Valintoja lautaselle

Vegetable

Ruoka on ollut päivänpolttava aihe mediassa vähintäänkin niin kauan kuin Pluto on kulkenut kauriissa, vastapäätä yhtä keskeisimmin ravintoon liittyvää merkkiä eli rapua. On ollut huolta ruoan jakautumisesta ja riittämisestä, monenlaisia ruokakriisejä kuten esimerkiksi myrkyllinen äidinmaidonkorvike Kiinassa tai hevosenlihakohu pitkin Eurooppaa, ja viime vuosina yhä enemmän huomiota saanut geenimanipulaatiokeskustelu. Tähän vinkkaan, että kannattaa lukea astrologinen selvitys Monsanton kartasta, astrologi Eric Francisin artikkeli The Mountain Astrologer lehdestä.

healthy-foodKun näinä päivinä Ceres on yhtymässä Aurinkoon, ei ole ihme että ravintoon liittyvät asiat tulevat esille. Pikkuplaneetta Ceresin symbolissa on viljantähkä, ja asteroidien ryhmän kautta tulkittu tekijä kattaa laajasti ravintoon liittyviä teemoja, esimerkiksi viljelyn, ravintotietouden, miten ravitsee itseään ja muita, ja myös aihe-alueeseen liittyvät ongelmat kuten syömishäiriöt ja ravinnon imeytymiseen liittyvät vaivat.

Vaikka tulkinnallisesti Ceres mielletään yleisesti huolehtivaksi ja hoivaavaksi tekijäksi, Ceres liittyy näiden teemojen lisäksi nimenomaan ravinnon kriiseihin. Antiikin myytissä Ceres (kreikkalaisittain Demeter) oli äiti, jonka tyttären Pluto / Haades ryösti Manalaan. Mitä ilmeisimmin Ceres ei halunnut katkaista hoivan sidettä, ja hän etsi tytärtään tarmokkaasti. Tottakai etsi, niinhän äidin kuuluu tehdäkin. Kun tytärtä ei löytynyt, Ceres vaipui epätoivoon ja jätti huolehtimatta ravinnosta. Näin syntyi vuodenajat, tuli syksy ja talvi, milloin viljelykasvit kuolivat eikä maa antanut ravintoa. Syntyi siis ruokakriisi ja nälänhätä. Ratkaisuksi ylijumala myöntyi palauttamaan tyttären äidilleen, edes osaksi vuotta.

Myyttitaustaa vasten Ceresin osuus ravintoon liittyvissä kriiseissä on helppo hahmottaa. Toki aina ajassa tarvitaan myös isoja energiavirtoja, ja niitähän on nyt riittänyt. Kriisiä missä tahansa mittakaavassa osoittaa Uranuksen ja Pluton välinen kulma.

Tämän ajan yhtenä ilmiönä on näyttänyt olevan puolen valitseminen, ehdottomuus, mikä ilmanmuuta teemallisesti on Plutoa, mutta voi tässä olla osa Cerestä itseäänkin. Ravinto on tullut olennaiseksi osaksi valtapelejä, ja huolestuttavassa määrin ravinto alkaa näytellä keskeistä roolia koko ihmiskunnan selviytymisessä. Ihan viimeksi kuppini kääntyi niin nurin tämän artikkelin vuoksi, ja tiedostin että puolen valinta suuntaan tai toiseen on välttämätöntä.

rawOletteko te lukijat tehneet tietoisia valintoja ravinnon suhteen, ja millaisia astrologisia teemoja on näissä ratkaisuissa näkynyt kartoillanne? Minua harmittaa kun muistiini ei ole jäänyt milloin itseasiassa olen siirtynyt kasvissyöjäksi; olin vain jättänyt lihan syömättä ja jossakin vaiheessa kun huomasin, etten ole sitä kuukausiin syönyt eikä ollenkaan tee mieli, valinta vasta tuli tietoiseksi. Oma kääntymykseni ei siis lähtenyt eettisistä tai terveydellisistä syistä, mutta kumpikin näkökanta on vahvistunut reilun kymmenen vuoden aikana. Todennäköisimmin Ceres ylitti nousuani ja kulki sitten pitkään ensimmäisessä, minuuden ja fyysisen olemuksen huoneessa.

Monsanton kartassa Ceres on oinaan lopussa perääntyvänä, ja tämän kemian alan yrityksen Vertex tulee neitsyeen. Kun kartasta tekee Draconisen ”kohtalo”kartan, Ceres siirtyy neitsyeen ja tulee näin lähimmäksi Vertexiä. Ravinnosta tulee Monsanton kohtalo? Monsanton rektifioitu data on 29.11.1901 12:00 Jefferson City, Missouri, USA.

Avainsanat: ,

12 vastausta to “Valintoja lautaselle”

 1. Susanna Says:

  Minulla on vahva Ceres kartalla Ravussa. Aina vain enemmän ja enemmän ravintoasiat ovat pinnalla perheessämme kun on varsin valikoivia vatsoja ruokittavana. Tällä hetkellä progen Ceres kulkee Ravussa neljännessä huoneessa ;). Alkukesästä päätin pitkästä aikaa taas jättää ruokavaliosta pois muut lihat kuin kalan (mielestäni kala on lihaa). Kun minulla oli Pluton transiitti Ac:lla, oli se melko lailla vastapäätä nataalin Cerestä. Silloin piti laittaa ruokalavlio remonttiin vaikka luulin syöneeni terveellisesti -siis esim. paljon ruista, täysjyvää, kalaa, vihanneksia, sokerittomia hapanmaitotuotteita. Ravintoaineet eivät imeytyneet ja voin huonosti ja näytin todella kamalalta. Sen koommin olen alkanut aavistaa mitä minun kannattaa syödä ja mitä ei, mutta prosessi on kesken. Psykofyysisesti yliherkkiä ollaan tyttären kanssa molemmat (Ceres Skorpionissa) ja miehenkin hyvinvointia (Ceres Kauriissa Ascilla) pitää tarkkailla että jaksaa raskaassa työssään. Ja aikahan on nyt se että löytyy dieettiä jos jonkinlaista, mutta oma kroppahan sen lopulta vain kertoo. Ainakin mustikoita syödään joka päivä :). Nytkin on tytöllä suu sinisenä aamiaisen jälkeen 🙂

  • Tarja Says:

   Ceres skorpparissa voi tosiaan osoittaa mustavalkoisuuksia että jokin ravintoaine ei ollenkaan sovi. Onko mielestäsi rapu Ceresissä iloa ruuasta? Olen joissakin tulkinnoissa törmännyt tunnesyömisen teemoihin tässä merkissä. Kuukin voi olla tässä mukana vahvasti, niin hyvässä kuin niissä ongelmapuolissakin.

   • Susanna Says:

    No joo. Ihan lapsesta asti mulla on ollut suhde ruokaan joko ongelmallinen tai ainakin vahvasti esillä. Söin huonoon olooni konemaisesti liikaa murrosikäisenä. Sen jälkeen lähentelinkin anoreksiaa aikani. 20-30 ikäisenä vahdin syömisiäni. Sitten alkoikin tulla noita vatsavaivoja. Nykyään ehkä tasapainoisin vaihe ikinä. Mielestäni ruoan tulee olla sekä nautinto että ravitseva. Voisin kuvitella että ravintokeskeisyys terveydelliseltä kannalta jatkuu kun ennen pitkää progella siirtyy valtaosa taivaankappaleista kuudenteen huoneeseen.

 2. Susan Says:

  Minulla Ceres kodin huoneessa. Arabialainen piste: kunnia on täysin siihen yhtymässä ja yläsolmun ja Au/Me keskipiste kahden asteen päässä.

  Minä olen vaahdonnut ravinnosta aina. Elänyt osan aikaa elämästä ihan askeettisesti. Treenikausina söin pelkkää rahkaa, raejuustoa, kalaa kasviksia ananasta.

  Olen myös ollut todella pullantuoksuinen äiti ja vieraat on saanut upeita juhlaruokia.

  No nyt lasten kanssa käymme jatkuvaa keskustelua ruoan vaikutuksista vitamiineistä, lisäaineista, myrkyistä. Myös poikien isä on osaltaan vaikuttanut tähän. Hän neitsytmiehenä on tarkka ravinnostaan. nyt 61 vuotiaana elää tarkalla ravinnolla, mitaten kaiken.

  Poika osti meille vedenpuhdistuslaitteen ulkomailta, koska ei halua hormoneja, fluoria, elimistöönsä, mitä vedessä on tällä hetkellä paljon. Juutalaiset on kieltänyt vetensä fluoraamisen täysin, koska fluori tyhmentää ihmisiä ja takertuu käpyrauhaseen ja kalkkeuttaa sitä.

  Eli tällaista tiukkaa meininkiä meillä, mutta kuitenkin minä syön mitä haluan ja siitä koen valtavia morkkiksia, kun en enään jaksa olla niin tiukka kun nuorempana. Ruoka on vaan niin hyvää!
  Mutta siis lapset on syöneet ihan tavis ruokaa koko elämänsä ajan, mutta nyt aikuisena tää vouhotus on alkanut toisella pojalla joka on Rapu ja nousu neitsyt ja Ceres ihan yhtymässä Merkuriukseen 11h!!!
  Toisella pojalla taas Ceres yhtymä Mars 2h ja luki itsensä kokiksi ja on niin tarkka ja pedantti opitustaan. Ja rakastaa Japanilaista ruoanlaittotaitoa!!

  • Tarja Says:

   Sulla taitaa olla Ceres oinaassa kun meidän kartat on monilta osin niin samanlaiset. Olen itse kokenut merkin joskus hätäisyytenä ruuan suhteen, valintoja äkkinäisellä mututuntumalla.

   Onpa muuten korostunut tuo ruokateema perheesi miesten keskuudessa. Aikalailla ideologisia valintoja kaikilla. Mielenkiintoista.

 3. PirjA Says:

  Minulla on myös vahva Ceres, se on Neitsyessä yhtymässä Aurinkoon ja kvinkunssissa Khironiin. 1982 olin kasvissyöjä enkä juonut kahvia, silloin oli tr-Pluto yläsolmulla ja tr-yläsolmu MC’llä ja tr-Khiron Marsin päällä. Nyt kun tr-Pluto on ollut oppositiossa Kuuhun (joka on MC’llä).
  Nyt tr-Pluto on IC’llä, olen alkanut välttää sianlihaa. Olen kuullut, että sika hikoilee nahkansa sisään… Kaikenlainen läski on aina inhottanut minua: kotona jouduin syömään valkoista läskiä hernekeitossa ja kastikkeissa tukkapöllyn voimalla, enkä oppinut.
  2011 syksyllä kun Saturnus oli ekassa huoneessa, onnistuin tiputtamaan 14 kg, josta tosin on osa tullut takaisin ja tulos on tällä hetkellä -8 kg aloituspainosta.
  Ja myös fluoria olen alkanut välttää. Käytän fluoritonta hammastahnaa. Syön vain 100% rukiista tehtyä leipää, jossa ei ole käytetty hiivaa. Välillä en syönyt leipää ollenkaan, perunoita en myöskään syö. Riisi ja vehnäjauhot sekä sokeri ovat minulle tarpeettomia. Tämä tietysti vaikeuttaa elämää, mutta tärkeämpää on saada elimistö kuntoon kuin asioiden näennäinen helppous.

  • Tarja Says:

   Neitsyessä tulee ihan varmaan sitä kriittisyyttä että joitakin ruokia kavahtaa. Olen todennut saman monen Kuu neitsyen kanssa, monilla on lista ruokia ja aineita joihin ei koske, usein terveydellisistä syistä, tulee ruuansulatusongelmia.

   Olisikohan mahdollista että Vestan fokusoituminen voisi näkyä tässäkin? Itse olen huomannut Jupiterin kaikkein oleellisimmaksi painon kanssa (mutta voi olla vain sitä että Jup on niin määräävä kartallani). Kun Jupiter ylitti 1-2 huoneita niin arvaahan sen miten siinä kävi. Nyt on vähän kevyempi tilanne jälleen kun Jupiter on päässyt horisontin ylle.

   Tuumin tuota vaikeuden teemaa ravinnon yhteydessä. Oletan että moni on laittanut vaakaan vaikeudet ja hyödyt, ja sen jälkeen näkee kaiken vaivan iloisena. Voi silti olla niin että joku vain stressaisi pilkuntarkasti ja se lisäisi yleistä kireyttä ja ahdistusta, mikä ei varmaan kokonaisuudessa ole hyväksi. Onhan nyt tutkittukin, että voi olla vähän pullukka ja silti ihan terve (sairaalloinen lihavuus ja sen mukanaan tuomat ongelmat on ihan erikseen).

   • PirjA Says:

    Saattaa olla Vestakin mukana, kun sillä myös on tuo kvinkunssi Khironiin, eli tästä tulee Yod, kun Vesta on sekstiilissä myös Cerekseen. Siihen tulee myös Uranus halkaisemaan Yodin. Päätökset ovat yleensä olleet aika nopeita, eli just tästä hetkestä en syö tai juo sitä tai tätä.

    Jos asuisin yksin, ei olisi vaikeaa noudattaa omaa dieettiään, mutta kodissa toinen puolisko syö kaikenlaista. Joskun sorrun herkkuihin, aika usein kuitenkaan en.

    Voisi minulla olla ravintoasiat työnäkin, kun on tuo Kuu MC’llä Ravussa jne…

 4. Punahilkka Says:

  Minulla Ceres yhtymä Kuu 8. huoneessa. Olen kolmekymppisestä lähtien ollut kiinnostunut siitä, mitä vaikutuksia ruoalla on terveyteen ja kokeillut erilaisia ruokavalioita. Vatsavaivojen vuoksi olen siirtynyt laktoosittomaan ja lähes gluteenittomaan ruokaan. Sokeria käytän hyvin vähän.

 5. Pallaskissa Says:

  Syntymäkartalla kulminoiva Ceres, yhtymässä IC:lle Leijonassa. Se on kolmiossa Jupiter-Neptunus yhtymään ja sekstiilissä Saturnukseen ja Merkuriukseen eli sanoisinpa että aika vahvana, vaikkei itselleen ominaisimmassa merkissä olekaan.

  Lihansyönnin (punaisen eli nisäkkään lihan, syön edelleen lintujen ja kalojen lihaa) kuitenkin lopetin vuoden 1995 lopulla, en vain enää yksinkertaisesti pystynyt syömään sian- ja naudanlihaa. Ceres on kulkenut silloin Skorpionissa ja ylittänyt Vertexin, progressioissa se on juuri 2. huoneen (tasahuoneilla) kynnyksellä. Oikeastaan tuo muutos tuli niin luontaisesti etten ole kokenut tarvetta palata ns. normaaliruokavalioon.

  Syy ruokavaliomuutokseen ei ollut puhtaasti eettinen valinta eikä edes terveydellinen, vaikka lihattomuus monista vaivoista paransikin. Pohdin toki myös eettisyyttä, olen aina ollut eläinten oikeuksista kiinnostunut ja nyttemmin omatuntoa kolkuttaa broilerin syönti 😛

  Cereestä (Cereksestä?) olen ollut tekevinäni sellaisen havainnon, että stressiaspektissa Aurinkoon (varmaan Kuu ja Asc myös) se näyttää tuovan ongelmia viljan ja maidon suhteen, allergiaa, imeytymishäiriöitä ja intoleranssia. Vilja-allergisella veljelläni ja viljoille imeväisenä hyvin allergisella tyttärelläni Ceres-Aurinko -yhtymä.

 6. Pallaskissa Says:

  …Ja mitä Monsantoon tulee… Hyi olkoon! 😀 Tietäisittepä missä kaikessa tuollakin puljulla on näppinsä ja miten monet täkäläistenkin markettien merkit sisältävät tuon yhtiön moskaa.

 7. Amethyst Says:

  Minulla Ceres on näköjään transitoinut 6. huonetta (Kaloissa) silloin aikoinaan, kun lopetin lihansyönnin. Se tapahtui silloin luonnostaan ja itsestään, aika vain oli sille kypsä – vaikka joitakin vuosia aiemmin olin vielä ajatellut, etten edes pystyisi/haluaisi. Syyt liittyivät silloin enimmäkseen omaan hyvinvointiini ja kokemaani vastenmielisyyteen lihaa kohtaan; en siinä kohdin ajatellut asiaa niinkään eläinten tai ympäristön tms. kannalta.

  Syntymäkartallani Ceres on Leijonassa 11. huoneessa yhtymässä Jupiteriin, kolmiossa Saturnuksen. Olen hyvin kiinnostunut terveellisestä ruokavaliosta, luomusta, lisäaineettomuudesta jne. ja tiedän miten ”pitäisi” syödä (mielessäni on siis ihannekuva), mutta käytännössä suhtautumiseni vaihtelee innostuskausien ja hälläväliäkausien välillä. Laiskuutta ja tietynlaista ”hillittömyyttäkin” siis ilmenee ajoittain syömisen suhteen (ja huonoa omaatuntoa), kunnes otan taas itseäni niskasta kiinni, jolloin terveellisesti syöminen yhtäkkiä onkin taas erittäin helppoa ja itsestäänselvää ja ihmettelen, miten edes olen joskus voinut haluta syödä moista roskaruokaa. Kunnes taas kyllästyn miettimään mitä ruokaa tänään tekisin… kunhan nyt syön jotain nopeasti ja äkkiä (mutta siis sellaiset ruuat, mitkä olen kertakaikkiaan jättänyt pois, niin niihin en tällöinkään palaa.)

  Kartallani on vahvaa Neitsytpainotusta myös (yllätysyllätys).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: