Talven siementen ja syksyn sadon kautta kesän hedelmiksi

Onhan tämä ihan noloa kun aina bloggaukset saa aloittaa sori, sori taas missasin jotakin. Mutta kun on pitkistä aikaväleistä ja prosesseista kyse niin päivä sinne tai tänne (nousujouskarin suurpiirteisyydellä). Viime talvena ilman elementin merkeissä tärppinyt kolmio Saturnuksen ja Neptunuksen välillä on täyttynyt nyt kun Saturnus siirtyi skorpioniin ja Neptunus perääntyy aivan kalojen alussa. Tässä linkki tuohon viime vuoden juttuun, jotta tietäisitte mistä on kyse. Kolmio oli tarkka eilen 11. lokakuuta aamuyöllä Saturnuksen ollessa 0°37’ skorpionia ja Neptunuksen perääntyessä samoissa kohdin kaloissa. Eikä tässä olla enää kaukana Neptunuksen pysähdyksestäkään kuukauden päässä 0°21’ kaloja.

Ja toinenkin juttu pitää hetimiten paikata. Olinpas minä lyhytnäköinen kun kuvittelin, että Saturnuksen ja Neptunuksen kolmio on tällä syksyllä selvä. No ei ole, ei! Saimme lisäaikaa kulman energian toimeenpanoille aina ensi kesään saakka. Koska Saturnushan kääntyy skorpionissa perääntymään ja Neptunus etenee taas himpun verran kaloissa, kolmio täyttyy tarkaksi vielä kahdesti 11. kesäkuuta ja 19. heinäkuuta, molemmissa Neptunuksen perääntyessä, veden elementin merkkien asteissa 5°22’ ja 4°55’. Tuleeko heti oivalluksia että kenelle energia tarjoutuu runsaanlaisena?

Esitin tuolloin aiemmin, että ideat Saturnuksen ja Neptunuksen kolmiosta tulee kylvää jo talvella, tai ainakin kolmion loittonemisen aikaan, jotta satoa saadaan heti kun Saturnus siirtyy skorpioniin. Varsinainen energian tuotos, hedelmä, kypsynee kuitenkin poimittavaksi vasta kesällä. Taidamme silti jo tietää, mistä omalla kohdalla on kyse tässä kolmiossa? Merkit ovat intuitiivisia, luotetaan vaistoihimme!

Kulman uhkaillessa täyttymystä Saturnus oli vaa’asta vahvempi, mutta nyt on kokonaan toisin, kun Neptunus kulkee omassa merkissään kaloissa. Viime talvena vaaninut uhrautuvuus voi olla totta Neptunuksen osalta, niin kuin aina, mutta Saturnus pistää kovan kovaa vastaan skorpionissa, eikä luovuta ensimmäiseksi. Täältä on siis luvassa annos tahdonvoimaa ja kurinalaisuutta. Mieleeni tuli, voisikohan olla jopa kyse syvimpien toiveiden mahdollisuudesta toteutua? Vaikka kulman myönteinen anti jäisikin lillumaan, psyyken alueella on luvassa ”jotakin”, kenties antaumusta syvälliseen henkisyyteen? Käsitän kulman hyväksi hiljaisuudelle, ja siitä kumpuaville tunnoille.

Kesäkuussa hiukan ennen kolmion täyttymistä Venus viimeistelee sen Suurkolmioksi kulkiessaan ravussa. Mielihyvää voisi ainakin olla luvassa, jos emme maallisia tavoittele. Kuvio voi suoda antia taiteelliseen ilmaisuun, kunhan saamme tekemisen tahdon kaivetuksi esiin veden elementin kolmioista, sillä ovathan ne aika häilyväisiä. Heinäkuussa kolmion viimeisessä tarkassa kulmassa asiat ovat vielä miltei paremmin, sillä nyt kuviossa on mukana voimaa, menestystä, toiminnallisuutta ja viisautta; Jupiter ja Mars kulkevat silloin ravussa.

Näissä siemenissä toivottavasti riittää vaalittavaa. Kasvatetaan tästä hengestä jotakin kaunista ja kestävää.

Avainsanat: , , , ,

9 vastausta to “Talven siementen ja syksyn sadon kautta kesän hedelmiksi”

 1. karkki Says:

  Toinen kolmion täyttyminen osuukin sitten ihan tarkasti syntymäpäivälleni. 🙂

 2. Sanna Says:

  Minä sain tämän kulman nyt kuulle ja kuun yläsolmulle, mutta ensi kesänä se on jo ohi. Neptunus oppositiossa ja Saturnus sekstiilissä. Mutta tämä on oikeasti hyvä aika kylvölle, uudenlaisen elämän kynnyksellä. (Kuu 6. huone.) Minä vetäydyn kotiin hiljentymään ja pohtimaan, mitä minusta voisi isona tulla. Ehkäpä kevääseen mennessä minulla on hyviä ajatuksia kasassa, jopa realistisiakin ja jotka vastaavat minun arvomaailmaa ja henkisyyttä.

  • Sanna Says:

   Ai niin, sain tämän kuvion nyt kuunpaluulle, näillä mennään seuraavat viikot.

 3. Emelia Says:

  Just niin.. eilen illalla pienessä kuumeessa ajattelin Neptunuksen teemoja, ja Neptunuksen opp Aurinko oppiläksyjä.. joista yhden olen uskoakseni ymmärtänyt tässä syksyn mittaan.. ehkä sen voi liittää myös tämän kolmion piikkiin, sillä kolmio koskettaa sekä Jupiteriani että Kuutani.. hmmm… Tietyllä tavalla ymmärrän mistä kylvöksestä on kyse, mutta saanko sadonkorjuusta mitään irti onkin aivan toinen juttu..

 4. Angelique Says:

  Kuinkas se Neptunus hämää yhtymässä mun Alasolmua ja miten oppositio Yläsolmuun vaikuttaa? Onko kellään kokemuksia tai ehdotuksia?

 5. Pia Says:

  No… sadosta en tiedä, mutta tänään minä istutan valkosipulipellon ensi vuodeksi 😀 ja neptunus tekee kolmiota marsilleni 🙂

 6. Heidi Says:

  Kyllä sen pinnan alla tuntee!! Ja pitkäjänteistä, päämäärätietoista työtä olen tehnyt päästäkseni takaisin työelämään neljän vuoden sairauseläkkeellä olemisen jälkeen. MC ravussa 5,44 saa kaunista tukea kyllä näistä kuvioista. Tämän hetkiset apulaiseni Pluto, Uranus ja Chiron (myös Chironin paluu) ovat antaneet kovaa ja pakonomaista puskuvoimaa mennä eteenpäin vaikeuksista huolimatta. Olen läksyni tällä kertaa sisäistänyt, enkä usko uurastukseni lässähtävän lekotteluun näiden kauniiden kulmien saapuessa tukemaan aikaansaannostani juuri H-hetkellä. Kaunis kiitos valaisevasta kirjoituksesta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: