Nimenvalintaa

change_nameMiten me nimeämme itsemme? Edustaako nimi jotakin mitä haluamme olla tai julistaa, vai jotakin jonka koetaan kuvaavan itseä osuvasti? Aloin pohtia nimen symboliikkaa kun ihmettelin laulaja Pinkin nimivalintaa taitelijanimekseen, ja kun katsoin hänen karttaansa, ihmettelin vielä enemmän. Useimmat ihmiset ovat tietysti saaneet nimensä vanhemmiltaan ja tyytyvät siihen. Vain harvoin nimi vaihdetaan virallisesti. Mutta nykyään esiinnytään toisinaan nimien takana; sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla on tapana käyttää joissakin yhteyksissä nimimerkkiä. Tai kuten minä ja kaltaiseni yrittäjät, jotka toimivat liikenimen alla. Taitelijoilla on usein taitelijanimi, ja esimerkiksi jotkut kirjailijat ovat julkaisseet tekaistua nimeä käyttäen.

Onko otetun nimen käyttö teidän mielestänne yksityisyyden suojaamista? Taitelijoilla tämä ei yleensä kanna pitkälle, sillä oikea henkilöllisyys tulee julkisuuteen. Netissä on luonnollista käyttää nimimerkkiä, ja siihen minäkin olen rohkaissut täällä blogissa. Valittu nimi yleensä kuvaa jollakin lailla kantajaansa. Miten teidän kohdallanne, onko ”taitelijanimenne” tarkoitus olla huomiota herättävä ja myyvä, kuvaako se mielestänne olemustanne, vai onko kyseessä harhautus?

Miten nimi voisi näkyä astrologiselta kartalta? Kun kyseessä on vain julkisuuteen tarkoitettu asia, katson Keskitaivaan ja nousuakselin suuntaan, mutta jos nimellä on itselle syvempi henkilökohtainen merkitys, voi se rakentua henkilökohtaisemmistakin kartankohdista. Joskus muuten asteroidit saattavat yllättää, sillä omasta mielestä summassa valittu nimi onkin samannimisenä asteroidina yllättävästi kartassa esillä.

pinkPinkin tapaus oli seuraava. Amerikkalainen laulaja Alecia Beth Moore on esiintynyt reilut kymmenen vuotta, mutta oikeastaan vasta muutamana viimeisenä vuonna on noussut laajemmin tunnetuksi. Pinkin kartalla neitsyen merkki on massiivisesti edustettuna, ja tämä oli juuri se tekijä mikä minua hämmensi. Miten kukaan järkevä, asiallinen über-neitsyt voi haluta taitelijanimekseen ”vaaleanpunaisen”, vaikka sanana se kuulostaisikin iskevältä?

Neitsyessä ovat Stelliumissa Merkurius, Aurinko, Saturnus ja Venus, ja näiden lisäksi myös Kuunsolmu on neitsyessä. Tällainen ihminen siis elää, ilmaisee itseään, arvostaa ja työskentelee neitsyen pedantin energian alaisena. Vaikuttaisi korkealta työmoraalilta, mutta toisinaan neitsyessä kohdataan hieman rakentumatonta itsekritiikkiä. Pink onkin julkisuudessa valitellut, kuinka hän kokee joutuvansa todistamaan osaavansa laulaa, ja olevansa artistina altavastaajan asemassa.

Kuu on laulajalla tulisessa oinaassa, mikä antaa ilmanmuuta särmää luonteeseen, onhan oinas neitsyeen nähden kvinkunssimerkissä. Tässä kartassa kuunvaihe olisi jo skorpionia, mutta mikä ettei vaakakin sopisi; allaolevan musalinkin nähtyäni veikkaan ennemmin skorpparia. Tunnepuolta voi olla vaikea sovittaa yhteen muun olemuksen kanssa, ja todennäköisesti lopputulos on melko poikkeuksellinen.

Netin kirjoituksissa Pinkin nousumerkiksi on arveltu vesimiestä. Ulkoasusta päätellen näin voisi ollakin; hiusten väri on yleensä metalliin vivahtava. Itsensä jollakin tavoin sopeutumattomaksi kokeminenkin sopisi nousun vesimiehen pirtaan. Pink on osoittanut yhteiskunnallisuutta puolustamalla esimerkiksi luontoa ja heikompiosaisia. On mielenkiintoista, että vesimiehen merkkiin pätee sama merkkienvälinen haaste neitsyeen nähden. Kvinkunssit voisivat olla Pinkin luonteen juju, neitsyen Stelliumin lisäksi.

Veskarinousun karttarakenteella Kuu ja Pluto tulisivat toisiaan vastakkain. Jos Kuun oinaan merkki ei sinällään viittaa herkkyyteen, ei Pluton oppositio mielestäni ainakaan hempeyttä toisi, vaan päinvastoin kovuutta, taisteluhalua, tinkimättömyyttä ja ehdottomuutta. Myös toinen feminiininen kartantekijä Venus näyttää aika heikosti pehmeältä. Neitsyessä Venus on alennuksessaan, ja Saturnuksen yhtymä tiukentaa, tiivistää ja pistää arvostamaan järkeviä, jopa karuja asioita. Neptunus vaikuttaa ainoalta merkittävältä tekijältä vaaleanpunaisen hötön suuntaan, kolmiolla Kuulle ja neliöllä Auringolle. Asteroideista Pallas tulee nousulle, ja sekin on ennemmin maskuliininen tekijä kuin romanttinen. Psyche jää viimeiseen huoneeseen vesimiehen alkuun ilman merkittäviä kulmia. Kun lisäksi Aurinkoon on yhtymässä Musta Kuu Lilith, tulee kokonaiskuvaksi kartasta kaikkea muuta kuin pinkkiä: kriittisyyttä, ankaruutta, lujuutta, voimaa, jopa uhmaa.

pink_chart

mr-pinkMiksi silloin nimeksi Pink? Vastaus on Merkuriaaninen ja jousimiesmäinen, sillä kyse on sarkasmista. Nimen valinta on peräisin Quentin Tarantinon järkyttävän väkivaltaisesta elokuvasta Reservoir Dogs, ja on kunnianosoitus sen hahmolle nimeltä Mr. Pink, jota elokuvassa näytteli Steve Buscemi.

Sarkastisena, käänteisenä nimenvalinta toimii. Pink on kaikkea muuta kuin romanttista hattaraa. Merkurius on ilmanmuuta kartan vahvin tekijä kun neitsyessä on Stellium ja planeetta on tässä omassa merkissään. Vahva Merkurius voi olla myös ilkikurinen. On myös mielenkiintoista, että nimi on kotoisin elokuvasta. Fantasian ja elokuvakerronnan planeetta Neptunus on toisessa huumorimerkissä jousimiehessä, ja on kartalla vahva tekijä miltei pysähtyneenä. Mielestäni Pinkin nimi on harhautus, oletteko samaa mieltä? Mutta jos katsomme Kuun alasolmua, hempeyden näkee helpoksi ratkaisuksi…

Avainsanat: , , ,

6 vastausta to “Nimenvalintaa”

 1. Susan Says:

  Olen kuullut/lukenut, että Neitsyt merkkiin liitetään vahvasti Madonna /Huora teema. No tämä näkyy esim. Neitsyt miehillä siten, että he haluavat naisen olevan jakkupukuinen nutturatukkainen kirjastonhoitaja, joka puvun riisuessaan paljastuu tiukkaan korsettii ja stilettosaappaisiin pukeutuneeksi syöjättäreksi.
  Tiedän tän kun ex-on Neitsyt ja kahden poikani nousut on neitsyeessä ja yhdellä heistä myös Au Neitsyt.
  Pinkkihän on erittäin voimakkaasti seksuaalinen väri. Se ei ole ainoastaan pikkutyttöjen söpöilyä vaan kunnon erotiikkaa! Meneehän sukupuolielimetkin pinkiksi ”hullaantuessaan”. Myös on Pink Cadillac hyvin seksinhakuinen auto.
  Siis minusta laulaja Pink edustaa tätä ajatusta hyvin.

  No sitten palaan taas itseeni. Minulla on Kuu 9 huoneessa ja olen syntynyt 3 huoneessa. 9 ulkomaat, kaukomaat ja 3 pienet retket.
  Kun laitoin firmalleni nimen se oli tietysti ulkomaalainen ja siis tietysti edustaa puolta minun geeniperimästäni, eli Italialainen. Oma nimenikin on täysin ulkomaalainen sukunimeä myöten. Siis ulkomaat edustaa ainakin minulla nimipolitiikkaa.

  • Heidi Says:

   Hieno kuvaus pinkistä väristä, Susan!! Naulan kantaan!!! Ja sama kokemus mulla Neitsyt-miehistä 😉 😀

   (Ps. Mulla Itävaltalaiset sukujuuret ja nimi sen mukaan, sukunimeä myöten 😉 joskin syntynyt olen Suomessa ja syntymäkaupungin nimi onkin yhtymässä Aurinkooni syntymäkartalla. Mä laitoin myös firmalleni ulkomaalaisen nimen (jonka ensimmäinen sana viittasi italialaiseen kaupungin nimeen) ja nimi on 6. huoneessa Kaloissa yhtymässä etunimeeni ja Jupiteriini..”henkilökohtaisesti profiloitunut, uhkarohkea kylpylähanke”..hehheh.. Mulla myös Venus ja 2/3 etunimistäni 3. huoneessa Jousimiehessä, Jousimies= 9. huone.. kait tämäkin nyt oli vähän off topic, mut haittaakse.. )

   • Susan Says:

    Kiitos! 🙂 Heh, heh…Mä oon syntynyt Sweitsissä lähellä Alppeja, eli huvittavaa, kuinka elämäsi sivuaa elämääni. Mä oon nousu Jouskari, et taitaa meillä olla paljonkin yhteisiä teemoja. 😀

   • Heidi Says:

    Waauuhh, siltä vaikuttaa!! 😀

 2. Emelia Says:

  Mielenkiintoista… Minusta Pink on nimittäin ristiriitaisen mielenkiintoinen henkilö, tavallaan pidän hänen tyylistään ja musiikistaan – tavallaan en, eikä se ole mun genreä.. 😉

  Tuo Auringon ja Lilithin yhtymä on jänskä juttu, sillä se on myös minun kartallani, mutta minulla Lilith on 29 astetta Leijonan puolella.. Pinkin Solmu-Akseli on vastakkainen omaani verrattuna..

  Minä olen tässä jälleen myös miettinyt nimeäni ja sen valintaa/ muutosta.. yhden nimenmuutoksen olen tässä elämässäni jo tehnyt ja silloin heitin kasteessa saamani nimet toisin päin, ensin kysyttyäni äidiltäni luvan, eikä tuo muutos isolta tuntunut – mutta nimien järjestys luonnollisemmalta. Harmi etten ole laittanut tuota ajankohtaan muistiin, sillä voisi olla mielenkiintoista katsoa proge- karttaa, missä silloin mentiin, kun vihdoin tuon päätöksen pitkän harkinnan jälkeen toteutin.

  Nyt olen miettinyt sukunimeäni, sillä se ei ole oikeasti sukuni nimi.. Nykyinen sukunimeni on isäni sukunimi, mutta hänet oli adoptoitu 50-luvulla, joten tämä sukunimi on hänen adoptio-isänsä sukunimi, eikä sillä siis ole mitään tekemistä sukujuurieni kanssa. Olen kuitenkin ollut sukunimestäni hyvin ylpeä ja siihen on liittynyt runsaasti tunnesiteitä – sukunimeni asteroidi on yhtymässä Kuuhuni 7. Huoneessa.

  Olen pohtinut viime aikoina sukunimeni vaihtoa äitini sukunimeen, joka on oikeastaan minulle ”todellinen” sukuni.. kuvaavaa onkin että tuon sukunimen asteroidi kaima sijoittuu 4. Huoneeseen, Härän viimeiselle asteelle (maanviljelijä suku) 7 asteen päähän Saturnuksestani ja 8 asteen päähän Ic:täni..

  Proge- kartallani on äitini suvun nimi tällä hetkellä 2. Huoneessa yhtymässä tr. Neptunukseen ja oppositiossa Aurinkooni, eli kuvaa ehkä enemmän omaa itseäni ja arvoani kuin isäni (adoptio)sukunimi, joka on 5. Huoneessa… nykyinen sukunimeni on tavallaan siis ”taiteilijanimi”, jonka takana olen elämäni elänyt.. 😉

 3. Lila Patrikainen Says:

  Minä olen kuullut sellaisen tarinan tuosta Pinkin taiteilijanimestä, että se olisi valikoitu hänen punastumistaipumuksensa takia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: