Vähän eksyksissä köökin ja kammarin välillä (huoneissa)

Epäusko valtaa helposti mielen yöllä valvoessa. Neljän aikaan aamuyöstä minä aloin epäillä horisonttia. Meille astrologiassa opetetaan kahtiajako, että painotus horisontin yläpuolisissa huoneissa (seiskasta kahdenteetoista) merkitsee ulospäinsuuntaavaa persoonaa, ja vastaavasti enemmistö planeetoista horisontin alapuolisissa huoneissa (ekasta kutoseen) kertoo sisäsyntyisistä lähtökohdista maailmaa katsovasta ihmisestä.

Mielestäni tuo jaottelu on ymmärrettävä hyvin viitteelliseksi luonnehdinnaksi, mikä pitää sisällään poikkeuksia. Minä tuumin vesihuoneita astrologisessa kartassa, ja niiden hiukan hassua sijaintia horisonttiin nähden. Ravun huone on neljäs ja ainoa horisontin alapuolella, ja silti rapu on vesimerkeistä johtavaa laatua. Skorpionin huone on kahdeksas, ja vaikka skorpioni pitää sisällään ja kätkee, sen pitäisi olla näkyvillä. Kalojen huone on kartan viimeinen, alitajunnan huone, ja sinne jäävät planeetat voivat jäädä kuin lukkojen taakse, komeroon säilöön, ettei siis kovin näkyvää ole tämäkään.

Jos jollakin kartalla on esimerkiksi Aurinko, Merkurius ja Venus kahdeksannessa huoneessa, ja kaikki muut planeetat horisontin alla, ei mielestäni tällaisen ihmisen persoonaa voida tyypitellysti pitää ulospäinsuuntaavana ja avoimena, vaikka keskeiset persoonaplaneetat ovat horisontin yllä. Planeettojen ja akselien merkit tottakai kertovat myös paljon; mutta jos tässä tapauksessa nousukin olisi skorpionissa, ainakin itse unohtaisin horisonttiin perustuvan jaottelun.

Entäpä toisinpäin, jos kartalta löytyykin stellium neljännestä huoneesta? Tämä on kuitenkin kulmahuone, missä on paljon enemmän aktiivisuutta kuin jos verrataan sitä toiseen huoneeseen. Ja samaan syssyyn minua alkoi epäilyttää myös viides huone, leijonan ja Auringon huone; eihän sellainen oikeasti jää pimentoon vaikka teknisesti ottaen onkin horisontin alla? Ensimmäinen huone tuntuu myös hyvin ristiriitaiselta tästä näkyvyyden vinkkelistä katsottuna. Vaikka se on horisontin alla, juuri ensimmäisen huoneen planeetat tuppaavat pistämään silmään ihmisessä miltei kaikkein eniten (tässäkin pitää ottaa huomioon kokonaisuus, sillä planeetta akselilla ”voittaa” ensimmäisen huoneen planeetan helposti näkyvyydessä, mikäli tämä ekan huoneen asukki on aika kaukana nousulta, siis ettei ole nouseva planeetta).

Kyseenalaistukseni ei tainnut päätyä sen pidemmälle kuin että halusin muistuttaa teitä katsomaan karttaa kokonaisuutena, ettei vedettäisi hätäisiä johtopäätöksiä yhden perussäännön mukaan. Kannattaa ihan oikeasti purkaa karttaa teknisesti teema teemalta esiin, jolloin yökartalta saattaa paljastua hämmästyttävää virkeyttä tai päiväkartalta halua heittää ylle näkymättömyysviitta.

Seuraavaksi huoneiden kohdalla voidaan spekuloida huonejärjestelmillä. Mikä lopulta on se ”ravun huone” horisontin alla? Esimerkiksi omalla kartallani kaikki toisen huoneen hitaastilämpiävät planeetat siirtyvät merkkihuoneissa neljänteen huoneeseen eli kulmahuoneeseen. Että onko stelliumini oikeasti hukassa väliinjäävässä merkissä toisessa huoneessa, vai hyvin aktiivisia tekijöitä kulmahuoneen planeettoina? Jonkun toisen kartalla Placiduksella tehdyn kartan isosta ensimmäisestä huoneesta painotus saattaakin siirtyä kolmanteen päättöhuoneeseen, aktiivisuudesta tekemättömäksi? Koska astrologiassa ei ole yhtä ainoaa oikeaksi todistettua huonejärjestelmää, ollaan hyvin pitkälti riippuvaisia tulkitsijan valinnoista ja näkökulmasta.

Kun minä jään eksymään erilaisiin huoneisiin, tykkään nykyään keikauttaa kartan heliosentriseksi, ja katsoa tältä pohjalta kokonaan ilman huoneita miten planeetat ovat taivaalla linkittyneet toisiinsa kulmissaan. Tämä täysin erilainen kuvakulma voi tuoda uudenlaisia ideoita kartan toimivuudesta.

Miten te toiset tulkitsette planeettoja, kuinka paljon merkin mukaan ja kuinka paljon huonesijainnin mukaan? Kuka pysähtyy ylipäätään ollenkaan kyseenalaistamaan missä huoneessa planeetta on (paitsi luonnollisesti he joiden kartat on pohjoisen koordinaattien vuoksi hankalia tulkittavia melkein millä tahansa huonejärjestelmällä)?

Avainsanat:

5 vastausta to “Vähän eksyksissä köökin ja kammarin välillä (huoneissa)”

 1. PirjA Says:

  Minua on ”siunattu” Vaakanousulla, joten huoneet eivät paljon muutu, vaikka mihin järjestelmään viskaisi. Toki tasahuoneilla saan Kaksoseen ja Jousimieheen huoneiden kärjet, nämä merkit ovat väliinputoajia Placiduksella. Saturnus on Jousimiehessä ja neliössä Aurinkoon. Onkohan sen huono toimivuus tai junnaus kytköksissä merkin osattomuuteen huoneen kärjistä. Vielä se hallitsee IC’ta edellisestä huoneesta käsin. Kotini on linnani tai ainakin tiilitalo, hih.
  Merkkihuoneita en ole käyttänyt. Joskus on hankala käsittää karttoja, joissa jotkut huoneet ovat melkein neljäsosa karttaa ja toisissa merkeissä taas on liuta huoneenkärkiä. Pitäisikö siirtyä tasahuoneisiin, en tiedä.
  Heliosentrinen kartta on taas aivan toisenlainen, siinähän sisäplaneetatkin saattavat vaihtaa merkkiä.

 2. Sanna Says:

  Olen joutunut ”kyseenalaistamaan” monia näitä yleissääntöjä viimeisen vuoden aikana. Olen havainnut, että eri ihmisille ja eri tilanteisiin sopii eri huonejärjestelmät, minkä vuoksi en tohdi pohtia, onko kyseessä minkätyyppinen huone ja onko painotus yössä vai päivässä. Käyttämäni järjestelmä ei toimi myöskään akseleiden sääntöjen mukaan, IC ja DCS eivät tule niiden huoneiden kärjelle, mitä esim. Placiduksessa. Näin ollen 7. huoneen ja 1. huoneen tulkintakin muuttuu. Tämän vuoksi lähden siitä näkökulmasta, että on olemassa planeetan energia, joka muuntuu merkin mukaan ja ilmenee sillä elämänalueella, missä huoneessa se sijaitsee. Vivahteet tulevat enemmän merkin ja aspektien kautta, mutta koko ajan tiiviisti huomioiden se areena (huone), missä tämä tapahtuu. Tämä on siis lähtökohta aloittelijalle, joka on ottanut ohjenuoransa Morinilta. Saattaapi näkökulma vielä muuttua ja hioutua, mutta tästä olen lähtenyt liikkeelle, pienin askelin.

 3. Pallaskissa Says:

  Hihi! Placiduksella iso stellium viitoshuoneessa ja kartta muutenkin yöpainoinen, ja olen ristiriitaisuuteen saakka sekä sosiaalisesti taitava, näkyväkin hahmo että vetäytyvä sieluuntuijottelija… Jotenkin tämä päivä/yö on ollut sivuseikka karttoja tulkitessani, enemmän katson itä-länsi -painotusta, sitä, suuntautuuko ihminen enemmän itsensä sisä- vai ulkopuolelle.

  Huonejärjestelmän valinta tuotti niin kauan päänvaivaa, kun hoksasin, että jos planeettojen siirtyminen huoneisiin ei yksinkertaisesti tuntunut Placiduksella yhtään missään, on vian oltava jossain. Ja välähti; Tasahuoneilla huoneenvaihto näkyy aina transiittina ASKENDENTTIIN, kartan henkilökohtaisimpaan pisteeseen. Ja kun sitä jonkin aikaa seurailin tuntui se myös toimivan. Ja entisestä viitohuonepainotuksesta tulikin 3/4 -huonepainotus, joka tuntuu omemmalta 🙂

 4. Leo Says:

  Tuosta horisonttiakselista tuli mieleen oma kartta. Kaikki persoona planeetat aurinkoa lukuunottamatta 8.huoneessa ja skorppioni nousu ja silti olenavoin, puhelias ja sosiaalinen. Mulla näyttää tähän vaikuttavan enemmän planeettojen merkkisijainti ja aspektit. Mutta syvälliset asiat ja niistä puhuminen ovat erityisen mieleistä vuorovaikutusta mulle. 🙂

 5. rovatar Says:

  Noissa huonesysteemeissä on kyllä miettimistä..usein hylkään koko huoneet ja pitäydyn vain planeetoissa, merkeissä ja aspekteissa. Tuntuu, että huoneet toimii ja toisinaan taas ei 🙂 ja välillä sopii mikä vain huonejärjestelmä.
  Sitä jäin miettimään, kun esim. omalla kartallani persoonaplaneetat Kuuta lukuunottamatta alapuolella ja omasta mielestäni olen enemmän omissa oloissa oleva ja sisäänpäinkääntynyt, kun taas läheisellä toisinpäin, vain Kuu alapuolella ja silti hän on hyvin samantyyppinen kuin minä. Ei voi millään sanoa, että olisi ulospäinsuuntautunut. Vähemmän vielä kuin minä. Ei ole kauaa kun hän totesi minusta, että helppoa se sulla kun olet niin sosiaalinen..mitä en itse kyllä koe, mutta jäin miettimään, että näkyykö se Kuu kuitenkin niin paljon noissa ulos-ja sisäänpäinkääntyneisyydessä?
  Kokeilin tuota heliosentristä systeemiä ja siellähän tosiaan moni planeetta vaihtoi merkkiä ja kulmatkin meni uusiksi..mm. Mars Härkänikin vaihtui Kaksoseksi ja sen neliökulma Uranukseen vaihtui sekstiiliksi 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: