Juhlapäivän Ceresit

1äitilapsiHyvää Äitien juhlapäivää kaikille! Katsotaanko tänään ihan nopsasti miten hoivan ja huolenpidon asteroidi Ceres on näyttäytynyt äitisuhteessanne? Ja sitä, muodostavatko Ceresit sukupolvien välille linkkejä tai teemoja? Koska Ceres on sen verran hidasliikkeinen asteroidi, sen sijainnin pystyy selvittämään täysin vertailukelpoisesti vaikka esimerkiksi äidin ja isoäidin tarkkaa syntymäaikaa ei olisikaan tiedossa, eli päivän päälle oleva tieto riittää. Summittaisilta kartoiltahan ei tosin näy, jos Ceres on erityisen hallitseva ollessaan esimerkiksi kartan akselilla, mutta planeettakontaktit muihin paitsi Kuulle tulevat näkyviin.

Ceresiä etsiessäni oivalsin taas kerran jotakin uutta omasta suvustani. Isoäidilläni ja äidilläni oli joiltakin osin hieman kimurantti äiti-lapsisuhde välillään, ja heidän karttojensa Ceresit tulevat tarkkaan oppositioon kaksosista jousimieheen. Kummallakin Ceres on lisäksi OOB tilassa, jos tälle haluaa antaa minkäänlaista arvoa tulkinnassa. Oppositiossa saatetaan samaa perusteemaa katsoa aika ajoin ääripäistä, ja tasapainottelu vaatii jatkuvaa työstämistä.

1_1äitilapsiÄidistäni lähtien Ceresit ovatkin lähteneet kulkemaan tulen elementin merkeissä, hänellä siis jousimiehessä, itselläni oinaassa ja pikkutytölläni leijonassa (mikä on myös OOB kuten näillä isovanhemmilla, oma oinas-Ceresini on tässä mielessä väliinputoaja ketjusta). Tulen merkeissä Ceresit ovat paikoitellen sujuvassa kulmassa, mutta ainakin merkkitasolla jaetaan samantyyppinen rohkean innostunut hoivaamisen ja huoltamisen tapa. Ja kyllä minä tunnistankin tämän suurpiirteisyyden, avoimuuden ja reippauden tällä tasolla yhdistävän meidän suvun tätä linjaa.

Ceres on siis enemmän kuin tapa antaa toisille huolenpitoa; se kertoo myös omasta tavasta ottaa vastaan toisten osoittamaa hoivaa, ja näyttää tapoja joilla hellii itseään. Tunnistan nämä Ceresin tavat isoäidistäni ja äidistäni selkeästi, isoäitini palkitsi itsensä kirjoilla ja äitini opiskelun lisäksi on näkemystensä vaalija, ja hän on kerännyt elämyksiä matkustaessaan. Tunnistan Ceresin merkin hänen hoivan tavoistaan miltei paremmin kuin hänen Kuunsa. Oma Ceresini on varmaan ihan paikallaan täydentämässä sukupolvien ketjua, vaikka itseltäni se onkin hiukan hukassa. Tyttöni leijona-Ceres vahvistuu rakkauden osoittamisen teemaltaan hänen Auringon ja Venuksen yhtymästään, ja elämyksellisyys ja loistokkuus ovat juuri hänen omia tapojaan helliä itseään.

Ceres GoddessKertooko teillä äitien ja lasten Ceresien merkit ja kulmat hoivan teemojen kohtaamisesta? Paljastuuko pidemmästä sukupolvien ketjusta jatkuvia teemoja? Mahtaako tänään taivaalla oleva Ceresin ja Chironin kolmio näkyä Äitienpäivää juhlittaessa?

Avainsanat:

3 vastausta to “Juhlapäivän Ceresit”

 1. metsätonttu Says:

  Tunnistan hyvin tuon huolenpitoni tavan opettajana Ceres Kaksosissa. Ja äitini Ceres Ravussa. Sekä poikani jolla on Ceres Skorpionissa, suorastaan neuroottista huolenpitoa ja pelkoa.

 2. Ajatus Says:

  Äidilläni Ceres on Leijonassa, minulla Oinaassa, siskolla Vaa’assa ja toisella siskolla Härässä. Jännintä kuitenkin on, että äidillä on tarkka Ceres-Pluto-yhtymä, minulla tarkka Ceres-Pluto-oppositio, siskolla taas tuo yhtymä ja seuraavalla siskolla oppositio. Joku juttu tässä lienee. En hevillä tunnista äidistäni tuota leijonamaista loistokkuutta, mutta ehkä Pluto jyrää sen alleen? Hyvä äiti hän on kuitenkin ollut ja hoivaa on saatu riittävästi, mutta ehkä meillä kaikilla on opittavana jonkinlainen hoivan vs. irtipäästämisen/luopumisen läksy?

 3. PirjA Says:

  Äidilläni oli Ceres Vaa’assa lähellä minun AC’tani ja omalla kartallaan melkein minuutilleen neliössä Aurinkoon ja Merkuriukseen, jotka ovat tiukassa yhtymässä. Itselläni Neitsyessä ja nuorimmalla siskollani myös, lähes samat asteet; me olemme lapsettomia, molemilla on ollut kissa/kissoja. Keskimmäisellä siskollani on Ceres Kaloissa, vain hänellä on kaksi lasta (meistä kolmesta sisaruksesta).
  Äitini äidillä oli Ceres Kalojen lopussa lähes oppositiossa omaani ja hän synnytti yksitoista lasta, joista äitini oli seitsemäs.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: