Merkuriuksen status

CaduceusNyt ei ole blogin kanssa hötkyilty eikä kiirehditty, etten olisi tehnyt tyhjiksi aikaisempia päätelmiäni ajan hengen suhteen. Kun aloin Merkuriusta tuumata, se oli jo samassa asteessa Auringon ja Pallasin kanssa härässä, ja viikonlopun ehdoton kohokohta Merkuriuksen yläkonjunktio on tarkka ensi yönä, sunnuntain puolella 12. toukokuuta noin kymmenen minuutin verran. Merkurius ylittää Auringon härässä 21°19’, meillä neljännessä huoneessa. Asteroidi Pallas on tässä vaiheessa jäänyt jälkeen noin puolen asteen verran, mutta hengessä tuntuu mukana aivan varmasti. Merkurius on pienen hetken keskellä Auringon kirkkainta ydintä, eikä se silloin näy taivaalla, vaan vasta myöhemmin pilkahtaa taivaalla näkyviin Auringonnousun jälkeen horisontista.

Lähellä Aurinkoa kulkevana planeettana Merkurius kulkee samaan tapaan kuin Venus Auringon puolelta toiselle, eli kolmikko Aurinko, Merkurius ja Venus vaihtavat jatkuvasti keskenään paikkoja. Tästä aiheesta kannattaa tutustua astrologi Raimo A. Nikulan esityksiin sisäplaneettojen järjestyksestä ja tämän tekijän vastaavuuksista persoonaan.

Mercury_paintAstrologiassa puhutaan enemmän Venuksen aamutähden ja iltatähden vaiheista, mutta saman logiikan voi ulottaa koskemaan Merkuriustakin, eikö totta? Nyt Merkurius siirtyy siis kulkemaan iltatähtenä. Muuttuuko Merkuriuksen luonne tästä sen suhteesta Aurinkoon? Onko iltatähden Merkurius herkempi, ystävällisempi, taiteellisempi ja rauhallisempi viestinnässään? Samaa Venuksen tulkinnasta lainattua logiikkaa soveltaen voi ehdottaa, että aamutähtenä kulkeva Merkurius on valpas, utelias, tiedonhaluinen, älyllinen, kärkäs ja mahdollisempi sosiaalisempi tai ainakin hanakampi ottamaan kontaktia?

Merkurius ei pääse koskaan sen kauemmaksi kuin 28 astetta Auringosta, eli riippuen Auringon asteesta merkissään ja Merkuriuksen vaiheesta, Merkurius voi olla vain viereisissä merkeissä ennen tai jälkeen ja varsin usein samassa merkissä Auringon kanssa.

Oman kartan Merkuriuksen vaihe on ihan helppo selvittää silmämääräisesti. Jos syntymäkarttaansa kääntää siten (paperista, konkreettisesti) että Aurinko laitetaan kuin kellossa yhdeksän kohdalle eli nousuakselille eli Auringonnousun aikaan, on Merkurius näin katsottuna kuvitteellisen horisontin yläpuolella aamutähtenä ja jos Merkurius löytyy kuvitteellisesta ensimmäisestä huoneesta alapuolelta, se on iltatähtenä. Onnistuuhan kaikilta tälläinen kartan käännös hyppysissä?

morning-star-vs-evening-star

Mitä mieltä olette, voiko Merkuriuksen toteutumisen tapaa jaotella hyvin karkeasti aamu/iltatähtiajattelun mukaan? Aamutähdessä on aktiivisuutta, iltatähdessä passiivisuutta, mutta ei lueta termejä arvottaen vain ainoastaan toiminnan ja reagoinnin tyyliä kuvaavina. Mutta voisiko Merkuriuksesta ollenkaan esimerkiksi esittää edes karkeasti yleistäen, että aamutähden Merkurius olisi pinnallisempi ja iltatähden syvällisempi? Ajattelen mieluusti aamutähden Merkuriusta virkeän älyllisenä, eikä tähän kuvaan sovi pinnallisuus, mutta mahdollisesti jonkinlaista hätäisyyttä tässä voisi olla. Merkuriuksen tehtävä tässä asemassa on kerätä tietoa Auringolle, toimia tunnustelijana kun se pääsee kurkkaamaan horisontin ylle ennen Aurinkoa. Olisiko iltatähden Merkurius silloin intuitiivisempi ja vaistonvaraisempi, ja voisiko sen tehtävänä silloin olla järjestää tieto synteesiin? Onko aamutähden Merkurius puolueeton tiedonkerääjä ja iltatähden Merkurius arvottava tulkitsija?

Seuraavaksi voitte ynnätä tähän vaihejaotteluun oman Merkuriuksenne merkin ja tuumia, miten eläinradan merkin ominaisuudet vahvistavat tai muuttavat Merkuriuksen toiminnan sävyä ollessaan aamu- tai iltatähtenä. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi kalojen merkki aamutähden Merkuriukselle tuntuu melko ristiriitaiselta (äkkiä ajateltuna, tällä tasolla, otan kuitenkin varauksen).

Jos kaunis sää ei liikaa houkuttele muihin touhuihin, te jotka ehditte tuumia Merkuriustanne niin vaiheen kuin merkinkin kautta, millaisia ajatuksia teissä herää oman Merkuriuksenne toteutumisesta?

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: