Oletpas sinä kasvanut

moneksi_kalaksiOletteko koskaan joutuneet yllättymään jonkun ihmisen suhteen, että onpa hän muuttunut sitten viimenäkemästä? En tarkoita tällä pelkästään ulkoisia muutoksia, vaikka on se ihan mahdollista, että sisäinen muutos näkyisi aivan konkreettisina ulkokuoren muutoksina. Jos näin on käynyt, että kaverin tai tuttavan uudenlainen tyyli kiinnittää huomiota, onko kukaan pohtinut astrologisia ilmiöitä muutoksen tai uudistuksen taustalla?

Astrologiassa puhutaan usein muutoksista transiittien yhteydessä. Varsinaisina muutostransiitteina pidetään etupäässä Pluton ja Uranuksen taholta tulleita energioita; tämän hetken tulkinnoissa voi olla jopa pienoista hankaluutta erottaa, mikä voima on kotoisin Plutolta ja mikä Uranukselta, sillä kun pari on pitkään taivaalla neliökulmassa, nämä tömpsähtävät monen kartalle kulmina samoihin aikoihin. Tällaiset voimat ovat omiaan pistämään elämää toisenlaiseen järjestykseen ja muottiin. Millaisia kokemuksia teillä on – oletteko tavanneet esimerkiksi Pluton transiitin läpikäyneen ihmisen, joka ei ole samanlainen kuin ennen? Tarkoitan tällä, että tottakai ihmisen syntymäkartta on olemassa koko ajan, mutta asenne, tyyli tai arvomaailma voivat muuntua transiiteissa kohtaamiemme asioiden myötä.

Transiiteissa lienee tarkoituskin, että me muutumme. Mitä järkeä muutoin olisi energioissa, jos ne valuisivat ohi kuin vesi hanhen seljästä, meitä todella koskettamatta?

Olettamukseni on, että ns. transiittien jäljet näkyvät yleensä melko selkeästi. Muutosta tulee myös muiden planeettojen kautta, itse tiedän muutamankin esimerkin kun keskeinen Neptunuksen transiitti on osunut ajankohtaan, jossa on käyty läpi suuri arvomaailman tarkistus, ja sen jälkeen valittu asioita (suuntaa?) hyvin eritavalla kuin aikaisemmin. Saturnuksen voimakkaimmat transiitit ovat sen paluut, mutta joillakin on näkynyt selkeitä käänteitä Saturnuksen ylityksissä akseleille.

riikinkukoksiHavaitsemmeko ollenkaan edistyskartan osoittamia muutoksia ihmisissä? Sen mitä olen käynyt keskusteluja ja lukenut kommentteja, progekartan rakenne ja muutokset eivät ole läheskään niin tiedostettuja kuin transiitit. Kun edistyskartta muuttuu hyvin hitaasti, sen viittaamat muutokset tuntuvat enemmän luontevalta kasvulta kuin transiitteihin verrattavat muutokset, jotka ovat hyvin usein lähtöisin tapahtumista. Edistyksien seuraamista tosin vaikeuttaa sekin tekninen seikka, että on monenlaisia tapoja edistää karttaa.

Edistyskartan sanotaan kertovan kasvusta ihmisenä, syntymäkartan potentiaalien täyttämisestä, ja osoittavan tässä ja nyt -tilannetta missä ollaan näissä prosesseissa menossa. Näemmekö helposti tai ollenkaan toisen yksilön kasvua ihmisenä? En nyt käytä tässä termiä henkinen kasvu, sillä vaikka meillä kaikilla olisi mahdollisuus edetä ja laajentua tällä tavoin, kaikki eivät tällä tavoin kasva. Myös näitä toiseen suuntaan menoja on nähty – millaiset transiitit näissä on taustalla, tai miten progen potentiaalin voi kääntää epäedukseen?

linnuksiMielestäni näissä kasvamisen prosesseissa progressiot ja transiitit toimivat energioina yhtä aikaa, ja oma työ olisi saada kaikki aktiiviset voimat toimimaan yhdessä, tai ainakin jossain määrin samaan suuntaan, siten että me emme uupuisi ja hajoaisi voimien ristivetoon. Tämä taas johtaa siihen, että yhtä yksittäistä transiittia on aika turhaa tuijottaa ja miettiä sen toteutumista, kun tasoja on monia.

Oletko sinä yllättynyt kenenkään huomattavasta henkisestä kasvusta? Onko tuttavasi kasvanut ihmisenä siten, että sen huomaa selkeästi? Onko teistä luontevaa tai uskottavaa, jos toinen ihminen vaikuttaa kovin erilaiselta? Harva meistä on tainnut todeta kenellekään, että oletpa sinä kasvanut ihmisenä.

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Oletpas sinä kasvanut”

 1. Pia Says:

  Elämäni heräsi henkeen, kun löysin oman progekarttani… eli minä’ olen ollut itselleni se suurin muutos ja kaikki ympärilläni ovat sen huomanneet. Olen päässyt eteenpäin, lapsuudestani ja se ei sido minua, mutta teki minusta sen, joka nyt olen, mutta eteenpäin on menty. Se on kasvua se ❤

 2. Lila Patrikainen Says:

  Itsestäni ainakin Pluton oppositio Auringolle teki uuden ihmisen. Minulla ei ole ollut paljoakaan mahdollisuuksia tarkkailla ihmisiä ennen ja jälkeen henkisen kasvun, vaan yleensä ihmiset ikään kuin tipahtavat syliin juuri kun heillä on jokin suurempi prosessi (=kriisi) meneillään. Ainahan ei ole kyse edes varsinaisesta henkisestä kasvusta vaan jostakin muusta suuremmasta elämänmuutoksesta tai elämäntapojen muutoksesta. Allekirjoitan pitkälti sen, että taustalla on Pluto, Uranus ja Saturnus, joskus myös Neptunus.

  • Lila Patrikainen Says:

   Niin, ja voimakkaimmissa muutoksissa voi olla taustalla kaikkien hitaampien planeettojen merkittävät transiitit. Ne todella tuntuvat luissa ja ytimissä.

 3. Marjutska Says:

  Joku sanoi joskus hienosti että ”kriisejä läpikäyneen ihmisen lähellä on hyvä olla”. Tämä kertonee henkisestä kehityksestä ja siitä, että kenties on annettavaa heille, joilla sama on meneillään tai edessä.

  Parisuhdefraasi ”kasvoimme erilleen”, kuulostaa myös transiittipohjaiselta. Ehkä toinen kasvoi tai toinen ei. Itse olen kokenut kasvuaste-eroja ihmisten kanssa, joiden kanssa yhtäkkiä ei enää synkkaakaan, vaikka joskus oltiin sydänystäviä ja jaettiin jonkun sortin hengenheimolaisuutta. Vuosien tauko yhteydenpidossa, eletty elämä ja opitut läksyt muokkaavat meitä erilailla.

  Mielestäni ihmisenä kasvaa parhaiten kohtaamalla erilaisia ihmisiä erilaisissa ympäristöissä ja kokemalla erilaisia sosiaalisia tilanteita. Ihmisenä kasvamista ei juuri huomaa (tai tapahdu?) ihmisissä, jotka luovivat elämänsä läpi ”oman viiteryhmänsä” vieminä, suppeassa ilmapiirissä ja ympäristössä.

 4. metsätonttu Says:

  Minullakin oli pari vuotta sitten Pluton oppositio Auringolle ja kova henkisen kehityksen koulu. Usko on vahva monesta koettelemuksesta selvinneenä, että sain kasvaa. Mutta ei sitä kukaan ole selvästi osoittanut…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: