Yhdeksän päivän piina

Vaikka otsikossa puhun piinasta, on tämä vain huomion kalastelua ja liioittelua, sillä kyse on työstä, opittavista asioista ja läksystä. Ei sen pitäisi piinapenkkiä olla, vaan mahdollisuus kasvaa ihmisenä. Saturnus siirtyy tänään 27. syyskuuta vaa’an viimeiselle asteelle ja matkaa sitä yhdeksän päivää ennen kuin 5. lokakuuta siirtyy uuteen merkkiin skorpioniin. Viimeisen asteen koulu kutsuu meitä jo heti aamusta muutamaa minuuttia yli kahdeksan.

Saturnus on astrologisen taivaan suuri opettaja ja mestariksi kehittäjä, ja tällaisella erityisellä kartankohdalla sillä on taipumus tai mahdollisuus opastaa tavallistakin pakottavammin ja intensiivisemmin. Voisi tätä kutsua jo kohtalonomaiseksi, sillä jos opetus on tulossa omalle kohdalle, ei ole vaihtoehtoja kuin ottaa se vastaan. Tätä ei nyt pidä ymmärtää pelotteluksi. Eikö kannatakin ennemmin ottaa herkkyysaika vastaan, niin pääsee enemmän sinuiksi elämän läksyjen kanssa?

Saturnus päättelee kulkuaan vaa’assa, ja nostaa esimerkiksi parisuhteisiin liittyviä asioita vaa’an merkin kautta punnittavaksi. Myös yhteistyön teemat voivat olla erityisesti nyt esillä, tai jollakin tasolla se miten on omaa julkisivua viime vuosina rakennettu. Viimeisessä asteessa on aina tarkoitus saada pöytä puhtaaksi, jotta voidaan siirtyä kohta kokonaan toisenlaisten haasteiden pariin.

Heille joiden omilla kartoilla on tekijöitä, planeettoja tai akseleita, merkin viimeisellä asteella, tämä mahdollisuus on nyt suunnattu voimakkaimmin. Saturnuksen työn summaus oletettavasti näkyy myös ajan ilmiöissä, ja sitä kautta se koskettaa muitakin, mutta kenties ei aivan yhtä henkilökohtaisella tasolla. Kun viimeisen asteen planeetan kanssa on omat selvitystyönsä tehtävänä, osoittaa tällainen Saturnuksen transiittikulma ajan näiden asioiden käymiseen. Transiittina Saturnus osoittaa aina tarkistuksen kohtia, ja nyt käsky tulee vastustamattomasti. Tämä on kuin kurssi, jolle sinut on buukattu kysymättä ehditkö.

Jos siis omalta kartalta löytyy planeettoja viimeisiltä asteilta, haasteisimmat läksyt joutuu nyt katsomaan johtavien merkkien kautta oinaasta, ravusta ja kauriista. Muutkin kulmat voivat olla opettavaisia, kuten kaloihin tai härkään. Vaikka kolmioiden ja sekstiilien etäisyydelle tulevat Saturnuksen kulmat voivat antaa enemmän konkreettisia rakennusaineita asioiden läpikäymiseen, on viimeisen asteen tekijä kartalla aina miettimisen arvoinen oppimiskohta. Saturnuksen hidas kulku merkeissä on erityisen opettavaista ja alleviivaa näitä viimeisiä asteita voimakkaammin kuin muut transiitteina kulkevat planeetat; on toki muissakin planeetoissa teemansa mutta vain Saturnus on se suuri opettaja. Viimeksi tarkistukset olivat käynnissä alkutalvesta, kun Saturnus kävi pysähtymässä samassa vaa’an viimeisessä asteessa. Tällöin tapahtumat alkoivat itää, nyt niitä niitetään. Edellisen kerran Saturnuksen koulussa oltiin syksyllä 2009 ja uudelleen 2010 kun Saturnus opetti meitä neitsyen viimeiseltä asteelta.

Toivotan antoisaa ja voimallista yhdeksän päivän taistoa kohtalotovereilleni! Otetaan tavoitteeksi kasvaa paremmiksi ihmisiksi kun pääsemme itsetuntemuksessa askeleen pidemmälle, tosin yhdeksän päivää on tässä mielessä kovin lyhyt aika, mutta käytetään se hyvin ja edetään pienin askelin.

Avainsanat: , ,

20 vastausta to “Yhdeksän päivän piina”

 1. Susanna Says:

  Miehelläni on Saturnus 29 Vesimiestä eli kolmiota pukkaa. Tyttärelläni Saturnus Ravussa 28, mutta onko tässä nyt nimenomaan kyse siitä tarkasta 29 asteesta?

  • Tarja Says:

   Oikein hyvä kysymys taas! Mistäpä astrologiassa oltaisi päästy täydelliseen yksimielisyyteen.. on esitetty myös, että merkkien viimeiset asteet 27-29 olisivat näitä haastavia. Itse en käytä kuin tuota viimeistä näistä, mutta voitte miettiä kohdallanne mikä olisi sopivin. Esim Marsin ylennysaste on 28 kaurista ja kyllä mielestäni siinä on hyvä mahdollisuus saada Marsin energia erittäin positiiviseksi. Toteutuksen valinta ja vastuu ovat kuitenkin aina itsellä, eli myös vahva planeetta voi olla ns. huono, jos itse toteuttaa sen energiaa negatiivisesti. Yleisesti ottaen tuo 29 aste on se, jossa elämän läksy piilee (näin ainakin kollega Tarja Karlsson esitti luennollaan aiheesta).

 2. Sanna Says:

  Kuunsolmut ovat viimeisellä asteella, joten melkoinen 9 päivää on varmaan tulossa. Minua on kyllä opetettu ja piinattu tässä jo kuukauden päivät, joten samaa rataa mennään. Mutta silti olen valmis ottamaan haasteen vastaan. Yläsolmu on leijonassa ja alasolmu vesimiehessä, joten isoimmilla rytinöiltä ehkä tämän transiitin osalta vältytään (toiveajattelua.. :)) ja muut jyllää voimallaan. Muistan kyllä nuo Saturnuksen oppikoulut aikaisemmilta vuosilta ja olen oikeasti niistä jotakin oppinutkin vaa`an teemoihin liittyen, joten tässä voisi viimeisen tarkistuksen paikka, eli kertausläksy.

  • Tarja Says:

   Niinpä, oma asenne on ratkaiseva. Jos sinun tapauksessasi koettaa väistellä selvän ottamista Kuunsolmusta niin kyllä Saturnuksen sujuva energia voi olla kiusallista, mutta mitä enemmän on Saturnuksensa kanssa aiemmin tehnyt töitä, niin nyt se voi jopa palkita.

 3. Godiva Says:

  Saturnus yhtymässä Uranukseen ja sitten, kun siirtyy skorppariin niin yhtymässä nousulle. Tässä on jo kuukausi tolkulla ollut tylsää ja fiilis etten saa mitään aikaan. Sellainen odottava tunne vain. Jossain vaiheessa teki mieli pistää nukkumaan ja herätä sitten loppu vuodesta….Olen jo pari vuotta yrittänyt laihduttaa, yleensä en saa edes aloitettua laihista kunnolla, kun jo syön suklaata. Mutta reilu viikko sitten aloin kuurin melkein huomaamatta. Yllättävän helppoa on ollut, ihmettelin etten ole aikaisemmin laihduttanut, kun se kerran näin helppoa on…Kunnes tajusin, että varmaan se on Saturnuksen vaikutusta. Vähän off topic, sori….

  • Tarja Says:

   Sinulla on siis Saturnus nousun ylityksessä ekan huoneen puolelle? Oikealla tiellä olet, asiat alkavat loksahtaa kohdilleen ja itsekuria annetaan. Yleensä tällainen tuo mukanaan lisää työtä ja vastuuta, mutta kun siihen asennoituu oikein, aikaansaannokset palkitsevat. Saturnus skorpparissa korostaa kontrollia, joten kyllä nyt pitäisi olla onnistumisen avaimet käsissä 🙂

   • Godiva Says:

    Joo, samalla siirtyy ekaan huoneeseen. Taitaa olla itsekuri teemanan näinä aikoina, kun auringon paluu kartassakin Saturnus 1. huoneessa kolme astetta noususta. Johan tässä on oltukin kuin Ellun kanat monta vuotta…

  • Soile Says:

   Astrologisesti ajatellen Saturnuksen tulo askendentille ja sitten ykköshuoneeseen on loistavaa aikaa laihdutukselle. 🙂 Toisaalta, Saturnuksen kulmat askendentttiin, Aurinkoon tai Kuuhun voivat ajaa saman asian eli auttaa laihtumisesssa.

 4. Fiine Says:

  Saturnus tekee sekstiiliä minun Jousimiehessä sijaitsevalle Chironille joka on huoneessa 12. Pariin pitkäaikaiseen vaivaan olen saanut apuja joiden kanssa olen kamppaillut kauan. Nyt yhtäkkiä selvisi mikä minua on vaivannut. Muutamista ystävistä on ollut helppo luopua niiden toimimattomuuden takia joista olen pitänyt kiinni..hm niin kuin pakolla. Uusia ystäviä olen saanut tilalle paikoista, joista en kuuna päivänä olisi uskonut niitä löytyvän. Millähän tapaa silmäni aukenevat vielä tämän kriittisen pisteen aikana.

 5. Heidi Says:

  Neliössä mennään.. yläsolmuni viimeisellä asteella Ravussa.. Ei kai oppi ojaan kaada.. 🙂

 6. rovatar Says:

  Saturnus on tehnyt sekstiiliä omaan Saturnukseeni 28 astetta, ehkäpä se on merkinnyt kaiken myllerryksen keskellä voimia kestää. Tyyliin – Kanna vain taakkasi ja kärsi 🙂
  Nyt kuitenkin mietityttää oliko se sittenkään siinä?
  Saturnus on talvella alkaneella Ap-kartallani ihan Nousun tuntumassa, joka taas on sen 29 astetta Vaakaa. Yhdeksän päivän päästä on Kuunpaluunipäivä ja siihen jää tietenkin tämä Saturnus 29 asteessa ja vielä yhtymässä Merkuriukseen.
  Ja nyt siis tämä Saturnuksen transiitti koskettaa Ap -nousuani…

 7. Jenni Says:

  Miten se saturnus vaikuttaa vesimiesten elämään tullessaan? Kauvanko saturnuksen opetus sitten kestää? Mieheni oinas sai uuden työpaikan, muutettiin 2 kertaa, paineita oli tosi paljon niin kauvan että mieskin huomasi mikä ei toimi, moraaliset arvot on muuttuneet ja käräjäoikeudessa on 2 riita-asiaa menossa. Raha-asiat on laitettu kuntoon.

 8. sirkka Says:

  Ceres on reilun 28 astetta vaakaa ja käyn tunteiden vuoristorataa, kun viimeinen lapsi on muuttamassa pois kotoa.

 9. meppe Says:

  AC leijona – DC vesimies -akselini 29,34, eli sekstiili – kolmio; perunkirjoitus viikonvaihteessa. Odotettavissa mukava tapaaminen sisarusteni kanssa äidin ja isän haudalla käyden.

 10. PirjA Says:

  Sekstiiliä pukkaa Merkurius 27 ja Venus 28 Leijonaa, eli ei tämä ihan hankalaakaan ehkä ole Saturnuksen osalta (eri juttu nuo Pluto-Uranus-kuviot). Ja kohta saavuttuaan Skorpioniin tekee ”kivan” puolineliön Aurinkoon ja yhtymän Jupiteriin, joka taas transiittina neliöi Aurinkoa, hih-hih, ja myös tekee sekstiilin Uranukseen ja Vertexiin… sekä myös löysän kolmion radix-Saturnukseen. (oliskohan tuossa jo)

 11. Riikka Says:

  Oma saturnukseni 1 huoneessa 29’40 vaakaa. Yhtymän teemoilla mennään. Voisiko saturnuksen oppiläksy löytyä itsen suhteesta/rajoituksista suhteessa toisiin/toiseen parisuhteessa? hmm..

 12. Milkyway Moses Says:

  Mulla on Saturnus 28 Vesimiestä ja pysähtyneenä. Vähän aikaa sitten alkoi Saturnus edetä progellani ja on nyt 29 astetta Vesimiestä progena. Samalla on Neptunus tehnyt suunnilleen transiittikolmiota Auringolleni (Au 5 Skorpparia). Olen huomannut tän taiteen tekemisessäni:kun innostun maalaamaan,usein `hukun`liikaa omiin mielikuvitsaiheisiini liikaa,enkä saa valmista aikaiseksi,vaan kuvat jäävät luonnoksiksi,ideoiksi -ja kesken.Nyt Saturnukse oltua pitkään transiittikolmiossa natalSaturnukselleni,on se pitänyt enemmän jalat maassa ja se näkyy työssäni:olen tehnyt hienoimmat tauluni mitä ikinä,keskittyen,määrätietoisesti ja kaikesta on tullut valmista,ihan viimeistä silausta myöten,kun tauluni ovat myös lasitettu,raamitettu ja signeeraukset alla.

 13. Emelia Says:

  Saturnus sekstiili Lilith, Musta Kuu on tarkka huomenna.

  Saturnus tulee ylittämään Jupiterini 19.10 ja minä kyllä olen tuon transiitin vaikutukset tuntenut jo pidemmän aikaa.. toivottavasti tunnelin päästä alkaisi näkyä valoa vihdoin tuon jälkeen.

 14. hannele Says:

  Itselläni ei tämä ole ajankohtainen aste. Miehelläni näyttää olevan 29 astetta saturnusta kauriissa ja kuudes huone..Tytöllänikin näyttää olevan 29 astetta kaksosessa ja 29 astetta jousimiehessä jossa uranus majailee..Saa nähdä vaikuttaako.

 15. hannele Says:

  Juu saturnus neliö saturnus tarkka 28.9 löytyy mieheltäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: