Kahdella tavalla pimenemistä

eclipse_shAurinko ja Kuu kohtaavat skorpionin 11°16’ kohdassa Uuden Kuun ja Auringonpimennyksen hetkellä 3. marraskuuta iltapäivällä hiukan ennen kolmea. Kun Kuunsolmu on lähellä skorpionissa siinä kolmen ja puolen asteen etäisyydellä, tämä on tavallaan täydellinen pimennys, mutta eipä kuitenkaan. Me saamme erittäin harvinaislaatuisen Hybrid pimennyksen, jollaisia sattuu ilmeisesti vain muutamia vuosisadassa. Pimennys kuuluu Saros sarjaan 143, johon sisältyy neljä Hybrid pimennystä, ja tämä on niistä ensimmäinen. Hybrid pimennys tarkoittaa välillä muuntuvaa pimennystä, jossa se voi olla aluksi rengasmainen ja tulla välillä täydelliseksi, ja nyt tapahtuva pimennys on siitäkin erikoislaatuinen, että pimennys on täydellinen vasta sen loppupuolella. Pimennyksen täydellisyys johtuu Kuun kiertoradasta, jossa se pimennyksen hetkellä on ennemmin lähempänä Maata kuin siellä kauimmaisessa pisteessään.

Nyt tapahtuva pimennys on sen erikoisuudesta johtuen merkittävä. Alleviivaavaa tässä ajassa on sekin, että aikakautta määrittävä neliökulma Uranuksen ja Pluton välillä tarkentui juuri ennen pimennystä perjantaina. Voisi ajatella siten, että pimennyksellä olisi globaalia merkitystä tavallista enemmän, eikä sen merkitykset kohdistu nyt ainoastaan yksilöihin, joiden kartoille pimennys nyt osuu. Tulee mieleen myös mahdollisuus niinpäin, että jos tämä pimennys on merkittävä omalla kartalla, on se merkki näille ihmisille olla jollakin tavoin ”kohtalokkaasti” mukana tässä ajassa, kenties muutoksen tekijöinä.

Hybrid pimennyksen tunnelmat ovat voimakkaat, niin kuin skorpionissa vaan voi olla. Merkkiä hallitsevat planeetat Mars ja Pluto ovat molemmat mukana energioissa kummankin ollessa hyvässä kulmassa Auringolle ja Kuulle, eli yhdessä nämä muodostavat pikkukolmion, jonka kärkenä valot sijaitsevat. Voimat on siis kohdistettu hyvin intensiivisesti, mutta sekstiilikulman luonteen mukaisesti ennemmin mukavasti ja sujuvasti kuin aggressiivisesti tai tuhoavasti.

moon nodeTämänkertainen pimennystyyppi on kenties se kaikkein voimakkain kun Uusi Kuu syntyy noususolmun lähellä. Tässä on energisyyttä ja vahvan uuden alun tunnelmaa, mikä liittyy jokaisen omiin persoonallisiin tahdonilmauksiin, identiteetin ytimeen ja oman polun seuraamiseen. Jokaisessa pimennyksessä on kuitenkin heijaste sinne vanhaan, ja siksi kannattaa pohtia samalla päivämäärällä tapahtunutta täydellistä Auringonpimennystä 1994, koska tässä Hybridissä heijastelevat samat teemat. Silloin skorpionissa kulki hitaammista tekijöistä Jupiter, nyt Saturnus, ja skorpionissa perääntyi Venus, kuten nyt tekee Merkurius. Ajan henki tuntuu tällä kertaa tärkeämmältä ja kohtalonomaisemmalta; Saturnuksen vuoksi meillä on käsissämme menneen seuraukset ja vastuu tulevasta, ja juuri syntyneen Merkuriuksen kautta saamme mahdollisuuden nähdä ja ymmärtää asiat perinpohjaisesti.

Meidän lakeuksillamme näyttäisi Uranuksen henki jääneen mukaan hiukan voimakkaammin kuin muualla maailmassa. Kun Uranus ja Pluto tarkistelivat neliökulmaansa juuri, oli Uranus Yod-kuvion kärkenä. Tällä kartalla on edelleen olemassa kvinkunssikulma Auringolle ja Kuulle, ja lisäksi saamme nousuun vesimiehen. Vääntö uuden suhteen olisi ainakin liitettävä mukaan siihen, mitä Uusi Kuu tässä syvällisessä merkissään nyt aloittaa.

Keiden kaikkien kartoille tällainen voimakas ja tärkeä pimennys vaikuttaa? Mielestäni aivan kaikkien, sillä pimennyksen merkitykset ovat kattavammat kuin yleensä. Omaa asemaansa voi miettiä sen kautta, mihin huoneeseen pimennys osuu, ja oikeastaan vieläkin laajemmin minkä huoneparin akselille asteet 11 skorpionia ja 11 härkää osuvat; täältä löytyy se yleisteema paremmin kuin yhdestä huoneesta. Jos omalla kartalla on skorpionin merkin alkupuolella 0 – 15 tärkeitä planeettoja tai akseleita, nämä tulevat mielestäni voimakkaammin pimennyksen alle kuin merkin loppupää. Vastapäisen härän 11 asteen tuntuman tekijät ovat yhtälailla mukana, mutta tälläkertaa skorpioni on pääosassa erittäin voimakkaasti.

En ole ollenkaan tarkistanut myöhempiä Uranuksen ja Pluton tarkkoja neliökulmia mahtaisiko jokin tuleva pimennys kirkastaa myös näitä erityisesti, tulevaisuudessa se tullaan näkemään. Tämän pimennyksen osuminen ajallisesti hyvin lähelle tarkkaa kulmaa, ja pimennyksen oma erityisluonne tuntuvat nyt alleviivaavan tätä aikaa määrittävää kulmaa. Puolen vuoden sisäänkö ymmärretään, mikä on merkityksellistä, ja mikä on tuo kulman tuoma iso muutos?

moon_sun_wHybrid pimennyksen dualistinen luonne on mietityttänyt minua kovasti. Mitä merkitsee se, että pimennys näyttäytyy toisaalla rengasmaisena, toisaalla täydellisenä? Vaihtoehdot tuntuvat kasvavan asioissa, joita tämä pimennys nostaa esiin. Myös omia karttojanne miettiessä voi olla nyt entistä enemmän syytä laajentaa astrologista symboliikkaa, joilla pimennyksen teemoja kuvataan. Skorpioni on muutoinkin harvinaisen rikas merkki, ja siksi toteutumisen mahdollisuuksia on nyt olemassa vähintäänkin kaksinkertaisesti. (Kuvan nappasin kaverin FB jaosta, sillä se kuvastaa mielestäni loistavasti pimennyksen kaksittaisuutta)

Hybridpimennyksen ja Uuden Kuun Saabinen symboli on Suurlähetystön juhlat. Tässähän pokkuroidaan arvojärjestyksessä, omaa auktoriteettiä osoittaen? Vaikka tilaisuus olisi juhla, hauskanpitoa se ei ole, vaan osoituksia omasta voimasta, poliittista peliä ja strategoitten luomista. Näennäisen sulavasti mutta tietyn kaavan mukaisesti järjestelemme ja suunnittelemme paikkaamme tulevaisuudessa. En voi sille mitään, että mielikuvani on ennemmin valheellisuus ja skorpionimainen juoniminen, eikä uuden uljaan aikakauden alku.

Toivotan kaikille tarkkanäköistä ja syvälle pureutuvaa pimennystä ja Uuden skorpionikuun aikaa!

Avainsanat: , , ,

4 vastausta to “Kahdella tavalla pimenemistä”

 1. Kuukissa Says:

  Pimennys osuu juuri Asc:lleni ja neptunukselleni. Olenkin nyt jännännyt mitä tämäkin tuo kun vuosia on tässä ollut sen verran rankkaa. Pitäisi tehdä suuriakin päätöksiä ja muutoksia, mutta kun en löydä sopivaa ratkaisua 😦 Haluaisin ”pelastaa” itseni muiden juonitteluilta ja pelaamiselta sekä aloittaa jotakin uutta, mutta onko se mahdollista? Neptunuskin sahaa Ic:lläni, joten sekin on mukana tässä sopassa. Epätoivoiselta tämä kamppailu tuntuu. Haluaisin löytää oikean ratkaisun nopeasti, mutta miksi en nää sitä vai olenko niin puupää, etten tajua sitä?

 2. Kaija Says:

  15 astetta skorpionia Dc:lläni ja Neptunus vieressä 17 asteessa. Saturnuskin tuntuu vaikuttavan….

 3. Orvokki Says:

  Mulla on 9. huoneen kärki 11’54 Skorpionissa. Katsotaanko tämän pimennyksen olevan 8. vai 9. huoneen puolella?

 4. Anne Laine Says:

  Kuukissalle tiedoksi, että samoin täällä! Asc on 3 astetta skorpparia ja Neptunus 2 astetta, noususolmu on 28astetta vaakaa, joten en tiedä osuuko se tähän? Neppari tosin on 12.huoneen puolella. Mutta minua odotuttaa kovasti 10.11. koska luin sen olevan voimallinen energiapäivä, kun Merkurius lähtee silloin liikkeelle 2 asteessa skorpparia ja tekee kolmion tr. Neptunukselle. Minulla on valtavasti osumia silloin tarkasti ja odotankin mitä entisen elämän taitoa silloin pintaan putkahtaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: