden vuoksi.

Ja loppukaneetiksi, Uranus yhdistetään tietysti astronomiaan ja astrologiaan. Tälläkin tavalla poikkeuksellinen uranvalinta on mahdollista, tiedän jopa esimerkkejä…

Kenen suuntaa Uranus johdattaa, ja tuntuivatko yleistävät maalailuni osuvan edes sinnepäin? Onko muiden karttojenpyörittelijöiden käsiin osunut otantaa näistä Uranus Keskitaivaalla ihmisistä? Onko näiden ihmisten elämänpiiri ihan jossakin muualla, ettei se usein kohtaa astrologian kanssa?

Avainsanat: ,

15 vastausta to “Omalla polulla uralla”

 1. PirjA Says:

  Uranus sattuu olemaan kympissä, muttei MC’llä, eikä edes samassa merkissä kuin MC. Rutiinien puuduttavuus on kyllä yksi sen tuoma ”riesa”. Rutiinejakin voi tehdä niin kauan, kun ei ihan kunnolla osaa. Oppimisen vaatimus on todella tärkeä. Jos ei enää opi mitään, työstä menee mielekkyys.
  Ja kyllä tietotekniikan parissa työskentelen ja tulevaisuuteen ehkä liiaksikin suuntaudun, ja raja-aidat ovat syvältä, mitä epämääräisempi työnkuva, sen parempi. Ehkä juuri siksi tittelissä mainitaan konsultti. Sanonkin aina silloin tällöin pomolleni, että taas kaipaan kaaosta. Nautin kaaoksen järjestämisestä, mutta rutiinit saa sitten joku muu hoitaa. Helpdesk-tyyppinen työ on mukavaa, se on kuin palokuntalaisen hommaa, ei koskaan tiedä, mitä uusi päivä tuo tullessaan ja tietysti suora asiakaspalvelu on myös antoisaa.

  • PirjA Says:

   Jäi vielä mainitsematta, että astrologia kuuluu myös työnomaiseen harrastamiseen. Tulkintojen tekeminen, etenkin kasvotusten, on todella mielenkiintoista. Usein olen myös ”leelian lepotuolina”, eli ihmiset uskoutuvat minulle ja pyytävät neuvoa. Toisinaan se rasittaa, mutta yleensä jaksan hyvin paneutua toisten ongelmiin. Vaikka Uranukseni sijaitsee kiinteässä Leijonan merkissä ja kympin lopulla, vaikuttaa se mielestäni erityisen voimakkaasti uraani. Työkavereissani on yleisesti enemmän miehiä kuin naisia. Ja tasa-arvosta vielä, IT-maailma on palkkauksenkin kannalta tasa-arvoisin ala.

 2. Fiine Says:

  Minun pojalla on Uranus Saturnus yhtymä Jousimiehessä 10 huoneessa, ei MC:llä. Hän on sellainen oman tiensä kulkija. Lapsena kun monet hänen kaverinsa hyvin tarkkaan tiesivät mitä heistä tulee ns. isona. Pojaltani kun kysyttiin tätä asiaa, vastaus oli, ettei sitä ammattia ole vielä keksitty. Toisaalta hän tietää tasan tarkkaan mitä haluaa, mutta minusta sellainen käytännöllisyys puuttuu. Kavereita hänellä on aina ollut paljon ja aina menossa.

 3. Niina Says:

  Kiitos taas hyvästä aiheen valinnasta. Voi kun vielä löytäisin aikaa kommentoida tätä. 16-vuotiaalla vesimiestyttärelläni ( nousu Kaksosissa ) on Uranus Vesimiehen merkissä MC:llä yhtymässä Merkuriukseen ja Neptunukseen Vesimiehessä. Voin heti todeta että enpä ole ”oudompaa” ja vaikeammin lokeroitavaa ihmistä ennen tavannut. En pidä itseänikään kaikken konservatiivisimpana ihmistyyppinä ja Uranus Aurinko neliöni kanssa olen aina kyseenalaistamassa näennäistotuuksia mutta tyttäreni maailmaa en tavoita – se on jo niiiin paljon tulevaisuutta että sinne ei minulla ole pääsyä. Mieleen tulee Kahil Gibran:n sanat ”Teidän lapsenne eivät ole teidän lapsianne”.

  • Sanna Says:

   Minullakin on tytär, jolla paljon vesimiestä kartalla (au, mc, chiron, pallas athen, neptunus). Mikä ihana raikkaus ja tuulahdus! tekee hyvää kauris-vanhemmille saada tällainen raikas kevätpuro omaan perheeseen. Mitähän siitä tytöstä vielä tulee, ihanaa!

 4. Lila Patrikainen Says:

  Uranus ei ole MC:llä, mutta Vesimies on MC:n merkki. Ura tieteen parissa, ala valittu osin sen takia, että se on tulevaisuuden ala. Astrologia on tietysti vahvasti mukana, teenhän minäkin tulkintoja muille. En ole varsinaisesti kiinnostunut teknologiasta, mutta toisaalta minun on ollut helppo oppia kaikenlaisten teknisten vempainten käyttö. Ahtaat raamit työnkuvassa nostattavat kyllä näppylöitä, enkä sellaisessa ympäristössä pääse ollenkaan oikeuksiini.

  Mitä tulee sosiaalisiin suhteisiin työpaikalla, niin minulla ei ole ollut tapana olla erityisen kapinallinen tai kyseenalaistaa auktoriteetteja muuten kuin siinä tapauksessa, että auktoriteetti käyttää asemaansa väärin. Olen kuitenkin pitänyt tärkeänä pitää asialliset ja hyvät välit kaikkiin ja tulla toimeen sellaistenkin ihmisten kanssa, joiden kanssa en muussa elämässä välttämättä olisi juuri tekemissä. Henkilökohtaisia asioita jaan töissä melko minimaalisesti, enkä siellä myöskään juuri tunteitani pura. Tosin poikkeustapauskin on tullut koettua..

  Joitakin asioita on mukavampi tehdä tiimissä ja joskus hyvä työkaveri osaa haastaa oman osaamisen äärirajoille, mikä on hyvin opettavaista. Minulla ainakin Uranus-MC vaikuttaa siten, että työssä ajattelen tiimin hyvää, en vain omaa hyvää. Mutta tiimin hyvä koituu yleensä omaksikin hyväksi.

  • rovatar Says:

   Minun pojallani on myös Mc Vesimies ja ura tieteen parissa tutkijana. Au Neitsyt ja tietysti tutkii bakteereita.

 5. Trius Says:

  Minulla on uranus-saturnus yhtymä 5.huoneessa jousimiehessä. Uranus on OOB, jos se nyt voi olla? Muistaakseni katsoin, että olisi.

  Ura on ollut katkonainen, päättämättömyys ja pätkät. Tykkään perinteistä, mutta olen mahdottoman levoton. DC on vesimiehessä. Paikka vaihtuu, kun vielä ei ole löytynyt sitä paikkaa, jota voisi kodiksi kutsua. Vaikka haluankin asettua aloilleni… vai onko se vaan tuo yhtymä joka taistelee onko uranus vai saturnus vahvempi?

  Tais mennä taas ohi aiheen… 😀

 6. Merja Says:

  Meikällä Uranus-Aurinko yhtymä kymppihuoneessa! Oman tien kulkija ja valtavirrasta erottuva rämäpää!! Kaikessa ”vähän” outo tyyppi….muiden mielestä. Mutta hällä väliä,mitä muut ajattelevat!

 7. sirkka Says:

  Mulla uranus, kuu ja vesta yhtymä 10 huoneessa leijonassa, oppositio chironille, tekevät mahdollisuuksien kolmion venuksen kanssa sekä suuren ristin jupiterin ja marsin kanssa. 7 vuotta sitten sanoin itseni irti 20v. työrupeaman jälkeen, kävin reikikurssit ja akupunktiohoitajakoulutuksen. Oon ollut sen jälkeen vain 2v. ”normaalissa” työelämässä, enkä ymmärrä mikä mättää, sillä muu aika on mennyt sairaslomalla oloon, viimeisin kestänyt 1,5v. kolarin jälkeen. Työkuviot ei löydä nyt paikkaansa 😦

 8. mercadeo en linea Says:

  No moi.siitä on niin kauan kun viimeksi tänne kirjoittelin mutta viimeksikin taisi uranuksen vaikutus syntymäkartan merkuriukseen murehduttaa. No, nyt on menossa :uranus: avautuva :aspect_squ: :merkurius: ja kohta alkaa myös :uranus: avautuva :aspect_tri: :venus: …. Kysynkin että pitäisikö nyt itseasiassa myös miettiä ohituksen vaikutusta huoneiden kautta?Mitä mieltä olette? Tähän mennessä kun en tuon Uranuksen jylläystä ole sen erityisemmin huomannut, ehkä….. Venus löytyy huoneesta 1 ja Merkurius huoneesta 2.

 9. Sini Says:

  Minulla on Uranus yhtymä MC, kuitenkin 9. huoneen puolella Leijonassa. Tietotekniikan kanssa työskentelen.Minulle ei ole tärkeää tittelit vaan mielenkiintoinen työ. Olen myös hankala, mutta en voi ymmärtää miksi sitä pidetään huonona, jos haluaa aidosti parantaa asioita. Viime aikoina olen ollut todella turhautunut.

 10. meppe Says:

  Kauris pojallani on neptunus, uranus yhtymä MC:llä kauriissa, jossa myös siis aurinko ja kuunsolmu kimpussa. Lisäksi jouskarissa 8 huoneessa mars, oobina. Ei yhtään tiedä mikä hänestä tulee, on nyt armeejassa ja saa näin harkinta-aikaa.

 11. Jenni Says:

  Omaa alaa ei ole löytynyt. :X Aurinko vesimiehessä 10 huoneessa, mc myös ja ceres. Merkurius 11 huoneessa vesimiehessä. En tosiaankaan tiedä mitä tekis. On jotenkin nihkeää koulussa olla osa kalamerta. Haluaisin tehdä jotakin mistä saan itse määrätä ja että sillä olisi oikeasti merkitystä minulle. Kaikenlainen kinnostaa vähän mutta ei mikään tarpeeksi. 😀 Eikä ikinä rutiinia. Kotona tehtävä tai yksintehtävää työtä. Hankala uranusnainen. 🙂

 12. pululintu Says:

  Minulla on uranus ja kuun pohjoissolmu yhtymässä MC:n kanssa, rahtusen kymppihuoneen puolella. MC:n merkki on skorpioni. Olen aina ollut “outo”, vaikka tuleekin ihmisten kanssa toimeen hyvin. Auktoriteettien kunnioitus ontuu kohdallani pahasti, ja haluan tehdä asiat omalla tavallani ja ärsyttää jos muut eivät näe, miten fiksusti se on tehty, vaan junnaavat jotain samaa vanhaa uraa. Tietokoneet, tietojärjestelmät ja internet ovat osa työtäni, samoin teknillinen ala ja tiede. En ole vielä löytänyt, miten skorpparimerkki vaikuttaa keskitaivaaseeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: