Nousukeskeinen Auringonpaluu

AscendantOnko lukijoissa sellaisia, jotka mieltävät nousun merkin kuvaavan itseään paremmin kuin Auringon, ja samalla eivät olisi oikein tunnistaneet Auringon paluun karttoja ”omikseen”? Astrologiassa on olemassa ihan mielenkiintoinen, varmaan hyvin vähän käytetty vaihtoehtoinen vuoden syklin tulkitsemisen menetelmä. Ei siis Auringonpaluu, vaan kartta otetaankin hetkelle, jolloin Aurinko ylittää nousuakselin.

Voi olla ihan mahdollista, että me emme kaikki olisikaan yhtä Aurinkokeskeisiä kuin jollaista astrologia monesti on. Kun olemme niin kovin yksilöllisiä, pidän täysin mahdollisena, että jotkut elävät vahvemmin nousuakselinsa merkin teemojen kautta, ja jotkut taas tunnustelevat maailmassa eteenpäin Kuun kautta (jolloin heille Kuun paluut kertoisivat kaikkein konkreettisimmin ajan tunnelmista).

En ole itsekään käyttänyt tällaisia nousulle tehtyjä Auringonpaluun karttoja, vaikka olen kyllä ollut tietoinen tekniikasta ja sen ideasta. Tähän on ollut ainakin pari syytä; en käytä oikeastaan muutenkaan Auringon paluun karttoja kovin paljon, ja toiseksi asiakastöissä en mielelläni ”kikkaile” vaan pysyttelen peruskartoissa.

aurinko-2Testasin ihan vaan pari tällaista nousukarttaa saman ajankohdan Auringonpaluuseen verrattuna omalta kohdaltani. Näissä otoksissa kummankin vuoden keskeiset asiat näkyivät hämmästyksekseni paljon selkeämmin kuin Auringon paluiden kartoissa. Asiat jotka olivat noina vuosina keskeisiä, nousivat erittäin oleellisten seikkojen kautta nousukartoissa esiin. Esimerkiksi nyt yrityksen perustaminen; nousukartalla oli Mars leijonassa ensimmäisessä huoneessa, Aurinko viidennessä huoneessa Vertexillä. Paluukartoissa kummassakin oli sama nousu leijonassa, mutta itse hahmotin paljon paremmin nousukartan vitoshuoneen Auringon (oma luomistarve) kuin tavallisen Auringonpaluun kahdeksannen huoneen Auringon tässä yhteydessä.

En tiedä voiko mikään karttaohjelma antaa valmiiksi tällaista tietyn kohdan Auringonpaluun karttaa, itse tein kartan etsimällä oikean kellonajan ja tekemällä sille hetkelle oman kartan.

Oliko Auringon nousuakselin ylityksen hetkelle tehty kartta teille ennestään tuttu? Koska en juurikaan ehdi enää seurailla muualla (netin keskustelupalstoilla) käytyjä keskusteluja astrologisista tekniikoista, en tiedä onko näistä kartoista ollut keskustelua. Jos kukaan kiinnostui kokeilemaan, kuulen mielelläni palautetta miltä kartat näyttivät.

Avainsanat: ,

10 vastausta to “Nousukeskeinen Auringonpaluu”

 1. Sanna Says:

  Minusta tekniikkana tämä kuulostaa mielenkiintoiselta ja täytyisipä kokeilla. Minusta astro.com tekee kartat aina tietylle kellonajalle, esimerkiksi transiittikartta tulee aina yölle ja on vaikea sijoittaa esim. uutta kuuta kartalle ohjelmalla, vaan se pitää itse katsoa asteista ja vaikkapa piirtää. Tai voinhan olla väärässäkin enkä vaan osaa käyttää astro.comia tarpeeksi hyvin….Enkä heti nyt keksi voiko sitä karttaa määrittää käsipelillä tarkemmaksi, pitääpä tutkia vielä.
  Minä olen jostain syystä jättänyt AP-kartat tekemättä, kun huomasin, millä tekniikalla nousu ja MC liikkuu kartalla eli kuinka paljon asteissa nämä siirtyy vuosittain ja tietyt syklit rakentuvat hyvinkin säännöllisesti. Esim. puolison kanssa mennään vielä pitkään hyvin samoissa teemoissa näiden akselien osalta, koska olemme syntyneet päivissä lähekkäin, vaikka vuosissa on eroa. Esimerkiksi meidän molempien skorpioninousuinen kartta on näkynyt kyllä hyvin eri tavoilla, vaikka suurin osa planeetoista tulee samaan merkkiin ja jopa samaan huoneeseen eri järjestelmillä, myös aspektit ovat hyvin samantyyppisiä. Silti viime vuosi oli HYVIN erilainen meillä molemmilla.
  Näin ollen tällainen nousulle tehty kartta voisi olla paljon henkilökohtaisempi tapa tarkastella asioita tulevalle vuodelle, mutta olisiko näkökulma tosiaan hyvin sisäinen. Yleisteemoja voisi sitten katsella prekessoiduista kartoista, kun sen vain saisi noilla ilmaisohjelmilla. Täytyy tosissaan ryhtyä säästämään lisenssiohjelmaa varten, kun aina jokin kiva idea tökkää ohjelmaan.

 2. meimi Says:

  Sanna. tee kartasta ns syntymäkartta, sillä lailla saat kartan täsmälleen oikealle asteluvulle. Katso ensin efemerideistä oikea päivä, ja mene sitten tunti tunnilta ja minuutti minuutilta kelaten karttaa eteenpäin. Vähän vaatii vaivaa, mutta näin saa tehtyä tarkan kartan. Tällä tyylillä oon tehny astro,comissa muitakin paluukarttoja, kun esim Venuksen paluukartta ei tule sieltä suoraan.

 3. PirjA Says:

  Mulla näyttää rimmaavan seuraavaan Auringonpaluuseen, jonka AC tulee kaksi astetta aikaisemmaksi, sama merkki. Tässä ei ole tilastollisuudesta tietoakaan, kokeilin kahdella vuodella. Pitää tätäkin vähän selvitellä. Mielenkiintoista 🙂

  • PirjA Says:

   Tein nyt kaikki APt ja Aurinko-AClla kartat ja lähes aina samassa merkissä ovat ACt, tosin siis jokusen asteen eteenpäin menevät, vain siinä tapauksessa, että kyseessä on ns nopea nousumerkki, APn nousu on seuraavassa merkissä.

 4. hroponen Says:

  Minustakin on mielenkiintoista ottaa tämä nousukeskeinen kartta, kun esim. minulla ja kaksoissisarella on eri nousumerkki ja syntymä tapahtui tunti ja 10 minuttia erolla. Olemme todenneet että elämä menee aivan eritahtia, nousumerkkit vaikutukset näkyvät aika voimakkaasti. Kaksoset joilla on eri nousu ovat varmaan hyvä tutkimuksen kohde 🙂

  • Tarja Says:

   Tuo on kyllä hyvä aihe. Ja vaikka nousun merkkikin olisi kaksosilla vielä sama, aste on yleensä sen verran eri, että isot transiitit vaikka Plutolta ja Neptunukselta tulevat pikkuisen eri aikaan, eli elämässä on erilaiset energiat päällänsä eikä silloin elämä voikaan mennä samaa tahtia. Silti usein kaksosten poluilla sattuu hauskoja samoja juttuja toisistaan tietämättä, mitkä varmaan pohjautuvat samankaltaiseen arvomaailmaan ja sitä kautta valintoihin.

 5. Marjutska Says:

  Mielestäni tuossa voisi olla perää että jotkut ilmentävät enemmän nousu- kuin aurinkomerkkiään. Varsinkin jos aurinko on heikosti aspektoitunut, ja muutoin ihminen on herkästi vastaanottavaa ja ympäristöönsä mukautuvaa tyyppiä, jollaisena esim. kaloja pidetään.

  Nousumerkkiään elävä ihminen tuskin tulee sisimmässään kovin onnelliseksi mukautuessaan liiaksi ympäristönsä odotuksiin, varsinkin jos aurinko- ja nousumerkki ovat ristiriidassa. Vahvistaessaan muiden odotuksia, hän samalla lisää muiden odotuksia.

  Olen miettinyt, että joissakin tilanteissa nousumerkin vaikutuksesta tulisi jopa pyrkiä eroon, esim. jos ympäristön odotukset ovat ristiriidassa oman minuuden ja tahdon kanssa.

  En ihmettelisi, jos nousunpaluuteoriasi toimisi tämän ihmisryhmän kohdalla moitteettomasti. Kokeilemisen arvoinen idea.

  • Tarja Says:

   Hmm, tulkitsen nousun merkityksen melko lailla eritavalla. Mielestäni tämä on kartankohta, josta ilmenee oma asenne ulospäin, mitä haluan maailmalle antaa, millaisin silmin itse tulkitsen ympäristöä. Ei siis siten että nousu kertoisi toisten vaikutuksesta minuun. Tämä puoli olisi enemmän vastapuolella, laskuakselilla, eli kertoisi ”voimista” ja vaikutteista mitä saadaan toisilta, ja sieltä voisi näkyä enemmän sekin jos on kovin vastaanottavainen toisille. Nousun kohdalla tottakai luetaan ja tulkitaan ympäristöä, ja sen myötä voidaan haluta muokata omaa ilmaisua ja ilmiasua, mutta näen nämä tietoisiksi valinnoiksi, en niin ettei ihmisellä olisi vaihtoehtoa siihen että toiset vaikuttavat häneen. En mitenkään väitä että olen oikeassa, kerron vaan että tulkitsen eritavalla.

   • Marjutska Says:

    just tuossa on pointti; miten itse tulkitsen ympäristöä. Tulkitsen myös sen odotukset minua kohtaan oman nousumerkkini valossa. Jotta en joudu konfliktiin ympäristön kanssa, yritän mukautua näihin otaksumiini odotuksiin.

    Tottakai ihminen itse valitsee mukautuuko vai vastustaako. Kartan heikko aurinko tai muut muuttuvat tekijät ehkä altistavat helpommin mukautumis-vaihtoehdolle, tätä nyt lähinnä ajoin takaa.

    Nousun ja laskun merkitys mielestäni on justiinsa persoonaa ja sitä tasapainottavien tai kehittävien tekijöiden (ystävyys, parisuhde) ja niiden odotusten ja tarpeiden, vuoropuhelua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: