Syksyn voimaviikot

passion_heart

Sitä on taas ilmassa. Keväisin ja syksyisin nykyään koittava parin viikon intensiivijakso alkaa tänään lauantaina 14. syyskuuta kun Pluto saavuttaa pysähtymisensä asteen 8°59’ kauriissa. Maasta katsottuna Pluton kulkusuunta on kääntymässä, eli pieni kaksois”planeetta” on vähitellen suuntaamassa eteenpäin. Muistattehan mistä kaksoisnimitys johtuu? Pluton kanssa yhdessä kiertää sen seuralainen Kharon.

pluto_sPluto tulee aamupäivällä joitakin minuutteja ennen kymmentä samaan asteeseen ja kaariminuuttiin kuin missä käännös tapahtuu, noin viikon päästä ensi perjantaina 20. syyskuuta. Kaukaisen tekijän kohdalla kun kiertoratakin on kaukana ja syklit ottavat aikansa, pysähtyminen on pitkä ja ilmeisen vakuuttava prosessi. Tämänaamuisessa pysähdyskohdan saavuttamisessa Kuu valaisee Pluton, sillä eläinradalla se on ylittänyt Pluton noin neljän aikaan aamuyöllä, ja on vielä melko lähellä. Intuitiivisten ja tunneperäisten prosessien merkitys kasvaa.

Kun Pluto ensiviikkoisen kääntymisensä myötä pääsee katsomaan eteenpäin, se siirrähtää takaisin kauriin yhdeksänteen asteeseen vuorokauden vaihduttua perjantaiksi 27. syyskuuta. Pysähdyksen aika on nyt hiukan vajaat kaksi viikkoa. Tulee olemaan monta päivää aikaa maistella ja tunnustella erityisen voimakkaan Pluton teemoja, niin ajassa yleisesti, mutta etenkin jos kauriin 8 – 9 asteet ovat omalla kartalla tärkeitä.

Pysähtynyt planeetta on ajassa keskeinen ja yleensä se kaikkein tärkein osoittaja. Pluto tekee väistämättä tarvittavat käänteet ja muutokset, sillä sen toteutumisen tyyli on pakottava ja intensiivinen. Toisten kohdalla pitää asioida lopettaa ja eliminoida ihan kokonaan, toisissa asioissa taas paljastetaan. Vaikka Pluton leimaama aika voi olla raadollista, on se ennen kaikkea voimaannuttavaa, ainutkertaista ja rikasta. Koska vaatimus on syvälle ja kokonaisesti, ei tulevien parin viikon aikana päästä helpolla. On mahdollista, että näin voimakas Pluto lamauttaisi, mutta parhaiten sen energiasta saa kiinni tekemällä muutoksen itse, ei odottamalla että jotakin sortuu itsekseen. Tahdonvoiman suuntaaminen vaatii rohkeutta, mutta juuri sitä Pluto parhaimmillaan antaa.

passion2Tämä Pluton pysähdys on sikäli merkittävä, että se on tarkassa kulmassa sitä hallitsevaan planeettaan, eli Saturnukseen. Pluto ja Saturnus ovat tavallaan vastavierailussa, jos haluamme mieltää Pluton hallitsevan skorpionin merkkiä. Kuitenkin jo tarkka kulma hallitsijalta on tekijä, mikä riittää naulitsemaan tämän ajan erityiseksi. Pluton muutokseen ja tahdonvoimaan tulee Saturnuksen kautta pitkäjänteinen ja periksiantamaton sävy. Se mikä hävitetään, häviää ainiaaksi. Sillä mikä syntyy uudeksi ja muuttaa muotoaan, tulee olemaan suuri merkitys tulevaisuudessa, sillä Saturnus on yhtymässä Kuunsolmuun skorpionissa.

Teille jotka vietätte syntymäpäiviänne seuraavan kahden viikon sisällä, neitsyen 21°37’:stä vaa’an 3°57’ saakka, pysähtynyt Pluto tulee jäämään Auringonpaluun kartallenne pysähtyneenä. Näin on voinut käydä jo aikaisemminkin, sillä Pluton pysähdys ajoittuu suurinpiirtein samoihin aikoihin, viime vuonna muutamaa päivää aikaisemmaksi alkaen 11.9. ja päättyen 25.9. Jos siis synttärit on 14. – 25. päivien välisenä aikana, oli jo viimeksi tulleessa Auringonpaluussa sama teema esillä. Pysähtynyt planeetta vuotta mittaavalla kartalla voi olla määräävä tekijä, etenkin jos se on kulmassa persoonaplaneettaan tai akselilla.

passion_tangoPluton pysähdys siis kääntää sen kulkemaan kohta eteenpäin. Tämä on sen matkassa viimeinen kerta kun se tavoittaa kauriin kahdeksannen asteen – ensi vuonna peruutetaan 10°59’ saakka. Pysähdys voi olla joillekin ajankohta, esimerkiksi Pluton antamassa kulmassa oman kartan kahdeksannen asteen planeetalle kulminaatio, jolloin viimeistään vaaditaan rysäyttämistä, muuntumista ja voimaa. Nyt Pluton kääntyessä eteenpäin voiman suunta on ulospäin ja esiin.

Pluton käännyttyä etenemään ajan isoin tekijä, Uranuksen ja Pluton välinen kulma alkaa taas kerääntyä kohti tarkkaa neliötä. Uranus perääntyy oinaassa ja kulma tarkentuu marraskuun alussa 9°25’ asteissa, ja onhan se kaiken aikaa olemassa. Tämä tarkka kulma onkin varsin mielenkiintoinen tunnelmiltaan, että onpas mukavaa, tai ainakin mielenkiintoista, kun on jotakin odotettavaa.

Piinallisen intohimoista pariviikkoista!

Avainsanat: ,

8 vastausta to “Syksyn voimaviikot”

 1. Susan Says:

  Mun eipäs, juupas pähkäily loppuu tänään!! Pluto on yhtymässä Au, Me/Ac keskipisteeseen! Ja tämä kuvio on 2 huoneessa.
  Joo selkä pamahti eilen puolessa väliä piiiitkäää työpäivää, joten sain aseet lopettaa tän uuden hommelin.
  Hassua sinänsä, et mulla oli ensimmäinen kiva työpäivä! Eli lekurille tänään matkani käy!
  Ehkä tän perääntymisjakson aikana ei olis pitäny vaihtaa työtä ollenkaan. Palaan meinaan aluksi ainakin tuttuun vanhaan.

 2. Leo Says:

  Näkyypä pysähtyvän pluto auringonpaluuni IC:lle, joka on 8’27 kaurista. Aika plutomaiset fiilikset kyllä pamahti päälle ja enpä olisi uskonut tällaista vielä tulevan takaisin elämääni. Vanhoja juttuja siis taas. Venus onkin samaan aikaan natal plutollani ja prog. MC/plutolla myös. Noh, toisi nyt viimein lopullisia juttuja eteen, huoh.. 🙂

 3. pluto Says:

  Huh. Johtuikohan sitten Pluton pysähtymisestä eilinen ainan järkyttävä päänsärky. Mikään särkylääke ei auttanut ja verenpaine lähti nousuun (mulla on yleensä aina alhainen verenpaine). Olo oli aivan kauhea, en muista, että koskaan olisi ollut vastaavaa. Onneksi kuuma suihku ja hartia-jumppa sai veren kiertämään ja helpotti lopulta.
  Mulla on Kuu 9’52 kaurista, syntymäkartalla sille Pluton ja Marsin neliö sekä Saturnuksen oppositio.
  Auringonpaluu on reilun viikon päästä ja saan pysähtyneen Pluton ap:n askendentille.
  Viime ap:lla (pysähtynyt?) Pluto oli yhtymässä sekä ap-, että nataali-Kuuhun. Aivan hirvittävän raskas vuosi. Jäisin mieluusti eläkkeelle nelikymppisenä. Monet rankat asiat ovet tuoneet hyviä asioita tullessaan, mutta voimat ovat olleet koetuksella, ja sairaslomaakin olen joutunut ottamaan.
  Meni hullu jo vilkaisemaan ensi vuoden ap-karttaa ja silloin(kin) pysähtynyt Pluto sijaitsee ap:n DC:llä. o_O
  Ensi vuonna Pluto ei enää varsinaisesti ylitä Kuutani, mutta olettaisin, että se on voimissaan vielä reilun asteenkin päässä.
  Ihan tosissani uskon, että myös tulevaisuudessa on tulossa positiivisia muutoksia elämään, mutta oikeasti huolestuttaa, että kestääkö pää ja keho jatkuvaa mullistusta.

  • Tarja Says:

   Oikein hyvä kommentti. Täälläkin jysähti päänsärky, mikä on minulle todella harvinaista, enkä olisi sitä osannut Plutoon yhdistää, mutta näin voi tosiaan olla.

   Kun Pluto oikein rassaa, voi olla raskasta aikaa, ja yleensä ainakin jossain suhteessa onkin. Laskulla paluukartassa Pluton teemat voivat nyt tulla elämääsi enemmän toisten ihmisten kautta, tai ihmissuhteiden syventymisenä, ainutkertaisen ihmisen tapaamisen kautta jne., eli ehkei enää yhtä vaativana aikana kuin tässä Kuun ylityksessä. Ratkaisevaa voi olla oma asenteesi ja reagtiosi toisiin ihmisiin, jopa niin että joutaako jokin ihmissuhde mennä? Kun Pluto on noin moninkertaisesti aktivoinut oman karttasi, olet tosiaan saanut rautaisen annoksen tätä sorttia. Voimaa on varmaan tullut jos on syvälläkin käyty. Ehkä näiden asioiden kautta näkee selkeämmin millaiset asiat elämässä ovat todella tärkeitä, ja niiden ymmärtäminen opettaa elämään rikkaammin ja täydemmin. Kun Uranuksenkin transiitit näille samoille oman karttasi tekijöille alkaa olla ilmeisesti ohi, Pluton ajan jälkeen varmaankin tasoittuu. Kyllä se siitä.

 4. PirjA Says:

  Täälläkin Pluto jyllää IC’llä ja ehkä vähän vielä oppositiossa Kuuhun. Pitempään on tuntunut, että olen lähtökuopissa, suuntaa vaan en ole tiennyt ennen. Nyt ehkä tiedän ja h-hetki sijoittuu juuri 20.9… Progessa Pluto on MC’ssä ja pr-Aurinko ja pr-AC molemmat juurikin 9 asteessa Skorpionia, minne tr-Saturnus on saapumassa. Oho, tämäpä mielenkiintoinen havainto.

 5. Hanna Says:

  Mulla on synt.kartalla merkurius 8 asteessa kaurista. Tuo Pluton konjunktio ollut siis pitkään päällä ja on ollut todella raskasta aikaa pari vuotta. Tuntuu että mitkään omat toimenpiteet eivät ole auttaneet asiassa. On ollut vähän sellaista tuulimyllyjä vastaan taistelua. Jaksaminen on ollut todella koetuksella ja se on itsellänikin näkynyt sairasteluna.
  Toivon, että nyt vihdoin tulisi joku käänne ja kuvio toisi lopulta jotain hyvääkin tullessaan.

  • Tarja Says:

   Näin toivotaan. Nähdäkseni usein transiittien kohdalla auttaa, kun löytää tuntemuksilleen nimen, eli osaa yhdistää tapahtumat tietyn planeetan teemaan. Pluton kohdalla hyvän yleensä tavoittaa vasta kun transiitti on mennyt ohi, jopa joskus kolmen vuoden päästä. Tässä kohdin jos ”kriisi” on päällä, ei taida lohduttaa. Sinnikkäästi vaan eteenpäin.

 6. hannele Says:

  Täytyy sanoa,että on ollut v.käyrä erittäin intentiivinen kaikilla osapuolilla töissä toivottavasti tämä kohta helpottaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: