Ajan hengestä tapahtumissa maailmalla

Estelle laivalla on aina ollut olemassa tietty murunen sydämestäni. Se on ollut esimerkki toimivasta idealismista käytännön tasolla. Rahtilaiva kunnostettiin merikelpoiseksi purjealukseksi, joka laivasi noin vuosikymmenen ajan Reilun kaupan tavaroita Afrikasta Suomeen.

Nyt Estelle on vaihtanut omistajaa ja purjehtii murtamaan Gazan alueen kauppasaartoa. Ruotsalaisen aktivistijärjestön alla Estelle ottaa osaa vaaralliseen avustusoperaatioon. Aikaisemmassa vastaavassa yrityksessä menetettiin ihmishenkiä.

Kun tästä uutisoitiin, en voinut olla yhdistämättä tätä voimakkaisiin ajan laadun tekijöihin; Pluto kauriissa ja sitä neliöivä Uranus oinaassa voivat kertoa juuri tämän hankkeen kaltaisista uhkarohkeista teoista. Oinas ja kauris ovat johtavista merkeistä korostuneen sotilaallisia, puolustustahtoisia ja aktiivisen toimeliaita. Kenties Neptunus ja Saturnus ovat myös hengessä mukana omalla tavallaan, Neptunus kaloissa edustaa meriä, ja pian Saturnuskin siirtyy ehdottomaan skorpioniin. En halua ottaa poliittisesti kantaa Palestiinan ja Israelin tilanteeseen; ilmiönä tämä vastaa ajan laatua.

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: