Työntäyteinen yritysvuosi

SagittariusAuringonpaluut ovat oiva tapa tarkastella sykleittäin ajan henkeä ja tapahtumia. Kun viimekin vuonna olin näköjään pläjäyttänyt tutkittavaksi Taika-yrityksen paluun niin jatketaan perinnettä – ja huomaatte kyllä paluukartasta miksi perinteen jatkaminen sopii nyt teemaan. (Huom! Blogin paluu tulee vasta helmikuussa, tämä Taika on se mikä rustaa tulkintoja ja paasaa puhelimessa). Yrityksen suhteen paluukartan tarkastelu on mitä mielenkiintoisinta. Olisiko hyvä aika uudistaa, laajentaa, ottaa lisää vai supistaa, vai pitäisikö kokonaan valmistautua laittamaan pillit pussiin; tuon kaltaisia asioita voisi näkyä yrityksen paluusta.

Paluukartan asetelma nousu jousimiehessä, Keskitaivas skorpionissa ja Jupiter kuudennessa huoneessa kaksosissa resonoi oman henkilökohtaisen karttani kanssa täysin yhteen. Yrityksen toiminta taitaakin olla enemmän kanava oman itseni toteuttamiselle kuin että se olisi milloinkaan omillaan pyörivä yksikkönsä. Ihan tänään en osaa nähdä tilannetta, että Taikaa pyörittäisi joku muu, ja sama ajattelumalli taitaa olla monella yrittäjällä.

Nousun jousimies tulkitaan kai yleensä rennoksi seikkailun vuodeksi? Olisiko Taika heittäytymässä viihteelliseksi? Kääntöpuoli on jouskarissa aina se tuomitseva kaikkitietävyys. Toivotaan että oman kartan kautta tullut oppi toimii, eikä mennä yltiöpäiseen liioitteluun. Nousua hallitseva Jupiter perääntyy kuudennessa huoneessa vastamerkissään, joten kyllä tässä varovainen saa olla. Nousevaksi planeetaksi Taika saa Venuksen. Positiivista sosiaalisuutta?

Saturn_RingsSaturnus vaikuttaa paluukartalla hallitsevalta tekijältä Keskitaivaalla. Tällaista asetelmaa voisi moni kavahtaa, mutta minun mielestäni Saturnuksessa on paljon hyviä puolia kun sen oivaltaa. Työteliään vuoden merkki se on ilmanmuuta (ja voin kertoa että jo tässä vaiheessa tulkintajonoa on pitkälti). Saattaisi viitata myös statuksen vakiintumiseen ja auktoriteettiin. Saturnus on konservatiivinen ja perinteiden jatkaja, eli tähän viittasin tuolla alussa. Koska Saturnus on omassa huoneessaan, en ihan helposti niele tulkintoja, että tämä sijainti merkitsisi niukkuutta, ankeutta ja supistumista, jotka kyllä liittyvät Saturnuksen symboliikkaan, mutta vain silloin kun se on alisteinen. Jupiterin sijainti arjen rutiinien alueella lisää työn teeman painokkuutta, mutta ajan Yod kuvion vuoksi kaikki ei taida sujua ihan kuin tanssi vaan. Sinne arkiseen aherrukseen pitäisi suunnata (Yod viittaa tähän), ja kutsumustyöhän se kirjoittaminen minulle onkin. Jupiter on kartalla vahvin tekijä almuten, vaikka silmämääräisesti katsoen sen sijainti arveluttaa. Itse olisin veikannut Saturnusta vahvemmaksi.

merkurius_oobItse pidän Merkuriusta tällä kartalla varsin mielenkiintoisena. Merkurius tykkää olla ensimmäisessä huoneessa, koska perinteinen astrologia katsoo tämän sen ilon huoneeksi. Toivottavasti asema paikkaa vastamerkin haastetta. Lisäksi Merkurius on OOB tilassa. Aivan maanista kirjoittamista – ja voisiko siitä saada rahaakin koska Venus on nousulla? Merkurius ja Jupiter ovat toistensa merkeissä, vastavierailussa, mikä edelleen painottaa kumpaakin planeettaa. Niin, tämäkin on minulle henk. koht. tuttua. Viime vuoden jutussani haikailin OOB Merkuriuksen perään, ja kas sellainenhan tuli sitten pärjättäväksi.

Yrityksen syntymäkarttaan nähden Placiduksella tehtynä sekä nousu että Keskitaivas tulevat kuudenteen huoneeseen. Yhä lisää painotusta rutiinien ja arjen työn suuntaan. Eiköhän Taika siis jatka olemassaoloaan koska tehtävää on paljon.

Asiakkaiden kohtaamista ajatellen Kuu on mielenkiintoinen seiskassa, ja omassa merkissään ravussa. Epäilemättä tulossa tulkintoja, jotka koskettavat ja herkistävät. Mielestäni tämä on hyvän kuuntelijan osoitus, vaikka tietysti OOB Merkurius voi ajatella toisaalla ihan omiaan… Jos Taika-yrityksellä olisi vihamiehiä, Kuu symboloisi heitä; hyvin tunneperäisiä reaktioita? Huonetta hallitseva OOB Merkurius toisi sanavaihtoa.

Kartta on painokas minä-minä alueilla eli ensimmäisen sektorin suunnalla. Ihan samoin kuin viimekin vuonna, vain kaksi tekijää on horisontin yllä. Aikalailla omasta sisimmästä ammentavaa, jopa piilossa julkisuuden pyörteiltä olevaa? Keskitaivaan skorpionin merkki voi vahvistaa piilossa tapahtuvaa työtä, ja hyvin henkilökohtaisia tulkinnat ovatkin, ei tarkoitettuja maailmalla pyöriteltäviksi.

atap12

Paluukartta osuu monessa kohdin Taian syntymäkarttaan. Kuu ravussa tulee Kuun alasolmulle. Asiakkaita edellisistä elämistä? Keskitaivas skorpionissa osuu täsmälleen Taian Vertexille (tästä olen innoissani!) ja se ajan Yod kulminoituu Taian Kuulle kaksosissa, minne muuten Jupiter perääntyessään täsmälleen pysähtyy tammikuussa. Viime vuonna pimennys tuli Kuulle, joten Kuun painottuminen paluukartassa voisi viestiä tuon pimennyksen asioiden tulemista esille vasta nyt.

moonJos siis vuosi on yhdeltä tasolta Saturnusta, toiselta Merkurius-Jupiteria, niin se on myös painokkaasti Kuuta. Yritysastrologiassa tulkitsen Kuun asiakkaiksi (voi se liittyä toimeentuloonkin) joten nyt pitäisi olla jotakin erityistä meneillään asiakkaiden suhteen. Onnenpiste tulee Kuulle, ja muuten hauskasti vastapäätä Taian onnenpistettä jousimiehessä.  Jos jollekulle tulee visioita Kuun merkityksestä, kertokaahan. Niin, ja jos joku tuumi Keskitaivaan Saturnuksen kertovan jonkinlaisesta jymähtämisestä ja jähmettymisestä, mielestäni kokonaisuuden kannalta kyse ei ole tästä, sillä Uranus oinaassa on vastapäätä Taian Saturnusta vaa’assa. Eiköhän Uranus tuuleta Saturnuksen teemoissa silloin riittävästi?

Minun silmääni paluukartan viesti olisi se, että Taian on syytä pysyä omana itsenään, sellaisena kuin sen olen rakentanut. Miten te tulkitsette? Antakaapa Taialle synttärilahjaksi näkemyksiänne yrityksen tulevasta vuodesta!

Avainsanat: , , , , , , ,

2 vastausta to “Työntäyteinen yritysvuosi”

 1. Sanna Says:

  Muistelin, että olet kysellyt astrologisen seuran toimintaan ja visioon näkemyksiä ja itselläsikin oli uusia ajatuksia. Näitä siis rohkeasti toteuttamaan skorpionin hengessä. Pois tutusta ja turvallisesta kohti uusia ajatuksia. Tai sitten otetaan ne ikivanhat ajatukset uudelleen sovitettuna niin harrastajien kuin ammattilaisten pähkäiltäväksi. (kuun yläsolmusta ajatuksia). Intuitio sanoo vuoden aikana, mikä toimii ja mikä ei, vaikka muut sanoisi mitä. Onnea matkaan!

  • Tarja Says:

   Hyvä kun otit esille Kuunsolmun, sillä enpä ollut sen mainioon sijaintiin huomannut kiinnittää huomiota. Siinä sitä on suuntaa horisontin ylle, jos olin huolissani jatkuvasta sisäisen ”umpion” painotuksesta.

   On syytä tarkentaa, että kartta oli tosiaan yrityksen kartta, enkä sen puitteissa sotkeudu seuratoimintaan millään tavalla. Nämä puolet on osattava pitää toisistaan erillään ja huomioitava milloin minkäkin instanssin puitteissa toimii. Seura on yksityiselämää ja harrastusta ja henkilökohtaisia valintoja, yritys taas toimeentuloa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: