Kovaa puhuria maailmaa muuttamaan

uusikuu-vaakaNyt saadaan uutta vettä myllyyn, tai ainakin uusia tuulia puhallettavaksi. Uusi Kuu syntyi viime yönä 5. lokakuuta vaa’assa 11°56’ vastassaan Uranus oinaasta ja neliöiden Plutoa kauriiseen. Sillä lailla, eli aikakauden määrittäjäneliö on arjessamme taas tulevan kuunkierron ajan, ja vahvasti. Kuun syntymää vaa’assa hallinnoi Venus, joka ei niin mukavasti kulje skorpionissa, mutta pääseepähän kohta pois tästä itselleen epäluontevasta merkistä.

UranusUranuksen vastakkaisuus syöksee aloitukset tulevaisuutta kohti räiskyvällä voimalla ja paineella, eikä Pluton neliö varmaankaan hillitse, vaikka voi pyrkiä kontrolloimaan energiallaan mullistuksia. Uudesta Kuusta alkuun pyörähtävä sykli kutsuu uudistamaan ja muuttamaan asioita, ja miksei koko maailmaa. Tässä on vinha säväys toisenlaisuutta, siitä huolimatta että Kuu aloittaa kiertonsa melko konservatiivisesta vaa’asta. Koko vuotta ajatellen tämä Uusi Kuu on yksi vaikuttavimmista noiden ulkoplaneettojen kulmiensa vuoksi. Nyt kosketetaan tärkeimpiä ajassa ilmeneviä seikkoja ja tapahtumia.

Jo varjossa kulkeva, ja kenties temppujaan jo osoitteleva Merkurius osuu Uuden Kuun aikaan lähelle Kuunsolmua, jonka ihan pian ylittää. Syvällisen mentaalinen sävy pakottaa huomioimaan suunnan mihin ollaan menossa, ja eiköhän sellainen ole hyväksi uusille aloituksille. Älyllisyys näyttäytyy Uuden Kuun hetkessä myös Pallasin kautta, sillä soturiasteroidi on oikein mukavassa kulmassa nyt Auringolle ja Kuulle.

Millaisia aloituksia vaa’an sävyttämässä syklissä kannattaa tehdä? Ihmisiin liittyviä, kauneusarvoja korostavia, symmetriaa ja tasapainoa hakevia, sovittelevan diplomaattisia, yhteisiä; tällaisia teemoja minulle tuli äkkiseltään mieleen. Vaikka vaaka olisi kuinka johtava merkki, ainakin minä miellän sen hyvin rauhalliseksi. Siitä huolimatta valmista saattaa tulla ennen kuin huomaammekaan, kun Kuu tulee täydeksi sopivasti omassa polariteettiparissa eli oinaassa parin viikon päästä.

hakkuUuden Kuun Saabinen symboli on tällä kerralla proletaarinen Kaivostyöläiset nousevat kaivoksesta. Heh, naureskelen täällä että nyt onkin aika tuoda aloitukset päivänvaloon. Sielujemme syvyyksistä olemme kaivaneet arvokasta tietoa, mutta jotta se toisi paremman maailman ja onnea ihmiskunnalle, se on näytettävä ja jaettava toisille. Enää ei toimita pimeässä. En voi olla tämän symbolin yhteydessä ajattelematta astrologiaa ja monia harrastuksensa kätkijöitä..

Sopusointuisia alkuja kaikille ajan paineista huolimatta!

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Kovaa puhuria maailmaa muuttamaan”

 1. Riikka Says:

  Jokohan näillä asetelmilla saatas YT-neuvottelut päätökseen? Tää löysässä hirressä roikkuminen on kaikista kuluttavinta. Vaikka tuliski rakennemuutoksia niin tulis edes joku ratkasu.

  • Tarja Says:

   Tuo on niin totta monella alalla, ja tuntuu ettei taloudellista nousua saavuteta enää mitenkään. Toivottavasti ei mikään rooman valtakunnan kohtalo uhkaa länsimaista kulutusyhteiskuntaa… Muutos voi tulla tätäkin kautta, toivotan jaksuja mahdollisesti vaikeisiin aikoihin.

 2. ilojavalo Says:

  Ihana tuo viimeinen lause! 😉 Saas kattoo mitä syksy tuo tullessaan tämän Uuden Kuun myötä, jotenkin kutkuttava fiilis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: