Valokeilassa Täysikuu

kuu_leijona2Huomenna sunnuntaina 27. tammikuuta aikaisin aamulla noin kahtakymmentä vaille seitsemältä Kuu tulee täydeksi leijonassa 7°24’. Toivon että saatte tulevan yön nukutuksi, sillä ensi yönä ei niinkään täydenkuun valoisuus haittaa vaan se, että yö on hullun Kuun yö juuri ennen täyttäkuuta. Koetetaan välttää pingotusta, hehkutetaan mieluummin jo tulevaa Kuun aikaa. Täyttymys tulee, kunhan hetki maltetaan.

spotlightMeillä Helsingin asteissa katsoen Kuu täyttyy seitsemännessä huoneessa ja Aurinko matkaa vastapäätä ensimmäisessä jo havitellen nousuaan. Leijonassa täyttyvä Kuu viittaa rakkauteen, huomion osoittamiseen ja palvontaan. Kuu mittaa arvovaltaa, kenelle se suodaan, kuka sen eteen on tehnyt töitä. Leijonassa täydessäkuussa on aina näkyvillä olon pointti mukana. Tällaista täyttymystä tai saavutusta ei sovi jättää pimentoon vain omaksi tiedokseen, vaan se on luonteeltaan julkinen. Meidän kansanluonteellemme ei rehentely sovi, mutta mitä jos kokeilisimme avoimuutta ja itsensä likoon laittamista? Kohdevaloon on uskallettava astua, sillä muutoin loiston hetki jää käyttämättä.

Täydenkuun hetkellä on jousimies nousussa, ja se saa Jupiterin tämän ajan kartan hallitsijaksi. Jupiter on sopivasti parhaissa kulmissa täydenkuun tekijöihin, sekstiilissä Kuulle ja kolmiossa Auringolle. Koska Jupiter on jo hyvin lähellä pysähtymistään perääntymisjaksonsa jälkeen, on se merkittävä tekijä ajan henkeä luomassa. Tällaiselle aikaa määrittävälle kartalle ”pääsy” nostaa aina planeetan hallitsemat seikat esille. Mitä olemme viime aikoina Jupiterista puhuneet, oivaltaneet, huomanneet? Jupiter oli keskeinen tekijä ajan ”ison kartan” eli kauriin ingressin kartalla. Jupiter petaa nyt täyttymyksen hetkeä viisaudellaan. Josko tämä olisi nyt tietoisuutta, oivallusta?

Myös Saturnuksella on sanansa sanottavana tässä ajassa. Meidän kartallamme Saturnus tulee Keskitaivaalle, ja nappaa siellä Auringon ja Kuun välisen energian itseään kohti (Saturnus on väljästi T-ristin kärkenä tässä kiinteiden merkkien kuviossa). Saturnus hallitsee Aurinkoa, Aurinko taas Kuuta. Saturnus merkitsee julkisissa asioissa syytä ja seurauksia, suunnitelmallisuutta ja kauaskantoisuutta.

Kuun loistossa on mukana hiertoa, mutta välttämättä se ei ole lainkaan negatiivinen ilmiö. Kuu on hetkellisen Yod kuvion kärkenä Plutolta ja Chironilta. Kutsumus summautuu tässä ajassa juuri Kuulle, sen näkyvyyteen ja luovuuteen, rakkauteen ja hehkuun. Pluto ja Chiron ovat vaikuttava pari, joissa on syvälle porautuvaa näkemisen kykyä. Emmekö juuri jotain tällaista kaivanneet kauriin ingressissä Talvipäivänseisauksen aikaan?

Tämän täydenkuun ajoittamassa aikasyklissä saamme Jupiterin kääntymisen. Tuodaan esiin sisäisen tietoisuutemme löydökset, viisautemme. Ihan vielä ei ole kiire, sillä Jupiter saavuttaa pysähtymisensä kohdan vasta maanantaina iltapäivällä, ja on monta päivää tässä paikassa eläinradalla. Ja täytyyhän Kuun ensin ottaa yleisönsä.

vallankumousJupiterin ja Saturnuksen kaitseman Täydenkuun Saabinen symboli on Kommunistiaktivisti, mikä osuvasti korostaa aatteen paloa. Tiedätkö mitä edustat, oletko valinnut puolesi? Mitä julistat kun nouset puhujapönttöön? Me olemme kaivanneet vallankumousta nimenomaan tiedostamisen tasolla. Tässähän sitä on tarjolla. Historia odottaa tekijöitään – astutko valokeilaan?

Toivotan loistavaa Täydenkuun aikaa kaikille!

Mainokset

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Valokeilassa Täysikuu”

 1. Heidi Says:

  Kommunistiaktivisti täällä hei 🙂 (8- vuotiaana pioneereihin liittynyt ja 29- vuotiaana Vasemmistoliiton kaupungin valtuutetuksi valituksi tuleminen)

  Olihan tässä tekstissä sellaista osuvuutta, että on vaan pakko ihailla sun aivoitustesi kulkua 🙂

  Tämä Täysikuu osuu kovin henkilökohtaisille planeetoille nyt. Vesimiehen 10 asteen tienoilla kun on tuo Au/Sat yhtymä. Ja progella Kuu on 10 astetta Vesimiestä ja Mars 5 astetta Leijonaa.
  Chironin paluun viimeinen ohitus on 3.2. joten tarkkaan on sekin menossa mukana – ja kyllä sen tuntee – tunnelmat ja asetelmat ovat juuri tuota luokkaa kuin kuvailitkin. Ja se Jupiterin pysähdys tapahtuu juuri noilla näppäimillä kun mittariin pläjähtää sinällään tärkeät lukemat! Tätä se on kai hiljaa ennustellut viimeiset kolme/neljä kuukautta.. joudun taas tienraivaajaksi, kulkemattoman polun tallaajaksi, ja sen teen, johtotähtenäni lause: ”oikeus tapahtukoon” sekä ”pienten puolesta”. Sisäistä pientä rauhattomuutta ja epämääräistä epämukavuutta esiintyy aika ajoin, mutta kun ajattelenkin tapahtuneita vääryyksiä, niin enhän voi olla jatkamatta, hyvän asian puolesta, oikeudenmukaisuuden puolesta! 🙂 Olen jo kovin pitkään ollut taustalla ja näkymättömissä, hakeutunut yksinäisyyteen (opiskellut uuden askendentin (skorpionin) mukanaan tuomia näkemyksiä ja suhtautumistapaa).

  Kyllä mä nyt joudun astumaan sinne ”valokeilaan” asetelmalla: David vastaan Goljat, mutta toisin päin ei kyseinen asetelma mulle sopisikaan, teenhän nämä statementit pienten puolesta.

 2. Susan Says:

  Mun äiti laittoi myös minut Pioneereihin! Olin varmaan vuoden. Kaikki mun kaverit oli partiossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: