Opintietä tarjolla

virgo-new-moonTänään 5. syyskuuta on Uuden Kuun päivä, iltapäivällä siinä puoli kolmen aikoihin Kuu ylittää Auringon asteen eläinradalla ja symbolinen uusi sykli saa alkunsa. Aurinko ja Kuu ovat tällöin 13°04’ neitsyttä ja meidän lakeuksillamme Uuden Kuun syntymä tulee yhdeksännessä huoneessa. Syntyvä Kuu on väljästi kulmassa Plutolle, joka tulevina päivinä alkaa taas muistuttaa olemassaolostaan aiempaa painavammin. Pluto on vain kolmen kaariminuutin etäisyydellä pysähdyksensä asteesta, jolloin se aika on taas pian käsillä. Uudet alut saavat mainiota taustatukea Jupiterilta hyvästä kulmasta, ja vielä herttaisempaa lykkäystä Venukselta noviilikulmalla Kuulle ja Auringolle. Ainoa mikä kaihertaa, on Uranuksen kvinkunssi, mutta ei tämä ensimmäinen kerta ole kun Uusi Kuu on syntynyt samanlaisen kvinkunssin alla, joten meillä on jo kokemusta. Nyt voisi vaikka kunnolla lykästää älynväläyksinä.

virgo_cropNyt syntyvää Kuuta hallitsee tietysti Merkurius, joka on tässä ajassa vahva ja voimakas kulkiessaan samaa neitsyen merkkiä. Uusia aloituksia siis hellii hyvät kulmat, annos tahdonvoimaa, runsautta ja rikkautta, sekä valtava opinhalu ja tiedottamisen tarve. Joko minä olen ihan pihalla enkä vaan huomaa, mutta minun mielestäni nyt näyttää oikein lupaavalta ja hyvältä. Etenkin meillä ysihuoneen myötä, nyt opiskelu kannattaa. Kun tämä Kuu täyttyy parin viikon päästä, ollaan yhä neitsyen ajassa, ja saadaan kerätä hyviä ja kauniita syklin hedelmiä äkkiä vilkaistuna rauhallisissa ja vakaissa tunnelmissa.

Ihan mahdottomana en pitäisi sellaistakaan ajatusta, että ajan isot kuviot selkenisivät tässä kuluvassa Kuun syklissä tietoisen ajatustyön kautta. Vaihtaessaan merkkiä vaakaan Merkurius asettuu aktivoimaan näitä ajan isoja hampaita Plutoa, Uranusta ja Jupiteria, ja tulevassa ajassa Pluton osuus näyttäisi korostuvan. Tästäkin syystä nyt tehdyissä aloituksissa voi olla hyvä pitää mielessä Plutoon liittyviä teemoja. Olennaiseen keskittyminen saattaisi olla tarpeen.

famUuden Kuun saabinen symboli on Sukupuu, ja symbolin toteuttamisessa edellytetään hienostuneisuutta traditioiden ja sukuperinnön arvostamisessa. Oma sisäinen voima voi löytyä oman paikan tajuamisesta. Traditioiden arvostus ei tarkoita muuttumattomuutta ja entisen säilyttämistä, eikös sukupuuhun puhkeavat uudet lehdet ja hedelmät symboloi kehitystä ja kasvua.

Kenelle Uusi Kuu on alleviivaava merkki opiskelujen aloittamisesta? Aiotko saada uutta ryhtiä arkeesi, aloittaa kirjallisia töitä tai käydä kauppaa? Hihkuvatko Merkuriaaniset / neitsytpainotteiset ilosta? Ahkeraa neitsytkuun aikaa kaikille!

Avainsanat: ,

Yksi vastaus to “Opintietä tarjolla”

  1. Leila Says:

    Osui! Ilmoitin itseni opiston kirjallisuuspiiriin. Aion vähän työskennellä muunkin kuin nettisättäilyn parissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: