Lahjakas neiti Venus

laraIllalla 7. lokakuuta muutamaa minuuttia ennen yhdeksää Venus siirtyy jousimiehen reippaaseen mutta jaloon merkkiin, ja jättää hetkeksi hyvästit skorpionin teemoille (joita kuitenkin saadaan tämä maanantai vielä ”tuskitella” jotta merkinvaihto saadaan tehdä tyhjältä pöydältä). Venuksen kannalta katsottuna tulen elementtiä edustava jousimies ei ole sille kaikkein helpointa kauraa, ja merkinvaihdossa Venus jääkin peregriiniksi eli ei saa apuja oikein mistään. Venusta hallitseva Jupiter ei ollenkaan näe sitä ravusta, sillä jousimies ja rapu ovat sokeassa kulmassa toisiinsa nähden. Lisäksi Venus ja Jupiter ovat keskenään ihan kuin vastakkain, sillä ne kulkevat avaruudellisessa vastakkaisuustasossa.

Venus saa kohta aikaan Neptunukselle kulman, mikä ei sekään välttämättä ole ykkösvaihtoehto jos saisi valita miten planeetta vaelluksensa merkissä aloittaa. Ilmassa on heti liikaa sähläyksen ja väärinkäsitysten vaaraa, kun emme ole kai vieläkään keksineet toimivaa tekniikkaa sille rusinat pullasta -toteutukselle, jossa voisimme napsia vain hyvän ja henkisen tästäkin kulmasta. Venuksen ja Neptunuksen voimat kohtaavat torstaina aamupäivällä, ja tuo on muutoinkin perin mielenkiintoinen päivä Venukselle.

venus_oob10. lokakuuta alkuillasta siinä puoli kuuden aikoihin Venus saavuttaa Auringon ja Maan keskenään määrittämän kallistuskulman, ja tästä eteenpäin Venus kohoaa kurkkaamaan OOB tilaan asioita, joihin Auringolla ei ole kontrollia. Venus on tällöin 3°08’ jousimiestä ja kenellä on kartallaan Venus jouskarissa tuon jälkeen, saa sitten Venuksen paluukarttaansa epätavallisen ja kenties arveluttavan Venuksen. Venus jatkaa aika pitkälle tällä kerralla hyppäystään kohti tuntematonta, sillä se ennattää miltei 25 asteeseen kaurista ja joulukuun 7 päivään ennen kuin palailee takaisin normaaleihin kirjoihin. Venuksen kallistuskulman ylitys tuossa välillä näyttää melko roisilta elikkä korkealta, sillä kauriin merkin alussa noin 0 – 2 asteissa 5. – 7. marraskuuta Venus löytyy 27°09 deklinaatioarvosta.

Ken tahtoo ajatella että tällä olisi mitään humppaa eli merkitystä tulevassa ajassa, voi tarkkailla olisiko Venuksen energiassa jotakin yllättävää, esilläolevaa, poikkeuksellista, vaikeasti hallittavaa, jopa yltiöpäistä, mutta kuitenkin mahdollisesti lahjakasta. OOB tilassa kulkeva Venus ei ole sellainen suloinen neito kuin millaiseksi Venus tyypitellään, vaan tämä sosiaalisuuden, arvomaailman, rakkauden ja rahan planeetta räväyttää, ja jousimiehessähän tehdään kaikki isosti. Rahaa kylvetään laajalla kaarella, ja josko siitä tulisi osansa takaisinkin. Jos uusi rakkaus on tullakseen, tämä voi ollakin jotain erilaista, ehkäpä ihan kapinallista. Arvomaailmaan liittyvissä asioissa ei nyt turhia niuhoteta, vaan ollaan rakastavan suurpiirteisiä. Veikkaan myös, että jos joissakin yhteyksissä sosiaalisissa kontakteissa päästään vauhdikkaasti hyviin tuloksiin, voidaan joidenkin ihmisten kohdalla pompata villisti sinne ojasta allikkoon. Venukseen liittyvät asiat vaativat parin kuukauden ajan paljon tavallista enemmän keskittymistä ja hallintaa, ja näitä ”asioita” voi olla määrällisesti paljon. Ei kuitenkaan luovuteta, sillä samalla saadaan mahdollisuus toisenlailla tekemällä ja kokemalla saavuttaa jotakin poikkeuksellista. Extreme Duudsonit tulevat tottakai mieleen, mutta variaatioita on lukuisia.

Silloin kun Venus pomppii OOB tilassa, se tulee sujuvan vauhdikkaaseen kulmaan Uranukselle 9°59’ jouskarista oinaaseen 17.10. yöllä, eli 16. päivä kulman avautuessa on varmaan se mielettömin. Tuolloin Uranuksen ja Pluton välinen kulma on jo kaariminuutteja vaille tarkka. Koska Venus kulkee Pluton viereisessä merkissä, näiden välille syntyy vähäisempi kulma, mutta saattaahan tuokin kokonaisuudessa olla merkitsevä. Ja samaan aikaan Venus on myös kovassa kulmassa Chironille, joten jos lujaa mennään niin saattaa sitten sattua leukaankin? Osaatte varmaan mielissänne kuvitella mitä tämä kulma voisi antaa, tehdä, ottaa ja vaikuttaa?

OOB tilassaan Venus pääsee kulkemaan myös muutaman asteen verran aspektittomana, esimerkiksi jousimiehen puolivälistä eteenpäin silloin kun Kuu ei anna kulmia Venukselle, ajassa noin 22.10. jälkeen. Tällöin Venus saa osakseen kaksinkertaisen korostuksen, sillä niin aspektiton planeetta kuin OOB tilainenkin hurjimus haluavat esille ja johtamaan ajan henkeä. Pääsemme tätä testaamaan, kun Uranuksen ja Pluton neliö tiivistyy, Neptunus alkaa hidastella pysähtymistään kalojen alussa ja Merkurius perääntyy. Kuulostaa miltei Peppi Pitkätossumaisen ratkiriemukkaalta!

peppi_huvikumpu

Venus uhittelee vielä kvinkunssikulmalla hallitsijalleen Jupiterille 26.10. 20 asteessa, ja vaikka tätä ei aspektittomuudessa tulkita kummoiseksikaan kulmaksi, voi se olla melko äkkiväärä ajankohta Venuksen teemojen suhteen. Silti jotakin ihan helmee voi syntyä, sillä tämä kulma saattaa antaa oivalluksia.

Jousimiehessä Venus matkaa 5. marraskuuta saakka, mutta on tosiaan edelleen erittäin OOB kun siirtyy kauriiseen.

Otetaan toisenlaisuuden haaste vastaan ja katsotaan mitä poikkeuksellinen Venus meille ojentaa!

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Lahjakas neiti Venus”

 1. Sanna Says:

  Se kamala kriittinen viimeinen aste. Ehkä tämä on Venuksen maailmaa, kun aikaisin aamulla päiväkodissa kävin keskustelua, siitä, etten haluaisi lasten roolileikkipäivänä lasten tuovan omia meikkejä päiväkotiin. Yritin herättää kohteliaasti arvokeskustelua siitä, kuuluuko esikoululaisten leikkeihin meikkaaminen aikuisten tapaan. Vastaukseksi sain, että meikit kuuluvat lasten leikkeihin, niitä saa kotoa tuoda ja jos joku lapsi ei saa meikata, hän ei sitten meikkaa ja jää tästä leikistä sitten omalla tavallaan ulkopuolelle.
  Ja kun keskustelua on vielä jatkettava, niin tämä Venuksen kulku Jousimiehessä ei varmaan lupaa helppoa tietä… Täytyy toivoa, että tässä kanssakäymisessä ei mennä ojasta allikkoon vaan OOB Venus toisi tarvittavaa voimaa nähdä arvojen merkitys ja tärkeys arjessa ja elämässä…

 2. ilojavalo Says:

  Jopas on hurjaa menoa luvassa! 😀 Mielenkiinnolla odotan! Äh voi, luulin ettei osu omille kartoille niin tokihan kolahtaa: syntymäkartalta yhtymää Neptunukselle 21 asteessa ja 14 asteessa tekee opposition Auringolle ja het alussa napsii mukaan AP-kartan Marsin ja tekee sille opposition 3 asteen kohilla… Ja kappas, vetäiseepä sitten vielä IC:n yli kun Kauriin puolelle päästään (14ast23′)… Mä jo ehdin toivoa hetken rauhaa Uuden Kuun teemojen jäljiltä! 😀

  • Tarja Says:

   Ei se Uusi Kuu vielä pääty, vastahan sitä alettiin herätellä! Venus tulee ylittämään hyvinkin korkeana OOBina omankin nousuni että saas nähdä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: