Jupitereja horisontissa, ohoi!

Jupiter_godJos ajan hengen pitäisi näyttäytyä konkreettisina asioina omissa pikku ympyröissä, näin on ainakin käynyt noiden painokkaiden Merkuriuksen ja Jupiterin kohdalla. Kun Merkurius oli pysähtyneenä, sosiaalisen median areena Facebook heittäytyi toimimattomaksi. Tämä on aina sääli astrologian yhteydessä, sillä Taian sivuille tulee mielenkiintoisia havaintoja, kommentteja, kysymyksiä ja viestejä. Itse olen kiertänyt ajatuksissa kehää Jupiterin kanssa, ja siitä siis vielä tänään yhdeltä kantilta.

Omalla kartallani Jupiter istuu deskendentillä eli laskuakselilla, seiskahuoneen kärjellä, ja hallitsee sieltä jouskarinousuani eli askendanttia. Koko horisonttilinjani on kovin Jupiterin sävyttämä. Eräällä toisella itselleni tärkeällä kartalla Jupiter on nousuakselilla, ja muutamalla hyvällä ystävälläkin on kartallaan tällainen tilanne.

jup_descMillainen on horisonttilinja, jos Jupiter on jommassakummassa päässä? Se antaa omat teemansa kumpaankin suuntaan, vaikka ei minun tapaukseni tavoin toista päätä hallitsisikaan kärjen merkin kautta. Akselilla planeetalla on aina yhtymä ja oppositio kontakteinaan. Laskuakselin Jupiter kertoo millaisia ihmisiä luokseni taivaallinen kohtalo heittää, ja se sävyttää tapaa ja odotuksiani, miten näihin ihmisiin ja asioihin suhtaudun ja mitä annettavaa minulla on heille. Koska planeetan symboliikka on aina tavattoman laaja ihan jokaisen planeetan kohdalla, Jupiterkin symboloi monenlaisia ryhmiä, teemoja, asioita ja sortinsakkeja. Tulkinnaksi ei riitä ihan, että olisin papin kanssa naimisissa, mutta jonkun kohdalla tämäkin voisi pitää paikkansa. Itse olen tunnistanut tämän jonkinlaisena yläkategoriana itselleni tärkeissä ihmisissä, että heissä Jupiteriaanisuus näkyy aina jollakin tasollaan: rentoja tyyppejä, vapaita sieluja, horisonttiaan aktiivisesti laajentavia ”seikkailijoita”, tietoa rakastavia ihmisiä. Omaksi tehtäväkseni olen ymmärtänyt toisten näkemyksen avartamisen, vaikka koetankin välttää opettajan roolia, koska en osaa tehdä nutturaa. Olen ennemmin sellaista sinne tänne seikkailevaa sorttia itse, mahtaisiko johtua lopulta siitä, että Marsini on vahvempi kuin Saturnukseni. Kun Jupiterini hallitsee myös nousun merkkiä, olen etsiytynyt hengenheimolaisten pariin, enkä vain astrologian kielen hallitsijoiden keskuuteen vaan koska tässä on aina kyse laajuudesta, minulla on toisenlaisiakin viiteryhmiä, joita Jupiter kuvaa aika hyvin.

AscendantNousuakselin läheisyydessä sijaitseva Jupiter kertoo mielestäni aina jollakin lailla nälkäisestä mielenlaadusta. Tottakai riippuu millaiset edellytykset merkki antaa ja miten muu kartan kokonaisuus tukee, mutta tämä voisi olla sellainen maailmanvalloittajan kuvio. Maailmaakin voidaan hurmata ja tietää monilla tasoillaan, kuka kiipeämällä Mount Everestille, kuka saarnaamalla eteenpäin oppejaan, joku tutkivana journalistina tai tieteilijänä (en pystynyt kirjoittamaan tiedemies sanaa!), tai jollakin muutoin paljon ahnehtien, vaikka tietoa, ymmärrystä, mammonaa tai esimerkiksi ruokaa. Jos jatkatte mielessänne näitä esittämiäni ajatuskulkuja, vertailkaa monenlaisia Jupiteriin liittyviä teemoja. Jollakulla niistä voi toteutua montakin yhtä aikaa, limittäin, osittaisesti tai eri ikäisinä.

j_ascNousevaan Jupiteriin eli ensimmäisen huoneen puolella olevaan planeettaan liittyy aina ego. Minätietoisuus on se asia, jota Jupiter laajentaa. Ei tuomita tätä heti pahaksi, sillä onnistuessaan Jupiter on planeettana jalo, antelias ja viisas. Vaarana tottakai on, että omaa minää korostetaan joka yhteydessä, tulee jonkinlainen jumalakompleksi. Horisontin alla oleva Jupiter on siis nälkäisempi kaveri, joka etsii enemmän ja pyrkii toteuttamaan itseään isommin. Viimeisen huoneen puolella oleva Jupiter ei akselin lähellä vaivu kaappiin pölyttymään, mutta on luonteeltaan rauhallisempi. Sen ei tarvitse enää todistella niin paljoa, se on jo saavuttanut näkyvyyden. Mutta kummalla puolella tahansa, nähdäkseni tällaisessa henkilössä aina korostuu Jupiterille ominainen tiedon ja näkemyksen tarve, ehkä tässä enemmän omaksua kuin jakaa, mutta todennäköisesti kumpikin tarve tulee täytetyksi.

Ja ihan samalla logiikalla, myös omani kaltainen laskuakselin Jupiter voi toteutua omissa valinnoissa hyvin vaikeana planeettana. Esimerkiksi siten, että loputon nälkä kohdistuu vaativuutena toisiin ihmisiin. Voisin olla kuin loinen, joka imee toisilta ilmankin. Miellän seiskahuoneen kärjen kuitenkin vastavuoroisuuden paikaksi, toisiltakin voidaan saada liikaa, mitä se jokin sitten tapauksesta riippuen onkaan.

Ehkä tämä pätee ihan jokaiseen planeettaan, mutta koen Jupiterin aika vaativaksi planeetaksi toteuttaa. Mielipiteeni on kuitenkin oman painokkaan, mutta hyvin haasteisesti sijoittuneen planeetan värjäämä. Onko teillä toisilla horisonttiakselille kytkeytyneestä Jupiterista (yhtymä, hallitsija) helpompi mielikuva – tuoko se sittenkin onnen ja menestyksen jos on kartalla hyvin sijoittunut?

Avainsanat: , ,

8 vastausta to “Jupitereja horisontissa, ohoi!”

 1. Sanna Says:

  Jupiter hallitsee nousuani, mutta on sijoittunut kartalle epäedullisesti. Onnea ei ole matkalleni vielä paljon riputeltu, mutta kyllä minussa Jupitermaisuus näkyy. Niin olemuksesta, elämäntavoissa kuin kohtaamisissa ihmisten kanssa; kaikessa on sellainen jupitermainen sävy. Äitini sanoi, että olen ollut lapsesta asti hyvin eettinen ja pohdiskeleva. Vielä tänäkin päivänä tarkkailen maailmaa ja toisia ihmisiä yrittäen oppia heistä. Rakastan tietoa monessa muodossa. Nautin saada kuulla muiden näkemyksiä ja elämäntarinoita, joista aina voi saada itselleenkin eväitä elämään. Nautin historiasta monipuolisesti ja filosofian tunneilla olin kuin kotonani.
  Vaikka tämä asenne ei ole tuonut maallista mammonaa, koen, että olen saanut rikkaan sisäisen pankin, josta ammentaa eri aikoina.
  Jääkaapissani on ollut ikuisuuksia lainaus:
  ”Autuas se ihminen, joka on löytänyt viisauden,
  ihminen, joka on saanut taidon.
  Sillä parempi on hankkia sitä kuin hopeata,
  ja siitä saatu voitto on kultaa jalompi.
  Se on kalliimpi kuin helmet,
  eivät mitkään kalleutesi vedä sille vertaa.
  Pitkä ikä on sen oikeassa kädessä, vasemmassa rikkaus ja kunnia.
  Sen tiet ovat suloiset tiet, sen polut rauhaiset kaikki tyynni.
  Elämän puu on se niille, jotka siihen tarttuvat;
  onnelliset ne, jotka siitä kiinni pitävät.”

  Muuten ei ole tullut alkuperäislähdettä luettua, mutta tämän olen itselle suuresta kirjasta napannut.
  Viisaus on siitä ihana asia, että se tosiaan muuntuu ja elää, voiko muuntuminen olla siis myös Jupiteria?

 2. Jupiterintyttö Says:

  Mulla Jupiter jouskari nousulla, yhtymäsä Uranuksen kanssa siinä, melko lailla asteen verran 12 huoneen puolella. Ja no, jos ajatellaan tuota onnen ja menestyksen tuomista, niin voisin sanoa jopa kyllä. Siis olen selviytynyt käsittämättömällä tavalla elämän karikoista, joihin moni muu on kaatunut, siinä on todella ollut kyse onnenkantamoisista, kyvystä nähdä laajemmin, halusta ja kyvystä pohtia ja filosofoida, positiivisesta elämänasenteesta, kyvystä kasvaa ja laajentua yli entisen…ja tämä niin ihan ns. elämän tiellä, kuin vaikka sitten tapaturmissa…tapaturmat ehkä havainnollistavat tätä hyvin; paljon tapaturmia ja tilanteita, mutta ikinä ei kuitenkaan ole käynyt niin kuin olisi suurella todennäköisyydellä voinut käydä.

 3. Susan Says:

  Minulla on myös se Jupiterin hallitsema nousu akseli, mutta vaikka Jupiter ei olekkaan Dc:llä, on se kuitenkin 7 huoneessa.

  No niin kun Sanna yllä sanoi nauttivansa kuulla ihmisten elämäntarinoita, tämä sama on myös minulla. Olen palveluammatissani saanut kuulla uskomattomia juttuja ja niitä hieman kerjännytkin kuultavaksi.
  Itse olen ollut tietoa avartavana muille lähinnäkin terveellisten elämäntapojen noudattamisen taidoissa. Olen saanut ihmisiä lähtemään elämänmuutoksiin, ja ollut kannustajana muutenkin.

  Mitä rikkauksiin tulee, olen niitä saanut kokea aika-ajoittain elämäni varrella, mutta pesää ne ei ole vielä tehnyt luokseni. Minulla on alkanut selkeästi uusi elämän jakso pari vuotta sitten ja luulen, että sinnikkyyteni palkitaan joskus vielä. Tämä vuosi on ollut haasteita täynnä, mutta vaikeuksien takana on ollut aina joku onnen kantamoinen lymyämässä.
  Tavoite on että ainakin eläkkeellä olis asiat vihdoin hyvin.

 4. Leila Says:

  Voi ihme! Siis Jupiter voi olla vielä vaativampi elämän nälässään kuin mun ykköshuoneen Jupiter. Se sijaitseekartallani kuitenkin pikkuisen nöyrempänä (toivoisin) 1-huoneen loppuasteilla 22 ja 37 ja retrona. Olen aika esillä oleva, mutta itseäni tunteakseni osaan myös vetäytyä ja olla hyvin erakkomainenkin, sekö liene tuota retroa. Tietenkin tuo vetäytyminen johtuu noista vesielementeistäkin kun olen triplana siinä. Mutta jostakinhan pitää päätänsä nostaa. Mistä muusta kuin juuri tuon Jupiter Jousimiehenkautta?

  • Tarja Says:

   Ei se minustakaan huono juttu ole, jos sen hallitsee nätisti, ja sinulla esimerkiksi veden elementti rauhoittaa. Jos koko kartta leiskuaa tulta, on egoa toisten kiusallista katsoa. Perääntyvä Jupiter keskittää suuruutensa sisäänpäin, ja tässä voi olla paljon löydettävää.

   • Leila Says:

    Kiitos, tuota sisäänpäin suuntautuvaa pitänee enemmän miettiä mitä se on ja mitä antaa. Kun on tuo noususkorpionikin.

 5. Anne Laine Says:

  Jupiter 12. huoneessa vaakaa 21 astetta ja tekee tarkan ilmakolmion Aurinkooni 21 astetta kaksosia ja 21 astetta Ic, jolla asteen päässä Kheiron vesimiehessä. Aurinko ja Jupiter tekevät täten tarkan sekstiilin Leijonassa olevaan MC:n. Taitaa olla elämäntehtävääni liittyvä asia Jupiterilla. Olen harrastanut astrologiaa vasta vähän aikaa, joten en osaa tulkata täysin kuviota, mutta jokin henkinen opetustyö?

 6. Anne Laine Says:

  Ai niin, minulla on sekä Jupiter että Kheiron kartallani retrona.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: