Nousun hallitsijat suurennuslasin alle

criticNousukohtia kartoillamme ei ollakaan aikoihin pohdittu porukalla Taikablogissa. Kokeillaan josko onnistumme, ideanani oli koettaa löytää ennen kaikkea nousun hallitsijan rooli. Nousua hallitseva planeetta katsotaan merkin mukaan missä nousu sijaitsee, esimerkiksi siten että leijonanousuisen nousun hallitsija on Aurinko, neitsytnousulla Merkurius, vaakanousuisella Venus ja sitä rataa. Voitte halutessanne ja oikeaksi tuntiessanne ottaa mukaan myös ulkoplaneetat, jolloin skorpparinousua hallitsee Pluto, kalatnousua Neptunus ja veskarinousua Uranus; minä tosin katson nuo hallitsijat aina sen vanhan systeemin mukaan, jolloin ne olisivat skorpionille Mars, kaloille Jupiter ja vesimiehelle Saturnus.

AscendantToivottavasti kaikki onnistuvat määrittämään nousuansa hallitsevan planeetan. Seuraavaksi tulisi katsoa millaisessa asemassa se on kartalla, ensisijaisesti onko planeetta kulmassa nousulle, tai millaisia muita kulmia tähän planeettaan kohdistuu. Koettaisimme siis päätellä, onko nousun hallitsijaplaneetalla kiva olla kartalla, vai olisiko se jopa sellainen haasteellinen planeetta.

Tiedän aika usean sellainen henkilön, jolla on kaltaiseni asetelma, että nousun hallitsija sattuu olemaan hankalassa merkissä vastapäätä eli laskuakselilla (Deskendentti). Minullahan tämä menee niin, että jousimiesnousuni hallitsija Jupiter on vastamerkissään kaksosissa desc:llä. Esimerkkitapauksia löytyy esimerkiksi skorpioninousuisen Mars on desc:llä härässä, tai härkänousuisen Venus skorpionissa samassa kohtaa. Miten te miellätte tällaisen asetelman? Oppositio on aktiivinen ja hyvin vastavuoroinen kulma, jolloin se tavallaan tukisi ulkomaailman kohtaamista ja tekisi oman asenteen ”innokkaaksi”. Kuinka paljon hankala merkki tekee näissä tapauksissa tepposiaan? Oppiiko näitä milloinkaan täysin käyttämään (tiedostamalla, kivuliaiden kokemusten kautta, harjoittelemalla) vai olisiko kyseessä ennemmin ikuinen harjoitusleiri oman asenteen kanssa?

me_veLöytyykö teidän kartoiltanne meille esimerkiksi tapauksia, joissa nousun hallitsija olisi jonkinlaisessa poikkeustilassa, esimerkiksi aspektiton, pysähtynyt tai OOB-tilassa? Korostuuko näillä ihmisillä nousuakseli silloin suhteessa enemmän kartassa kuin monilla muilla? Entäpä mitäs silloin, jos hallitsevaan planeettaan antaa energiansa vielä toinenkin planeetta? Tämä voi olla mielenkiintoinen tilanne esimerkiksi Merkuriuksen kohdalla, sillä sen sanotaan ottavan sen planeetan luonteen, johon se on kartalla yhtymässä. Jos siis teillä on kaksos- tai neitsytnousu, ja Merkurius sattuu olemaan yhtymässä jossakin muualla kartalla planeettaan, miten paljon tämä kolmas tekijä näkyy nousussa? Ollenkaan vai ratkaisevasti?

Asetelmia kannattaa pohtia myös kartan laatu- ja elementtikokonaisuuksien kautta. Osuuko nousu merkkiin, jonka laatu tai elementti on jo muutoinkin hyvin esillä kartalla, ja tuoko tämä piirre etua vai hukkuuko nousu paljouteen? Itselläni on päinvastainen tilanne, sillä nousun jousimies on ainoa tulen kohta kartallani (Vertexiä lukuunottamatta) ja Jupiter on ainoa planeetta ilman elementin merkissä. Ne ovat kumpikin mielestäni ”erilaisia” ja ovat siksi vahvasti esillä; ne ovat selkeimmät reitit tuoda esille tulen ja ilman energioita ja siksi ”paljon vartijoita” – tai olisikohan se vain tuota jousimies-Jupiter suuruutta kun miellän itse näiden roolin niin isoksi. Mielipiteitä saa antaa.

nousukuuEntäpä sellainen tilanne jos omaa nousevan planeetan, kuinka paljon se merkitsee suhteessa hallitsevaan planeettaan? Jääkö silloin hallitsija kiltisti takavasemmalle ja antaa nousevalle planeetalle isomman roolin? Nousevaksi planeetaksi mielletään yleisimmin ensimmäisessä huoneessa sijaitseva planeetta, mutta toiset ottavat mukaan myös 12. huoneen puolella olevan tekijän, jollei se ole kovin kaukana akselista. Auringolle ja Kuulle voidaan antaa jopa kymmenen astetta eroa (orbi) akseliin ensimmäisestä huoneesta, persoonaplaneetoille noin 5 – 8 omien tuntemusten mukaan, mutta ulkoplaneetan tulisi sitten olla jo aika liki nousua että se teknisessä mielessä kelpuutettaisi nousevaksi planeetaksi. Ihmisen oma kokemus saattaa kuitenkin olla toinen, ja joku voi tunnistaa hyvinkin esimerkiksi Uranuksen kahdeksan asteen päästä nousevaksi planeetakseen. Millaisia kokemuksia teillä on tästä asiasta karttojenne suhteen?

Olisi mukavaa, jos kertoisitte omin sanoin miten tunnette nousun hallitsijan roolin ja toiminnan olemuksessanne: onko planeetta aktiivisesti mukana siinä kuvassa minkä itsestänne annatte toisille? Voiko ns. vaikea hallitseva planeetta oikeasti vaikeuttaa kanssakäymistä toisten kanssa?

Avainsanat:

37 vastausta to “Nousun hallitsijat suurennuslasin alle”

 1. Neppari Says:

  Hei! Mielenkiintoinen aihe. Pakko vastata, sillä tunnen HYVIN VAHVASTI omalla nousuakselilla sijaitsevan saturnukseni. Se on hyvin määrittävä tekijä luonteessani ja elämänvalinnoissani.

  Itselläni on nousu skorpioni ja pluto on omasta mielestäni kivasti sijoittunut kartalla. Jos taas ajattelisi, että mars on kartan hallitsijaplaneetta, niin se on reilusti OOB jousimiehessä ja tekee neliökulmaa moneen planeettaan.

  Kyllä olen hyvin jouskarimainen. Erittäin liberaali (hieman ristiriidassa tuon edellämainitsemani saturnuksen kanssa. nämä tulevat eri asioissa esille). Enkä pelkää seistä oikeiksi kokemieni asioiden takana ja puhua suutani puhtaaksi.

  Silti, ainakin tähän asti, saturnus on tuonut minulle aimo annoksen vastuuntuntoa, moraalia ja vahvaa syyllisyyttä. Eli se on ainakin tähän ikään asti jyrännyt tuon vitaalisen marsin ohitse.

  • Tarja Says:

   Kiitos kun valotit juuri tuota minua niin kiinnostavaa puolta. Saturnus nousulla on lahja ja kirous, sitä täytyy jonkinverran opiskella että sen ymmärtää mutta loppuviimeksi se on erittäin myönteinen. Mars kuitenkin tuo yllättävän poikkeuksellisia teemoja kuvioon mukaan, vai voisi olla pahakin sisäinen riitapukari, riippuu varmaan paljon siitä millainen tilarosmo OOB Mars sinulla on. Vähän kinkkinen asetelma, sillä Marsille pitäisi antaa jonkin verran tilaa, sillä tukahdutettu OOB planeetta on painekattila. Viestistäsi päätellen olet toiminut juuri oikein näiden voimien kanssa, mitkä sivumennen sanoen eivät ole helpoimmasta päästä. Mutta kuten olen aiemminkin jossain maininnut, ei kai me olla tänne synnytty helpolla pääsemään…

 2. Sanna Says:

  Nousun hallitsijaplaneetta on Jupiter, joka on monella tapaa katsottuna heikoissa asemissa kartalla. Se hukkuu isoon neitsykimppuuni, jossa on Kuu, Mars, Vertex, Saturnus, Urania ja vaikka mitä muuta vielä. Jupiter on kolmiossa kyllä Aurinkoon, mutta sekään ei ole kovin edullisissa asemissa kartalla..
  Lisäksi nousun lähellä on keskitaivas sekä Neptunus, jotka omalta osaltaan hämmentävät soppaa. Saturnus (pysähtynyt) on todella tiukassa neliössä nousuakseliin.
  Joten mielestäni en saa esille Jupiterin hyviä puolia itsessäni ja se kyllä näkyy elämässä.
  Ainoa seikka, mitä positiivista Jupiterista voidaan sanoa on, että Jupiter on erittäin tarkassa kolmiossa Onnenpisteeseen ja myös Chironiin. Olen tulkinnut tämän niin, että saan elämääni Jupiterin tuomia piirteitä vain tekemällä itse, välittämättä muista. Chironin edustamat asiat ovat tuoneet elämääni laajentumista, pohdittavaa, iloa, mutta samalla se tahtoo usein lipsahtaa toisten auttamiseksi ja neuvomiseksi ja usein sekin aika on käytetty lopulta ihan hukkaan.
  Jousimiesenergia näkyy minussa jatkuvana seikkailunhaluna ja paasauksena, mutta pääosin olen tiukka ja synkkä tyyppi, joka aina ohitetaan jonossa. 🙂

  • Tarja Says:

   Juutuin miettimään tuota jonossa ohittamisen teemaa. Voisiko olla niin, että tietty paremmin tietäminen, besserwissermäisyys korostuisi sinusta ulospäin, antaisi alitajuisen kuvan toisille että korotat itsesi ylemmäksi, paremmaksi, tietävämmäksi tms ja silloin joillekin kateellisille, lyhytnäköisille ym henkilöille tulee kiusaus tuupata sinut jonon perimmäiseksi.

   Jupiterisi sietäisi saada planeetalle kuuluvaa vapautta, mahdollisuuksia ja optimistisuutta, joiden toteuttaminen ei tällä merkkiyhdistelmällä olekaan ihan itsestäänselvyys. Miten neitsyt Jupiterin saa rennoksi? Onko se ikuinen paradoksi?

   • Sanna Says:

    Ei vaan, että kun vihdoin ja viimein uskallan avautua ja antaa välähdyksen edes siitä, mitä oikeasti tiedän tai osaan, minut tuupataan äkkiä ulos tai minulle sanotaan jotakin minusta kuten vastausviestissäsikin (se on aina joku adjektiivi). Yleensä se sitten tapahtuu aika lailla julkisesti muiden seurassa, kuten nytkin.
    Siksipä en saa avuja Jupiterilta nousulle, sillä se Jousimiehen energia torpataan hyvin äkkiä, vaikkapa siis luonnehtimalla besserwisseriksi.

   • Tarja Says:

    Näyt pitäneen kommenttiani haukkuina, ja olen pahoillani kun arkisten ynnä kreivilään lähtökiireiden vuoksi en ole ehtinyt tarpeeksi ajatella sananpainotuksiani. Karttasi kokonaisuutta ajattelin, auktoriteettia toisiin nähden, ja eihän sitä anteeksi tarvitse pyytää kun useimmiten varmaan tiedätkin paremmin asiat kuin toiset. Se että on tietäväinen voi kääntyä toisten silmissä besserwisseriydeksi kun ollaan ”arkojen” merkkien kanssa tekemisissä. Nousujouskari saarnaa aina, vastaanotto on sitten yleisössä pidetäänkö sitä hauskana, jumalansanana vai brassailuna. Kun en tiedä tilanteitasi en tiedä todellakaan miten ihmiset sinuun vastaavat, tämä oli arvelua kartan kautta. Se vaan että saako Jupiterin merkki näkemyksen jotenkin hukkumaan tai tiedon nippelitiedoksi (toiset siis kokevat näin, ja se minkä toiset kokevat, ei ole sama kuin se mitä yrität antaa itsestäsi). Mielestäni kartassasi on piirteitä, että itse torppaat tuota Jupiterin energiaa, esimerkiksi hauskuutta, vitsikkyyttä jne toteuttamalla voimakkaammin karttasi vakavia puolia. Mutta tämä on vain sitä mitä olen lukenut rivien väleistä, koska en sinua tunne henk koht. Mutta ei tämän blogin tarkoituksena olekaan tarjota kokonaisia, päteviä ja ilmaisia tulkintoja kenellekään vaan herättää ajattelua. Nämä keskustelut kunkin omista kartoista menevät väistämättä hyvin henkilökohtaisiksi – kuinka voisin olla vastaamatta sinulle sanomatta jotakin sinusta? Yritin lähteä purkamaan dilemmaa, minkä esittelit alussa, ”hukkumista”, pilkkomalla Jupiteria neitsyessä osiin. Kun sen löytää positiivisessa mielessä itsestään, vastaus olisi siinä. Ketään ei olla ulos tuuppaamassa täältä.

   • Susan Says:

    Mulla on muuten samanlaisia kokemuksia…Minua on aina dissattu, mut näin veskarina olen niin omituinen muiden mielestä, et menee sen piikkiin. Mut olen saaniut kärsiä myös, ja siitä se Jupiter 7 huoneessa on merkkinä ainakin minulle

 3. Susan Says:

  Minulla Nousun hallitsia Jupiter on 7 huoneessa, mutta ei lähelläkään laskuakselia. Hyvässä sekstiilissä Kuun kanssa 9h ja kvinkunsissa Neptunukseen 12h . Cheironiin Neliö ja hyvin löysä kolmio Lillithille 3h molemmat.

  Olen pitänyt Jupiteria pelastuksena. Olen saanut auttavia ihmisiä ympärilleni ja mieheni ovat olleet rikkaita.
  No kaikessa on nurja puoli ja sitten olen saanut kokea tuskaa samoista lähteistä. No nää tarinat on jo tällä foorumilla vatvottu, eli ei niistä enempää.

  Nyt aloin miettimään tota 12 huoneen teemaa, koska olen vaihtamassa uuteen työpaikkaan ja ensimmäistä kertaa elämässäni olen isomman ”laitoksen” työmyyrä. Oliskohan nyt Neptunuksen unelmat toteutumassa….en koe että työnteko on unelma, mutta voihan sitä kautta jotain positiivista tapahtua, koska se asema ihan kartalla on präntättynä. Itsehän sitä en näe koska Kvinkunssin katveessa on Jupiteriin, mutta kolmiossa Cheironiin.

  Voi olla että toteutan nyt omaa karttaani vihdoin.

  • Tarja Says:

   Mieleni tekisi kuitata että Pidä toi, eli tee nyt unelmistasi totta. Nousujouskarilla pitää kai aina olla suuria suunnitelmia plakkarissa, unelmia elettäväksi, mutta ei kuitenkaan yksinäisyydessä vaan toisia ihmisiä kohdaten.

   • Sanna Says:

    Nousujouskarilla pitää olla unelmia… Minulla niitä on paljon, jotka muut sitten toteuttavat….

 4. Lila Patrikainen Says:

  Nousu on Ravussa ja kartan hallitsija Kuu on ylennysmerkissään Härässä ihan kivasti, vaikkakin vähän aspektoituneena. Tärkeimmäksi aspektiksi lasken Kuun ja Kuun noususolmun yhtymän. Kuu on myös reseptiossa 1. huoneessa sijaitsevaan Rapu-Venukseen, jota voi hyvinkin tituleerata nousevaksi planeetaksi. Pääsääntöisesti muut reagoivat vahvasti nousevaan planeettaan, mutta kyllä rakkauden planeetta on välillä vienyt naista miten tahtoo. Härkä-Kuu antaa luonteeseen kuitenkin paljon rauhallisuutta ja vakautta ja se on ihan hyvä juttu muuten herkempien merkkien ristitulessa.

  Tulipahan mieleen, että pojallani on hieman samanlaiset asetelmat kuin minulla. Hänellä on Leijona-nousu ja kartan hallitsija sijaitsee ylennysmerkissään Oinaassa. Aurinko on reseptiossa nousulla sijaitsevaan Leijona-Marsiin. Auringon ainoa aspekti on semisekstiili Jupiterille. Lapsi on vasta 3-vuotias, joten aika näyttää, miten nämä käytännössä toimivat..

  • Tarja Says:

   Kattausta voisi tosiaan luonnehtia herkäksi mutta vakaaksi. Kuun merkki tuo oivaa tasapainotusta sille jos nousun rapu toteutuisi ylös-alas-edes-taas kuten rapuenergialla toisinaan on tapana (kuten taidat sitten huomata Venuksen kanssa..)

   Tulisipa näitä leijonanousuja kertomaan omian kokemuksiaan! Vai tuntevatkohan eläinradan aurinkoiset itsensä jo niin hyvin etteivät ole kaivanneet astroa tulkiksi, eivätkä näillä palstoilla keiku 😉

 5. PirjA Says:

  Nousun hallitsija on Venus, joka on mukana yhtymäketjussa Merkurius, Venus, Pallas, Pluto, Juno, Aurinko, Ceres; maksimiorbi näillä keskenään on viisi astetta ja Merkuriuksesta Cerekseen on alle 30 astetta. Merkurius (27 Le) on Auringon hallitsija ja Venuksen (28 Le) kanssa asteen orbilla yhtymässä, nämä neliössä Marsiin 25 Härkää.
  Saturnus, 19 Jousimiestä, tekee Venukseen erittäin löysän kolmion ja Aurinkoon neliön. Saturnus tekee myös tarkan kvintiilin nousuasteeseen.
  Nousu 6.30 Vaakaa on tiukassa neliössä Kuuhun 6,11 Rapua.

  Ja mitä tästä seuraa?
  Melko vakaat mielipiteet ja varman näköinen ulospäin. Tosin omat kannanotot eivät tule spontaanisti, kun Pluto ja Pallas ehkä haluavat pitää asiat piilossa, eikä niinkään pelata avoimin kortein.

  Ulkoinen olemus on itselle tärkeä, eikä Vaaka-Leijona-yhdistelmä ehkä ole harmaavarpunen ja tietysti kaikki on kultaa, mikä kiiltää, harvoin muita koruja kuin jalometallisia, eikä mitään pieniä piiperryksiä..

  Saturnus taka-alalla patistaa saattamaan loppuun asioita ja paniikki iskee useasti. Jossei viime tippaa olisi, jäisi moni asia tekemättä -> tämä sananlasku on enemmän kuin tuttu, lähes elämäntapani. AC ja MC johtavissa merkeissä, olen hyvä aloittaja, mutta asioiden loppuunsaattaminen on työlästä. Ehkä myös Mars avustaa tässäkin, ja kun saan vaihteen silmään, en meinaa pysähtyä ollenkaan.

  Oho, tulipa nyt paljon tekstiä… 😉

  • PirjA Says:

   Vielä unohtui yksi tärkeä tekija: Urania on kahden asteen päässä noususta 12.h puolella.

  • Tarja Says:

   Aika kattavasti analysoitu! Urania kruunaa tuon asetelman. Leijonuus vaatii näkyvän osansa.

 6. Kaija Says:

  Aloin kanssa tutkia omaa karttaani. Itselläni on nousumerkki härässä ja eikös härän hallitsija ole Venus, joka on sitten taas huoneessa 6 vaa´an merkissä. Jupiter on nousumerkissäni, muuta en sitten kartastani ymmärräkään. Tuo mitä PirjA kirjoitti, sopii kyllä hyvin myös minuun…..

  • Tarja Says:

   Härkä on suht harvinainen nousumerkki, oletko koskaan huomannut asenteesi olevan millään lailla meikäläisten valtavirrasta erottuva (edukseen, veikkaisin jopa 😀 )? Koreutta ja hyvyyttä riittää, ja se on hyvä.

   • Kaija Says:

    Todella olen 🙂 eikä aina edes edukseen…. Täytyy sanoa, että minulla on kompensoivana suurristi kiinteissä merkeissä…..

 7. Kalanen Says:

  Pulma on se, että useilla huonejärjestelmillä Jupiter on huoneessa 8, mutta toisilla huoneessa 9 .. ja jollain tapaa kumpikin istuu…Jupiterilla on yhtymä, trinejä ja oppositio ja se on korkeimmalta kohtaa karttaa, jos katsoo pelkkää karttaa eikä MC:tä. Tärkeä se on nousevalle jouskarille.

  • Tarja Says:

   Näin muuten usein menee huoneiden suhteen, molemmat tai jopa useampi vaihtoehto voisi olla mahdollinen. Olen täällä useasti sitä ottanut esimerkiksi omalta kohdaltani että ehdotetaan sellaista systeemiä, missä stelliumini siirtyisi kolmanteen. Löysin kuitenkin ratkaisevan eron, Kuunsolmuni on Placiduksella nelosessa, ja jossakin muussa systeemissä voisi olla vitosessa. Nelosen ”ongelmat” tunnistan niin elävästi että näin jääköön.

   Onko aktiivinen Jupiter ”hyvä” nousujouskarille vai antaako se mahdollisuuden ylilyönteihin? Tämäkään joulupukki ei tule ilmaiseksi vaan sitä pitäisi toteuttaa kieli keskellä suuta. Jotenkin ”turvallisemmalta” se näyttäisi kasihuoneessa kun ei saisi niin paljon valtaa kartalla, naureskelee täällä toinen (mahd) Jupiterin uhri… 😉

 8. Elina Haapanen Says:

  Joo Tarja, karttani hallitsijaplaneetan Venuksen yhtymä Neptunukseen 3.huoneessa kertoo minusta tietyllä tavalla sen kaikkein olennaisimman. Romanttinen mielenlaatu. Näen runoutta melkein kaikkialla, vaikka sen kirjalliseksi muuttaminen kuului lähinnä nuoruuteen. Nykyään enemmän joogaa ja meditaatiota, sanattoman kauneuden kokemusta, mikä tuntuu tärkeältä. Vaikka onhan siellä kartassa sitten maallisempaakin osastoa, mutta tuo on ehkä luonteenomaisinta kuitenkin.

  • Tarja Says:

   Aivan, tuo henkisyyden ja sielukkuuden planeetta saa näkyä kun sen hallitsee. Sosiaalisuus, ihmisten kanssa tekemistä, kontaktin ottoa. Pistit hyvin tuon sanattoman kauneuden, just sitä Nep ja Venus kolmannessa voi olla. Sainpa oivalluksen, kiitos!

 9. Elina Haapanen Says:

  Lisäyksenä edelliseen, hallitsijaplaneettani Venuksen muut aspektit sekstiili Plutoon ja Merkuriukseen, kolmio Kuuhun, noviili Aurinkoon.
  Nousuplaneettani Pluton vaikutuksen suhteessa askendenttiin koen paljon vähäisempänä, jos ajatellaan, että askendentti on käyntikortti, jolla esittelemme itsemme, niin toiset ihmiset tuntuvat bongaavan sen Neptunuksen ennemmin kuin Pluton, jonka etäisyys askendentista on 6 astetta. Vasta kun ovat käyneet vähän peremmälle, he huomaavat myös tarkka-ampujan 😉 joka onkin vahvasti aseistunut aspekteilla kaikkiin muihin paitsi Uranukseen ja Saturnukseen.

  Klassisessa astrologiassahan pidetään kartan hallitsijaplaneetan asemaa kaikkein merkittävimpänä. Muistelen Robert Corren luennoilta, että hän painotti huonesijaintia erityisesti: kulmahuoneet antavat hallitsijaplaneetalle ja sitä kautta ihmiselle voimaa tehdä asioita, takahuoneet ovat tässä mielessä ”kurjimpia”, koska niissä energia on vähenemään päin ennen uutta kulmahuonetta. Lisäksi hän piti hallitsijaplaneetalle kvinkunssihuoneita 6. ja 8. sekä 12.huonetta erityisen hankalana. Mutta tässähän on kyse siitä, mitä arvostaa, onko arvon mittapuuna ulkoinen menestys vai sielun kehitys.

  • Tarja Says:

   Pluto on mielenkiintoinen tekijä nousulla kun sen teemat pystyy halutessaan, kyetessään kontrolloimaan tarkkaan haluamaansa suuntaan. On niitäkin Plutoja nähty, joiden teema on ennenkaikkea hajoita ja hallitse, Tarotien torneja.

   Kyllä jos noudattaa pieteetillä perinteisen astrologian oppeja, planeetan toimivuus ja tehokkuus näkyisivät yllä esittämälläsi tavalla. Nykyinen vallalla oleva selitysmalli astrologiassa katsoo ennemmin kaikkia planeettoja samalta viivalta. Tuo on periaatteessa vähän hassua, koska eivät ne planeetat näyttäydy yhtä voimakkaina persoonan osina kuitenkaan, aina jokin nousee päsmäriksi. Silti sinun tapauksessasi katsoisin että planeettojen yhtymässä on energiaa mikä etsii kanavaa toteutua, ettei se jäisi vaimeaksi lillumaan toteutumattomuuteen (päättöhuone).

 10. Tommi Says:

  Lisäänpä minäkin omani. Minulla on leijona-nousu kolmiossa nousun hallitsijaan aurinkoon oinaassa keskitaivaalla. Sitä voisi joku luulla ensiarvaamalta erityisen toimivaksi, mutta kun aurinko on väljässä neliössä kuu-jupiter-yhtymään kauriissa ja oppositiossa uranukseen vaa’assa niin homma mutkistuu aika lailla. Lisäksi on muita tekijöitä. Niistä ehkä myöhemmin. Ja joo, olen kyllä hyyvin oinasmainen.

  • Tarja Says:

   Tulihan se kaivattu nousuleijona tänne kun ylempänä ehdin jo huudella! Jep jep, vahva on asetelma, luovaa energiaa ja itsenäisyyttä. Maaelementtien planeetat voivat silti rauhoittaa sopivasti, varsinkin Kuu kauriissa estää tehokkaasti ylpistymästä ja luulemasta itsestään liikoja. Miten tärkeää sinulle on oma tila ja reviiri, missä oletkin, minne entrancen teetkin?

   • Tommi Says:

    Kyllähän se tila tärkeä on. Tosin osaan kyllä pitää sen useimmiten kohtuuden rajoissa. Niillä kaurisplaneetoilla on näet kyllä sillä tavalla maadoittava vaikutus niin kuin epäilitkin. Sitä olen muuten oppinut arvostamaan vasta vanhemmiten. Tuli- ja maaelementin välillä on sen verran paljon kitkaa.

 11. Amethyst Says:

  Olen nousuneitsyt ja Merkuriukseni on kartan ylin planeetta (Ravussa 10. huone, (MC Kaks, Aurinko Rapu). Se on pysähtynyt ja neliössä pysähtyneeseen Saturnukseen (karttani tarkin aspekti, liki nollatarkkuudella). Merkurius on myös yhtymässä Pallakseen. Eipä sen varmasti helppo ole tuossa olla, mutta erittäin merkittävässä (karmallisessa) paikassa lienee tuon tarkkuuden ja pysähtyneisyyksien vuoksi.

  • Tarja Says:

   Oh sentään, tervetuloa kommentoimaan näin hienon avauksen kera! Kylläpä tuossa kuviossa on painokasta ajatusta kerrakseen. Miten arvioisit itse, kuinka Merkuriuksen ”täsmällisyys” näkyy nousun kautta, tuotko ajatuksesi julki, onko puheliaisuus sinun leimasi tai tapasi olla esillä?

 12. Punahilkka Says:

  Minun nousumerkkini on leijona, aurinko sijaitsee kaksosissa kymppihuoneessa, sillä yhtymä marsiin. Tätä aurinko ja marsenergiaa tasoittaa kuu kaloissa. Pluto on asteen päässä askendentista 12. huoneessa. En taida olla huomaamaton ja näkymätön. Tämä aurinkoenergia on luullakseni korostunut vanhemmiten, kuu kaloissa taisi olla hallitsevampi lapsuudessa,olin ujo ja hiljainen. Kuulla kylläkin on edelleen voimakas vaikutus, onhan se kahdeksannessa huoneessa, sillä yhtymä kuunsolmuun. Kuulla on sekstiili aurinkomerkin hallitsijaan merkuriukseen.
  Välillä jo luulee tuntevansa itsensä, mutta sitten taas huomaa, että paljon on kysymysmerkkejä ja läksyjä opittavana.

  • Tarja Says:

   Asetelmasi kuulostaa energiseltä, virkeältä ja reippaalta, ja kartan muut tekijät sitten tasapainottavat ettei mene kohkaamiseksi. Itsetuntemus astrologian avulla rakentuu tosiaan pieninä palasina, ja kun me muutumme ja toivottavasti myös kaikki kasvamme niin prosessihan on jatkuva, aina tulee uutta ymmärrettävää. Olisikohan tuo yksi syy että toiset jäävät kokonaan astrologian koukkuun, vuosikymmeniksi.

 13. Amethyst Says:

  Ajatusteni julkituominen ei ole minulle ollut koskaan helppoa (eikä ainakaan oman sisimpäni paljastaminen), vaikka ajatuksia ja analyysia pään sisällä on aina pyörinytkin ihan liiankin kanssa. Sujuvammin esitän asiani kirjallisesti kuin suullisesti, sanat tahtovat puhuessa joskus mennä solmuun 🙂 Kaikki koulu- ja opiskelujutut ovat minulta sujuneet aina varsin helposti. Puhelias en ole luonteeltani koskaan ollut vaan nuorempana varsin ujo, mutta nykyisin osaan sitä jo olla ainakin sopivassa seurassa.

  Tietopankiksi olen (vähän hämmästyneenäkin) kuullut ystävien minua varsinkin viime vuosina kutsuvan. En kuitenkaan mielestäni tiedä aina tarpeeksi ja asiat eivät ole päässäni riittävän hyvässä järjestyksessä, jotta osaisin ne ilmaista. Lisäksi uskoa omaan itseen puuttuu ja itsekriittisyyttä taas löytyy.

  Neitsytpuoli on se mikä minussa ulkopuolistenkin silmissä aika lailla korostuu (siellä on paljon tavaraa: Venus, Juno, Pluto, Uranus; 12. huoneen puolella nämä kaikki, Uranus vajaa 4 ast. Asc:sta), enemmän kuin aurinkomerkki, joka toki sekin ja kaikki sen ominaisuudet siellä sisälläni on. Kuu on Vesimiehessä.

  • Amethyst Says:

   No tuo edellinen nyt näköjään tuli väärään kohtaan, kun piti tulla vastauksesi tuohon Tarjan kommenttiin.

  • Tarja Says:

   Kyllä tänne alle keskustelua mahtuu vaikka ei nyt ihan ”kohdilleen” osuisikaan, ja olisiko tuokin osoitus tietynlaisesta perfektionismista Merkuriuksen ja Saturnuksen korostuessa, että haluat viestinnän osuvan kohdilleen 🙂 Älä ota tuota perfektionismia negatiivisesti, sillä kyllä ihmisellä on hyvä olla älyllistä kunnianhimoa. Surullista on jos se puuttuu ihan kokonaan.

   • Amethyst Says:

    No varmaankin kertoo siitä; nolotti ja katselin, että eikö sitä mistään saa korjattua 😀 Kaikessa en ole perfektionisti, osa asioista saa kyllä olla ihan rauhassa sinne päinkin, mutta jossain sitten taas tulee tuo Neitsyenkin pikkutarkkuus, jolloin yksityiskohdat saavat huomiota kokonaisuutta enemmän.

 14. Tarja Says:

  Todella mukavaa että blogiin kertyi pitkästä aikaa näin vilkasta ajatustenvaihtoa. On aina opettavaista saada kokemuksia monista näkökulmista, ja tässä tapauksessa monenlaisista hallitsijoista ja niiden asemista.

  Jos joku haluaa vielä jatkaa viikonlopun mittaan kun itse olen poissa bittiavaruudesta, samaa hallitsijanbongaamistekniikkaa voisi kokeilla jonkun läheisen ihmisen kartasta, ja miettiä onko itse huomannut nousun hallitsijan roolin olemuksessa. Nousuakseli on mielenkiintoinen kohta kartassa kun sitä itse tunkee ensimmäisenä esille, mutta joskus tietoisesti ja joskus hupsistakeikkaa lapsuksina 😉

 15. Trius Says:

  Osallistunpa nyt keskusteluun viimein, eilen illalla tämän jo luin, mutta en nousuleijonana innostunut puhelimen kautta vastaamista yrittämään 😉
  Usein jään muiden jalkoihin, ja vastausta odottaa ylväs leijonanousu, ja muisti on pitkä 😀

  Siis leijona nousu 27 ast, aurinko neitsyessä 20 ast ja 2.huoneessa. Neliö saturnus/uranus yhtymään jousimiehessä 5.huoneessa.

  Jotenkin tuo neitsyt ja 2.huone sitten laittaa kai taloudellisuuden pohtijaksi ja säästäväisyyteen. Vaikka luulisi, että leijona haluaa että vaan kimaltelee. Koen olevani ulkoisesti enempi hiiri, mutta olemus voi olla muuten olla itsevarmempaa ja leijonamaisempaa, eli esiinnyn mielelläni. Toisaalta esitykset ovat mielellään hieman paasaamista ja opettavaista 😉

  P.S. Aikoinani minun astrologiaan tutustuminen alkoi itsensä ymmärtämisellä, eli ei tämä leijonanousu ihan itseään vielä kokonaan tunne. (asiaan voivat vaikuttaa enempi kuu-merkurius-vaaka…ei-tiedä-ei-osaa-sanoa-syndrooma)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: