Paras proge ikinä

pokaalistarTaika ei ole heittäytynyt lomailemaan vaan on ilmoja pidellyt. Jatkan keskustelunavauksella edellisestä aiheesta eli edistetystä Kuusta eri merkeissä. Toivottavasti innostutte muistelemaan menneitä, tekemään karttoja ja laittamaan omat mielipiteenne vertailtavaksi kommentteihin.

Kysyn ihan vaan simppelisti, mikä proge Kuun merkki on ollut teille kaikkein paras? Voi avautua siitäkin, minkä merkin aikaiset kaksi ja puoli vuotta ovat olleet tosi syvältä – katsotaan pääsemmekö yllättymään saako skorpioni sittenkään ykköspaikkaa tässä kategoriassa. Tuota syvälle psyykeen menevää merkkiä usein sanotaan vaikeaksi, mutta on parasta ottaa selvää onko se vain luuloa ja katulegendaa.

Kun varmaan haluatte pikkiriikkisen nostaa tuumauksen tasoa (ei ole pakko, mutta tämä saattaa olla avartavaa) voi näiden hyvien ja huonojen merkkien kohdalla katsoa millaisessa asemassa merkit ovat syntymäkartalla, eli ovatko hyvin hallussa, keskeiset ja täydet, vai onko merkki kenties omalla kartalla jäänyt oudoksi. Voidaanko siis pitää minkäänlaisena automaattina sitä, että kun Kuu kulkee edistettynä itselle jo tutussa merkissä, kokemus tällaisesta ajasta olisi onnistunut? Tai jos jotakin merkkiä oman kartan tasolla vierastaa, onko progekuu näillä kohdin kivuliasta opettelua? Huomaatteko mitään kaavaa laatujen tai elementtien tasolla, pystyttekö yleistämään esimerkiksi että kiinteän laadun merkeissä sujuu parhaiten tai ilman elementin merkeissä on kivointa?

Ja niille, jotka haluatte lisätä mukaan yhä lisää muuttujia, silmäillään myös kuunvaiheet. Onko esimerkiksi proge Kuu samassa vaiheessa kuin omalla kartalla hyvä? Jos näitä pilkkoo merkeittäin katsottuihin vaiheisiin, tuoko oma ”suosikkimerkki” kuunvaiheessa onnen? Huomaatteko eroa kasvavan ja vähenevän ajan progekuissa, kumpi teille on ollut paremmin soveltuva?

PiscesPyörittelin omia progekarttojani nähdäkseni tapahtumia, oloja ja tykkäämisiä. Proge Uusi Kuu näytti selvän vedenjakajan, ensimmäisellä kierroksella en ollut onnistunut saamaan aikaan mitään oikeasti merkittävää tai kestävää. Omat merkit niin Kuussa kuin vaiheessakin osoittautuivat ihan hyviksi ja onnellisiksi. Ihan ykkösmerkiksi ja vaiheeksi minun on kuitenkin valittava leijona, mikä ei merkkinä ole omalla kartallani esillä eikä tunnistettu.

Vaikka pidin täällä blogissa mahdottoman miukumisen progekuustani skorpionissa, minun oli tunnustettava faktat. Kun Kuu kulki skorpionissa mutta vaihe oli vielä vaakaa, tein elämäni parhaita asioita. Saavutuksia mitaten tämä jouskarin aika on ollut suoranaista helvettiä aikaisempaan verrattuna. Tämä yllätti itsenikin. Pistin merkille, että omalla kohdallani Kuun merkinvaihdos ei niinkään merkinnyt aina ”kriisiä” vaan miltei poikkeuksetta kuunvaiheen viimeiset asteet ennen seuraavaan merkeittäin katsottuun vaiheeseen tuloa ovat olleet henkisesti rankempia.

16280702[1]Tässä minun listaukseni: parhaimmat proge Kuut leijona ja skorpioni / kalat. Vaikeimmat proge Kuut rapu, härkä ja – yllätys, yllätys jousimies kahdella kierroksellaan. Eihän näillä merkkikolmikoilla ole teidänkään mielestänne mitään yhteistä selittäjää? Millaiset ovat teidän progelistanne?

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Paras proge ikinä”

 1. Jouskari Says:

  Itsellä parhaana on ollut myös skorpioni, sekä leijona. Ensimmäisen aikana syväluotasin itseäni ja silti sain elää täysin rauhallista elämää lasteni kanssa ja nauttia kauniista kodista. Leijonan aikana tuli sosiaalisuus ja sekä kumma vetovoima, mikä ei yleensä elämääni kuulu. Oli häiriöksi asti hätisteltäviä. Outoa.. Rapu ja jousimies ovat olleet kumma kyllä kamalia.. Ja jälkimmäinen ihan hirveä. Omalla kartalla toki on jousimiespainotus muutenkin, että luulisi tottuneen, mutta liika on liikaa.. Silti meno tuntuu kiihtyvän, ja elän kombinaatiota au. vesimies, nousu neitsyt, kuu neitsyt. Ja huomaan, että ihmiset eivät enää osaa tulkita, pitävät valehtelijana, VAIKKA olen vain harkitseva ja mietteliäs. Sanoistani on tullut varovaisempia sekä puhetyyli on rauhottunut huomattavasti. Silti puhun asiat ja tunteet juuri kuten ne ovat, jotta muut tietävät missä mennään. Eikä edes ole kyse pilkunviilauksesta, vaan suurentuneesta ymmärryksestä ja hyväksymisestä maailman erimuotoisuuksia kohtaan, silti omat rajani pitäen. (joita on kyllä venytetty..) Melkein on tuota tulta ikävä jotta voisi hiukan murahtaa ja huitasta käpälällä. ;D Mutta niinhän se menee, muutos tuo vastarintaa ja ja entisestä kaiken tölvijästä on tullut turhan harkitseva. 😉

 2. Jouskari Says:

  Ja ihmisten kiusaksi lisää, tutkin juuri karttaa, erästä ajanjaksoa tasan kymmenen vuotta sitten, suuri mullistus ja uskomaton voima siirtyä elämässä jopa rähinällä eteenpäin, ei varmaan yllätä: au veskari, nousu neitsyt ja se kuu oinas. Olen aina ollut oinas fani, ja tuo oinaan aika oli suunnattoman tahdonvoiman aikaa. Jopa näkyi korostuneesti, mutta oli silloin ehdottoman tarpeen. Ah mikä tulisielu! ❤

 3. Susanna Says:

  Tästäpä tuli todella mielenkiintoinen tehtävä. Ehdottomasti paras Kuun paluuni on Leijona. Hyvää aikaa oli myös Oinas-Kuu, johon kyllä kuului myös kipuilua ja ylilyöntejä, mutta voin silloin hyvin. Skorpioni-Kuun aika oli moninainen, siihen mahtui sisäistä selkeyttä, jonkinlaista olemisen kirkkautta ja puhtautta, mutta sinä aikana kohtasin myös konkreettisia sisäisiä kipuja, epäreiluutta ja yksinäisyyttä. Skorpioni-Kuun aikaan löytyi myös loppuvaiheessa palava rakkaus. Näissä kolmessa Kuun ajassa on ollut se yhdistävä seikka, että olen ollut fyysisesti tasapainossa, terveempi ja hyvinvoivampi kuin muulloin.

  Kuun ollessa Kauriissa, omassa syntymäkuussani, elin todella vaikeaa aikaa ennen kuin Kuu tuli oman syntymäkuuni vaiheeseen, silloin alkoi kirkastua. Kaikkein vaikeinta aikaa on ollut yllättäen Kaksos-Kuu, sekä aikuisiässä että lapsuudessa. Myöskin Härkä-Kuu koetteli.

  Ehkä näin muutamalla silmäyksellä voisin sanoa että proge-kuiden loppuvaiheet ovat olleet parempaa aikaa.

  • Susanna Says:

   Ylin rivi, korjaus: Proge-Kuuni, ei Kuun Paluuni. Aina kun innostun, teen virheitä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: