Lasikattoa murtamassa

ceilingTiedämme, ettei työelämä toteudu eri sukupuolille samalla tavoin. Naisjohtajia on prosentuaalisesti vähän, maailmalla vielä vähemmän kuin meillä täällä Suomessa, ja naisen euro on vain 80 senttiä. Tämä on kummallinen ilmiö, kun samaan aikaan todetaan, että korkeampi koulutus on naisistunut. Naisten vähyyttä johtotehtävissä on koetettu selittää esimerkiksi siten, että syy olisi tavallaan heissä itsessään. Jo alan valinnasta ja koulutusvaihtoehdoista lähtien naiset eivät itse tähtää ylös. Heitä syytetään turhasta vaatimattomuudesta, liiallisesta itsekriittisyydestä, itseluottamuksen puutteesta tai naisten väitetään välttelevän valintoja, joista saattaisi koitua pettymys. Näitä väitteitä vastaan on tietysti olemassa faktoja esimerkiksi liike-elämän suljetuista kuppikunnista, joiden jäseniksi nainen ei pääse vaikka osaamisen taso olisi mikä.

Harvat poikkeukset ovat mielenkiintoisia myös astrologisesti. Hiljaisesta lasikaton säröilystä kertoo loistava esimerkki alalta, missä ei muutoinkaan ole naisia juuri ollenkaan eli orkesterinjohtajista. Tällainen poikkeuksellinen henkilö on Susanna Mälkki, joka on saavuttanut osaamisellaan huippuaseman. Hänelle on tarjoutunut tilaisuuksia osoittaa kykynsä, eikä häntä ole urallaan kampitettu, syrjitty eikä todellakaan vähätelty. Mälkki on palkittu Pro Finlandia mitalilla, mikä on erityisen hieno asia.

Susanna Mälkki on Aurinkomerkiltään kalat, mikä heti pistää miettimään astrotulkinnallisia stereotypioita. Kalat on kai viimeisimmäksi yhdistetty johtamiseen, korkeaan asemaan ja menestykseen, olkoonkin että toimitaan taiteen alalla. Ehkäpä kalat ei olekaan sellaisia onnettomia nyhveröitä kuin kerrotaan? On hyvä muistaa, että kaloilla proge Aurinko kulkee aina jossakin vaiheessa oinaassa, mikä on se tyypitellyin yksin johtamisen merkki, Mälkin tapauksessa ei tosin enää muutamaan vuoteen kuitenkaan.

Mälkin karttaa on mukava katsella, vaikka kellonaika ei olekaan tiedossa, sillä se ei sisällä vaihtuvia merkkejä ollenkaan. Kuu pysyy kulkemassaan kauriissa, ja vaikka Merkurius on juuri siirtynyt kaloihin, on se jo veden merkin puolella koko päivän. Nousuakselin paikkaa voimme vain arvailla, esimerkiksi leijona sopisi kuvioon hyvin.

Oinaskartta Susanna Mälkille

Oinaskartta Susanna Mälkille

Johtajuuteen liitettävä tekijä Mälkin kartalla todellakin on, Kuun yläsolmu oinaan nolla-asteella, eli kohdassa missä se on tavallaan sisäistänyt kaiken oinaan teemoihin liittyvän ja on jo valmis astumaan pehmeämmille alueille kaloihin. Toinen tärkeä tekijä johtajuuden ja valta-aseman teemoissa on Auringon ja Pluton vastakkaisuus. Mälkki on ottanut voiman ja vallan omiin käsiinsä ja hyvä niin, sillä yhtä hyvin kuvio voisi kertoa alistetuksi joutumisesta.

Kuu kauriissa voi ilmentää sekin johtajuutta, onhan tämä yksi johtavista merkeistä. Emmekö yhdistäkin liian usein kauris-Kuuhun syyllisyydentunnon, estoisuuden ja muita negaatioita? Tässä voi olla pätemisen ja arvostuksen tarvetta, kunnianhimoa ja ankaran työskentelyn tapaa. Kuunvaihe saattaa olla sekin kaurista, mikä vahvistaisi suorittamisen teemaa, ja iltapäivän noin neljän jälkeen se vaihtuu vesimieheksi, mikä sekin saattaisi olla sopiva vaihtoehto kaikessa ennakkoluulottomuudessaan. (Jos kuunvaihe olisi vesimiesmäinen, nousut kulkisivat neitsyessä, vaa’assa tai skorpionissa). Kuu on korkeassa OOB tilassa hänen kartallaan ja saattaa sitäkin kautta olla merkittävä osatekijä persoonassa.

Hyvin mielenkiintoisesti Venus ja Saturnus ovat hänellä planeetat, joiden kanssa pitää paiskia töitä, kumpikin planeetan energialle epätyypillisessä merkissä oinaassa (Venukselle vastamerkki, Saturnukselle alennus). Hyvin usein käy niin, että jos planeetan merkki on sille ylläolevan kaltainen, sitä harjoitetaan ja toteutetaan sitten sen edestä, kuten tässäkin: johtamista taiteen alalla.

jupiter_uranusMälkin kartan se tietty erikoispiirre saattaa kuitenkin olla vaa’an alussa yhtymässä sijaitsevat Jupiter ja Uranus, molemmat kuitenkin perääntyvinä. Näiden planeettojen yhtymä on uutta hakeva, uraauurtava, ennakkoluuloton ja kekseliäs.

Vähäinenkin astrokartan tarkastelu osoittaa, että kapellimestari Susanna Mälkki on erittäin sopiva hallinnoimaan ja johtamaan taiteisiin liittyvillä aloilla. Aurinkokaloista huolimatta ilmeisesti lasikaton murtaminen on ollut hänelle luontevaa.

Mitkä astrologiset teemat tai kuviot sinä yhdistät johtamiseen?

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: