Datapankki

puuttuvaAstrologian mielekäs ja tuloksellinen tutkiminen perustuu pitkälti karttatietojen oikeellisuuteen. Harrastajille usein riittää tutkittavaa omassa ja läheisten kartoissa alkuvuosiksi, mutta jossain vaiheessa olisi hyvä ottaa vertailuaineistoksi julkisuudenhenkilöiden ja tapahtumien karttoja. Mistä tarkkoja karttatietoja oikein saa? Saatan olla väärässä, ja toivottavasti olenkin, mutta olen hiukan huolissani kellä onni on, se onnen kätkeköön -ilmiöstä karttojen suhteen. Karttatietoja ei yleisesti jaella, vaan ne saattavat jäädä astrologian tekijöiden omiin arkistoihin. Minä en ainakaan tiedä, mikä olisi ns. virallinen karttatietoja keräävä taho maassamme. Tiedot ovat hajallaan kunkin omissa tiedostoissa, ja jos on hyvin verkottunut, saattaa saada kyselemällä ja huutelemalla joitakin tietoonsa. On toki niin, ettei kaikkia tietoja saa jakaa, jos ne on annettu vain luottamuksellisesti yhden astrologin käyttöön. Mitähän näille tiedostoille tapahtuu silloin, kun astrologi lopettaa ja/tai jää eläkkeelle?

Miksi karttatietoja oikein tarvitaan? Kun tehdään tarkasteluja astrologisista teemoista, on hyvä olla olemassa mahdollisimman laaja aineisto. Julkisuuden henkilöt ovat siinä mielessä mainioita esimerkkejä havainnollistamaan jotakin astrologista yksityiskohtaa, sillä usein heidän elämästään on tietoja esimerkiksi wikipediassa. Millään henkilökohtaisilla alueilla ei voida operoida, mutta yleiset käänteet elämässä voivat nekin hahmottua astrologian kautta.

Suomen Astrologisessa seurassa on tehty valtavan hieno pioneerityö, kun suomalaisten julkisuudenhenkilöiden syntymäaikatietoja on kirjattu kokoelmaan kolmeen eri otteeseen, ja se on julkaistu viimeksi nimellä Kuka on Kukin 2008. Tämä painos on viitisen vuotta vanha, ja jossakin vaiheessa voisi olla jo ajankohtaista tehdä lisäyksiä. Pelkään pahoin, että teoksen esipuheessa annettu seuran meiliosoite ei ole enää käytössä, eikä ihmisten vaihduttua seurassa projekti taida kuulua oikein kenellekään.

Erilaisten mundaaniastrologian piiriin kuuluvien yleisten tapahtumien karttoja ei olla taidettu kerätä missään talteen? Tällaisten datojen saaminen kiinnostaisi erityisesti, sillä kaikenlaiset hankkeet, aloitukset, ilmiöt ja tapahtumat ovat aina aikansa lapsia ja ilmentävät oman aikansa ajallista sykliä. Jos teillä harrastajilla on tiedossanne mitä tahansa tapahtumien ajankohtia eli syntykarttoja, olisin tavattoman kiitollinen jos laittaisitte näitä tietoja yleiseen jakoon ja käyttöön.

puuttuva2Maailmalla ollaan paljon pidemmällä karttatietojen keruussa kuin meillä. Tai ehkä elän vain syrjässä ja pimennossa luuloineni. Meidän ei kannattaisi ollenkaan väheksyä omia suuruuksiamme ja tapahtumiamme. Jokainen data kannattaa aina kirjata talteen, sillä ei koskaan tiedä kuka voisi käyttää sitä esimerkkinään tai saada mahtavan astrologisen ahaa-elämyksen, vaikkei kartta itselle, sen löytäjälle tai muistiin merkitsijälle mitään sanoisikaan. Astrologiaa voi katsoa niin monesta näkökulmasta; kaikkien karttoja tarvitaan.

Millaisia ideoita teille tulee, mikä taho voisi kerätä kaikkien yhteistä, julkista karttatiedostoa? Sysätäänkö vastuu seuralle vai mahtaisiko esimerkiksi ammattiastrologien keskuudessa olla tällaiseen mielenkiintoa?

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Datapankki”

 1. Soile Says:

  Vai vielä joku muistaa Kuka on Kukin- keräilyteokset 🙂

  Suomen Astrologisen paksua Seuran KKO 2008-kierrevihkoa johon on kerätty suomalaisten julkisuuden henkilöiden datoja voi kysellä puheenjohtajalta/kirjastonhoitajalta. Muistakaa pyytää myös siihen kuuluva monistettu liitetiedosto, jossa on lisäyksiä & korjauksia datoihin, Tarjoushinta on ollut 17 euroa.

  http://www.suomenastrologinenseura.fi/yhteystiedot/

  Suomen Astrologisen Seuran vuosikokous on maaliskuun kuukausiesitelmän jälkeen (su 17.3 klo 17:30 Ravintola Mercur, Töölö) ja yhdistys kaipaa aktiviisia osallistujia ja vastuunkantajia toiminnan pyörittämiseen, ylläpitoon ja kehittämiseen. Vuosikokouksessa voi esittää esim. tämänkin toiminnon elvyttämistä seuraavalle hallituskaudelle tulevalle hallitukselle. Toki joku muukin taho voi ottaa datan keräämisen vastuulleen. Yhdistyksen sisällä jäsenet voivat osallistua yhdistystoimintaan muutenkin kuin hallituksessa toimimalla.

  http://www.suomenastrologinenseura.fi/kurssit_ja_esitelmat/

  http://www.astro.comista löytyy jo edesmenneen Lois Roddenin aloittama astrodatabank.

  -vinkkaa Soile

 2. Hessu Says:

  Eikös esim. seura voisi avata nettiin pankin, johon jokainen voi tallentaa omia datojaan? Ne voi luokitella vaikka sitten kahteen kategoriaan: kaikki tiedot täsmää tai kellonaika ei tiedossa.
  Kun tähän saisi mukaan riitävästi, lumipalloefekti toimii ja muutkin laittavat tietonsa tai täsmentävät olemassaolevia epävarmoja.
  Ei huutele paljoa levytilaa eikä koodausta, ja kun tehdään selkeäksi ja yksinkertaiseksi niin sitä viitsii käyttääkin.

  • Tarja Says:

   Just jotakin tuon tapaista voisi saada tehtyä, mutta siihen tarvitaan nörtti 😉

 3. Lila Patrikainen Says:

  Tällainen yleinen karttapankki olisi todella hieno juttu. Yksityisten ihmisten nimiä siellä tuskin voidaan julkaista, eli jonkinlainen sarjanumero tai kategorialuokitus kuten astrodatabankissa voisi olla toimiva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: