Retro Jupiter

Jupiter sitten aloitti perääntymisensä jakson sunnuntaina (pysähtymisen keskikohdasta mitattuna noin viikko sitten) kaksosissa, vastamerkissään. Perääntyminen kestää hieman vajaat neljä kuukautta tammikuun loppupuolelle saakka, jolloin Jupiter on peruuttanut kaksosissa 6°20’ saakka, pysähtyen 28.1. ja pysähdyksen keskikohta tulee 30.1. Jupiter on silloin uudestaan kolmiossa Aurinkoon, kuten oli nytkin kun kääntyi perääntymään.

Astrologiassa pidetään yleensä perääntymisen jaksoja hieman hankalina, mutta Jupiterin kohdalla saattaa olla niin, ettei tähän taivaan myönteisimpään planeettaan päde nämä yleistykset. Aivan yhtä lailla etenevän planeetan energiaa pystyy käyttämään epäilyttävillä tavoilla. Nyt ihan pikkuisen huolestuttaa eläinradan merkki, missä Jupiter perääntyy, koska kaksosissa Jupiter saattaa muutoinkin horjahtaa liioitteluun, tuhlaavaisuuteen, tyytymättömyyteen, ahneuteen ja ylimielisyyteen. Saamme olla talven tullessa tarkkoja itsemme suhteen, ettei meissä toteutuisi kenessäkään näitä ikäviä puolia.

Monet astrologit ”levittävät käsitystä” perääntyvistä planeetoista, että perääntymisen aikana planeetan energia kääntyy enemmän sisäänpäin. Tämä olisi luonnollinen suunta Jupiterinkin kohdalla, eli voimme ymmärtää perääntyvän Jupiterin ajan kertovan muutaman kuukauden ajanjaksosta, jolloin on aika tehdä sisäistä analyysiä ja tarkistaa näkemystä. Sisäisen minuuden tarkastelun jakso voi olla äärimmäisen rikas ja tuottoisa, sillä parhaimmillaan se voi merkitä heräämistä ja tietoisuuden laajentumista. Jupiterin kohdalla ei ole koskaan pikkuasioista kyse, vaan kokonaisesta maailmankatsomuksesta. Prosessit voivat tapahtua kyseenalaistamisen kautta, eli jokin tapahtuma tai tieto saattaa horjuttaa aikaisempaa näkemystä. Analyysin tarve voi tulla eteen sisäisen nälän kutsumana, jolloin joko sisältä etsitään vastauksia ja perusteita näkökulman muutokselle, tai tieto / tietoisuus / tiedostaminen voi sysätä muuttamaan ajattelutapaa. Jupiter on henkinen ja filosofinen planeetta, jonka omaan tyyliin tällaiset itsensä kanssa keskustelut sopivat mainiosti.

Onko perääntymisellä ulkoisia vaikutuksia? Voidaan ajatella niin, että jos sisäänpäin kääntymisen tehtävä tehdään huolellisesti ja asiaankuuluvalla hartaudella, se vaatii keskittymistä tähän suuntaan. Silloin ulkoinen laajentuminen, levittäytyminen ja mammonan hankkiminen jäävät käytännön syistä vähemmälle. Perääntymisen ajankohta ei välttämättä ole millään lailla epäedullinen taloudelliselle kehitykselle, mutta tällaisena aikana aloitettaviin suuriin hankkeisiin tulee mukaan potentiaali, että asioissa on keskitytty ajan hengen vaateiden vuoksi sisäisiin tekijöihin, eikä tästä syystä voimavaroja riitä tarpeeksi ulkoisen kukoistuksen varmistukseen, jolloin koko hanke voi koitua vähemmän tuottavaksi kuin jos sen olisi aloittanut etenevän Jupiterin aikana.

Karmallisen näkökulman kannalta perääntyvä Jupiter on hyvin mielenkiintoinen. Syntymäkartan retro Jupiter saattaa viitata hyvän karman toteutumiseen ja aineellistumiseen tämän elämän puitteissa. Eikä tämä nyt tarkoita lottovoittoa, vaan ennemmin henkisen kehityksen ja viisauden tasoa, minun mielestäni. Tässä ajassa perääntyvä Jupiter voi mahdollistaa näiden hetkien konkretisoitumisen, ja mitä ilmeisimmin ylempänä viittaamieni sisäisen tietoisuuden heräämisenä ja maailmankatsomuksen muutoksina, näiden ihmisten kohdalla joilla on omalla kartallaan tuo perääntyvä Jupiter. Mitään ainutlaatuisia ja harvinaisia hetkiä nämä eivät ole, Jupiter perääntyy usein, mutta ajan hengessä on viitteitä, että nyt annetaan mahdollisuus hyvän karman toteutumiseen.

Ja koska me kaikki olemme keräämässä karmaa kaiken aikaa, on nyt erityisen luonteva aika tehdä asioita, jotka kerryttävät hyvää karmaa. Ajan henki viittaa tekemään hyvää toisille, auttamaan, lahjoittamaan, antamaan ja jakamaan, eli toteuttamaan käytännössä Jupiterin hyväntekijän ominaisuuksia. Hyvin tehty palautuu takaisin, vaikka tämä ei tietysti saisi olla syy hyville teoille.

Toivotan nyt vähän myöhässä kuten ajan henkeen kuuluukin, oikein hyvää perääntyvän Jupiterin aikaa kaikille, hyvyyden syvimmässä merkityksessään!

Advertisement

Avainsanat: , ,

12 vastausta to “Retro Jupiter”

 1. Leo Says:

  En tiedä liittyykö jupiteriin mitenkään, mutta mulle on kyllä tippunut pieniä ”lahjuksia” viime aikoina sieltä ja täältä! 🙂 Harvemmin on tällaisia ihania yllätyksiä tuotu ilmaiseksi eteen. Jupiter tekee kivasti sekstiiliä leijonaan ollessaan kaksosessa. Joskus näinkin päin.. 😉

 2. metsätonttu Says:

  Jupiterin perääntyminen tapahtuu kartan alueella, jossa ei ihmeellisempiä kuvioita tapahdu.
  Mutta kiitos kun muistutit tuosta synt.kartan retro-Jupiterista. Se on minullakin.
  Ja toisaalta on ollut kyllä niin vilkasta vuorovaikutusta, että kaipaankin jo käpristyä hiljaisuuteen. Jospa se toisenlainen luovuus alkaisi sykkimään.

  • Tarja Says:

   Koska perääntymisen ilmapiiri on ajan hengessä, olettaisin että kaikki saavat nauttia siitä (jos on hyvää tullakseen) eikä vain he, joiden omilla kartoilla on tarkkoja osumia.

 3. Pia Says:

  Heh, heh… taas Tarja… atlantis 5 astetta kaksosia, noususolmu 10 ast. ,kuu 15 ast., jupiter 28 ast. ja vesta 27 astetta kaksosia kaikki 🙂

  Jupiter neliö, uranus, pluto ja saturnus 🙂 mutta yhtymä kuulle 🙂 ja pian alkaa jupiter kolmio MC 😀

 4. Sanna Says:

  Minä saan tänä perääntymisen aikana vain neliöitä ja puolitoistaneliöitä Jupiterilta. Taidan melko kriittisesti ja kyseenalaistavasti tarkastella elämää tammikuulle asti. Ehkäpä oma ajattelutapa ja näkemykset vaativat remonttia, mutta onhan se vaikea luopua periaatteistaan…. Hankalat kulmat tulevat Merkuriukselle, joka on erilaisten kovien pommituksen kohteena jo nyt (Pluto-Uranus, Chiron) sekä Marsille, Jupiterille ja Plutolle.

  Jupiter on peruutellut syntymähetkelläni, joten kriittisyys, omanlainen pohdinta ja kyseenalaistaminen on tuttua. Mutta toisaalta näiden ansiosta myös vastauskin yleensä löytyy itsestä.

  • Tarja Says:

   Kulmien hankaluus on kai eniten omasta asenteesta kiinni, ja näihin asenteellisuuksiin saattaa Jupiter nyt puuttua. Annetaan tilaa energialle ja eteenpäinmenolle, vaikka sitten ”vain” sisäisellä tasolla, ei kannata jäädä sen vangiksi että kulma olisi huono 🙂

 5. Heidi Says:

  Koko kirjoituksesi on kuin tarkka kuvaus tämän hetkisestä elämästäni.. sanasta sanaan.. ja täytän juuri tuolloin 30.1.2013 tasan 50 vuotta.

  • Tarja Says:

   Ohhoh, saatpa aikamoisen paluukartan juhlapäivällesi! Toivon että hyvä karma näyttäytyy!

   • Heidi Says:

    Kiitos Tarja 🙂 Tilaus on pistetty sisään 😉 Kirjoituksesi ansiosta tajusin myös, miten tarkasti olen sisäisesti aistinut tämän Jupiterin liikehdinnän.. vaan johtuneeko siitäkin, että syntymäkartallani Jupiter on tasan tarkkaan sun/moon midpointilla.. Nämä blogikirjoitukset ovat kyllä mahtavia kun näiden kautta oivaltaa näitä yhteyksiä ❤

 6. Amaya Says:

  Jupiter pakittaa natalilla, ja elämä on ollut yhtä helvettiä. Se hyvä karma saisi antaa viitteitä itsestään…

 7. hannele Says:

  Juu nyt menossa henkinen ja viisaus .Olen huomannut jupiterin olevan lähellä mc ja tuo tyytymättömyys on kaivannut ja vaivannut .
  Mutta miehiset mieheni ovat tukevasti maanpinnalla,että mitä valitat on katto pään päällä ja niin pois päin. Sisäisen tietoisuuden herääminen on vahvana joulukuussa loppuu kurssi ja sitten katsotaan mitä tapahtuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: