Täydentäviä taidemuusia

Kun kartoilta etsittiin vapaiden taiteiden muusia, jäätiin kaipaamaan joidenkin visuaalisten esitysmuotojen omia muusia. Valokuvauksen muusa asteroideista on helppo löytää, sillä asteroidien joukosta löytyy Photograpica (443). Lisäksi voisi tutkailla miten omalle kartalle osuu asteroidi nimeltä Daguerre (3256), joka on nimetty valokuvauksen kehityksessä tärkeän askeleen ottaneen Louis Daguerren mukaan. Hän oli Aurinko skorpioni, Kuu jousimiehessä ja OOB Venus kauriissa (karttadata on kellonajalta epävarma, nousu saattaa olla vesimiehessä).

Elokuvan muusaa onkin sitten vaikeampi nimetä. Ei ole asteroidien joukossa mitään sopivaa nimeltä Film, Movie, Cinema tai edes Hollywoodia. Mutta kävisikös teille elokuvan pioneerien mukaan nimetty asteroidi Lumière (775) tähän tarkoitukseen? Veljekset Auguste ja Louis Lumière olivat vaakoja; Augustella nousu kaloissa ja Kuu neitsyessä deskendentillä sekä Venus ja Jupiter yhtymässä vaa’assa, ja pikkuveli Louisilla nousu leijonassa, Kuu skorpionissa yhtymässä Jupiteriin ja Neptunus vastapäätä Aurinkoa.

Jos tuo Lumière ei täppää, niin voisihan kokeilla vaikka Marilyniä (1486), vaikka tuollaisen asteroidin teeman täytyykin sisältää paljon muutakin kuin filmitähteyttä. Marilyn Monroen kartalla asteroidi Marilyn on yhtymässä Aurinkoon kaksosissa ja Lumiere väljässä oppositiossa jousimiehessä.

Tällä hetkellä nuo asteroidit kulkevat eläinradalla seuraavasti:

Photographica 26°43’ kaurista

Daguerre 18°24’ jousimiestä

Lumiere 5°39’ rapua

Marilyn 7°07’ skorpionia

Jos teille nämä taidemuodot ovat sydäntä lähellä, näkyykö se kartalta? Minulle elokuva on ollut yksi kiinnostuksen kohteista, mutta se selittynee luontevasti myös karttani pysähtyneen Neptunuksen kautta. Lumiere asteroidi sattuu hauskasti täsmälleen Vestalleni, intohimoisen antaumuksen kohtaan.

Jos asteroideja pidetään lähinnä teemoja täydentävinä tekijöinä, millaisten kartan kohtien kautta valokuvaus ja elokuvaus teidän mielestänne ilmenevät? Neptunusta pidetään yleisesti elokuvasta kertovana planeettana, mutta onko valokuva Venusta vai kenties Merkuriusta?

Avainsanat:

2 vastausta to “Täydentäviä taidemuusia”

  1. Susanna Says:

    Photograpica löytyy yhtymästä Leijona-Merkuriukseeni. Tykkään kyllä kuvata, runsaasti, paljon ja liikaa, kone pursuaa kuvia. Kun nään jotain kaunista, kamera esiin. Mutta silkkaa harrastelua. Kuvataiteen asteroidia kaipailemaan jään.

  2. Sini Says:

    Minulle osuu Marilyn tarkalleen yhtymään Auringolleni ja Daguerre tarkka yhtymä IC ja myös Kuu. Enpä osaa sanoa muuta kuin, että elokuvat ovat aina kiehtoneet(valokuvat). Ai, onhan siellä myös Photographica kolmio Aurinko ja Kuu. Mitä näistä muuta voisi sanoa, pitäisikö alkaa uusi harrastus?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: