Chironin paluu

chiron_charikloOnko Chiron pikkuplaneetta, asteroidi vai komeetta? Joissakin yhteyksissä Saturnuksen ja Uranuksen väliin jäävän vyöhykkeen taivaankappaleita kutsutaan kentaureiksi, ja sellainenhan Chiron nimenomaan mytologian selityksen kautta on. Astrologisissa listauksissa Chiron kulkee yleensä asteroidien joukossa. Chironin symboli on avain, ja koska astrologiassa ei ole sattumaa, on Chironilla tulkinnallisesti avainmerkitys.

Chironille annettuja nimityksiä ovat esimerkiksi haavoittunut parantaja tai sisäinen opettaja. Sen teema liittyy oleellisesti kipuun, mutta oma kipupiste ei aina ole konkreettinen ja fyysinen, vaan se voi olla laadultaan henkistä.

chironChironin kiertorata on elliptinen siten, että se on suhteellisesti pisimmän aikaa kaloissa ja oinaassa, ja ylittää vastaavasti nopeammin neitsyen ja vaa’an. Tästä syystä myös Chironin paluu ei aina satu täsmälleen 50-vuoden ikään, vaan paluun ajankohta menee jonnekin 48 ja 52 vuoden väliin. Chironin kulku Maasta katsottuna on edestakaisin sahaavaa, ja siksi paluu tulee yleensä kolmessa tarkassa ylityksessä, mutta kyseessä on vielä näitä tarkkoja ajankohtiakin laajempi ajanjakso elämässä. Chironin paluu on ohi vasta kun se on tehnyt tehtävänsä. Kun olemme yksilöllisiä, toiset kipuilevat Chironin paluunsa etuajassa tai kiirehtien, toiset heräävät myöhemmin. Fyysisellä tasolla Chironin paluu yhdistetään usein naisilla menopaussiin, mutta kaikkiin, myös miehiin, ”iskee” Chironin paluun henkinen ulottuvuus.

Chironin paluu ajoittuu ikäkausittain transiittina ajankohtaan, jossa keski-ikään liittyvät planeettaenergiat on saatu ja työstetty, ja aletaan siirtyä kohti toisentyyppisiä ajan haasteita, jollaisia ovat esimerkiksi Uranuksen toinen kolmio Uranukselle tai Neptunuksen toinen kolmio Neptunukselle. Chironin paluu on siis siirtymävaihe, se on jotakin aikakausien välissä olevaa, ihan kuin sen sijaintikin on persoonaa ilmentävien planeettojen ja ulkoplaneettojen välissä. Chiron ilmentää omakohtaisten kokemusten suhdetta yleiseen tietoisuuteen.

Koska Chiron on avain kipuun, merkitsee Chironin paluu usein aikaa, jolloin joutuu kohtaamaan käsittelemättä jääneet henkiset haavansa. Joskus tuntemukset voivat olla fyysisiä, yleensä tässä paluussa on kuitenkin ennemmin kyseessä eräänlainen vihkimysriitti tietoisuuteen omasta elämästä. Monet kokevat paluun ajan johdatuksen etsimisenä; tänä aikana herätään kaipaamaan jotakin henkistä jota voisi kutsua parannukseksi tai puhdistautumiseksi. Paluussa pyritään saamaan kosketus sisäiseen opettajaamme, joka auttaa laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen ja tekemään valintoja, joilla on vaikutusta tulevaisuuteen, lähinnä vanhuudenpäiviin. Oman kipupisteen ymmärtäminen on olennaista, sillä vain ymmärryksen kautta voidaan saavuttaa myötätunto itseä kohtaan, mikä vapauttaa katkeruudesta. Oman elämänpolun hyväksymiselläkin lienee osansa. Paluussa on aika tehdä sovinto menneisyyden kanssa; joskus se on ihan konkreettista ihmisten kohtaamista, usein myös anteeksiantoa itselleen.

chiron_achilleusChironin paluun aika näyttäisi olevan yksilön henkisessä kehityksessä yksi ratkaisevimpia kohtia. Paluun teemojen läpikäyminen mahdollisissa tuskan ja rehellisen tietoisuuden tuoman kivun merkeissä luo pohjan Chironin teemojen täyttymiselle, eli viisaudelle, parantamiselle, toisen tukemiselle ja auttamiselle. Oikein mielelläni yhdistäisin Chironin paluun myös oman paikan ymmärrykseen: millainen on tehtäväni yhteiskunnassa, ajassa ja maailmankaikkeudessa.

Tänään (22.2.) aamulla Chiron tuli 9 asteeseen kaloja, ehkä juuri kun luitte tätä, klo 7:23. Jos oman kartan avainsymboli Chiron löytyy tämän eläinradan kohdan lähettyviltä kaloista asteista 9 – 13, on teillä juuri alkamassa Chironin paluu. Toivotan kaikille tällaisille lukijoille halua kuunnella sisäistä opettajaanne ja onnistunutta vihkimysriittiä parannukseen, paranemiseen ja viisauteen.

Avainsanat:

7 vastausta to “Chironin paluu”

 1. PirjA Says:

  Ensin mietin, ettei mitään tullut esille Chironin paluussani (siitä on jo hetki aikaa). Mutta aloin työstää lapsuuteni traumoja ja kertoa kotioloistani lapsuudenkodissani avoimemmin. Chiron on minulla viidennessä huoneessa, teemana siis haavoittunut lapsuus. Chiron alkaa hiljalleen tulla oppositioon Aurinkooni nähden.

 2. Pirjo Says:

  Minulle Chironin paluu toi sairauden, En tiedä mikä haavojen parannus oli kyseessä kun se koski kurkkua ja suolistoa. Kartallani Chiron on hyvin asettunut tehden kolmioita ja sekstiiliä, mutta Saturnukseen Neitsyessä on neliö. Tämän jälkeen kiinnostuin mm astrologiasta (aina olen ollut kiinostunut) niin että otin selvää synymäkellonajasta ja aloin ”opiskelemaan” asiaa. Ehkä se oli sysäys syventää tietoisuutta omasta itsestä. Onneksi sain vielä terveyteni takaisin, vaikka hoitavan lääkärin ennustus oli todella huono.

 3. Sanna Says:

  Tarkka sekstiili siis omalle Chironille tänään. Tekstisi kertoo kyllä todella, todella tarkkaan tämän hetken elämästäni, mutta en tiedä, voiko sekstiili sitä selittää. Vai olisiko enemmän Neptunuksen tekosia, kun se on ollut alasolmulla ja toisaalta oppositiossa yläsolmuun ja Kuuhun.

 4. Maija Lehtonen Says:

  Hei kaikille!
  Minulla on juuri menossa tr kheiron op radix keiron!Mutta olen jo kheiron paluun toisella kierroksella.Minulla kheiron on neitsyt 8 ast
  1h.ssa stelliumissa: venus 4 /kuu 5/ kheiron 8 neitsyt neliö Uranus 8
  kaksoset 10h:ssa”.Kheiron neliö Uranus aspekti kuvaa jonkun sukupolven hoidettavaksi tulevaa tehtävää ihmiskunnan siirtyessä eteenpäin henkisessä kehityksessä.Henkilökohtaista ideaa tälle
  aspektille ei ole helppo määritellä, mutta koetan antaa lyhyen määritelmän juuri sinun aikalaisillesi osuvasta aspektista.Neliön aikana syntyneet joutuvat omiin kokemuksiinsa pohjautuen kyseenalaistamaan auttamiseen ja parantamiseen liittyviä menetelmiä.Sinäkin tulet todennäköisesti törmäämään joihinkin epäilyttäviin ilmiöihin omaa polkua etsiessäsi,mutta et huomaa siinä mitään erikoista koska muille tapahtuu samalla tavalla.Olet kuitenkin osaltasi vaikuttamassa siihen,että toimimattomat uuden ajan systeemit menettävät asemansa ja korvautuvat uusilla ilmiöillä.”/Seppo Tanhua Sisäinen Soturi tulkinnassaan kertoo näin…Minä aloitin astrologian opinnot itsetuntemiseen liittyen kheironin paluun jälkeisellä jaksolla.Sanoin itseni irti pankkityöstä 33 vuoden jälkeen pankkikriisin aikaan.Minulta meni ammatti,vanha identitettii piti alkaa luoda uudestaan, erosin,meni avioliitto ja koti.
  Kaikki siis uusiksi. Minusta tehtiin tv-doc Rahat ja Henki, mikä esitettiin tv 1 10.10.1999 sekä tullut uusintoina muutaman kerran.
  Kheironin paluu oli siis 27.09.1993…ja aloitin astrologian opinnot
  Seppo Tanhuan talvileirillä 14.3.1996 ja Chariklo on minulla 18 vaakaa 3h:ssa, missä liikkui tr kheiron 12 vaakaa ,kuunyläsolmu 18 vaakaa,siis kuunyläsolmu yhtymässä Charikloon noihin aikoihin!

  Minun haavoittuminen liittyy ulkonäköön/kauneusasioihin sekä kommunikaatioon peroonatasolla.Liittyy rakkauteen,äitiyteen..
  niissä haavoittumiskokemuksiin ja eheytymiseen.Ja vielä:liittyy työelämän/ naisvaltaisen palvelualan haavottumiseen: pois töistä 52v..mitä sitten tehdään?Tästä nyt on jo alettu kirjoitella julkisesti.
  Uuden identiteetin luomiseen kuului kokemuksen hankkiminen vaihto-ehtohoidoista/bioenergiaterapeutin koulutus,astrologian
  itsetuntemisoppijärjestelmän opiskelu/ elämäntapa-astrologiksi
  sittemmin itseäni olen kutsunut,kun olen tmi yrittäjänä ollut v 2008
  vrt kheiron 1h:ssa, ja minulla Itsetunteminen alueena.Politiikka tuli kuvioihin -98 ja nyt mukana vihreässä liikkeessä jäsenenä.
  Eli monenlaista kokemusta on pitänyt hankkia täydentääkseen tyhjyyttä yhteiskunnallisti, kun elin elämääni kartan toisella Itä-puolella: perhe,koti,työelämä -tyyliin.Astrologisesti en ole saanut kovin paljoa tuulta siipieni alle?vaikka tämä Itsetunteminen/ asc Leijona on minulle ollut kaikkein rakkain asia uudella henkisellä tielläni. Nyt tr kheiron op kheiron aikaan olen herkistynyt uusille henkisille tasoille oppimaan uutta ihmisen/luonnon välisestä vuorovaikutuksesta.Terveys ja Kauneus, ennaltaehkäisevä terveydenhoto ovat minulla fokuksessa kaikkialta,mistä vain koen
  hyvinvointia lisääviä juttuja omalla kohdalleni osuvaksi.Kun on lähtenyt itsehoitavaan muutosenegiaan mukaan, se on kova työ hoitaa itseään siinä kun hoidetaan sairauttakin.Astrologia on minulla elämäntapajuttu,ihana asia, henkisesti/ fyysisesti -auttanut
  minua paljon jäsentämään asioita Maan ja Taivaan välillä.Valoa ja
  iloa teille kaikille astrokamuille!

  Maija – transiitti kheiron kalat 7h op kheiron neitsyt 1h
  data: 27 09 1943 klo 2.05 Kajaani

  • Tarja Says:

   Kiitos Maija kun poikkesit jakamaan tietouttasi ja kokemuksiasi tännekin!

 5. Pia Says:

  😉

 6. metsätonttu Says:

  Minulla on Chiron Skorpionissa huoneessa 11. neliössä Saturnukseen ja Plutoon.
  Chironin paluu oli järisyttävää minun elämässäni henkisellä tasolla. Saturnusko minua rajoitti aikaisemmin, kun yritin kaiken ’huuhaan’ aina jättää sivuun (astrologiankin), vaikka kuinka minua tönittiin.
  Sain synttärilahjaksi kasv.tiet.gradun valmiiksi. Ja sitten teinkin aivan muuta! Filosofian opinnot veivät minut elämänfilosofien mukana enemmän henkiselle puolelle. Oli pakko kirjoittaa omien kokemusten ’kirja’, jossa purin kaikkea mennyttä ja luin kirjoja sitä koskein aivan valtavasti. Innostuin myös vaihtoehtohoidoista ja muutenkin terveydellisistä puolista (varmaan kaikki).
  Eli kaikki meni skorpiomaisesti hyvin syvälle ja ehkä huonekin ilmeni kaikkea sitä erilaisuutta, johon nyt oli aivan pakko panostaa.
  Kyllä se oli hurja käännekohta elämässäni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: