Astrologian päivä ja uuden syklin alku

aday13Kun meillä juhlitaan tasa-arvon päivää ja Minna Canthia, alkaa jo Auringon siirtymä oinaaseen pilkistää – ei kuitenkaan vielä tänään. Koska huomenna voisimme keskittyä uuden astrologisen vuoden teemojen tarkasteluun, nostetaan jo tänään esille mikä oinasingressissä on meille astroilijoille niin tärkeätä. Samalla kun uusi astrovuosi alkaa, vietetään kansainvälistä astrologian päivää. Vietetään juhlaa Taikablogissa jo aattona.

Ensinnäkin kysyn, onko teidän astrologianne kansainvälistä, ja millä tavoin?

Astrologian oma päivä on hieno ajankohta arvostaa omaa harrastustamme, toisille jopa työtä. Astrologian tunnetuksi tekemisen eteen voi olla valppaana ihan jokaisena päivänä, mutta ihan erityisesti huomenna. Astrologian maine näyttää kulkevan ikuista aaltoliikettä, sillä jos välillä saadaankin herätettyä myönteistä huomiota ja tätä kautta uusia innostuneita astrologian harrastuksen pariin, niin toisinaan astrologian julkikuva saa kärsiä ennakkoluuloisista, ”valistushenkisistä” aatteista ja mielipiteistä.

Tästä olen maininnut aikaisemminkin, että jokainen harrastaja voi tahollaan edistää astrologian tunnettavuutta. Me harrastajat emme saisi koskaan vähätellä astrologiaa kevyeksi hömpäksi, sillä jos emme itse arvosta astrologiaa, välitämme eteenpäin latistavaa kuvaa astrologiasta heille, jotka eivät alaa tunne ja jotka ovat siksi tässä mielessä riippuvaisia arvotuksistamme kun muodostavat omaa käsitystään astrologiasta. Henkiseen kulttuuriin ei aina suhtauduta suopeasti, ja varsin mielellään sivuutetaan astrologian tuhatvuotiset perinteet. Kansainvälisesti tilanne on monin paikoin samansuuntainen kuin meillä, mutta poikkeuksiakin löytyy, erityisesti idän suunnasta.

Onko teidän mielestänne suomalainen astrologian tekeminen kansainvälistä? Onko meillä täällä omanlainen tapa katsoa tai harrastaa astrologiaa? Ollaanko jotenkin pihalla yleisistä aiheista maailmalla vai pyöritelläänkö täällä samoja aiheita ja ongelmanasetteluita kuin muuallakin? Olisi mukava ajatella, että koska astrologiset lainalaisuudet juontavat juurensa kauas historiaan, olisimme täällä teknisesti samalla viivalla. Yleinen tutkimuksen puute taitaa vähän vaivata kenttää meillä, sillä pääasiassa astrologiaa käytetään ”itsehoitoon”. Pitkässä juoksussa tämä voi kaventaa edistystä.

aday13_2Astrologian juhlapäivän aattona olen jälleen oma idealistinen itseni, ja tahtoisin meidän kertovan omista astrologisista löydöksistämme, saavutuksistamme ja älynväläyksistämme viimeisen vuoden syklin aikana. Onhan tällainen nyt ihan ennenkuulumatonta, että julkisesti (nimimerkillä!) pitäisi tunnustaa, mitä olen oppinut astrologiasta kuluneiden kuukausien aikana. Meillä ollaan niin kovin vaatimattomia, ainakin kun pitäisi osallistua ja jakaa omastaan, kainostellaan ettei olisi mitään annettavaa toisille. Onkohan ihan niin?

Minä olen uskollisesti jakanut kanssanne kaikenlaisia pähkäilyjäni vuoden useimpina päivinä. Olen tuuminut planeettojen välisten kulmien luonnetta, edistyskarttoja, synteesin tekoa, planeettaenergioitten vastaavuuksia omiin tuntemuksiin ihan kellonkin kanssa. Opillisesti isoimmat ahaa-elämykset ovat tulleet Vertexistä, ja käytännön työssäni olen todennut miltei korvaamattomaksi apuriksi Ajan herran. Se osoittaa mikä on oleellista, mikä todella tuntuu.

Millaisista astro-asioista sinun astrovuotesi koostui?

Avainsanat:

14 vastausta to “Astrologian päivä ja uuden syklin alku”

 1. rovatar Says:

  Tämä on pakko jakaa näin heti aamusta, kun melkein herättyäni sain astrologisen älynväläyksen! 🙂 Olen muutaman viimeisen kuukauden aikana ihmetellyt, mikä ihmeen lukko minuun on iskenyt… Nimittäin tänä aikana, facebookin kautta, on moni entinen nuoruuden aikainen miestuttuni ottanut yhteyttä ja eräs niistä pari kuukautta kirjoitellut ja halunnut tavata, edes kahvilla käydä. Siis niin mukava ja kivannäköinen, kaikin tavoin minun ihannemies, mutta ei..minä jarruttelen, luettelen omia huonoja puolia, selostan kaikki vikani, kerron miten viihdyn itsekseen jne…kaikkia syitä miksi minua ei kannata tavata..puhumattakaan että mitään muuta kuvittelisi! Ja kuitenkin tunnen, että hulluhan minä olen..voihan sitä nyt edes kahvilla käydä, sittenhän sen näkee..eihän se mitään ota eikä anna, kuten hänkin sanoo. Mutta kun minä pelkään, että hän onkin niin mukava, että joudun vielä sidotuksi ja mitä kaikkea muuta…en nimittäin ole löytänyt hänestä vielä ainuttakaan vikaa 🙂 vaikka suurennuslasin kanssa olen etsinyt. Toisaalta olen sanonutkin, että näin näkemättä ei voi tietää millainen toinen on ja ollaan kumpikin muututtu sen 70-luvun jälkeen, jolloin paljon pyörittiin samoissa ympyröissä. Mielessäni olen ajatellut, että en ala mihinkään haihatteluihin, enkä kuvittelemaan yhtään mitään, olen voinut saada ihan väärän kuvan pelkästään näin kirjoittelemalla..en edes puhelinnumeroa ole antanut, kun hän olisi niin monesti halunnut soittaa. Hän ei vain anna periksi.
  No samalla olen ihmettelyt itseäni, ennen olisin ihan jo jännityksen takia mennyt tapaamaan sen kummemmin miettimättä, mutta nyt on vain päällä kauheat itsetunto-ja haihattelunpelko-ongelmat.
  Aamukahvilla sitten istahdin taas tutkimaan Ap-karttaani..ja ainakin omasta mielestäni sain nyt väläyksen..
  Minulla on Apn nousu ja lasku lähes minun Kuu-Merkurius opposition päällä, Venus 12h opp. Jupiter ( Jupiter r.Kuuni päällä) ja Venus/ Kuu kvinkunssi ja Aurinko / Juno yhtymä..näitä olenkin jo tutkinut, mutta…VASTA nyt huomasin, että minullahan on myös Ap-Saturnus oppositossa Kuuhun ja tämä kuvio vielä minun r. Neptunus/ Lilith opposition päällä.
  Ilmankos on niin vaikea solmia suhteita ja tekee mieli torjua kaikki pois. Itsetunto-ongelmia ja Ap-Saturnus Neptunukseni päällä-Älä vain ala haihattelemaan..
  ja vieläkö ymmärtäis tuon Kuu-Lilith kuvion..?
  Ja ei tämä tähän lopu 😉 tämän päivän kruunaa transiiteissa Auringon neliö Saturnukselle ( mikä minua rajoittaa) ..ja huomenna tulee tarkaksi Chironin neliö Merkuriukselle. ( pohdippa sitä mielessäsi ja kaivele solmuja auki).. eihän syy tietenkään ole noiden planeettojen, vaan itsestäänhän nämä asiat on kaivettava. Huoh..työtä riittää, sanoo Kauris 🙂
  joka on kuitenkin lupautunut sinne kahville tällä viikolla…;) ellei joku ylitsepääsemätön este iske, niinkuin …….;)

  • rovatar Says:

   Ja jotta tämän naiseus-teeman kanssa saan painiskella jatkossakin, ties kuinka kauan, transiiteissa Pluto kulkee edestakaisin tekemässä kvinkunssia Kuulleni ja lähenee välillä yhtymää Venukselleni. Uranus taas on ollut sekstiilissä Kuulleni ja tulee kesän korvilla neliöön Venukselleni. Ja jotta en unohtaisi Saturnusta transiiteissakaan, se kyllä muistuttaa kvinkunssilla Kuuhuni. Huoh.

  • Tarja Says:

   Täytyy kompata, että minäkin tajusin aikalailla viime metreillä mitä tuo edellinen AP:ni tahtoi elämästäni kertoa, ja jos pystyisin tulkitsemaan rehellisesti (itselleni) omia karttojani, olisi AP voinut toimia ennustuksena. Ehkä joku toinenkin joutuu nöyrtymään astrologian edessä, että kertoohan se, kun uskaltaa nähdä.

 2. Sanna Says:

  Minä olen käynyt haastavaa ja monipolvista kirjeenvaihtoa brittiläsen astrologin kanssa pitkin tätä astrologista vuotta liittyen huonejärjestelmiin sekä muutenkin astrologian teknisiin juttuihin pohjoisessa. Valmista ei ole tullut ja kiivas keskustelu jatkuu, mutta paljon ahaa-elämyksiä olen saanut. Tämän vuoden aikana olen paremmin alkanut ymmärtää planeettojen ja akseleiden liikkeitä niin syntymäkartalla kuin vaikkapa ap-kartoilla. Tämä on tuonut sopivaa perspektiiviä siitä, että asioita voidaan tarkastella monella eri tavalla ja tekniikalla, joista jokainen on oikea, mutta jokaisessa on omat silmälasit, jotka tarkentavat katseen tiettyyn suuntaan ja sangat peittävät tietyn osan.
  Esimerkiksi Placidus järjestelmällä voidaan tehdä täysin korrekti kartta pohjoiseen, mutta silloin täytyy muuttaa kartta 3-ulotteiseksi. Täysin korrekti laskelma esimerkiksi sijoittaa Uranus Skorpionissa 7. huoneeseen, mutta Pluton Vaa´assa 8. huoneeseen. Tai että tiettyyn sopivaan aikaan syntyminen pohjoisessa hävittää nousuakselin kokonaan, harvinaista, mutta totta. Mahdollisuuksia on paljon, montaa eri juttua voi kokeilla ja sitten valita, mikä sopii parhaiten mihinkin tilanteeseen, näin sitä tehdään vaikka sosiaali- tai luonnontieteissäkin :).

  • Tarja Says:

   Pohjoisen kartoissa todella riittää opittavaa. Jos Sanna kiinnostaa, blogissa vierailijoiden palstalle voisi heittää sepustuksen ja pohdinnan, miten näitä karttoja voisi tulkita, mitä ottaa lähtökohdaksi, millaisia vaihtoehtoja on jne. Laitapa joskus meiliin, kaikkia takuulla kiinnostaa!

 3. rovatar Says:

  Näin laajemmasti ja yleisemmin vielä kohdallani astrologiasta, jotta silloin kun tämä planeettojen kasauma tuli Kaloihin, minä upposin totaalisesti astrologiaan…tämä osui vielä omaan kolmanteen huoneeseeni ja kun ”sopivasti” jouduin sairaslomallekkin ( saturninen vaivani) minulla on ollutkin aikaa päivät pitkät tutkia karttoja. Olen myös kokeillut karttaani monilla huonejärjestelmillä, lukenut monisteita, vanhoja AstroLogoksia, ulkomaisia sivuja, kirjoja jne…monta tuntia päivässä ja moni asia on minulle nyt avautunut ihan uusin silmin. Tämä on niin jännä ,miten jotkut asiat eivät avaudu alkuun, mutta pikkuhiljaa huomaakin ymmärtävänsä aina uusia asioita.
  Toisten karttoja olen myös tutkinut paljon, esim. ihmisiä joilla on vaikkapa joku tietty kuvio, esim. Neptunus yhtymä Kuu, Neptunus opp. Merkurius ja miten näillä ihmisillä tämä kuvio näkyy. Löytyykö samanlaisuutta…ja siinäkin on omat silmät jotenkin avautuneet huomaaman aspektien merkitystä.
  Erittäin avartavaa aikaa ollut..ja erityis- Kiitos Taia’alle, kun täältä blogista löytyy niin paljon tietoa hakusanoilla, ja uusia juttuja, joista ei ole kuullutkaan. Eilinen meni paralleeleja tutkiessa 🙂

  • Tarja Says:

   On totta että astrologiassa vaaditaan aika paljon pohjaa ennen kuin moni asia aukeaa. Kyllä minullakin meni vuosia.

   Monet kiitokset taas yltiöhyvästä palautteesta. Blogin haku on omasta mielestäni surkean huono. Käytän itse enemmän ihan wordin hakua oman koneen sisällä, tai laitan googleen esim astrologian taika paralleelit. En meinaa itsekään muistaa mitä kaikkea olen kirjoittanut (kuinka voisinkaan kun Neptunus ylittää Aurinkoa?)

 4. metsätonttu Says:

  Kyllä olet aivan ihmeellisen sisukas ja tarmokas astrologian kanssa, Tarja, ihailen sitä ja sitä että jaat avoimesti kaiken tietouden. Hyvää jatkoa uudelle astrovuodelle!

  Rovattaren lukon kaltaista aukeamista minäkin tässä odottelen.
  Tunnen itseni tylsäksi ja saamattomaksi, vaikka kaikkea näprään koko ajan. Ainakin astrologisesti pitäisi energioiden helpottua kevättä kohden ja saada uutta jytyä, kun Jupiter ja Mars tulevat yhtymään stelliumiin Ravussa. Koittaa uusi aika.

  Minä(kin) jollakin lailla sisukas, kun olen jaksanut itsekseni pähkäillä Mars-blogissani näitä juttuja ja uskon, että aina jotakin opin.

  Minulla on ryhmä, jonka kanssa istun silloin tällöin ja jaan heille yleistä astrotietoutta sen hetkisistä planeettamerkkien energioista, sitäkin mitä luen täältä. Mielellään he sitä aina kuulevat. Kyllä tunnen olevani ihan positiivinen sanansaattaja astrologiassa. Olen yrittänyt saada kursseja paikkakunnalle, mutta maksulliset tahot vastustavat kurssien vetäjiä kaukaa, koska matkat maksavat enemmän kuin tuntimaksut. Rahasta kiinni sekin.

  Olen tehnyt joitakin astrologisia tulkintoja aivan oppimisenkin kannalta. Rankkaa se vain on, kun turvaudun vielä niin paljon teoriatietoon, mutta annan välillä intuitionkin johdattaa. Mutta monta päivää siinä on aina mennyt. Kiitosta kuitenkin olen saanut.

  • Tarja Says:

   Tässä vielä toisillekin suora osoite Mars blogiin http://marsinkyydis.blogspot.fi/

   Ihailen kun omassa piirissäsi jaat tietoasi, kokemuksiasi, oppimaasi astrologiasta. Yhä useampien tulisi uskaltautua samaan rooliin, vaikka sitten enemmän tasavertaisena turinaryhmänä. Toisten kohtaaminen antaa aina uusia näkökulmia!

 5. Riikka Says:

  Kulunut astrovuosi on ollut itselleni 1. luokka astrologian oppikoulussa. Juuri ja juuri olen lukemaan oppinut. Ainakin helpoimmat sanat. Helmikuussa -12 aloitin 5 viikonloppua kestäneen astrokurssin. 3 ensimmäisen viikonlopun jälkeen ei juurikaan tapahtunut vielä mitään suurempaa aktivoitumista asian suhteen. Kunnes sitten toukokuussa rysähti! Olin jo kesälomaillut ja äippälomaillut jonkinaikaa ja suoritellut ammattiin liittyviä opintoja kunnes pariviikkoa ennen synnytystä astrologinen tiedonjano aktivoitui minussa!(en ole löytänyt transiiteista syytä tähän, oisko Ap:lle osuneet transiitit? Täytyy tarkistaa) Siihen kuuluu myös tämän blogin ”löytyminen”, josta on ollut helppo päivä kerrallaan lukea ja sisäistää tietoa. Kiitos siitä Tarjalle! Olen myös haalinut ja ahminut tietoa kirjoista, tilannut monisteita ja luentotallenteita liittynyt sekä SAS:iin että TAS:iin ja linnunradalle. Astrologinen matkani jatkuukoon. Reppu selkään ja oisinko sitten jo valmis 2.luokalle ?

  • Tarja Says:

   Onnittelut ekan vuoden suorittamisesta! Mahdettaisiinko missään jakaa stipendejä? Ihan vissisti pääset tokalle, siitä todistaa jo sekin, että tiedät, että on olemassa myös muita karttoja, joista voi etsiä asioiden ajoitusten merkkejä. Ei tosiaan kannata jäädä jumiin syntymäkarttaan, että jos sieltä ei löydy etsimäänsä transiittia niin ”sitä ei sitten tapahtunut”.

   Voisi tsekata myös Urania asteroidin, sille kohdistuneet transiitit, sen tekemät transiitit, progekartan tilanteen, Uranian AP:llä jne, sillä tämä oma muusamme on monella ollut aktiivinen kun astrologia on tullut elämään.

   Millaisena oppina olet kokenut Linnunradan?

 6. Riikka Says:

  Linnunrata on mielestäni ihanan ammattimainen oppimispaikka. Sieltä saadun tiedon olen arvioinut olevan tasokasta ja luotettavaa. (toisin kuin esim astro.fi jota pidän enemmän harrastelijoiden sillisalaattina..) Toki moni juttu linnunradalla menee sujuvasti yli hilseen, mutta ainakin saa vähän vinkkiä mitä kaikkea astrologiasta löytyy kun omat kyvyt riittävät viemään tietämystä syvemmälle. Ja keskustelua seuraamalla huomaa että toiset ovat teknisesti suuntautuneita ja toiset ajattelevat asioita intuitiivisemmin. Ja keskustelu on niin vähäistä että sitä ehtii seuraamaan toisin kuin siellä astro.fi:ssä johon tunnen hukkuvani 🙂 Oma roolini linnunradalla on ”lurkkija” eli suvereenisti keräilen tietoa keskustelematta itse koska en koe tietämykseni tason vielä riittävän niin ”tähtitieteellisiin” keskusteluihin.

  • Tarja Says:

   Tekisi mieleni patistaa keskusteluun mukaan ja unohtamaan lurkkijan asenteen. Ehkäpä muutama ystävällinen tarkennus- ja selvennyspyyntö kiinnostavasta aiheesta herättäisi turhan monimutkaisesti esittävät selkeyttämään ilmaisuaan tai perustelemaan näkemyksiään. Astrologiassa ei voi koskaan tietää kaikkea eikä tule ikinä valmiiksi, mutta miksi kainostella omaa opinhalua? Kysymään, kommentoimaan vaan. Ainakin minä täällä arvostan suuresti aloittelijoiden vilpittömiä kysymyksiä ja näkemyksiä, koska heillä katsanto on niin freesi; ei olla jumissa mihinkään ja osataan vielä ihmetellä, ja se juuri tuo raikkaan uuden näkökulman.

   • Riikka Says:

    Tänne kuitenkin rohkenen kommentoida. Onhan sekin jotain. Alku. Lähinnä sillä ajatuksella ehkä jätän kommentoimatta linnunradalle että oletusarvona pidän sitä että tiedon etsimiseen oletan itsekin aloittelijan olevan motivoitunut eikä vaan kerää tietoa kyselemällä vaivautumatta itse hankkimaan/etsimään tietoa. Sitten tietenkin voi kysyä jos on tietoa hankkinut, mutta jotain ei ihan ymmärtänyt tai ei löydä tietoa jostain jutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: