Marssilaisten väkeviä piirteitä

elämäämarsilla

Vaikka sormet ja varpaat olisivat pakkasen kiristyessä kohmeessa, katsotaan tulista aihetta astrologiassa. Mikä on se kuumista kuumin? Mars! Kun Mars kulkee tällä erää taivaalla aspektittomana, eli on ajassa vahva tekijä ja ”vaikuttaja”, on ihan paikallaan katsoa Marsiin liittyviä juttuja.

Heti alkuun pakko kysellä teiltä, onko elossanne ja olossanne ollut havaittavissa mitään, minkä voisi yhdistää päällimmäisenä ajassa olevaan Marsin henkeen? Vaikka meillä on ollut nyt tarjolla Venuksen ja Pluton yhtymää ja Merkuriuksen ylitystä Auringolle, nämä saattaisivat jäädä Marsin voimien jalkoihin – jos nimittäin teoria aspektittoman planeetan hallitsevuudesta pitää paikkansa. Pakkasen voisi yhdistää meillä Marsiin, ja toisaalla sama ajan henki on näkynyt esimerkiksi kuumuutena ja metsäpaloina.

Mars-aihe tuli mielenkiintoisella tavalla tänne blogiin. Olin vakaasti päättänyt käsitellä Marsin ja Saturnuksen vaikeita kulmia. Mutta kas, sama teema näyttikin tunkevan esille ihan muussa astrologisessa viestiketjussa, eikä edes minun aloitteestani. Tällaisen synkronismin esiintymistä saa todistaa niin usein astrologiassa, ettei se sattumaa voi olla. Ajan Marsmainen henki päätti näyttäytyä.

mars_godVaikeista kulmista saa keskustella täälläkin, mutta ajattelin luistaa pikkuisen sivuun alkuperäisestä ideastani, ja ottaa esille muuten vaan vahvat Marsit kartoilla. Nyt ajassamme oleva aspektiton Mars on sellainen; nyt syntyvät pienokaiset saavat kartoilleen puhtaasti omaa energiaansa toteuttavan Marsin vesimiehessä. Jos planeetta pääsee olemaan oma itsensä (merkkisijainti saattaa hiukan muuntaa Marsin tyypillisintä suuntaa jos se sijaitsee vaa’assa tai ravussa), voi tällainen tekijä olla persoonassa esillä oleva tai määräävä piirre, ellei sitten kartalla satu olla muuta todella tyrmäävää ja erikoista.

Minä lukisin vahvaksi Marsiksi akselin läheisyydessä sijaitsevan Marsin, etenkin jos se on kartan ainoa persoonaplaneetta joka on sijoittunut akselin tuntumaan. Oinaassa sijaitsevaa Marsia pidetään myös vahvana tekijänä, ja jos haluaa, samoin voi ajatella myös skorpionin Marsista (perinteisen astrologian mukaan Mars hallitsee näitä kahta merkkiä). Ylennyksensä merkissä kauriissa Mars on sitten jo umpirautaa.

Jos Mars on ollut syntymän hetkellä pysähtynyt, on se ilman muuta tärkeä tekijä kartalla tällaisessa ”liikkeessä”. Pysähtyneen planeetan miellän pitkälti samankaltaiseksi kuin aspektittoman planeetan, eli tällainen Mars voi tunkea voimaansa esille hyvin hallitsevalla tavalla, esimerkiksi siten että yksilö tekee elämänvalintojaan pysähtyneen planeetan osoittaman suunnan mukaisesti. Ainakin tämä voisi sellainen ensireaktio, ja jos on Marsista kyse, ollaan ehditty toimia ennen kuin sen ihmeemmin harkitaan. Pysähtynyt planeetta pitää tarkistaa efemerideistä (planeettojen liiketaulukoista), sillä moniin karttatulosteisiin pysähtynyt Mars on voitu merkitä jo kääntyneeksi.

Huoneissa sijaitsevat Marsit saattavat olla näitä yllä esiteltyjä hiukan laimeampia, luonnollisesti merkistä ja kulmista riippuen. Mars on omassa huoneessaan ensimmäisessä huoneessa, ja yleensä ekan huoneen planeetat tuppaavat muutoinkin näkyä olemuksessa selkeästi. Jos Marsin kaverina on muitakin planeettoja ensimmäisessä huoneessa, voitte tuumia onko Mars näistä silti huone-edun kautta merkittävin. Mars tykkää myös kuudennen huoneen sijainnista. Mitä tuumitte, saisiko Mars ihan pikkuisen plussaa myös kymmenennen huoneen asemassa? Tämä paikka on sen ylennyksen, kauriin aluetta. Pohtia voi myös onko skorpionin huone, kahdeksas huone millään tavoin edullinen Marsin toimintaa ajatellen.

Minä tungen tätä kallistuskulma-asiaa joka väliin, ja tätä voitte miettiä halutessanne. Jos Mars on ollut syntymän aikaan OOB tilassa, Mars voisi tässäkin tapauksessa olla ns. vahva, eli näkemykseni mukaan korkealla kallistuskulmassaan oleva planeetta on energiana jatkuvasti päällä eli esillä. Samoin pohtia voi tilannetta, jos Marsin kallistuskulman arvo on erityisen korkea, eli poikkeama normi-arvoon tulee suureksi.

Kun kartalta tutkitaan määräävää tai painokasta tekijää perinteisen astrologian mukaan, päätellään kartan Almuten, ja sekin voi siis osua Marsiin. Mitä minä olen almutenejä tuumannut, näitä ei aina tunnisteta omassa persoonassa tai olemisessa vahvaksi; tiedä sitten osoittaako tämä mutu-löydös perinteisen astrologian kertaheitolla toimimattomaksi, vai mistä tällainen tuntuma kielii.

Jos jollakulla on Mars kriittisellä asteella, saattaa tällainen planeetta olla siinä mielessä vahva, että Marsin ominaispiirteet nousevat elämässä erityisiksi ja tärkeiksi. Linkistä löytyy vanhempi juttu näistä erityisasteista sen jokaisen merkin viimeisen 29 asteen lisäksi.

Asiaan! Koko ajan tätä kirjoittaessani minua on ärsyttänyt, että joko nämä pohjustukset saisivat riittää, ja pääsisin itse asiaan. Just näin voi käydä Marsille, se ärsyyntyy hitaudesta. Miten vahva Mars olemuksessa ja ajassa ilmenee? Mars on aktiivisuutta ja aloitteelisuutta. Mennään päätä pahkaa, harkitsematta, suunnittelematta, nopeasti ja rohkeasti eteenpäin. Mars on impulsiivinen. Puhdas Mars elää tässä ja nyt; se haluaa tehdä tällä hetkellä eikä odottaa että toiset ovat valmiita, ja siksipä Marsvetoinen ihminen huomaa usein tekevänsä yksin ja itse.

mars_oinaassaMarsin aggressiivisuutta korostetaan usein, ja tästä puolesta olisi hyvä kuulla teiltä kommentteja. Ovatko vahvan Marsin ihmiset todellakin riidanhaastajia, vai kuuluuko heidän elämänsä polkuun kohdata kimurantteja tilanteita ja ihmisiä? Onko tällaisessa ajassa riitaisuutta? Ehkä lähipiiriini kuuluvat pari esimerkkiä ovat poikkeustapauksia (jotka vahvistavat säännön?) mutta Mars oinaassa ja Keskitaivaalla, siis kaksinkertaisesti vahvana kartalla, ei ole saanut näitä kahta tuntemaani henkilöä riitaisiksi. Toisen en ole nähnyt kai koskaan suuttuvan. Temperamenttia heillä on, mutta eivät missään nimessä ole riitapukareita.

Vahva Mars voi näkyä korostuneena taistelutahtona tai kilpailuviettinä, mutta eivät kaikki ole urheilijoita. Voi olla että esimerkiksi ammatti liittyy jollakin tavoin kilpailemiseen, tai että on rohkeutta laittaa itsensä likoon ja osallistua kisaamaan jostakin. En usko että voitontahto olisi otsalla kaiken aikaa karpaloimassa, vaan että se leimahtaa näillä ihmisillä tavallista herkemmin. Ajatelkaapa niinpäin, että jos ei olisi mitään voitettavaa, ei mitään tavoittelemisen arvoista, sellainen tilanne voi masentaa. Tästä päästään oinaaseen liittämiini piirteisiin kuten motivoituneisuuteen sekä aitouteen. Ovatko Mars-ihmiset samalla tavoin aitoja, totuudellisia ja rehellisiä kuin he, joiden kartalla oinaan merkki on painottunut? Luin nimittäin netistä kuvauksen dominoivasta Marsista kartalla, ja tässä painotettiin Marsin rehellisyyttä sekä rohkeutta tuoda tämä esille, jolloin totuus on juuri se mikä loukkaa toisia ihmisiä suoruudessaan, ja siitä syntyisi mielikuva näiden ihmisten riitaisuudesta. Tällainen suoruus on yleensä yhdistetty jousimieheen, mutta olisiko ehkä kaikissa tuleen liittyvissä kartanteemoissa samaa?

Heitän vielä sellaisen käsitteen kuin nopea päätöksentekokyky, onko se sitten samaa kuin impulsiivisuus, melko lailla minun mielestäni. Olisko tässä ajassa piirre, että asiat luistavat eteenpäin? Tunnistaako kukaan?

Löydättekö kartoilta selkeästi vahvoja Marseja, ja ovatko ne esillä, ja millä tavoin? Auttaako vai rasittaako Marsin merkki?

Avainsanat: , , , , ,

9 vastausta to “Marssilaisten väkeviä piirteitä”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Minulla on hyvin Oinas-painotteinen tuttavapiiri, ja niilläkin, joilla Aurinko ei ole tässä merkissä, niin suurin osa muista planeetoista on. Oma lapsi on Aurinko-Oinas, Mars on Leijona-askendentilla. Hän on vielä kovin pieni, joten kilpailuvietistä on paha mennä sanomaan, mutta liikunnallisestihan hän on varsin hyvin kehittynyt. Uskoisin, että pojan kasvaessa hänelle on syytä etsiä harrastuksia, joissa tämä puoli pääsee oikeuksiinsa. Poika näyttää olevan myös niitä miehiä, jotka tietävät, mitä haluavat. Temperamentiltaan hän on kuitenkin (toistaiseksi ja jos uhmaa ei lasketa) sangen sävyisä ja iloinen. Hyväluontoisuudesta huolimatta hän onnistuu rikkomaan suurin piirtein kaikein, mihin koskee, ellei se ole todella lujaa tekoa. (huoh).

  Eräällä jo varttuneemmalla tutullani on Aurinko-Merkurius-Venus-Mars-yhtymä Oinaassa 1. huoneessa. Nousumerkkinsä on Kauris. Hän on ”vanha hippi” ja rauhan asialla, mutta aivan uskomattomiin tilanteisiin hän välillä joutuu, jossa aggression hallinta joutuu koetukselle. Hän on kuitenkin hyvin intohimoinen urheilija, kilpaileekin vielä ikämiessarjoissa omassa lajissaan (maraton). Ykköshuoneen painotuksella hän on hyvin näkyvä henkilö paikkakunnallamme ja vaikka hän kokee jossain määrin olevansa epävarma (Kuu Rapu), niin hän on musikaalinen ja esiintyy paljon.

  Olen kyllä pistänyt merkille, että Oinailla on vahva oikeustaju, mutta rehellisyys ja avoimuus on vähän tapauskohtaista. Esim. tuntemani Skorpioni-nousuiset Oinaat ovat piikikkäitä ja melko salamyhkäisiä henkilökohtaisten asioittensa suhteen ja kilpailuvietin takia saattavat suuttua toisessa ihmisessä kaikesta, jonka takia voi kokea olevansa tätä toista huonompi tai heikompi. Oinaiden kiukku nousee nopeasti infernaaliselle tasolle, mutta laskee yhtä nopeasti. Viiden minuutin kuluttua hän ei enää edes muista suuttuneensa. Muut kyllä muistavat.

 2. Susan Says:

  Minulla on Mars ja Venus aspektittomia. Venus vahvassa vesimiehessä, mutta Mars vetelässä kalassa.

  Olen ollut mieleltäni aina androgyyni ja naiseuteni oppiminen vei minulta koko iän. Vasta kesk-iikäisenä löysin naiseuteni, mutta kadotan sen välillä. Joo olen ollut perinteinen pullantuoksuinen äiti, mutta mitä minä olen, jos ei ole äiti roolia, on se ollut haastavampaa.

  Ystäväni on pitänyt minua aina naisellisena ja miehetkin on iskenyt silmäni minuun helposti, mutta minä itse en ole tullut asian kanssa samalla tavalla sinuksi.

  Marsin energiat voisin tunnistaa yllä olevasta kuvauksesta, mutta kun Aurinko Merkurius yhtymä on Veskarissa ja Kuu leijonassa, on siinä vahvaa energiaa jo itsessään.
  Tempperamenttini on ollut aina hyvin voimakasta ja kiihtyvyys 0-100 tapahtuu todella nopeasti. Mutta vain ja ainoastaan tilanteessa jossa koen jotain epäoikeudenmukaista.
  En ikinä ole haastanut riitaa, mutta sanoa pläjäytän mitä ajattelen, mutta silloinkin niin, etten loukkaa ketään henkilökohtaisesti, vaan asiasta.
  Minä myös olen rikkonut lapsena aina kaiken, minkä käsiini olen saanut. En tahallani, mutta jotenkin se vaan hajos…hups!

  Energian kanavointi on ollut se haastavampi juttu, Johtuuko se sitten Marsin vetisestä kalasta. Minulla saattaa olla monta asiaa yhtäaikaa tekeillä. Esim kun teen tällä hetkellä käsitöitä, niitä on noin viisi kappaletta odottamassa valmistumista. Välillä otan ja teen kaikki vauhdilla loppuun, koska jos nään uuden mielenkiintoisen projektin, en voi aloittaa, ennen kun saan päätökseen edelliset.
  Myös minulla on suunitteilla paljon projekteja, mutta vaikka kaikki tarveaineet löytyy, joudun ikään kun kypsyttelemään asiaa, ennen kun siihen voi tarttua. Ihan kun odottaisin oikeaa hetkeä, että nyt!
  Ja yleensä jos jotain täytyy tehdä jollekkin, niin teen kaiken vasta viimetinkaan, vaikka aikaa olisi ollut vaikka kuinka.

  Mutta tällä hetkellä edistynyt Marsini on jo poistunut Kaloista Oinaaseen ja on huomattavasti tuonut minulle enemmän energiaa.

 3. Pallaskissa Says:

  Minä en kyllä ”löydä” omaa Marsiani vaikka se on vahva kartallani: yhtymä Keskitaivaalle ja Noususolmuun, jokseenkin suotuisasti aspektoitunut muuten. Marsin paluukin oli juuri, eli Vesimies-Mars. Luultavasti Vaaka-stellium neutraloi Marsin aika tehokkaasti 😉 (…Olin vähällä kirjoittaa että ”kastroi”).

  Tai no, olen aktiivisesti ollut aina mukana erilaisissa yhdistyksissä ja yhteisöissä, perustajajäsenenä ja hallituksessa tai muuten vastuutehtävissä ja en epäröi puolustaa heikompia tai vähemmistöjä, vaikken itseäni pidä mitenkään erityisen rohkeana, aktiivisena tai aggressiivisena. Kilpailunhaluakin on varmaan keskimääräistä vähemmän. taidan tulla siihen tulokseen että kulminoiva Mrsinihan näkyy sittenkin, nimenomaan Vesimies-Marsina!

 4. Sanna Says:

  Puolisolla Mars jousimiehessä OOB. Nuorempana pieni ja ärhäkkä, vanhempana leppoisa ja tyyni. Nuorena hän on ollut peloton, jopa liiankin uhkarohkea. Energia ja levottomuus ei kanavoitunut järkevästi, ennen kuin alkoi urheilla. Energinen ja touhukas on. Urheilijana antaa kaikkensa suoritukselle ja joukkueelle. Nuorempana myös urheilussa välillä meni yli. Tässä iässä hän on pitkäjänteinen, tarmokas, lempeä ja todella kärsivällinen. Mutta on minulla haastetta tällaisessa puolisossa, aina välillä. Mutta ei tälläkään puolella ihan nuttuskehveleiltä olla. Saan omalle Marsille voimaa Auringosta, ihan tarkan kolmion kautta. Yhdessä ollaan hyvä touhutiimi, joilla ei ole perinteisiä naisen ja miehen rooleja aina, vaan sellaisena voimakaksikkona mennään, hyvässä mielessä. Mies syntyi todella pienenä keskosena, ja liekkö saanut elämänvoimansa Marsilta, sillä ei ole saanut mitään keskosille tyypillisiä vaivoja ja vain vähän aikaa joutunut olemaan sairaalassa kasvamassa ja kotiin tultuaan hoidettu kuin muitakin vauvoja.

 5. Merja Says:

  Täällä Mars Vaa’assa. Eli pitäisi olla säyseä ja rauhallinen. Kaikkea muuta,sillä Mars on ekassa huoneessa ja lähellä nousua ja lisäksi neliössä Aurinko/Uranus yhtymään. Urheiluhullu ja äkkinäinen energiapakkaus olen ollut koko ikäni! Sitä tehdään eikä meinata,heikommat ja rauhallisemmat tuppaavat jäämään jalkoihin! Jarrut on keksitty,eri asia käytetäänkö niitä.Varsinainen tuli ja leimaus tyyppi. Mutta näillä on vaan mentävä eteenpäin.

 6. rovatar Says:

  Taas jälleen kerran mietin, kuinka vaikeaa on määritellä itseään yhden planeetan avulla..vaikka Marsini on Härässä ja tykkään mukavista oloista, nautin kauniista kodista, jossa voin valita mitä milloinkin teen, en silti ole tuollainen kuin hetkittäin. Niin moni muukin asia kartallani vaikuttaa, millä tavoin menen eteenpäin, missä ja milloin räjähdän täyteen voimaani, olenko rauhallinen vai helposti räjähtävä. Tosin minun Mars on neliössä Uranukseen, opp. Jupiter ja kolmio Venus, joten toimintani saa niiltäkin omaa vaikutustaan.
  Olen niin hyvin erilainen työssä kuin kotona, tuttujen seurassa ihan eri kuin vieraiden…
  Joskus jopa tuntuu, että muutan itseäni sinne sun tänne, mikä parhaiten sopii tilanteeseen ( Kuu Kaksonen), mutta joskus taas en halua muuttaa yhtään mitään ja näytän senkin. Alan uppiniskaiseksi kuin härkä 🙂
  Jos Mars on myös Skorpparin hallitsija, minulla niin monien huoneiden hallitsijaksi tulee joko Venus tai Mars, jotka taas ovat kolmiossa keskenään ja hallitsevat kaikkia akseleitanikin, koen, että ne ovat käytännön elämässäni hyvinkin määrääviä planeettoja.
  Mars viihtyy siis 6h, mutta ei vastamerkissään Härässä…Miksi ei ?

 7. Riikka Says:

  Karttani on muodoltaan kulho, jonka johtavana planeettana on Mars Leijonassa. Sijainti 10 huoneessa saattaisi antaa energiaa kaurishuoneen teemojen mukaiseen raatamiseen?

  Kärsimättömyys todellakin kuuluu ominaisuuksiini. Kiihtyminen 0-100 sekunnissa on tuttua. Ja sen tosiaan itse unohtaa myös sekunnissa. Harmi vaan että siinä sekunnissa on usein suututtanut pitkävihaisen miehen, jonka lepyttelyyn meneekin sitten useampi päivä 😀 Pohtimista, pähkäilyä ja kaikenlaista vitkutteluksi luokiteltavaa inhoan! Eikö vois jo TEHDÄ jotain HETI eikä vaan tuumailla?? Mutta vanhemmiten huomannut että joskus se muutaman päivän (tai kuukauden) tuumailu on ihan hyvästä. Mutta aina se silti on yhtä ärsyttävää! Kaikki tarvis toteuttaa heti kun saa päähänsä. Ja kyllä monet asiat olen jo tehnyt itse kun en kestä odotella että muut saavat keräiltyä itsensä milloin minkäkin sohvan mutkasta tms.. Koska tekemättömät hommat kuormittavat. Usein ne täytyy jokatapauksessa tehdä niin miks ei sitten tekis heti? Sitten kun ne on tehty niin ei oo niitä ”pitäis tehdä” hommia.. paitsi ompas kun niitä tulee keksittyä sitä mukaan lisää kun saa edelliset tehtyä.

 8. trius Says:

  Mulla tuo oikeudellisuus ja rehellisyys ovat yksi tärkeimpiä asioita. Kuu-merkurius-vaaka hillitsee ja tuo mars-oinas hyökkii päälle. Toisinaan sitä säikähtää omaa ”aggressiivisuuttaan” joidenkin asioiden suhteen.
  Ihmiset toisinaan yllättyy siitä, että mulla on ehdottomia mielipiteitä 😉

 9. Godiva Says:

  Työkaverillani on oob Mars kauriissa, se on mielestäni aika paljon oob. Mars ei tee pääaspekteja, paitsi löysä yhtymä neptunukseen. Mars on nipin napin 8. huoneessa. Ja peruuttaa, melkein pysähtynyt.

  Työkaverini on äärettömän reipas ja jaksaa tehdä töitä paljon enemmän kuin muut. Hän on myös nopea. Työssämme joudumme kohtaamaan ajoittain väkivaltaa, mutta hän ei pelkää sitä ollenkaan. Hän käy vaikka päälle, jos joku lyö. Hän pystyy nopeisiin ratkaisuihin. Muutenkin hän on melko aktiivinen, on pieni lapsi, opiskelut, työt ja matkustaa yms. Lapsuudessaan on joutunut kohtaamaan rankkoja asioita (sotaa, pakolaisuutta yms) mutta on hyvin tasapainoinen nykyään. Iloinen ja positiivinen ja ihminen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Eivät kyllä liity varmaan marsiin, mutta kuitenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: