Syksyn sykli alkuun

lion-babyLeijonassa syntyy Uusi Kuu kohta vuorokauden vaihduttua keskiviikoksi 7. elokuuta merkin puolivälissä 14°34’ kohdassa. Kuun ja Auringon keskinäisissä kierroissa tämä on Auringosta mitattuna ihan kuin se ensimmäisin Uusi Kuu, Auringon ollessa omassa leijonan merkissään. Tämän uuden aloituksen kohdan voidaan katsoa loppukesän tai alkusyksyn aloituskohdaksi, ja moni kohtaakin uudenlaiset haasteet syksyn tuodessa uudet koulut, työt ja harrastukset.

Meillä Uusi Kuu syntyy vähän hassusti neljännen huoneen puolella (yleisintä Placidusta käyttäen), ihan kuin oltaisi yhä edellisen vuorokauden puolella. Huonesijainnissa Kuu pääsee omalle alueelleen, ja Aurinko on luonnollisesti kartan voimahahmo omassa leijonan merkissään. Aurinko hallitsee tätä Kuuta, ja siksi Auringon omat teemat ovat keskeisimpiä: loisto, juhlinta, riemu, rakkaus, lämpöisyys ja sydämellisyys.

vestaSydämen teema toistuu Uudessa Kuussa hyvin mielenkiintoisella tavalla. Uusi Kuu syntyy samassa asteessa Vesta asteroidin kanssa, sydämen liekin ja sisäisen palon ilmoittajan kanssa. Kun Uudessa Kuussa on kyse itseilmaisusta ja luovuudesta, Vesta kohdistaa sitä kohden sitä mitä kaikkein eniten haluamme toteuttaa. Jos tämä Uusi Kuu tulee hyvin omalle kartalle, näkisin tässä mahdollisuuden tarkoituksen ymmärtämiseen ja oman polun löytämiseen. Ajan ilmiönä saamme kuitenkin ihan jokainen nauttia tästä korostuneen kutsumuksellisesta ajasta.

Uusi Kuu syntyy kolmiokulmassa Uranukselle, mikä sekin lisää yllättävien, ennen toteutumattomien asioiden mahdollisuutta. Taivaan asetelma kuvastaa rohkeutta, uudenlaista yrittämistä, nopeutta ja eteenpäinmenoa. Kun vielä Uuden Kuun kartalle piirtyvä miltei tarkka Jupiterin vastakkaisuus Plutolle jää voimaan tämän aloituksen myötä, on nyt syntyville aloituksille suotu harvinaisen hedelmällinen ja rikas maaperä. Kuten leijonan teemoihin kuuluu, nyt ei pelata napeilla vaan tehdään suurta, näyttävää, omaa ydintä esilletuovaa, ja aika räiskyvään tyyliin.

Kuunsolmut kulkevat skorpionista härkään hiukan merkin puolenvälin ylittäneenä (merkin lopusta alkua kohti) ja lähellä samoin kiinteän merkin puoltaväliä syntyvä Uusi Kuu on neliökulmissa solmulinjaan nähden. Minä en vastavirtaiseen omaan tyyliini lue neliötä haastavaksi kulmaksi sinällään; on selvää että mihin tahansa alkuun sisältyy aina kynnyksensä ja esteensä voitettaviksi, mutta ensisijaisesti katson neliön kaikkein aktiivisimmaksi kulmaksi taivaalla. Nyt tämä asetelma ihan kuin pakottaa toteuttamaan sitä omaa tarkoitusta, ja mahdollisesti suuntaamaan haluttuun suuntaan suoraviivaisemmin ilman kiertoteitä.

Vestan lisäksi kaikki muutkin perusasteroidit ovat mukana tässä Uudessa Kuussa, ja se antaa mielenkiintoisen laajemman kattauksen tunnun tähän aikaan. Kuu syntyy Vestan yhtymän lisäksi lähellä Ceresiä, ja vastapäätä on Juno vesimiehessä. Pallas taas linkittyy mukaan Jupiterin ja Pluton opposition myötä, sillä se on yhtymässä Jupiterin kanssa ravussa. Ceres tuo mukaan hyvinvoinnin aspektin, Juno painottaa osuvasti vastavuoroisuuskulmasta toisten ihmisten kohtaamista, ja Pallas voi tuoda monin erilaisin sävyin Jupiterin ja Pluton teemoihin mukaan esimerkiksi politiikkaa, strategiaa tai viisautta.

tenavat_kulkueUudelle Kuulle osuva Saabinen symboli painottaa esittämisen ja esittäytymisen teemaa. Symboli on Juhlakulkue, tai voi se olla näyttelykin. Tässä pyritään esittelemään mitä osataan, asettaudutaan näytille ja mahdollisesti ihan arvosteltavaksi. Siispä kukaan ei saa nyt piilottaa kynttiläänsä vakan alle, vaan on loistettava. Tehdään se iloisesti, juhlallisesti ja nauttien.

Tällainen ajan henki on omiaan kohottamaan tunnelmaa. Olemme arjen yläpuolella, keskitymme toisenlaisiin asioihin ja kokonaisuuksiin kuin arkisiin rutiineihin. Oli egoistista tai ei, mielestäni jokainen ansaitsee näytön paikkansa ja juhlansa kun on kyse oman luovuuden tai kutsumuksen toteuttamisesta.  Rakkautta, lämpöä ja sydämellisyyttä uusiin alkuihinne!

Avainsanat: , ,

4 vastausta to “Syksyn sykli alkuun”

 1. Leila Says:

  Oliskohan täällä se RUSINA!? Uudella kuulla on yhtymänä karttani Vesta 16 ja Pluto 13 molemmat Leijonassa 8.huoneessa eli siinä välissä kummankin kädestä kiinni! Siis minulla on pian Vestan paluu. Täytynee tutkiskella sitä vähän paremmin.

  • Tarja Says:

   Heh, tuonne feissarin puolelle kommentoinkin jo tästä hienosta Vestan paluun ajankohdasta. Olet täsmälleen oikeassa, Rusina löytyi! Onnea!

 2. PirjA Says:

  Kas Uranukselle osuu tämä uusikuu, mulla on näköjään Uranus-kolmio-Uranus menossa. Palla ja Jupiter ovat myös nataalissa kontaktissa Plutoon, siihen menoon olen jo tottunut. Ja vielä kummempaa on, että satuin lukemaan tämän juuri h-hetkellä 🙂

 3. Tommi Says:

  Yes. Kyllä ainakin minulla tuli-ihmisenä nämä tuli-uusikuut usein kolahtaa. Vielä kolmiossa uranukseen. Eipä hassumpaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: