Täyttymyksiä ihmisten kanssa

täysikuu_vaakaSaamme täydenkuun kulminaation hetken tänään 27. maaliskuuta aamupäivällä hiukan ennen puolta kahtatoista. Aurinkohan meillä kulkee jo uutta astrovuotta oinaassa, ja tällaiseen kellonaikaan se on kymppihuoneessa. Täydenkuun hetki on aina silloin, kun Kuu on eläinradalla täsmälleen vastapäätä Aurinkoa, ja siksi Kuu tulee täydeksi oinaan polariteettimerkissä vaa’assa ja kohdassa 6°52’ vaakaa. Kun Aurinko oli siellä kymppihuoneessa, tämä tarkoittaa että Kuun täytyy olla omalla kartan alueellaan neljännessä huoneessa. Tällainen täysikuu on aina voimakas, mutta kartta kertoo vielä parilla muullakin tavoin Kuun vahvuudesta.

Kun meidän Kuumme (tarkoitan Suomeen pääkaupungin mukaan tehtyä täydenkuun karttaa) täyttyy, nousussa on ravun merkki, jota Kuu hallitsee. Kuu määrää siis karttaa ainakin nousun kautta. Lisäksi kun katsotaan kaikkien planeettojen sijoittumista kartalle, niistä muodostuu Veturiksi kutsuttu kuvio, jota Kuu vetää. Tämä on sikäli mielenkiintoista, koska jo jonkin aikaa muodostelmaksi on tullut Saturnuksen vetämä Veturi, mutta tällä kertaa Kuu kiilaa kuviossa ensimmäiseksi.

täysikuu_vaaka2Kuun ollessa vaa’assa sitä hallitsee Venus, jonka sijainti onkin juuri nyt mielenkiintoinen. Venus on samassa asteessa kuin Aurinko, vastapäätä Kuuta, mikä nostaa erityisesti esille Kuun merkkiä vaakaa ja Venuksen teemoja kuten sosiaalisuutta, ystävyyttä ja parisuhdetta. Nyt täyttyvässä Kuussa ollaan kertakaikkisen voimakkaasti kiinni täydenkuun perusasetelmassa, ihmissuhteissa. Lisää tapahtuma-rikkautta, vauhtia ja yllätyksiä saamme Auringon ja Kuun kanssa oinaassa matkaavilta Marsilta ja Uranukselta, jotka muodostavat oinaaseen Stelliumin. Jos Kuu yksinään vaa’assa voisi ilmoittaa tasapainoisista ihmissuhteista, niin nyt vastapäinen Stellium ravistelee status quota ja pakottaa joko vastaamaan toisten tekemiin aloitteisiin tai jopa ottamaan itse ohjat käsiinsä.

Kuun ja vastapäisen Stelliumin vastakkaisuus purkautuu johtavien merkkien kautta neliökulmien päässä olevan Pluton kautta ulos ja toiminnaksi. Mars on planeetoista juuri ohittanut tarkan kulman Plutolle, kun Kuu sekä Aurinko ja Venus seuraavat perästä, ja Uranuksen ja Pluton kulma tarkentuu muistaakseni taas toukokuussa. Neliökulmat johtavissa merkeissä symboloivat kaikkein voimakkaimmin toimintaa. Siinä voi olla pakon tai väistämättömyyden tuntua, mutta joka tapauksessa energiaa tulee käyttää.

Kun täydenkuun asetelma tulee tällä tavoin ”keskelle” pitkäaikaista hitaiden planeettojen muodostamaa kulmaa, on selvää että Uranuksen ja Pluton välisen kulman hedelmiä syntyy nyt. Aurinko, Kuu ja Venus kertovat yksilöllisestä tasosta, minkä kautta merkittävän ison kulman anti tulee tai tunkeutuu meidän yksityiselämäämme. Se sato, mitä keräämme täydenkuun täyttymyksenä, on uudistusta, muutosta, toiseksi tulemista ja transformaatiota. Ihmissuhteissa saattaa käydä melkoinen tuuletus, varsinkin jos nämä täydenkuun 6 – 11 asteet johtavissa merkeissä koskettavat oman kartan tärkeimpiä kohtia.

täysikuu_vaaka3Tämän Kuun syntyhetket luotiin menneisyydessä, rajan toisella puolella, eli viime astrovuotena kaloissa. Jo tässä alussa Venus viittasi ihmissuhteisiin, ja Mars osoittelevalla sijainnillaan tekoihin ja aktiivisuuteen. Tämä täysikuu on välitilan tai rajatilan Kuu, jossa juuret ovat tavallista selkeämmin kaukana. Vasta oinaassa syntynyt Uusi Kuu pääsee parin viikon päästä aloittamaan tämän vuoden (astro-sellaisen) oman kierron.

Ihmisläheisen täydenkuun Saabinen symboli on Nainen ruokkii kanoja ja suojelee niitä haukoilta. Tällainen ruokkimisen ja huolehtimisen symboli sopii Kuulle mainiosti. Se viittaa arkisten, ehkä vähäpätöisiltä tuntuvien toimien tärkeyteen. Ihmissuhteisiin yhdistettynä viesti on selkeästi huolehtikaa toisistanne, välittäkää läheisistänne ja suojelkaa tärkeimpiänne.

Ottakaa ihmiset lähellenne, päästäkää toiset lähellenne. Kaunista vaaka-Kuuta!

Avainsanat: , , , , ,

7 vastausta to “Täyttymyksiä ihmisten kanssa”

 1. PirjA Says:

  Taisi tulla täysi pläjäys täysikuulta: osuu alle asteella Kuu AC’lle ja Aurininko DC’lle. Omalla kartalla Kuu on tärkeä myös: MC’llä ja hiljan Pluton opposition ohittama. Uranukselta vielä neiliötä on tarjolla.
  Loman jälkeen on kyllä tuntunut todella erilaiselta, hirveä kiire. Pitäisi olla jo eilen tehty, vaikka vasta tänään saan tietää asiasta, seiskahuoneen stelliumipläjäys herättää päiväunilta tehokkaasti, kyllä, eikä Oinaassa odotella!

  • Tarja Says:

   Painetta näyttäisi iskeytyvän toisten taholta, joten on tärkeätä pitää oma asenne (asc) ”kunnossa” ettei kiire tuo konflikteja. Jaksuja, ja diplomatiaa toivotellen!

   • PirjA Says:

    Tämän olen huomannut enemmän ja vähemmän. Pääsiäisenäkään ei pääse lepäämään, vaan ensin vierailu anopilla, hänellä on huomenna synttärit. Ja sunnuntaina tulevat miehen lapsenlapset sitten yökylään. Pitää keksiä jotain ulkohommaa kotona, että saa purettua omat aggressiot rakentavasti, vaikka lumikinosten pilkkomista, se ei ainakaan pääse kesken loppumaan 🙂

 2. Heidi Says:

  Kuvailit Tarja aika seikkaperäisesti eilen ja toissapäivänä lähtölaukauksen saaneita tilanteita (2 eri tilannetta) olivat kehittyneet hiljaa jo pidempään ja toissa päivänä laitoin itse toisen tilanteen liikkeelle vahvan ahdistuksen saattelemana..(tuloksia odottelen toiveikkaana tulevien viikkojen aikana, liittyy ihmissuhteisiin) ja toinen tilanne räjähti käsiin ulkoapäin tulevien asioiden (erimielisyyksien) muodossa, jossa hätäännyin niin, että konflikti oli todella lähellä. Sain kuitenkin neuvoteltua itselleni pari viikkoa aikaa kerätä todisteet ja faktat käsiini kunnes asiaa käsitellään uudelleen (liittyy terveyteydentilaani ja jälleen kerran uuteen hoitavaan tahoon, jossa ollaan tilanteesta ihan pihalla). Mulla akselit lähes samoissa PirjAn kanssa (Asc Vaaka 3´51, MC Rapu 5´44) + Vertex Oinas 9´00. Ja tuo sun kommenttisi PirjAlle kruunasi kyllä strategia ratkaisuni kun eilen päädyin ratkaisuun hoitaa asia diplomaattisesti kieli keskellä suuta, mutta kuitenkin jämerästi faktoja pöytään tuoden.. tiedän olevani sisäisesti erittäin tiukoilla tulevien viikkojen ajan ja onhan orpo olo… rentoutumisesta ei tietoakaan kun pääkopassa käy jumalaton yksityinen vuoropuhelu..

  • PirjA Says:

   Tsemppiä Heidi! Kaikkeen ei tarivitse eikä kannatakaan reagoida. Oinasenergiassa tulee äkkinäisiä pyrskeitä takavasemmalta; anna suurimman osan mennä ohi ja tartu vain erityisen tärkeisiin juttuihin. Terveysasioita hankaloittaa, jos kuudes huone alkaa Kaloista, kokemusta on. Ja jos mietityttää, yritä mahdollisuuksien mukaan pyytää toinen mielipide (eri lääkäriltä, tms). Yritä itse olla aktiivinen, silloin käännät energian parmmin omaksi eduksesi, saat asioita vireille, etkä joudu ”taistelemaan toisten sodissa”. 🙂
   Minulla on paha tapa jäädä kuulolle ja sitten tuleekin täyslaidallinen silmille.

 3. Heidi Says:

  Kiitos PirjA kommentistasi ❤ Näinhän se menee, sen tajuaa päivän parin viiveellä "pyrskeestä" että kyllä kaikesta selvitään. Ja tosiaan mullakin tuo kuudes huone alkaa Kaloista, niin kuin sullakin ja terveysasiat ovat osoittautuneet todella todella hankaliksi ja kun olen niin aktiivinen asiassa, se toisia kiusaa kovasti (tiedostaessani tämän käytän diplomatiaa tässäkin ja esitän näkemyksiäni viralliselle taholle mahdollisimman ystävälliseen ja rauhalliseen sävyyn, mutta määrätietoisuutta ja jämäkkyyttä on tullut kovasti mukaan tähänkin, johtuisko uudesta proge Auringostani Oinaassa.. 😉 ) Lääkäreiltä ja viranomaisilta nimenomaan toiset mielipiteet mukaan, joilla on voinut tilanteita ja omia tuntemuksia peilata ja todentaa.. Ja joo, toi on niin totta, että jos jää kuulolle, niin se on lähes varma täyslaidallinen silmille, joten… täytyykin nyt oikein ottaa asiaksi tuo seikka, kun sinäkin sen mainitsit.. toi eilinen olikin juuri siitä kuulolla olosta rämähtävä täyslaidallinen, jota aika kuvaavasti seiska huoneessa mellastava joukkio kontaktoi muualle.. + tietty tasan tarkka Saturnuksen neliö Auringolle ja muut herkutukset.. tämä täysikuu vaan jotenkin kruunaa kaiken..

 4. Susan Says:

  Noniin, Saabinen symboli oli täysin oikeassa!!!! Todellakin tuli haulikolla suojetua kanoja!!! Olen ollut pelastamassa yhtä ystävätärtäni pahemman luokan perheväkivallalta!!!! Ja vielä pelastustyö jatkuu. Minulle tämä täysikuu tuli vaan ainoastaan 11 huoneeseen,eli ei edes tee mitään tarkkaa aspektia mihinkään. Loppupäivä sujui kyllä iloisimmissa merkeissä, mutta tiimityöskennellessä 11 huoneen teemoissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: