Huojuntaa

Wavering

Uskon kovin jääräpäisesti, että kaikilla taivaankannen liikkeillä ja tapahtumilla on tarkoituksensa ja merkityksensä. Sekin voi olla osa korkeampaa suunnitelmaa, missä järjestyksessä tutkimme näitä tapahtumia. Sitä kuitenkin olen vähän ihmetellyt, kuinka vähän astrologiassa Kuunsolmut ovat esillä suhteessa aikaan.

moon nodeKuunsolmu on laskennallinen kohta taivaalla, jota ei pysty silmin havaitsemaan. Ehkä tässä on osa syy siihen, että toisinaan solmu jopa ohitetaan. Solmu osoittaa Auringon ja Kuun ratojen leikkauspistettä, ja ajassa Kuunvaiheen muuttuessa toisenlaiseksi ilmapiirin muuttumisella voi olla ratkaiseva merkitys. Mielestäni ei ole ollenkaan sattumaa, että Kuun neliöidessä Aurinkoa kierrossaan, solmuakselille tapahtuu ”jotakin”. Olen alkanut mieltää neliön kaikkein dynaamisimmaksi kulmaksi ylitysten ohella.

Kun Kuunsolmuakselin kulkua kuvataan True Noden kautta, se näyttää solmun edestakaista liikettä, jota usein kutsutaan huojunnaksi; siitä tuo otsikointi. Solmun liike on normaalisti perääntyvä, eli eläinradan asteissa se ”aloittaa” merkin ylittämisen viimeisestä asteesta päätyen merkin alkuun. Kuunsolmun liike on suoraan sidoksissa Kuuhun ja sen suhteeseen Aurinkoon. Kuu kiertää eläinradan hieman alle kuukaudessa, vähän reilussa 27 päivässä. Kun Kuu ylittää Kuunsolmuakselin, solmu pysähtyy, ja sen jälkeen sen etenemisen suunta kääntyy. Kun Kuu tulee neliöön Auringolle, solmu pysähtyy uudelleen, ja sen päätteeksi vaihtaa taas suuntaansa.

Tänään on tuollainen päivä kun Kuu tulee solmun yli 11 asteessa skorpionia. Solmu on perääntynyt niin kuin kuuluukin, mutta Kuun yhtymä saa sen pysähtymään, ja tämä tapahtuu 13. elokuuta illalla siinä kaksikymmentä minuuttia yli seitsemältä. En tiedä kuinka pitkäksi ajaksi teknisesti ottaen Solmulinjan pysähdys katsotaan, onko se vain jokunen minuutti kun Kuu on täsmälleen samassa kohdassa vai voiko pysähdyksen hetkelle suoda orbia (jos käyttämässänne astro-ohjelmassa Kuunsolmu näyttää olevan pitkään pysähtyneenä, ”vika” on omissa asetuksissanne pysähtymiselle). Joka tapauksessa tämän illalla tulevan pysähdyksen jälkeen jossain vaiheessa Kuunsolmun kulkusuunta vaihtuu eteneväksi – eli solmua ajatellen nurinkuriseksi, väärään suuntaan meneväksi. Kuu kulkee siis skorpionissa ja Aurinko on leijonassa, jolloin Kuu suuntaa koko ajan kohti neliökulmaa Auringolle. Sillä hetkellä kun Kuu saavuttaa tuon neliön 21°49’ skorpionista leijonaan, Kuunsolmulinja pysähtyy taas. Tämä neliön aktivoima pysähdys korjaa solmun liikkeen taas perääntyväksi, jolloin se pääsee takaisin normaalirytmiinsä. Ajallisesti kyse ei ole koskaan kauhean pitkästä vaiheesta, nyt neliö tulee keskiviikkona päivällä hiukan ennen kahta, eli solmu joutuu huojumaan eteenpäin jos nyt oikein laskin 18 tuntia ja vartin.

Näitä solmun huojumisia tulee koko ajan noin parin viikon välein, aina kun Kuu kierrollaan ylittää jommankumman solmuakselin pään. Seuraava huojunta alkaa 26. elokuuta maanantaina Kuun ylittäessä Kuun alasolmun härässä 10°05’ ja solmun etenemisvaihetta kestää seuraavaan keskiviikkoon kunnes Kuu tulee neliöön neitsyeen siirtyneeseen Aurinkoon nähden 5°14’ kaksosista.

Toivottavasti ei ole liian hankalaa hahmottaa Kuun ja Auringon kulkua solmuakseliin nähden. On ehkä hyvä muistaa ne puolivuosittaiset jaksot kun Aurinko on lähellä Kuunsolmuakselia, jolloin saamme pimennykset. Kun näin käy että Aurinko on lähellä solmua, kestää kaikkein pisimpään että Kuu ennättää neliökulmaan solmun ylityksen jälkeen. Jos taas Aurinko on kauimpana pimennysjaksoa eli suurinpiirtein neliökulmassa solmuihin nähden, tavoittaa Kuu kierrossaan kaikkein nopeimmin tuon aktiivisen neliökulman, mikä taas kääntää solmun liikkeen. Näyttäisi olevan niin, että pimennysten aikaan solmun kulkusuunta on pisimmän aikaa ”väärin”.

wavering-thougtMerkitseekö solmun kulkusuunta sitten yhtään mitään? Tämä oli se pointti mistä lähdin liikkeelle. Minä uskon, että solmun kulkusuunnalla ja pysähtymisillä on merkityksensä. Solmun perääntyessä eli sen normaalikulussa suunta on vakaa ja oikeinpäin. Solmun pysähtyessä huomio kiinnittyy Solmulinjaan, eli tulemme tarkistuskohtaan, jonka Kuun ylitys meille intuitiivisesti ojentaa. Solmun huojuessa voi oma ajatuksemmekin symbolisesti huojua tulevaisuuden suhteen, eli eteenpäinmenon nurinkurinen jakso merkitsisi harkintaa, epäilystä, tuumausta ja uudelleenharkintaa. Uusi pysähdys Kuun tullessa aktiiviseen puolikuun kohtaan eli neliökulmaan Aurinkoon nähden pakottaa toimeen, tekemään ratkaisun, suuntaamaan energia johonkin.

Kuunsolmua voi ajatella yleismaailmallisesti että nyt skorpionin ja härän akselilla se kuvaa suuntaamme kohti psyykkisiä voimavaroja mutta myös taloudellisia kysymyksiä. Pysähdyksien ja etenemisien hetket voivat kuvastaa aikoja, jolloin koko maailma hetkeksi pidättää henkeään, ihan kuin pysähtyisi liikennevaloihin, ja sen jälkeen tarkastelee suuntaa ja sen merkitystä, kenties oikaisun tarpeita. Toisinaan meillä on isompi työ pitää suunta mielessä ja kirkkaana, toisinaan katse suunnataan alasolmun varastoihin, mukavuusalueelle, ponnahduslaudalle harkitsemaan mitä käytetään suunnan hyväksi, mistä pitää luopua ja päästä eroon. Jokaisen Kuunkierron puolikuun vaiheessa, Kuun neliöidessä Aurinkoa, ollaan harkinnan jälkeen valmiita ryhtymään töihin.

halfmoonYksilötasolla en uskoisi taas siihen, että jokainen parinviikon välein tuleva herkistelyaika olisi omalla kohdalla tärkeä ja merkittävä. Emme nyt sentään ihan näin usein joudu kai painiskelemaan suuntaamme, tulevaisuuteemme liittyvien asioiden kanssa? Toisinaan joitakin ihan tietynlaisia seikkoja saattaa nousta esiin, riippuen siitä miten Kuu, Aurinko ja solmut kulloinkin osuvat omaan karttaan nähden. Jos esimerkiksi Kuu neliökulman hetkellä ylittää jotakin oman kartan tärkeää kohtaa, on luultavaa että tuon tekijän teemat ovat juuri sillä hetkellä työn alla. Esimerkiksi nyt kun Kuu heilauttaa lippuaan skorpparissa aktiivisen ajan merkiksi, se ylittää minun kartallani Neptunuksen ja Aurinko on tuolloin Vertexilläni leijonassa. Noista oman kartan kohdista pitäisi löytyä vinkit tulkintaan ja ymmärrykseen, millaisia asioita tai keinoja on esillä juuri noiden päivien aikaan.

Tämä esitykseni saattoi olla vaikeustasoltaan jo sitä 2.0 mutta katselkaa ajan karttoja ja omia karttojanne, tutkikaa Kuunsolmujen kohtia ja Kuunvaiheita; nämä voivat olla joskus tärkeitä kohtia tulevaisuuden päätöksille. Te arvaatte varmaan, mihin tästä edetään…

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: