Uudestaan, uudestaan!

kuurapu1Kuu syntyy tänään kotonaan, sillä saamme tänään maanantaina 8. heinäkuuta aamupäivällä noin varttia yli kymmeneltä Uuden Kuun ravussa 16°17’. Meillä Kuu kierähtää uudelle kierrokselle Auringon ylityksessä yhdennessätoista huoneessa eli varsin suotuisassa ilmapiirissä. Kuu pääsee kätilöimään omaa syntymäänsä itse, ollessaan ravussa oman merkkinsä alueella, ja se on siksi uuden aloituksen kohdassaan erityisen merkittävä tekijä. Kuun syntymän lisäksi ravussa on tapahtunut viime aikoina paljon muutakin, Jupiter siirtyi tähän ylennyksensä merkkiin ja Merkurius perääntyy tämän johtavan vedenmerkin suojissa. Tämä perääntyvä Merkurius hallitsee meillä Uuden Kuun karttaa neitsyen noustessa, ja Merkuriushan on yhtymässä Aurinkoon ja Kuuhun, tulossa tärkeään etappiinsa perääntymisensä matkalla.

Uusi Kuu on edelleen teknisesti kytköksissä ”ajan isoon pyörään” Uranuksen ja Pluton neliöön väljillä neliöllä ja oppositiolla. Tällainen napsahtaminen on omiaan nostamaan intensiteettiä ajassa, asioille annetaan nyt vauhdikas alku, sen sorttinen ettei voi olla aloittamatta. Nyt viimeistään pitää saada tossua toiseen eteen, ainakin symbolisen kielikuvan tasolla. Tämän kytköksen on toisaalla esitetty vievän tunteidenhallinnan käsistä sinne emootioiden ristiaallokkoon, mutta minä olen toista mieltä. Nyt kun Uusi Kuu syntyy, on samalla Saturnuksen pysähdyksen keskikohdan päivä, josta yleisesti luetaan Saturnuksen kääntyvän etenemään. Kun Saturnus on pysähtynyt, se on äärimmäisen voimakas tekijä ajassa, vaikka ei olisikaan tarkassa kulmassa syntyvään Kuuhun. Ja onhan se merkkitasolla veden kolmiossa, varsin helposti kulkevan energian kulmassa. Kun meillä on ajassa tällainen kontrolloija hereillä, mielestäni ei ole mitään pelkoa että karkaisi lapasesta. Ei, vaikka Marskin vilkkaassa kaksosissa vielä jaksaa reuhtoa OOB tilassa.

Voidaan aiheesta kysellä, mikä on nyt Uuden Kuun merkitys. Kuun alkuvaihe symboloi aloittamista, ja ravussa siihen tulee juuri nyt Merkuriuksen vaikutuksesta uudelleen aloittamisen sävy. Re- sitä ja tätä. Uudestaan alusta alkamista ei sovi pitää tappiona, sillä jos saa toisen tilaisuuden, siinä on jo mukana kokemusta ja osaamista – on tullut kasvettua, eikö vaan. Ravussa syntyvä Kuu on yksi kaikkein suotuisimmista ja voimakkaimmista kasvukohdista kun vertaamme Kuun syntymiä eri merkeissä. Rapu voi olla se kaikkein paras kasvu-alusta, jos Jupiterin viisautta uskomme. Ravussa syntyvä Uusi Kuu lykkää hennot untuvikot eteenpäin, sillä se on nyt ainoa suunta kun Uusi Kuu syntyy hyvässä kulmassa Kuun yläsolmulle.

kuurapuRavussa olevan Uuden Kuun tunnelmia on moni maalaillut kotona viihtymiseksi, hoivaamisen ajaksi ja äitisuhteen korostumiseksi. Voipi olla, mutta mieluusti kurottaisin taas (nousujouskarin perisynti) horisonttia pikkuisen kauemmaksi kuin tyypillisimpiin astrokielen kliseisiin. Tunneturvallisuus on tärkeällä sijalla tämän ajankohdan aloituksissa. Ajassa on sen verran painetta, ettei kukaan voi jäädä varovaisuuteen epäröimään, mutta on hyvä että harkintaa ja varmistelua on mukana ajan symboliikassa, ettemme hyppää päätä pahkaa tuntemattomiin vesiin. Näissä aloituksissa saattaa olla mukana jonkinlaista koti-ikävän haikeutta ja nostalgiaa. Pinttyneisiin tapoihin on kiinnitettävä huomiota. Lisäksi minulle tuli tunne taisteluväsymyksestä, mita saatetaan tuntea ravun kuoren alla. Rapu-Kuu on elvyttävä, sanotaanhan että vesi vanhin voitehista, jolloin tämä aika voi merkitä eheytymisen ja kokonaiseksi tulon alkua – etenkin jos ravun merkin puolivälin asteet ovat tuntuisina omalla kartalla.

Uusi Kuu syntyy vain parin asteen päässä kirkkaasta Koiratähdestä Siriuksesta, ja se tuo aikaan merkityksen, että nyt aloitetut asiat nivoutuvat osaksi isompaa kokonaisuutta, niillä todella on merkitystä, ja onhan tuo sama teema ilmoitettu jo Uuden Kuun kulmasta Kuunsolmuun. Siriusta pidetään myönteisenä tähtenä, ja se antaa ylevän loisteen nyt syntyvälle Kuulle.

Kuun Saabinen symboli on tottakai kohdilleen sopiva Itu kasvamassa tietoon ja elämään. Avautuminen kasvulle on tämän symbolin pointti, viisasten kivi. Ei vastustella kehitystä vaan mennään tekemään sitä, ja siksi symboli alleviivaa Kuun syntymää aktiivisissa kulmissa aikamme isoon kulmaan Uranukselle ja Plutolle.

Hedelmällistä ja kehittävää Uuden Kuun aikaa kaikille! PS. Kenelle muulle tuli mielleyhtymä Teletappeihin..?

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Uudestaan, uudestaan!”

  1. sirpa10 Says:

    .Laskettelin aamulla kovasti suorilla sanoilla suuni puhtaaksi saturnusmiehen kieputtua koko perääntymisen ajan kahden vaiheilla kanssani.. Ensimmäinen todellinen konflikti.. ja nyt istuksin savuavien raunioiden keskellä lukemasa tätä selostusta..
    Ettäkö jotain seesteistä ja uusi alku.. en kyllä uskaltaisi noin sanoa.. Mielenkiintoista nähdä, miten tässä nyt sitten käy.

  2. Sanna Says:

    Tyttäreni kartta on tänä vuonna transiittien osalta todella aktiivinen. Neptunus on Merkuriuksella ja Onnenpisteellä. Pimennykset ovat osuneet aika tarkasti ja nyt Uusi Kuu alkaa hänen nousultaan. No, eskariin menevä tyttö on oppinut lukemaan, uimaan, moni terveysasia alkaa helpottaa ja hän on saanut nauttia vapaa-ajasta kotona tehden upeita juttuja (on luettu tarinoita, tehty kädentöitä, nähty mielenkiintoisia paikkoja, oltu lähekkäin). Toivottavasti tämä Uusi Kuu jatkaa hänelle tätä aikaa ja tuottaa sellaisia hedelmiä, joista saa eväitä elämän poluilla.
    Enpä ole koskaan ajattelutkaan, että hänen nousuakseli on yhtymässä Siriukseen, mielenkiintoista :).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: