Oikea karttasivu esille astro-atlaksesta?

sotkussaOn hienoa, että te astrologisten seikkojen kanssa pohdiskelevat välillä kysytte, jos punainen lanka tuntuu hukkuneen. Sain tukun selvitystä kaipaavia kysymyksiä Tai’an feissarisivulle, ja koetan niihin vastailla oman mieleni mukaan, ja te kaikki lukijat voitte esittää omia huomioitanne ja vaihtoehtojanne tuolla alhaalla kommenteissa.

”Mikä on tärkein kartta? Syntymäkartta, proge vai auringonpaluu?” Eikös me olla tästä suurinpiirtein samaa mieltä, että mitään muita karttoja ei olisi edes olemassa ilman syntymäkarttaa, joten sen voi täysin loogisesti olettaa olevan kaiken alku ja juuri. Transiitit, edistykset ja erilaiset vuosikartat sekä paluukartat kuvastavat tilanteita suhteessa syntymäkarttaan. Sanotaan, että syntymäkartta ilmoittaa potentiaalit, mutta miten ne käytännössä löytäisi? Esimerkiksi siten, että kartan tekijän tai planeetan merkki- ja huonesijainteja sekä kulmia tutkimalla määräytyy teemat, joita voi sitten tietoisuutensa tason mukaan saada käytäntöön. Tarkoitan tällä sitä, että kaikenlaisia astrokartan osoittamia asioita, esimerkiksi persoonallisuuden piirteitä, voi ilmentää tahdonalaisesti, tai sitten ne voivat lipsahtaa esille niin ettei niitä oikein itse tajua, mutta toiset ihmiset huomaavat ne.

Sanotaan myös, että syntymäkartta toimii potentiaalina transiiteille. Tämän väitteen allekirjoittaminen onkin paljon vaikeampaa. Minun näkemykseni mukaan syntymäkartasta ei sinällään näe, onko ihmisen läpikäymät tapahtumat hyviä tai ikäviä tai millaisia ne ylipäätään ovat. Asioiden tapahtumisessa on aina mukana oma tahto, mutta sitten on olemassa myös sattumanvarainen, kenties karmallinen taso. Kyllähän me kovasti yritämme rimpuilla vastaan, ettei karmeita asioita tapahtuisi, mutta silti niitä joidenkin kohdalle osuu.

sotkussa2Kysymyksen lähettäjän tapauksessa, jos oikein ymmärsin, kyseessä oli ns. kova transiitti mikä ei kuitenkaan näkynyt koetussa ajassa / tapahtumissa siten kuin astrokirjallisuus sen on yleistänyt. Transiittien kokemisen yksilöllisyydestä olen paasannut monesti ennenkin. Esimerkiksi neliöt tai kvinkunssit tuntuvat joskus jostakusta erittäin hankalilta, kun toinen samojen kuvioiden alla saa potkua eli energiaa tai hankauksen sijaan päinvastoin oivaltaa jotakin. Jos siis ikävässä maineessa oleva transiitti ei olisikaan antanut itselle tuhoa, saattaa olla että olisikin (ehkä jopa tiedostamattaan tai jonkun kevyemmän toisen transiitin avulla) toteuttanut planeettojen energioista niitä positiivisempia malleja. Voi olla, että näissä tapauksissa ”syy” olisi löydettävissä sieltä syntymäkartalta. Jos planeetta, johon transiitti kohdistuu, on aspektoitunut suht haastavasti, tuo kohdalle tullut transiitti ikään kuin herättää eloon eli saa aktiivisiksi kaikki nuo syntymäkartan dilemmat. Jos niitä ei ole tiedostettu tai käyty läpi, saattaa transiitti nostaa esille melko kivuliaita asioita.

Transiittien toimimisen tai toimimattomuuden suhteen saattaa olla tarpeellista tarkistaa ajankohtana vaikuttava planeettaenergia eli Ajan herra. Se saattaa osoittaa jonkinlaista marssijärjestystä siinä mikä transiitti kolahtaa. Lisäksi mielestäni pimennykset on syytä ottaa huomioon. Jos tarkastelun alla oleva planeetta on joutunut pimennyksen alle, tai sellainen on tulossa noin puolen vuoden sisällä, saattaa jo transiitti ns. herättää henkiin pimennyksen osoittaman teeman. Pimennyksissä kannattaa huomioida yhtymät ja oppositiot ensisijaisina.

Itse en ole omalla kohdallani huomannut, että transiitti toteutuisi vain edistyskartan kautta, mutta periaatteessa tällainen voisi olla mahdollista. Edistyskartta on vähän kuin minuuden toinen taso, joka ”keskustelee” syntymäkartan kanssa. Edistyksissä tapahtuvat muutokset voivat olla olennaisia omassa sisimmässä ja joskus jopa tapahtumissa, mutta jos progekartalla oikein ”kolisee” niin mielestäni sama teema tulisi olla löydettävissä myös syntymäkartan tasolla transiiteista. Varoitan tässä samalla hämääntymästä progekartalla merkeistä ja kulmista: jos planeetta edistyneenä tulee kulmaan toiseen planeettaan, tai jos se siirtyy toiseen merkkiin, tuo on vain energiaa. Jos esimerkiksi Venus siirtyy ylennyksensä merkkiin kaloihin edistyskartalla, se ei merkitse välttämättä ihanuutta, vaan sitä että Venuksen edustamissa teemoissa kuten ihmissuhteissa ja arvomaailmassa on käynnissä muutos.

sotkussa_eiKäsittääkseni erilaisilla ajan laatuja ilmaisevilla kartoilla ei ole keskenään mitään paremmuusjärjestystä, vaan niiden toimivuutta täytyy itse tutkia ja vertailla. Transiitit lienevät ne kaikkein yleisimmät keinot koettaa saada selkoa ajan hampaasta. Auringonpaluun kartan aikasykli on hiukan reilumpi kuin se tasan vuosi, joten tuskin ihan synttärinä ilmenee yhtäkkiä kaikki, mitä tuo kartta voisi pitää sisällään. Kuunpaluita voi pitää apukarttoina, sillä ne tuskin kertovat isoista asioista, joita ei esimerkiksi löytäisi transiiteista; Kuunpaluut saattavat kertoa arkisemmista asioista, oman mielialan vaihteluista ja tuntemuksien kokemisesta. Progekartan merkityksestä ollaan montaa mieltä: jotkut tutkivat vain suhteessa syntymäkarttaan, toiset vain sellaisenaan, eräät eivät tunnista itseään lainkaan edistyskartan teemoista. Ja joillekin puhuu vain Aurinkokaari.

Samassa yhteydessä kysyttiin myös Auringonpaluusta, jossa paluukartan akselit tulevat samoihin merkkeihin kuin syntymäkartalla. Jos akselit osuvat yksi yhteen noin viiden asteen orbilla, tällaista vuotta pidetään merkittävänä. Jonkun kohdalle merkittävyys voi tulla tapahtumien kautta, toisilla taas siitä mitä sisimmässä tapahtuu. Kauemmaksi samaan merkkiin osuminen voi olla myös merkittävää; minulla ei ole asiasta tutkimustietoa koska en oikeastaan keskity lainkaan Auringonpaluisiin tulkinnoissani. Kannattaa pitää silmällä myös niitä vuosia, joissa tulee osumia muihin syntymäkartan akseleihin, esim nousu omalle laskuakselille jne. Ne voivat olla erilaisia kuin ihan normivuodet.

Tekniikoita astrologiassa riittää, ja niihin paneutuminen on aikaavievää puuhaa. Mitä useampia vuosia on harrastusta takana, sitä harjaantuneemmin yleensä erilaisia karttoja osaa pyöritellä. Toisaalta monenkaan vuoden astroasioiden tankkaaminen ei auta mitään, ellei ole rehellinen itsensä suhteen, tai jos jää jumiin vain tiettyihin selitysmalleihin.

Ja lopuksi pikku mainosvinkki. Jos karttojensa kanssa huomaa olevansa solmussa, silloin saattaa olla hyvä hetki konsultaatiolle. Meillä on useita taitavia astrologeja, jotka tarjoavat tulkintoja / lukuja kartoista, eivät siis synteesiä vailla olevia konetulkintoja. Joskus toinen näkökulma voi olla avartava, tai olisiko se sitä peräti aina?

Avainsanat: , , ,

11 vastausta to “Oikea karttasivu esille astro-atlaksesta?”

 1. Fiine Says:

  Kyllä nyt alkoi huolestuttaa, mitähän minulle tapahtuu tulevassa kuunpimennyksessä 25.4.2013. Kuunsolmu yhtyy minun Merkuriukseen. Aurinko oppositio minun aurinko. Mars oppositio minun kuu. Kuu yhtyy minun aurinkoon. Merkurius oppositio Neptunus. Nää on ihan asteilla sitten muutama yhtymä ja oppositio jotka heittävät asteen tai pari.

  • Tarja Says:

   Kuunpimennys tosiaan tulee vahvasti kartallesi, Aurinko, Kuu ja Merkurius ovat ne planeettaenergiat jotka nousevat pimennyksessä esille. Seikat joihin tämä pimennys tarraa, voivat olla jo esillä, ja ovat aktiivisia pimennystä seuraavat puoli vuotta. Ei tätä erikseen kannata pelätä, vaan herätellä omaa tietoisuuttaan ja miettiä, mikä tai mitkä ovat ne asiat, jotka nyt tulevat käsittelyyn. Minuus, tahto, luovuus, ilmaisu, terveys, taloudellinen tilanne – kun muuttujia on paljon, voi suuntakin olla miltei mitä tahansa. Silmät ja korvat sekä etenkin mieli auki!

   • Fiine Says:

    Ehkä nämä seikat ovatkin varmasti jo esillä kun äitini on käyttäytynyt kauan ihan oudosti ja valittanut muistiaan. Olen kauniisti yrittänyt kehottaa häntä menemään lääkäriin vaivan vuoksi, ei mennyt, joten vein hänet jonka vuoksi oli minulle hyvin vihainen. Magneettikuvat kertoivat hänen sairastavan Vaskulaarista dementia ja Alzheimeria.Olen niin ihmeissäni hänen vuokseen, että välillä tuntuu kuin pää halkeaisi. Kiitos kun taas minua autoit.

   • Heidi Says:

    Voimia ja tsemppiä Fiine, olitpa tarkkanäköinen ja ihanan sinnikäs äitisi vuoksi ❤

  • PirjA Says:

   Minulla oli viime marraskuun kuunpimennys melko tasan minuutilleen Marsin kanssa yhtymässä ja siinä oli myös pimennyksen perääntyvä Merkurius mukana, oma Merkku on 27 Leijonaa ja neliössä Marsiin, Mars vielä kasihuoneessa 25,52 Härkää. Kaikenlaista jarrustusta on esiintynyt sen jälkeen, ei mitään hurjia juttuja kahdeksannen huoneen tyyliin. Toki tässä on loppunut transiittina Pluton oppositio Kuuhun.

   • Fiine Says:

    Kiitos PirjA. Toivotaan ettei minullekaan mitään hurjia juttuja tulisi.

 2. PirjA Says:

  Seuraava Kuunpaluu taitaa olla tosi merkittävä! Sattuu tulemaan melkein asteelleen syntymäkartan akselit ja vielä progressiivinen Kuu tulee nataaliasteeseen melko samoja aikoja. Uranian paluu on myös menossa (transiittina, tässä kohtaa peruuttamassa nataliasteeseen. Aika aloittaa jotain uutta astrologian saralla, ehkäpä.

  • Tarja Says:

   Kuulostaapa valtaisan upealta! Uranian paluusta varsinkin kannattaa ottaa kaikki irti. Se voi tietää käännekohtaa ”alalla”.

   • PirjA Says:

    Onneksi tuli katsottua, että voi suunnitella asiaa vähän etukäteen, että saisin irti Uraniasta kaiken mahdollisen 🙂

 3. Fiine Says:

  Kiitos Heidi, kun keksis vielä keinon millä tätä tressiä ja hermostuneisuutta lievittäis. Luulen et aina ennen minulla on ollut visio (asioissa)kuinka toimia ja sitten vain määrätietoisesti mennyt sitä kohden, mutta nyt ei ole mitään. On vain niin avuton säikähtänyt olo. Päivä kerrallaan.

  • Heidi Says:

   Kuulostaa tutulta Fiine.. Tutustuin aromaterapeutti-opettajani kautta Hypnotisoija NLP-kouluttaja Sami Minkkiseen ja hänen monipuolisiin menetelmiinsä.. ja luulisin että eräästä hänen rentoutusäänitteestään saattaisi olla sinulle jonkinlaista hyötyä. Itse pääsin eroon mm. pitkästä vuosia jatkuneesta unettomuudesta ja stressiä helpottaa aina kun heittää kuulokkeet korville ja laittaa äänitteen pyörimään. Koen Samin muutenkin kovin hyväntahtoisena ihmisenä, joka ei pidä kaikkea hyvää itsellään. Siksi hän on kyseisen äänitteenkin antanut kaikkien ilmaiseksi ladattavaksi sivustolla nlp-opisto.fi (etusivulla kohdassa ”verkosta ladattavat valmennukset” ja siitä ”lataa ilmaiseksi”. Näin voit ladata vaikka omalle koneellesi äänitteen ja kuunnella sen aina tarpeen vaatiessa kun stressi menee ihan yli… Lykkyä pyttyyn Fiine ❤ ja tuo on kyllä yksi hyväksi havaittu asenne haasteellisina aikoina.. tuo päivä kerrallaan..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: