Ennen syntymää

lunations_see

Tällä kerralla alustukseni jää tiedollisesti vajavaiseksi, mutta ei tämä minulle paha paikka ole myöntää, etten tiedä jotakin astrologiaan liittyvää. Tässä tarjoutuu teille hyvä tilaisuus täydentää! Olisin mieluusti esittänyt oman pohditun näkemykseni, mutta sellaista ei vielä puolen päivän selailuilla löytynyt, ja ajan hengen mukaisesti – Merkurius kaksosissa – nyt hosutaan.

Syntymää edeltänyt Uusi Kuu on etenkin esoteerisessa ja karma-astrologiassa tärkeä kohta kartalla. Tämä pre-natal (ennen syntymää tapahtunut) Uusi Kuu hahmottaa aikaa ja olosuhteita joihin synnymme. Se on karmallinen siinä mielessä, että se kuvaa väistämätöntä ajan perintöä ja sitä kautta ilmentää osaksemme tullutta ”kohtaloa”. Aika jonka saamme elääksemme muokkaa meitä, ja aivan kuin vastapalveluna teoillamme me muokkaamme aikaa jossa elämme.

Pre-natalEsoteerisessa astrologiassa pre-natal Uuden Kuun kohta käsitetään herkäksi pisteeksi omalla kartalla, eräänlaiseksi voimakohdaksi mikä symboloi elämän suunnitelmaa meidän osallemme. On myös esitetty, että syntymäkartta olisi ikään kuin kolmen kartan synteesi: pre-natal Uuden Kuun kartan, oman syntymäkartan ja Draconic kartan. Näistä oma kartta luonnollisesti kertoo elämän toiminnallisesta tasosta, Uuden Kuun kartta alitajuisesta ”varjotasosta”, joka kertoo elämän syyt, ja Draconic kartta on sielun kartta, josta selviää tarkoitus.

Kartta on helppo tehdä astrologisilla ohjelmilla ja sellainen löytyy myös ilmaisista astro.comin kartoista (valitse Extended chart drawing ja hiukan hämäävästi valikosta progressions otsakkeen alta natal and pre-natal New Moon). Tästä pääsee siis ainakin näkemään mihin asteeseen ja oman kartan huoneeseen tuo Uusi Kuu asettuu, vaikka yksittäisenä karttana sitä ei taida saadakaan näkyville muutoin kuin tekemällä sitten uuden oman kartan päivälle ja kellonajalle, mikä näkyy kartassa punaisella tekstillä juuri kartan yläpuolella.

Millainen ennen syntymää olleen Uuden Kuun kartta voi olla? Oman kartan kuunvaiheesta näkyy, voiko esimerkiksi pre-natal Uuden Kuun aste olla kaukana omasta Auringosta. Jos on syntynyt ihan Uuden Kuun lapsena kuten minä, on Kuun syntymä eli ylitys Auringolle tapahtunut ihan hiljakkoin ennen syntymää ja silloin tuo pre-N aste on todennäköisesti samassa merkissä. Jos on syntynyt siten, että omaa kartallaan täydenkuun vaiheen, on syntymää edeltänyt Uusi Kuu syntynyt parisen viikkoa aikaisemmin. Tässä ajassa Aurinko on ehtinyt kulkea reilut kymmenen astetta – ja jos oman kartan Aurinko merkkinsä alussa, silloin pre-N aste lienee aikaisemmassa merkissä. Jos taas omalla kartalla on aivan vanha balsaminen Kuu, silloin pre-N on noin samoilla kohdin asteissa mutta edellisessä merkissä.

Ennen syntymää olleen Uuden Kuun kartan tulkinnasta löysin (liian hätäisellä kaivelulla) vain vähän apuja, mutta sillä lienee vissi ero, onko tuo etsitty aste samassa merkissä kuin oman kartan Aurinko, vai siinä aikaisemmassa. Jos merkit ovat samat, on luullakseni sujuvaa ja ehyttä täyttää kohtalon suunnitelmaa, koska se ei ole ristiriidassa oman toiminnan suhteen. Jos joudutaan toimimaan kahden vierekkäisen merkin teemojen välillä, on aina vähän kyseenalaista miten löytäisi tälle alitajuntansa kartalle ja toiminnan kartalle yhteisen sävelen.

Pre-natal Uuden Kuun karttaa ja omaa syntymäkarttaa tulee katsoa sisäkkäin, jotta nähdään mihin huoneeseen suhteessa omaan karttaan pre-N on tullut. Jos se on eri kuin syntymäkartan Auringon huone, korostuu tämän huoneen merkitysmaailma elämän tarkoituksessa ja suunnassa. On tärkeätä tutkia mitä kulmia pre-N tekee syntymäkartalle, sillä näistä luetaan millaisia teemoja Uusi Kuu haluaa meidän toteuttavan.

lunationsAivan oman erikoisryhmänsä muodostavat ne henkilöt, joiden pre-natal Uuden Kuun kartta on samalla Auringonpimennyksen kartta. Näillä ihmisillä on erityinen tehtävä osanaan, ja olettaisin että karma näyttelee isoa osaa elämän polulla. Jos siis syntymäkartan Aurinko on lähellä Kuunsolmuja, kannattaa tarkistaa olisiko tuo ollut myös pimennyksen kohta, ja todennäköisimmin se on ollut.

Itseäni himottaa tottakai tulkita pre-natal karttaa ihan sellaisenaan, mutta en ollenkaan tiedä onko tällainen sallittua. Ne viitteet mitä netistä löysin (tähän hätään) viittasivat ainoastaan katsomaan suhteessa omaan karttaan. Omalla kohdallani pre-N tapahtui noin puolitoista päivää ennen syntymääni, eikä tässä ajassa kartta ehtinyt muuttua juuri ollenkaan. Kun Aurinko on muutoinkin aspektiton kartallani, näin on siis pre-N:n kanssa; ei se osoita minulle mitään uusia teemoja aspektien kautta. Omalla kartallaan pre-N tulee yhdeksänteen huoneeseen lähelle MC:tä (Jupiterin huoneeseen kun planeetta on kartallani Almuten). Se mikä eniten karttavertailussa pistää silmään, on pre-N-kartan Vertexlinjan tulo omalle Kuunsolmulinjalleni. Kysynkin nyt tietävämmiltä, kannattaako tähän kiinnittää ollenkaan huomiota, vai tämäkö on se koko juoni?

Jos joku lukijoista oli keväällä kuulemassa Raimo A. Nikulan esitelmää aiheesta, olisi mukava saada kommenttia, mikä on hänen käsityksensä pre-natal Uuden Kuun merkityksestä. Jos joku tietää kuinka näitä karttoja tulisi tulkita, kiinnostaisi kovasti, ja olen vakuuttunut että niin kiinnostaa toisiakin lukijoita. Nyt ollaan kaikki oppimassa!

Avainsanat: , ,

25 vastausta to “Ennen syntymää”

 1. Susanna Says:

  Tämä on todella mielenkiintoinen aihe -josta en valitettavasti myöskään tiedä juuri mitään. Kymmenisen vuotta sitten tilasin Maija Urmakselta karma-analyysin ja siinä käsitellään myös tätä Pre-natal karttaa. Ihan kolahti kyllä analyysi itsetutkistelun kannalta, mutta ei se mitään imartelevaa ole kun karma-asioita aletaan kaivelemaan ;). Tulee mieleen tuosta että sinun Vertex- ja solmuakselisi ovat linjakkain, että se ehkä alleviivaa jotain karmallista koska molemmat liitetään karmaan. Mutta mitä? Elämän suuntaa, tarkoitusta?
  Minun pre-natal uusikuuni on nolla astetta rapua ja tulee siis DC:lle kutosen puolelta. Onko tämä tulkittava niin että kuutoshuoneen merkitys kasvaa, vai imeekö DC:n läheisyys sen sittenkin seiskaan? Uusi Kuu tekee tarkan yhtymän nataalin Cerekseen ja tarkan kvinkunssin Neptunukseen. Uuden Kuun kartalla on myös sukupolveni Saturnus-Neptunus oppositio vielä tarkemipi kuin nataalilla. Uuden Kuun kartalla Mars ja Kuun solmu ovat myös lähempänä yhtymässä oisiaan kuin syntymäkartallani. Nuorempana vastustin Ravun merkkiä ja perustin perheenkin vasta myöhemmin. Luulen että tämä Rapuna olo on jonkinlainen läksy minulle.. Äitiys, lapset, vastuun kanto. Olen varmaan ollut itsekeskeinen huithapeli menneinä minuina ;).

  • Tarja Says:

   Onneksi ehdin myös muutaman luennon kuulla Maija Urmakselta ennen kuin lopetti astrologian teon. Pitänee tonkia hänen TAS:ille kirjoittamansa monisteet olisiko niissä jotakin tästä Kuusta.

   Pitäisin pre-natal Kuun siinä huoneessa / kohdalla mihin tulee, mutta toinen kysymys lienee lasketaanko näissä orbia ja tuskin ainakaan paljon, eli millainen vaikutus silloin olisi 7. huoneeseen. Yhtymä on mielestäni se isoin juttu, eli sinulla Ceres.

   Rapu on muutakin kuin perhettä, se on luova ja runsas ja alkuun saattava. Se on toki kaikenlaisista tarpeista huolehtiva, mutta tarpeita on monenlaisia.

  • Tarja Says:

   Ja vielä siitä oman karttani dilemmasta. Tottakai, ettei tulkinta olisi liian helppoa, akselit tulevat ns. väärinpäin eli Antivertex yläsolmulle ja Vx alasolmulle… En voi väittää vastaankaan ettei tiedostamaton olisi aina ollut mukana ajelehtivissa ratkaisuissani elämän suunnan suhteen. Kontrolloimatonkin jossain mielessä. On tämä mielenkiintoista..

   • Susanna Says:

    Vertex-akselihan kertoo myös karmallisista ihmissuhteista. Ihmiset nykyisyydessäsi ovat ihmisiä karmisesta menneisyydestäsi ja heillä on tärkeä osansa tulavaisuudessasi ja elämän suuntasi muotoutumisessa…? Äää mitä liirumlaarumia mutta jonkinlainen ajatus ehkä poimittavissa.

   • Tarja Says:

    Samaa karmaisevaa menneisyyttä kääntelin mielessä itsekin 😉

 2. Tarja Says:

  Tämmöistä kolmannen-käden-kautta tullutta tietoa kuulin, että voisi katsoa myös näin, että ne planeetat jotka ovat pre-natal Uuden Kuun ja oman syntymäkartan Kuun välissä, olisivat sisäistettyjä ja luontaisia (lasketaankohan Kuu aina mukaan?), ja ne planeetat jotka jäävät eläinradalla ulkopuolelle, olisivat niitä työn alla olevia tai sellaisia joiden energiaa täytyy tutkia. Tässä on logiikkaa, kun jos oma kuunvaihe on uuttakuuta, siihen ei montaa planeettaa yleensä jää, eli olisi useiden tekijöiden kanssa työtä (uudenkuun ihmiset kuten minä ollaan kai vähän pääkköjä…) ja jos on oikein vanha Kuu omalla kartalla, on periaatteessa kaikki eväät jo hallussa.

  Onnistuuhan tämän katsominen omalta kartalta että mitkä planeetat ovat jo handussa, mitkä täytyy opiskella?

 3. Lila Patrikainen Says:

  Minulla on syntymäkartalla vanha Kuu, joten uudenkuun vaihe on ollut kolme-neljä viikkoa ennen syntymää. Kuulun niihin VIP-ihmisiin, joilla pre-natal uusikuu on samalla Auringonpimennyksen kartta ja se osuu 11. huoneeseen. En tiedä, johtuuko tästä vai jostain muusta kartan tekijästä, että elämäni on ollut varsin värikäs ja siihen liittyy todella paljon synkronisiteettia ja ehkä kohtalonomaisiakin käänteitä. Jotkut nyrpistelevät nenäänsä karman laille, mutta minulle se on tullut tuttuakin tutummaksi.

  • Tarja Says:

   Mitenkähän tämän muotoilisin – ehkä ne karmalle nenäänsä nyrpistävät joutuvat taistelemaan elämänsä tuulimyllyjä vastaan, tai ainakin niin että jos eivät nyt opi mitään, herää kysymys millaista karmaa keräävät seuraavalle kierrokselle. Tuttuus on mielestäni hyvä asenne. Eikä kaikki karma minkä kohtaamme, ole ”pahaa”.

 4. IdaW Says:

  Erittäin mielenkiintoista! Olen uudenkuun ihmisiä ja pre-natal uusikuu on samalla myös Auringonpimennyksen kartta, osuma 6 huoneeseen. Planeetat ovat omalla ja pre-natalilla melkein samoilla asteilla, mutta Pre-natal kartan MC on yhtymässä oman karttani Aurinkoon ja Chironiin. Pre-natal kartan AC on yhtymässä oman karttani onnenpisteeseen. Olisi mahtavaa kun osaisi vielä tulkita näitä juttuja. 🙂 Se on kuitenkin selvä, että karman laki on ollut läsnä läpi elämän. Asiat ovat tapahtuneet juuri niin kuin niiden on pitänytkin tapahtua.

  • Tarja Says:

   Minulla on samanlainen asetelma, pre-natal kartan MC on Auringollani. Tulkinta edelleen hakusessa mutta odotan ahaa-elämystä 😉

 5. Minna Pihlstedt Says:

  Moi, kirjaudun nyt tänne jos vaikka lueskelis näitä kommentteja vähän erilaillakin. Katotaan jos tää onnaa… 🙂

 6. Trius Says:

  Onpas mielenkiintoinen aihe!

  Paljon on minullakin opittavaa, sillä ei pre-natalin ja oman kartan kuiden väliin ei jää mitään planeettoja. Vertex-linja vaihtuu.

  Mietin, mikä merkitys olisi pre-natalin AC:n ja oman kartan AC:n merkitys? Aurinkoni on 2.huoneessa, mutta pre-natalilla se jää 12.huoneeseen. Omalla kartalla kuuni 3.huoneessa. Jotain tiedostamatonta kuitenkin? Henkisyyteen liittyvää ei paljon ole kartalla, mutta se minua kuitenkin kovasti kiinnostaa.

  • Tarja Says:

   En pidä pre-natal karttaa samanlailla persoonallisena tai yksilöllisenä karttana kuin syntymäkarttaa, koska sehän on sama tai miltei sama kaikille samoihin aikoihin ja lähellä syntyneille. Meillä karttojen nousun aste tosin muuttuu pohjoisemmaksi mentäessä jo selkeästi, että tämä antaa ns. erilaisia pre-natal karttoja vaikka kaksi henkilöä olisi syntyneet saman kuunkierron sisällä. Merkityksellisempää kuin tämä kartta yksinään on pre-natal kartan mundaani tulkinta ja kontaktit omaan karttaan.

 7. Susan Says:

  Minulle Pre-natal tulee yhtymään irrallisen Venukseni kanssa 2 huoneessa ja Vesimiehessä.
  Ihmissuhteet, oma arvomaailma ja raha on ollut tämän elämän todellinen haaste. Ja kaikkein haastavinta on olla ”outolintu” kaikissa yhteisöissä johon olen joutunut. Siinä sitä punnitaan aina, että mikä minun suhde on muihin ja sovinko muottiin. Nyt kun olen siirtynyt uuteen kuuhun Progekartallani,olen tullut vihdoin sinuksi tämän haasteen kanssa.
  En missään nimessä halua kuulua mihinkään joukkoon. Rakastan outoa minääni.
  Aihe on ihana ja on vaikutus on voimakas, koska tämä Pre-Natalin uusikuu tulee vielä tarkkaan sekstiiliin Askendanttini kanssa!

  • Tarja Says:

   Tässä löytyi kertakaikkiaan hieno osoitus pre-natal Kuun osoittamista asioista. Sitten täytyisi varmaan rakentaa se Draconic kartta yhdeksi tasoksi…

 8. Kati Says:

  Jonkinlainen ahaa-elämys tuli… Olen ihmetellyt omaa irrallista oloani jouskarina neitsyt-painotteisessa suvussa ja tää kartta todellakin osoitti olosuhteet mihin synnyin; Ac on neitsyen lopussa 🙂

  • Tarja Says:

   Tuleeko sukusi neitsyt-painotus muitakin reittejä kuin Auringon kautta? Onko teissä nousuneitsyitä, sellaisia joilla on vahva Merkurius kartalla, täysi kuudes huone kartassa? Jos on vain Aurinkomerkeistä kyse, en pitäisi tuota vielä kovin määräävänä tekijänä (vaikka toistuessaan voi tietysti ollakin SE juttu suvussa). Nuo mainitsemani seikat kannattaisi miettiä omaltakin kartalta.

   • Kati Says:

    Sukua täytyy tutkia vielä tarkemmin, mutta painotusta neitsyessä löytyy muutenkin kuin auringon kautta. Kellonaikoja kovasti kaipailen…

    Tuossa karttapankkiani selaillessa tarkastin miten tää pre-natal näyttää työn aloitus kartalla (pitkä rupeama joka nyt on jo loppunut) ja sepäs olikin jännä: Merkuruis tulee tarkkaan yhtymään pre-natal kuuhun ja nämä yhtyy natalin plutoon puolen asteen heitolla 🙂

 9. Soile Naskali Says:

  Pre-nataaliuusikuun merkkiasema ja huonesijainti sekä pre-nataaliuusikuun asteluvun mahdollinen yhtymä nataali-karttaan (tiukalla orbilla) ovat ne olennaisimmat tulkinnanlähtökohdat – näin ainakin itse ymmärsin Raimo Nikulan esitelmästä.

  Mitä enemmän tarkkoja (tiukalla orbilla) kontakteja, lähinnä kai yhtymä prenataaliuudenkuun karttaan sen enemmän sillä, ”ajan hengellä” johon olemme syntyneet on kosketuspintaa omaan elämäämme; sitä enemmän toteutamme jotain näillä annetuilla reunaehdoilla jotain syntymäämme edeltävän ajan olemuksesta.

  Luennolla käytiin läpi prenataaluudenkuun yhtymää eri ihmisillä planeettateemojen mukaisesti, eli jos prenataaliuusikuu on yhtymässä Neptunukseen (ja esim. alasolmuun eli syntynyt pimennyksen aikaan) niin mitä sen voisi näkyä – ja pre-nataalikuun sijaintia nataalikartalla.

  Ja kuten tuossa jo bloggaaja totesikin kommenteissa niin planeetat jotka jäävät nataali-Kuun ja pre-nataalikuun välille (siis pre-nataalikuusta laskien!) ovat tavallaan sisäistyneempi verrattuna niihin jotka eivät ole niiden välillä – ainakin näin minä ymmärsin paikallaolleena.

  Raimoa voisi varmaan pyytää valottamaan aihetta. Itse en tehnyt luennosta muistiinpanoja mutta kovastihan paikalla olijat kirjoittivat.

  Lähtisin itse siitä näkökulmasta että eri tekniikat ja niiden osuvuus omalle kartalla ovat kuin erilaiset säleiköt tai seulat: joistain jää jotain seulaan selkeästi ja jostain taas ei. Se mikä jää seulaan, todennäköisesti toimiikin.

  Tästä tietysti voi miettiä että entäs jos se prenataaliuusikuu ei teekään mitään tarkkaa yhtymää, niin eikö elämällä oleva varalleni mitään suunnitelmaa tai syytä 🙂 Ihan sellaisia johtopäätöksiä ei minusta Nikula tehnyt.

  Kaivelen vielä ehtiessäni mitä Rudhyar (joka tuosta prenataalikuun tulkintaan oli tykästynyt) kirjoittaakaan…

  Soile

  • Tarja Says:

   Aina on olemassa pre-natal Kuun merkki ja huone suhteessa omaan karttaan, joista sitä elämän suunnitelmaa voi miettiä, vaikka niitä kulmia ei tulisikaan. Tai heitän, entäpä jos kulmat näkyvätkin vasta Draconic kartalla?

 10. Kristiina Says:

  Mielenkiintoinen aihe. Pittääpä etsiä oma kartta ja tutkailla missä tuo kuu on ollut 🙂 Kiitos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: