Mitä jos Merkurius ei ajattelekaan?

Viime viikolla Merkurius livahti varjoon skorpionissa, siis ylitti 18°10’ asteen minne asti se tulee perääntymään marraskuussa alkavassa perääntymisjaksossaan. Varjoisan eli hankalan Merkuriuksen aikaan voi olla hyvä hetki pohtia, missä Merkurius ei ole niin omillaan, ja miten se mahtaa silloin käyttäytyä.

Merkuriuksen omat merkit ovat kaksonen ja neitsyt, joissa se on luonteva ja mahdollisesti tavallista helpommin lahjakas tai ainakin edullisesti esillä. Merkuriuksen vastamerkit ovat silloin jousimies ja kalat, ja koska planeetan ylennyksen merkki on sama neitsyt kuin sen oma merkki, on silloin alennusmerkkikin sama kuin vastamerkki eli kalat. Merkuriuksen tulisi olla siis jousimiehessä ja kaloissa tavallista enemmän työtä teettävä, pois omalta luontevalta osaamisalueeltaan, merkeissä joissa planeetta joutuu etsimään omaa ilmaisunsa tapaa.

Olen aikaisemmin pohtinut näitä haastavien merkkien dilemmoja AuringonVenuksen ja Marsin kohdalla, ja Merkuriuksen osalta tämän voisi tietysti vetää läpihuutojuttuna samaan sabluunaan. Mutta kun minä vänkään nyt vastaan, sillä minun mielestäni Merkuriuksen kohdalla hankalien merkkien asettelu ei mene ihan samoin kuin muiden planeettojen kohdalla.

Ensinnäkin, Merkuriukselle haastavammat merkit jousimies ja kalat ovat molemmat taivaan suotuisimman planeetan Jupiterin omia merkkejä. Jo tästä tulee sellainen tuntuma, ettei näissä merkeissä kipu kolahda aivan yhtä tuskaisesti. Jousimiehessä ja kaloissa kulkevaa planeettaa hallitsee aina Jupiter, ja siltä voidaan odottaa parempaa taustatukea ja isännöintiä kuin miltään muulta planeetalta.

Toiseksi, Merkuriuksen itsensä perusluonne on mukautua ja sopeutua. Omat merkit kaksonen ja neitsyt ovat muuttuvia merkkejä, joissa omaksuminen tapahtuu luontevasti. Mutta niin ovat huonommat merkitkin jousimies ja kalatkin, eli Merkurius ei näissäkään merkeissä joudu omaksumaan millään lailla itselleen vierasta laatua.

Kaksosissa ja neitsyessä Merkuriuksen tyyli on molemmissa enimmäkseen pieniin yksityiskohtiin paneutumista, ja nimenomaan skaalan suuruus nousee ratkaisevaksi eroksi jousimiehessä ja kaloissa. Näissä merkeissä Merkuriukselta vaaditaan laajaa näkemystä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä. Jos Merkurius keskittyykin mieluusti rajattuihin asiakokonaisuuksiin, en usko etteikö planeetalla riittäisi potkua pyöritellä suurempiakin sfäärejä mielessään.

Minä siis periaatteessa miltei kokonaan kyseenalaistan Merkuriuksen haasteellisuuden vastamerkeissään, sillä ei se näyttäisi joutuvan ylitsepääsemättömien ongelmien pariin; muuttuva laatu tuo aina sen verran joustoa, että Merkuriuksen voi uskoa venyvän.

Jos haastavuus jousimiehessä ja kaloissa tuleekin esille elementin tasolla voimakkaammin? Jousimiehen tuli saattaa innostaa Merkuriuksen oikomaan, hutiloimaan ja hätäilemään käytännössä, vaikka mielestäni tässäkin aatteen tasolla tarkoitus on mitä luultavimmin kunnossa. Merkurius jousimiehessä saattaa tavoitella korkeampia sfäärejä kuin mihin sen taustatyö kyseisellä hetkellä edellyttäisi. Jousimiestä pidetään kuitenkin hyvin onnekkaana merkkinä; innostus tuo hyvän tarkoituksen, joka pyhittää paljon.

Kaloissa Merkurius joutuu veden elementiin, mikä on sille myös vieras. Merkurius toimii varmemmin analyyttisellä logiikan pohjalla, mutta veden velloessa saattaa ajatuksissa vallita sekaannus. Tunteiden ottaminen huomioon ajatteluprosesseissa ei ole oikein Merkuriukselle ominaista, ja tässä saattaa olla se kovin kamppailu edessä; miten säilyttää järkevä ajattelu tunteiden hyökyaalloissa. Kaloissa ei ole samanlaisia selkeitä pelisääntöjä ja rajoja kuin muissa merkeissä, ja siksi harhautumisen vaara on tässä merkissä tavallista suurempi.

Näistä mietteistä tullaankin johdetuksi siihen faktaan, että Merkurius on silmänkääntäjien, huijareiden ja varkaiden planeetta. Voi olla yksiviivaista ja julmaa väittää, että jousimiehessä ja kaloissa Merkuriuksesta tulisi esille nämä puolet. Merkistä riippumatta jokaisen planeetan energia toimii ihan tasan sillä tavoin kuin sitä itse toteuttaa, ja siksi Merkuriustaan voi käyttää epämääräisesti myös muissa kartankohdissa kuin näissä haastavissa merkeissä. Mutta senkin uhalla kysyn ja pyydän teitä pohtimaan, mahtaako Merkuriuksen olo jousimiehessä ja kaloissa lipsahtaa jotenkin herkemmin planeetan negatiivisiin ilmentymiin kuin muissa merkeissä? Kommenteissa pyydän pysymään pohdinnan tasolla, eli ketään tuttavaa ei kannata leimata epärehelliseksi Merkuriuksen sijainnin mukaan. Kommenteissa saa myös luottamuksellisesti avautua nimimerkin suojissa. Vaikka meillä nyt siis Merkurius lipuu varjoissaan skorpionissa, eihän anneta sen hillitä ajatuksen paloa ja kommenttien runsautta?

Advertisement

Avainsanat: , , , , ,

2 vastausta to “Mitä jos Merkurius ei ajattelekaan?”

 1. Trius Says:

  Eräällä, joka osaa puhua kuin Runeberg ja muunnella totuutta aina mieleisekseen, on merkurius kaloissa. Muuttuvuus ja mukautuvuus tulee hyvin esille kun paremmin tutustuu. Ja tunteet puhuu, veden merkin tavoin.
  Korostan, että kartalla on muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat, että merkuriusta ko. henkilö käyttää väärin!

  Muuten olen tässä ajassa huomannut miten asioita ja puheita ymmärretään väärin tai muunnellaanko totuuttakin? En tiedä, mutta otin nyt riskin ja heitin kommentin.

 2. skipidoway Says:

  Hei, en ole ennen kirjoittanut tänne, mutta olen silti seurannut säännöllisesti kiinnostavaa blogiasi.
  Luin äsken Carlos Castanedasta ja katsoin hänen karttaansa astrothemestä ja sieltä löytyi merkurius jousimiehestä. Hänhän onnistui tekemään oikein uskottavan kusetuksen. Toinen tunnettu huijari joka tulee mieleen on Clifford Irving. Hänellä näytti olevan vaan jousimies venuksessa. Löysin vielä yhden huijarin Frank Abagnalen ja hänellä on kuu jousimiehessä. Itse tunnen yhden totuuden vääristelijän jolla on merkurius vesimiehessä. Varmaan monesta tekijästä kiinni kuka alkaa valehtelijaksi tai huijariksi. Joka tapauksessa kiinnostava aihe 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: