Huijaus suuntaan tai toiseen?

venus_rosaAjan laatu saattaa määrätä ihmeen vankasti tekemisiämme, vaikka ei näitä virtauksia aina niin tiedosta. Olen tämän aiheen kanssa joutunut pohtimaan tuntoja ja fiiliksiä, mikä tuntuu oikealta kunakin aikana, ja miksi taas joitakin asioita näyttää lykkäävän tiedostamattaan. Tämä menee aika lailla aiheen vierestä, mutta mainitsen kuitenkin. Yhteiskuntamme vaikuttaa tuomitsevan tällaisen fiilispohjaisen toiminnan. Pieni ääni jossain takavasemmalla silti piipittää, että pitäisikö intuitiota kuitenkin seurata.

Sain jo pari kuukautta sitten aihevinkin blogiin, mutta ensin oli muita kiireitä etten ehtinyt asiaan uppoutua, ja sitten minusta tuntui sisälläni siltä, että aika on nyt jotenkin väärä tällaiselle jutulle. Yhdistin tämän tunnon Venuksen kulkuun kaloissa. Ihanuuden aikana en pystynyt sotimaan ajan laatua vastaan siten, että olisin heittänyt bittitaivaalle jotakin näin karmaisevaa ja ällöttävää kuin aion tänään tehdä.

Kaikkien sarjamurhaajien ja lasten kaltoinkohtelijoiden ”esikuvana” on pidetty legendaa Ritari Siniparrasta. Tarinan taustalla on 1400-luvun alkupuolella elänyt ranskalainen aristokraatti ja sotilas Gilles de Rais, ja juttu on niin täysin karmiva ja vastenmielinen, että en toista sitä kokonaisuudessaan. Aiheesta on kirjoitettu kirjoja ja netistä löytyy kaikenlaista miehestä, jos pahuuden ilmentymät kiinnostavat. de Rais murhasi (kidutti, raiskasi ja silpoi) suuren määrän lapsia, uhreja on arvioitu olleen 140:stä jopa kahteensataan. Suurimman osan väitetään olleen pieniä poikia, tytötkin kelpasivat ellei muita löytynyt. Hänen pahuuttaan on selitetty alkemiaan hurahtamisella.

Toisaalta de Raisin on myös väitetty tulleen teloitetuksi syyttömänä lavastuksen uhrina. Lasten ruumiita ei kait koskaan löytynyt. Ranskan oikeuslaitos saattoi olla vähän niin ja näin moraaliltaan noihin aikoihin, ja tunnustus oli saatu pakkokeinoin.

Gilles_de_Rais_by_Emile_Bayard

Tässä on kiistanalainen tausta tarinalle, mutta katsotaan me astroilijat karttaa (mikä on sekin kiistanalainen koska kellonaikaa ei ole saatavilla). Miten yltiöpäisen pahuuden teemat voisivat selittyä kartalta? Astrologiassa aina tähdennetään, että jokainen planeetta, merkki ja kartan tekijä sisältää itsessään vaihtoehtoja; hyvän ja huonon, hyvän ja pahan, ja riippuu ihmisen valinnoista, miten kartta elämässä toteutuu.

Siksipä, jos joku löytää omalta kartaltaan jonkun samankaltaisen tekijän kuin Siniparran kartalla on, se ei missään nimessä tarkoita että olisi paha, huono tai epäonnistunut. Jos de Rais ylipäätään oli syyllinen esitettyihin rikoksiin, hän itse valitsi tiensä.

Koska karttaa ei voi saada oikeaksi, pidetään sitä kuvitteellisena Ritari Siniparran karttana. Neitsyessä on painotusta Auringon, Marsin ja perääntyvän Merkuriuksen verran. Jos tyypitellään, neitsyt-ihmisellä on tarve katsoa maailmaa loogisesti ja analyyttisesti, mutta tunneasioiden käsittely voi olla heikompaa. Merkuriuksen sijainti ylennyksensä asteella on mielenkiintoinen; tämä voisi kertoa älykkyydestä.

Asetin Kuun tahallani skorpionin viimeiselle asteelle sen osoittelevuuden vuoksi, mutta Kuu voisi olla myös jousimiehen alussa. Skorpionia on stereotyyppisesti pidetty pahana, mustana, julmana. Viimeisen asteen Kuu saattaisi olla vinkki, että tunne-elämässä on käsiteltävää. Kuunvaihe olisi tällä viimeisen asteen sijainnilla (ja jouskarissa) kaksosta, eli ainakin skorpioni-Kuu olisi melkoisessa ristiriidassa myös kuunvaiheen merkin kanssa (kaksonen ja skorpioni ovat kvinkunssimerkit, joita ei yhdistä mikään). Miten tulkinta muuttuisi, jos kuunvaihe olisi härkää? Tai Kuu jousimiehessä? Jousimiehenkin merkki liittyy lakiin ja tuomitsemiseen, vaikka usein se yhdistetään vaakaan; jouskarissa voidaan itse asettua ylijumalaksi lakien yläpuolelle.

Hahmotelmani kartalla Venus tulee nousulle skorpionissa. Tämä ei oikein sovi ammatilliseen de Raisiin, sotilaaseen, mutta perinteisen astrologisen selitystavan mukaan akselilla ja vastamerkissä oleva Venus voisi olla haastava toteutettava; rakkauskäsitys on vaarassa vääristyä. Jos taas Mars kuvaa seksuaalisuutta, mihin viittaisi Mars neitsyessä? Kenties kokeilevuuteen, mutta ei tästä valloittajan ja alistajan kuvaa saa.

ritarisiniparta_kartta

Kartan mielenkiintoisimmat planeetat ovat Neptunus ja Uranus, jotka ovat molemmat pysähtyneitä, Uranus lisäksi OOB tilassa (mille en kuitenkaan antaisi tulkinnallisesti kovin erityistä painotusta ulkoplaneettana). Pysähtynyt Uranus voi saada kiinnostumaan alkemiasta, äärimmilleen vietynä olisi sellainen friikki-tekijä. Neptunuksen asetin tässä Vertexille; tämä mies tunnetaan uhrin teemasta, joko niin että hän uhrasi lapsia, tai joutui itse uhriksi tullessaan huijatuksi. Sanon nyt tämän vaikka itsellänikin on pysähtynyt Neptunus: todellisuudentaju on saattanut hämärtyä.

Venus on kartalla haastavissa kulmissa. Kvinkunssi Plutolle saattaisi kertoa jopa kieroutuneisuudesta, mutta tämä on nyt pitkälle viety kärjistys. Saturnuksen neliö ei tunnu juuri paljoa helpommalta, vaikka tässä voi olla olemassa ne myönteiset puolensa ihan yhtä lailla. Merkuriuksen ja Neptunuksen neliön omaavan ihmisen ajattelun rakennetta ja totuuden puhumisen kykyä voidaan miettiä, mutta yhtä lailla näkisin kuviossa hurjia positiivisia mahdollisuuksia; alkemisti tosiaankin.

Jupiterin ja Pluton välinen kolmio ilmentää sujuvaa vallankäyttöä, mutta lieneekö ollut kovin räikeää kun molemmat planeetat ovat perääntyviä. Ainakaan mikään erityinen sotaherra de Rais ei ollut. Kulmista harvinaisin löytyy Auringon ja Pluton väliltä, Johndron kulmista Squine: tämä on hiukan kuin väärä väline, vaikka sen käyttäminen saattaakin osoittautua hyödylliseksi. Auringon ja Pluton välillä mikään tekijä tuskin kääntyy laiskaksi ja tekemättömäksi, mieluummin niin että tässä koetetaan runnoa jotakin epäsopivaa väkipakolla, sekamuotoisuus riistäytyy pakkomielteeksi?

Millaisia pahuuden merkkejä te löydätte kartalta? Vai olisiko Siniparta joutunut lavastuksen uhriksi? Aikalaiset ilmeisesti ainakin olivat menneet retkuun, sillä teloituspaikalle vietävää de Raisia seurasi itkeviä ja rukoilevia kansalaisia. Kuka huijaa ja ketä kun Neptunus ja Uranus ovat kartalla pysähtyneinä?

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: