Onko luottoa?

decPostimies soitti eilen kahdesti, eli pudotti laatikkoon kaksi astrolehteä samana päivänä, mikä oli täysin tuhoisaa niukalle vapaa-ajalleni. Astroiluun uppoutumisen vuoksi en ehtinyt ollenkaan valmistella blogia täksi päiväksi. Ihan koko aika ei toki mennyt lehtiä selaillessa, vaan väänsin kokoon Tampereen seuran jäsenkirjettä. Tuli mieleen sellainenkin huvittava ajatus, että mitäpä jos te kaikki lukijat, jotka ette vielä TASiin kuulu, liittyisitte mukaan! Olisi siinä ihmettelemistä jos yhtäkkiä postilaatikko tursuaisi muutaman sata liittymishakemusta!

Tuossa aamulla radiota kuunnellessa aamukahveella eetterissä puhuttiin luottamuksesta parisuhteessa. Joku naisihminen epäili, voiko uskoa kumppaninsa sanaan, kun tämä väittää olleensa yön putkassa. Nainen epäili ilmeisesti kaverin olleen vieraissa. Mitenkäs voi todistaa olleensa putkassa, eihän tästä mitään kuittia saa?

Muissakin ihmissuhteissa kuin vain parisuhteessa luottamus toiseen on kenties tärkein kulmakivi. Ystävääkin voi haavoittaa pettämällä luottamuksen, ja jos joutuu epäilemään, ollaan jo sillä tiellä että ihmissuhde on lopussa. Onko ystävyyssuhde vielä helpompi lopettaa silloin kun tuntee että luottamus toiseen on mennyt? Välillä tuntuu, että rakkaudessa kärsitään, kestetään ja annetaan anteeksi aivan käsittämätön määrä asioita.

relationship

Astrologian kautta voi löytyä palikoita miettiä omaa kykyä säilyttää toisen luottamus ja tarvetta luottamukseen ihmissuhteissa. Toiset meistä kestävät ja sietävät epämääräisyyksiä paremmin kuin toiset. Heitän nyt aika ronskin väitteen, josta voisimme saada keskustelua aikaan. Oletukseni ja mutu-tuntumani on, että muuttuvien merkkien painotus kartalla voi venyttää luotettavuutta. Koska luottamus on niin iso asia ihmisessä, se ei mitenkään rakennu yksistään Auringon merkin kautta, vaan ennemmin katsoisin olennaisimmiksi tekijöiksi kartalla Kuun, nousun, Venuksen ja Saturnuksen. Toisaalta myös Jupiterilla ja Merkuriuksella on näissä asioissa oma roolinsa, miksei myös Marsilla, etenkin jos kyse on lipsahtamisesta kiellettyihin lihallisiin himoihin. Karttaa pitää siis taas katsoa kokonaisuutena. Jos kokonaisuudessa muuttuvat merkit, etenkin kaksonen, jousimies ja kalat nousevat esille, voi luonteessa olla epäluotettavia piirteitä. Ehkä näitä on kaikilla tai ainakin useimmilla, mutta toiset hallitsevat ne paremmin sääntöjen mukaan, tai ovat ihmissuhteissaan tavoitteellisempia, eivätkä ota turhia riskejä. Jätin listastani neitsyen vähän sivummalle, vaikka muuttuva merkki sekin on; maan elementin merkkinä neitsyt on vakaampi, mutta en uskoisi että ihan kokonaan olisi ”turvassa” tässäkään asiassa.

Toisaalta tulee mieleen tulimerkit oinas, leijona ja jousimies, joissa erilaisista syistä voidaan reagoida spontaanisti tilanteissa. Oinaspainotteinen voi ajatella itseään enemmän, leijonan heikko kohta on herkkyys imartelulle, ja jousimies janoaa uusia kokemuksia.

SaturnVaatii varmaan selitystä myös se, miksi ylempänä otin mukaan Saturnuksen. Tämä planeetta ilmentää selkärankaa kartalla. Jos Saturnuksen asemassa on ”jotakin”, on helpompi lipsahtaa vääryyksiin, kuin jos Saturnus olisi kartalla vahva. Saturnuksen toimivuutta voi joutua kyseenalaistamaan hankalissa kulmissa tai merkeissä, joissa se ei ole omimmalla alueellaan oinaassa ja ravussa.

jupiterJupiterin kohdalla näkisin tilanteen toisinpäin. Jos Jupiter osoittautuu liian vahvaksi, liian määrääväksi, tästä voi nousta esiin harhaluulo, että olen itse jumala tai ainakin heti siitä seuraava, eikä säännöt koske minua. Jupiter saa luottamaan liiaksi hyvään onneen ja ottamaan riskejä. (Tähän tekisi mieleni lisätä jokin omakohtainen lause, mutta jätetään se lillumaan mystisesti tänne rivien väliin.)

Merkuriusta pidetään valehtelun planeettana, ja tämän kautta petolliset ajatukset sekä valheellinen ilmaisu ilmaantuvat. Jos Merkurius olisi hyvä, jämäkkä ja hyvissä kulmissa kartalla, voisiko se kääntää kelkan sinne luotettavaan ja parempaan suuntaan?

Millaisissa kartankohdissa itselläsi luottamuksen tarve ja kyky osoittaa ja antaa sitä toisille näkyvät? Nimimerkin suojissa saa kertoa lipsahduksistaankin, jos joku tohtii esimerkiksi heittäytyä. Nämä ovat tietysti kovin kipeitä asioita. Millaisia keskeisiä teemoja on niiden ihmisten kartoilla, jotka ovat pettäneet teidän luottamuksenne? Karttoja vertaillessa kuulisin mielelläni havaintojanne Vertexille osuvista planeetoista, koska näistä on kerääntynyt omaa kipeää kokemusta muutaman henkilön kautta.

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Onko luottoa?”

 1. Susanna Says:

  Ihan tähän alkuun sanon että en yleensä tykkää yhtään että tiettyyn aurinkomerkkiin yleistetään joitain piirteitä, varsinkin negatiivisia, mutta nyt kuitenkin teen niin omiin kokemuksiin pohjautuen. Mutta luulen että sen täytyy myös johtua siitä mihin kohtaan minun kartallani tuo merkki osuu. Hassua että otat tämän esille nyt kun aamulla puuhaillessani pohdin erään Kala-aurinko -miehen suhtautumista itseeni. Ja sitten huomasin ajattelavani että niitä on elämän mittaan ollut useampia, Kalamiehiä, jotka ovat mukavia ja kovin taiteellisia ja sielukkaitakin mutta eivät anna ihmisenä parastaan, epäluotettavan oloisia ja antavat ymmärtää tehneensä sinusta jo valmiin arvion, alakanttiin. Heissä on aina ollut jotain luikurimaista, sellaista että tulee tunne että he eivät treenaa henkisiä lihaksiaan, ja olettavat asioita ihmisistä ylimalkaisesti, ja tosiaan usein alakanttiin. Olen myös huomannut että pariutuvat usein maanläheisten tiukkalinjaisten naisten kanssa, jotka ilmeisesti tarjoavat sitä puuttuvaa kiinnityspintaa. Empiirinen elämänkokemustutkimus osoittaa myös että pahimmat kivut ystävyyssuhteissa on tullut pääosin Kala-aurinkoisilta naisilta. Silti yleisesti ottaen pidän kovasti Kalojen merkistä, vilpittömästi. Kaloissa minulla on kartallani vain Anti-vertex, joten ehkäpä tässä voidaan uumoilla jotain karmallista. Merkki osuu syntymäkartan suuren ykköshuoneen hännille. Lohikäärmekartalta Kaloista löytyy Kuu. Elämäni ystävät ovat olleet enimmäkseen Kaloja, ja sitten Kaksosia ja Jousimiehiä jotka ovat oma lukunsa… Hauskaa seuraa mutta aina ei jaksa lörpötellä ja juoruilla varsinkaan. Siksi kai viihdyn enimmäkseen omissa oloissani, valikoiden tarkkaan milloin jaksaa hilpeillä. No, jos katsotaan minun Kuun, nousun, Venuksen ja Saturnuksen sijainteja, siellä vilisee Kaurista ja Rapua, ainoastaan Saturnus Kaksosessa, ei kovin kaksosmainen sijainti siis. Merkurius ja Mars kiinteissä merkeissä, eli luottamus tosiaankin on minulle varmasti kaiken a ja o. Suhtaudun siihen niin että en tarvitse elämääni ihmisiä joihin en voi luottaa. Pärjään mieluummin vaikka yksin.

  • Susanna Says:

   Huomasin että vaikka kuinka yritin olla antamatta yleistävää kuvaa, annoin sen kuitenkin, kun jälkikäteen tekstini luin, eikä se suinkaan ollut tarkoitus. Vielä mainittakoon että tunnen monta fiksua ja luotettavaa Kalaa, Kaksosta ja Jousimiestä. Tosiaan on vain käynyt ihmeen usein niin että ne suurimmat haavat ovat myös löytyneet tältä rintamalta. Vertex-akselia pohdiskelen osittain syyksi ja onhan minulle tuo Neppari-Saturnus-oppositio Jousimies/Kaksos -akselilla ja vahvasti aspektoitunut.

 2. Heidi Says:

  Tämä aihe on ollut vaikea omassa elämässäni. En ole luottanut sanan varsinaisessa merkityksessä juuri kehenkään muuhun, kuin omaan äitiini. Tämä juontaa jo lapsuuden kokemuksista ja olen joutunut sitä aikuis´iällä opettelemaan ihan psykoterapian avulla. Elämä on aika traagista, jos ei kehenkään voi luottaa, sillä se on mielestäni tärkein asia ihmissuhteissa.

  Oma kehitykseni luotettavana henkilönä on mennyt niin, että olen pitkälle aikuisikään ollut vain puoliksi luotettava, en tahallani ja pahuuttani, vaan olen saanut asiat selitettyä itselleni siten, että olen ollut oikeutettu kulloisiinkin tapahtumiin ja tekoihin. Mutta olen saanut huomata, että ajan saatossa kehitys on ollut suorastaan ilmiömäistä! Olen siis täten ilmeisesti pystynyt ottamaan käyttööni haasteellisten kuvioiden ilmenemismuodosta sen positiivisemman, kun astrologian kannalta asiaa tarkastelee. Muutos on valtava!

  Radix kartalta:
  Neptunus neliö (perääntyvä )Mars, Neptunus neliö Aurinko,Saturnus yhtymään. Neptunus kolmio Jupiter (Jupiter Kaloissa ), kenties Jupiterin kvinkunssi Marsille, ovat tuntuneet hämääviltä kontakteilta. Perääntyvä Merkurius (tosin kauriissa) neliö Kuu (oinaassa) tuntuu myös jotenkin siltä, ettei ole ollut ulosanti ihan sitä, mitä oinas-Kuu olisi todella voinut ja halunnut ja on sitä jarruttanut myös mielistelevä vaakanousukin.

  Miehet ovat osoittautuneet emävilpistelijöiksi, jos näin voi sanoa, mutta en ole tullut tutkineeksi tätä planeettaosumien kautta. Joskin ainakin suoralta kädeltä voin sanoa, että erään emävilpistelijän Kuu oli tarkasti mun antiverteksilläni 😉

 3. Lila Patrikainen Says:

  Lisää vain se Neitsytkin joukkoon. 😉 Silloin kun Neitsyt ottaa alkoholia, hän pyllistää kaikille perinteisille Neitsyt-tulkinnoille ja muuttuu vähän kuin negatiivisten kuvausten Kalaksi.

  • Heidi Says:

   Totta! 😀 Mulla on paljon kokemusta Neitsyt painotteisista ja sama on tulos täälläkin.. en tietenkään halua yleistää.. voi tietty omalla kohdalla liittyä siihen, että 12. huoneeni on neitsyen merkissä ja olen näin päässyt näkemään ja kokemaan sitä piilossa olevaa raadollista toteutusta.. 😉

 4. Marjutska Says:

  Putkapoliisille kun soittaa ja kysyy, ne kyllä kertoo. Ei ehkä suoraan, mutta lypsämällä…

  Asiasta viidenteen: luottamus on vähän kuin kunnioituskin, se on ansaittava. Jatkuvat valkoiset pikkuvalheet, totuuden muuntelu tai osatotuudet aiheuttavat lopulta sen että epäilee totuuttakin. Kertoo jotain arvostuksesta, jos ottaa jatkuvasti riskejä, että menettää luottamuksesensa toisen silmissä…

  Merkun hallitsemat Kaksoset ja Neitsyeet osaa kyllä luritella ja säveltää toisen pyörryksiin. Kohde usein osaa epäillä syövänsä pajunköyttä. Liioiteltuja ihmetarinoita suoltavia Kaloja ja Jouskareita kai kuunnellaan valmiiksi ”p..kasuodatin” päällä, naureskellen.
  Muuttuvien merkkien löperyydet ei välttämättä kuitenkaan syö luotettavuutta ihmisenä tai isoissa asioissa.

  Pelko on usein moottorina valehteluun, pelätään kuinka toinen reagoi totuuteen tai että jotain suhteessa/asetelmassa muuttuu sen jälkeen.

  Eniten totuudenmuuntelua olen törmänyt kumma kyllä Vaa’oissa, mutta uskon että sitä esiintyy kaikissa meissä, ja me valitsemme millä elämän osa-alueilla haluamme venytellä totuutta. Joku valehtelee työkseen, joku verottajalle, yksi puolisolleen ja toinen itselleen. Ja ne joihin luotat eniten, ovatkin ehkä parhaita valehtelijoita, koska eivät ole jääneet siitä kiinni. Kyse on myös pokasta, kuka pystyy katsomaan silmiin ja valehtelemaan silmää räpäyttämättä – selkärankaa siihenkin tarvitaan…

  • Tarja Says:

   Niinpä, ei olekaan omakohtaista kokemusta 🙂

   Pystyn allekirjoittamaan kommenttisi ihan täysin. Kaikista merkeistä pusertuu tarvittaessa, ”oikein” motivoituneena valehtelija. Ilmiö voi olla yleisempi kuin tällainen sinisilmäinen ymmärtääkään. Itse mieluummin sivuutan epäilyksenkin, koska nakerrus ei anna mitään, vie vaan. Jos valhe paljastuu, sitten näin käy, olkoon karman laki tai jotain.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: