Kolme tarpeellista herätyskohtaa

osittainen pimennysSe on ollut aktiivinen jo vaikka kuinka kauan. Mikä niin? Pimennysjakso! Kevään ensimmäinen pimennys tulee ensi viikolla 25. huhtikuuta, mutta tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteivät pimennyksien alaiset teemat olisi jo olemassa. Vähän ikävä kertoa tällälailla jälkijunassa, mutta enpä tuota huomannut itsekään erikseen muistaa.

Kertaus saattaa olla paikallaan. Pimennykset tapahtuvat silloin kun Uuden- tai täydenkuun hetkellä Aurinko on lähellä Kuunsolmulinjaa, ja näin tapahtuu aina kaksi kertaa vuodessa. Yleensä pimennys tulee kahden viikon välein, eli neljä kertaa vuodessa, mutta on poikkeuksellisia vuosia, jolloin saadaan useampia pimennyksiä. Tämä vuosi on sellainen. Teema, johon pimennys kohdistuu, on aktiivinen noin puoli vuotta, mutta kuten Kuunsolmujen kanssa aina, tarkat aikamääreet eivät millään päde. Tapauskohtaisesti jonkun planeetan ylitys pimennyksen asteelle ennen tai jälkeen pimennyksen ajankohdan voi aktivoida pimennyksen teeman (tätä kutsutaan liipaisinefektiksi). Lisäksi asia alkaa olla aktiivinen epämääräisen ajan ennen pimennyksen tarkkaa aikaa, ja ”vaikutus” voi tosiaan ulottua useiden kuukausien päähän. Tämän lisäksi kun pimennykset tulevat puolivuosittain suurinpiirtein vastakkaisilla puolilla eläinradan asteita, saattaa esimerkiksi ensin keväällä pimennys osua johonkin tiettyyn kohtaan omalla (tai mundaani-) kartalla, ja seuraavana syksynä sama kartankohta jää uudelleen pimennyksen alle, joten vaikutusaika vähintäänkin tuplaantuu.

iranOtan havainnollistavan esimerkin mundaaniastrologian alueelta, eli astrologian haarasta missä katsotaan yleismaailmallisia tapahtumia ja esimerkiksi astrologiaa maantieteellisestä näkökulmasta. Iranin valtion alueelle on viikon välein kohdistunut jo kaksi maanjäristystä. Useissa yhteyksissä on huomattu, että maankuoren liikehtiminen on silloin aktiivisempaa tai ainakin tuhoisampaa kun pimennysjakso on lähellä.

Iranin kartasta voimme pistää merkille, että Aurinko oinaan 11 asteessa on aikamme isoimman planeettakulman voimien alla, eli Uranuksen ja Pluton neliö hankaa sitä parhaillaan. Lisäksi Saturnus perääntyy IC-akselin yli, mikä aktivoi luonnollisesti myös akselin toista päätä. Viime syksynä Kuunpimennys marraskuun lopussa tuli aivan täsmälleen Iranin Kuulle 6°46’ kaksosia! Syksyllä ei kuitenkaan tullut järistyksiä Lähi-idän alueelle.

iran_chart

Tuleva pimennysjakso alkaa 25. huhtikuuta osittaisella Kuunpimennyksellä 5°45’ skorpionia. Tämä tulee Iranin kartan IC-akselin liepeille ja vielä tarkemmin vastapäätä Chironia härässä, kipupistettä. 10. toukokuuta Auringonpimennys on 19°31’ härkää, ja siellä vastapäätä on Iranin kartalla Uranus. Olen näistä ulkoplaneettoihin kohdistuvista pimennyksistä ollut sitä mieltä, etteivät välttämättä ole kaikkein oleellisimpia. Nyt kannattaa muistaa, että Iranin Aurinko saa Uranuksen ylityksen vain kahdeksan päivää tämän pimennyksen jälkeen. Uranuksen teema on tämän maan kohdalla erittäin voimakas nyt. Kevätkauden kolmas pimennys 25. toukokuuta onkin kuin haikuja aikaisemmasta pimennysjaksosta, sillä se on ”oudosti” vielä jousimiehen-kaksosen linjalla, mistä Kuunsolmut siirtyivät pois jo viime syksynä. Tämä pimennys 4°08’ jousimiestä aktivoi uudelleen Iranin Kuun vastapäätä kaksosissa, jolloin Kuulle osunut pimennysjakso joutuu jatko-ajalle seuraavaan syksyyn asti. Uranuskin on toukokuussa vielä samassa 11 asteessa oinaassa kuin Aurinko.

Lopuksi vielä lyhyt huomio siitä, milloin pimennys on täydellinen ja milloin osittainen. Muistelin tuumineeni aihetta joskus täällä blogissa, mutta en saanut tai löytänyt aivan täsmällistä vastausta siihen, miksi joskus pimennys tapahtuessaan hyvin lähellä Kuunsolmulinjaa ei olekaan täydellinen. Nyt löysin siihenkin vastauksen. Tämä johtuu Kuun liikkeestä kiertoradallaan, sillä välillä Kuu kulkee kauempana, välillä lähempänä. Silloin kun Kuu on lähellä, ja myös Kuunsolmut ovat tottakai Auringon tuntumassa, pimennys on täydellinen. Jos pimennyksen hetkellä Kuu on radallaan kauimmillaan, pimennys jää osittaiseksi, vaikka Kuunsolmut olisivatkin asteissa lähellä Aurinkoa. Voi että tunsin itseni tyytyväiseksi kun asian vihdoin ymmärsin.

Nyt voimme kai vaan ihmetellä, tuleeko Iranin alueelle vielä kolmas maanjäristys, ja mitä tapahtuu maan ydinvoimaloille kun Uranuskin on teemana näin aktiivinen. Tai mitä asioita pimennykset kunkin omalla kohdalla kehottavat tutkimaan.

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: