Kulmasta kiinni

busybook_vintageAvataanko Taikablogin puuhakirjasta itsetuntemuksen lisätehtäväsivu? Joskus oman kartan pelkkä tekninen tarkastelu saattaa paljastaa jotakin, mikä auttaa huomaamaan itsessä piirteitä, joita ei itse tunnista olemuksessaan kovin selkeästi. Meillä on usein vankka näkemys omasta kartasta, ja hyvä niin. Tunnemme ja tiedämme itsemme. Mutta jos kasvaa haluamme, täytyisi nähdä myös osatekijöitä, jotka eivät ole niin ilmeisesti esillä, mutta ne kuitenkin ovat olemassa.

Nyt voisimme laittaa planeettojen väliset kulmat harjoituksen alle. Jotta villakoiran ydin löytyisi edes jotenkin, kannattaa pysyä vain niissä pääaspekteissa, eli katsotaan kartalta vain yhtymä, sekstiili, neliö, kolmio ja oppositio. Minä laskin mukaan myös karttani ainukaisen kvinkunssin, ja voitte omalla kohdallanne päättää, onko jokin pienemmistä kulmista niin tärkeä, että sitä ei kannata sivuuttaa.

Ynnätkää planeettojen tekemät ja saamat kulmat eli aspektit jokaisen planeetan kohdalta (ei varmaankaan kannata ottaa mukaan asteroideja eikä akseleita, pysytellään vaan planeettaenergioiden tasolla). Löytyykö kartalta planeetta, joka saa eniten kulmia? Sellainen planeetta on kaikkein aktiivisin kartalla, ja planeetan maailma pääsee ”levittäytymään” olemuksessanne kaikkein voimakkaimmin. Tässä kohdin kannattaa tuumia hetki, oliko löydös itsestäänselvä vai yllätys. Jos kaikkein aktiivisinta planeettaansa ei tiedosta, se saattaa näkyä olemuksessa alitajuisella tasolla. Tätäkään en haluaisi tuomita, että alitajuisuus olisi aina pahasta. Meillä voi käydä tuuria, että planeettaa toteuttaa kuitenkin kivasti. Jos planeetan keskeisyyden tiedostaa, voisi kenties saavuttaa vielä vähän enemmän ja parempaa.

Minulle oikeastaan kävi juuri noin, että kaikkein aktiivisin karttani tekijä yllätti itseni. Tähän voisi lisätä muutaman hymynaaman ja itseironisen naurahduksen. Olen ihan takuuvarmasti laskenut kulmat ennenkin, mutta en ole kunnolla sisäistänyt asiaa. Ei ole kovinkaan kauaa siitä, kun taivastelin oman Kuuni hallitsevuutta ajatuksissani ja olemisessa. Olisin voinut katsella ihan vaan yksinkertaisesti aspektitaulukkoa, että Kuuhan se siellä kurkottelee kulmiin kaikkein useimmin, ja kun kyse on ydintekijästä kartalla, tuntuu vastaavuus moninkertaisesti. Tämä oli kuitenkin oikein hyvä muistutus, sillä Kuu on ollut ikään kuin hukassa eli liian alitajuinen minussa. Monet jo tietävätkin, ettei ole kauaa, sillä Kuuta on alettu työstää oikein urakalla. Intuition ja tunnelmien mukaan mennään, mutta varsin usein arjen tasolla.

sun_yJos Aurinko tulee aktiivisimmaksi, mielestäni tämä viittaa mahdolliseen persoonan eheyteen, kun tahto ja minuus ovat kokonaisvaltaisesti esillä. Merkuriuksen keskeisyys voisi olla mukavaa, silloin voisi olla itsellä hyvä tuntuma mitä on tekeillä kun sisimmän viestit kulkevat vikkelään. Venuksen keskeisyyden voisi kuvitella näkyvän sosiaalisuutena, mutta kertokaa te kenen Venus on se aktiivisin tekijä, millä muilla tavoin planeetta ilmenee? Onko keskeinen Mars aina jonkinverran ärhäkkä, vai onko tällainen ihminen vain alati liikkeellä? Kuka löytää kartaltaan keskeisimmäksi jonkun hitaammista planeetoista – ja miten se näkyy?

Mikä planeetta teidän kartallanne on aktiivisimmin mukana menossa? Kannattaa myös hetki analysoida kulmien luonnetta, ovatko ne kovia vai pehmeitä. Jos olette itsellenne mahdollisimman rehellisiä, miten tarkkaan tiedostatte aktiivisimman planeetan toimivuuden? Pääseekö tällainen planeetta esille myös tavoilla, jotka voisi luokitella tuon planeetan varjopuoliin?

Avainsanat:

14 vastausta to “Kulmasta kiinni”

 1. Jupiterintyttö Says:

  Neptunus. Ykkösessä, ja neliössä siihen sun tähän. Olen tiennyt Neptunukseni, mutta vain vasta noin kuukausi takaperin se yllätti minut sen osalta, että miten hämärän peitossa voinkaan olla oman itseni ja käytökseni suhteen!
  Mutta yllättäin yhdeksällä aspektilla Neptunus sai tasaveroiseksi kaverikseen Kuun. Joo, tiesinkin… mutta tuli kuitenkin yllärinä. Kuulla vähän ystävällisemmät kulmat, mutta pari neliötä silläkin. Mutta juuri Neptunus ja Mars energiat ovat haasteeni. Nii että löytää tasapaino, sata lasissa, vai ei ollenkaan?kelluakko vain päänsä sisällä, vai tehdä aivan liikaa ja liiallisella volyymilla? MITÄ siinä välissä on?!
  Ja niin, ne tunteet ja niiden säätely, sepäs se. Neptunus ja Kuu…lilluti lillu, syvissä vesissä se kellu….tosin nyt täytyy sanoa, että lopultakin onneksi kuu on oinaskuu, osana stelliumia, ei tule pelkästä lillunnasta mitään 🙂

  • Tarja Says:

   Hauska kommentti, vaikka minun varmaan pitäisi ottaa kauhean tosissani. Aika tuulella käyvää menoa tuollainen Nep-Kuu johdattamana on. On siinäkin mahdollisuutensa, kun ne tiedostaa, mutta helppo ja itsestäänselvä ei karttasi varmaankaan ole.

 2. Susan Says:

  Kun ottaa astro.comissa karttaan 50% orbilla, kun muuten siinä on 150% alkaa löytymään oikeat tarkat aspektit. Tässä huomasin, että Uranus,Pluto yhtymäni ysi huoneessa liki keskitaivasta, saa eniten osumaa. Neliön Jupiterilta ja Saturnukselta, Cheironilta oppositiota. Siinä se. Ei muuta. (Aurinko/Merkurius yhtymäni tykittää aspektia myös, mutta kvinkunsissa ja se ei ollut pääaspekti)

  Eli suurimmat ongelmani on oman aikakauteni ongelmat ja eivät sivua muuten, kun 9 huoneen teemalla. Ja siksi olen tässä samaisessa jooga, astrologia,henkiset liikkeet, henkiparantamiset hässäkässä mukana….siis olen kolunut näitä teemoja elämässäni paljon ja tullut tulokseen, että hyvin vähän minulle. Mieluiten jalat maassa.
  Jooga ja meditointi on hyväksi mielelle, jos joskus malttaisin aloittaa(jatkaa) harrastuksen. Astrologia kiinnostaa eniten ehkä tästä henkisen kasvun asioista. Ja mielen hallinta, intuitio.

  Eli vähällä pääsen, jos aspektitykitystä seuraa tältä kantilta. Kuu saa ”vain” Jupiterilta sekstiilin ja Neptunukseltaa neliön…..tällä asemalla kuitenkin on henkilökohtainen vaikutus ja vahva sellainen.

  • Tarja Says:

   Saan sinun Jupiterillesi eniten kulmia, minun silmääni se tuntuu aktiivisimmalta. Sata lasissa eteenpäin kun nousukin on jouskarissa. Ehkä tuosta kumpuaa se suurten juttujen tavoittelu, korkeampi henkisyys, mutta myös kärsimättömyys.

   • Susan Says:

    Au/Me on 16 astetta ja Jupiter 21…minusta orbi on jo tosi väljä….mutta katsotko sinä henkilökohtaisten planeettojen orbeja väljempinä? Siinä mielessä silloin Jupiter on aktiivisimmillaan, muutenhan siihen ei tuu tiukkaa osumaa, kun Kuulta. Sitten ollaan jo 3 ja 4 orbin väljyydessä Plutoon ja Uranukseen…Au/Me on jo 5 orbia kauempana

 3. PirjA Says:

  Minulla on kolme ns tasavahvaa: Merkurius, Venus ja Pluto, kaikilla kuusi aspektia, mutta Plutolla on tarkimmat kulmat! Pluto on siis voimakkain planeettani, eikä se tullut yllätyksenä, todellakaan. Onhan se yhtymäketjussa keskimmäisin planeetta, jos otetaan myös asteroidit mukaan ja myös ns scout-planeetta sijaiten Auringon ja sisäplaneettojen välissä. Itse asiassa tulee seitsämäs aspekti, yhtymä Aurinkoon on 12 asteen orbin sisällä.

  Eniten Pluto tuo minulle sisäistä voimaa ja monet kovatkin kokemukset ovat vain vahvistaneet. Etsin aina vastausta syvemmältä tasolta, enkä usko ensimmäistä tasoa. Tosin tietyt ensivaikutelmat tuntuvat tulevan jostain ”rajan takaa”, ja niihin taas on pakko luottaa. Tiedän asioita, tietämättä, mistä se tieto tulee, sitä on vaikea selittää. Monesti olen ollut ”leelian lepotuolina” ja kuunnellut huolia ja autan mielelläni, jos toinen myös haluaa edetä, kenenkään yksityiseksi kaatopaikaksi en rupea.

  • Tarja Says:

   Pluton psyykkisyys näyttäisi korostuvan sinulla? Taitaa kysyä aika paljon sisäistä vahvuutta että Pluto toimii aktiivisesti, ja eipä näitä kaikille kartoille anneta.

   • PirjA Says:

    Tuohon aika vaikea vastata, kun mitään keskivertoa ei ole asetettu, enkä osaa puhua kuin omasta puolestani, ei ole nyt jakaa kokemuksia ”jonakin toisena olemisesta”. 😉 Mutta vaativa on tämäkin asetelma, itseään ei päästä helpolla, kun lopuksi paljas totuus vain merkitsee jotain.

 4. archer Says:

  jonkinverran ärhäkkä mars ilmoittautuu 🙂
  7 pääaspektia planeettoihin on jo kyllä hurja saavutus kartaltani jos pitää orbin pienenä, en ole ajatellut asiaa tältä kantilta. laskin kvinkunssin mukaan kun on mm. nousun ja laskun hallitsijoiden keskinäinen aspekti, olennaista sanoisin. täysin yllätys marsin vahvuus ei ollut, onhan omassa merkissään ilonsa huoneessa, 0’05 orbilla kolmiossa aurinkoon ja laskumerkin hallitsija. mutta nyt ymmärrän paremmin miksi minulle on ollut niin vaikea ajatus luovuttaa laskumerkin ominaisuudet muiden käyttöön, kun koen enemmän olevani itse dc kuin että muut toimittaisivat oinaan virkaa elämässäni. ihan uteliaisuudesta katsoin myös asteroidien kanssa ja niin vain mars edelleen piti pintansa, chiron hävisi yhdellä aspektilla. kuulen usein muilta ihmisiltä kommenttia piirteistäni jotka sopivat karttani marsiin joten ei tuo taida mitenkään päin piilossa toimia 😀 tunnistan itsessäni marsin hyviä kuin myös niitä huonoja puolia, onhan se aika pitelemätön ärsytettynä. mars tekee sekä kovia, haastavia neliöitä että pehmentäviä kolmioita mutta on selkeästi aktiivisempi kuin sitten vaikka se nousun hallitsija venus, jota useat ohjelmat tarjoavat vahvimmaksi planeetaksi.

  • Tarja Says:

   Juu, kun muutoinkin toiminnallinen planeetta on aktiivisin, eihän sellainen voi olla näkymättä. Kiitos kun kommentoit, vastauksesi antoi ajateltavaa, kun tuo yleinen planeettojen keskinöinen dynamiikka niin kovasti kiinnostaa. Karttadatojen tekniikka ei aina ole teknisyydessään se viimeinen sana, ihmisen omaa kokemusta pitää kuunnella myös.

 5. Lila Patrikainen Says:

  Lasketaanko Chiron? Se tekee eniten pääkulmia, 5 kpl. Kartaltani löytyy kyllä pikkukulmiakin runsain mitoin ja jos ne lasketaan, niin sitten Merkurius ja Pluto tulevat tasavahvoiksi. Merkuriuksen merkitys nousee tietysti muutenkin isohkoksi, koska Aurinko on Kaksosissa.

  Merkuriuksen neliö Saturnukselle on aiheuttanut omat ongelmansa, mutta niistä on päästy pitkälti yli. Pluto on taas ollut ajoittain hyvinkin hallitseva elämässäni ja olen herkkä sen transiiteille. Chiron? En ole kovin paljon käyttänyt aikaani sen tutkimiseen, vaikka se on kartallani 10. huoneessa ja suurkolmion osa.

  • Tarja Says:

   Toiset painottavat Chironia, itse teen sitä vastavirtaan aina vaan vähemmän. Mielestäni planeetat ovat ne olennaisimmat tekijät, ja niistäkin seitsemän ensimmäistä. Mutta katsantoja on monenlaisia, itsestään ne vastaukset löytyvät. Merkurius tuntuisi jotenkin sopivan sinuun, monenlaiseen tietojen järjestelijään.

 6. A. Says:

  Saturnus ja Uranus ovat tasavahvat viisine pääaspekteineen. Uranuksen kapinallisuuden ja äkkiväärät pikaliikkeet kyllä tunnistan, mutta Saturnus on vaikeampi. Ankaruutta ja vakavuutta, ehkä joo.

  Jos orbia tiukentaa, kuu on mm. kolmine kolmioineen vahvin planeetta, eivätkä ulkoplaneetat enää nouse esiin.

 7. Riikka Says:

  Auringolla näyttäis olevan eniten kulmia (5). Itse en tätä kyllä tunnista vaan juuri jonain edellisenä päivänä näiden blogitekstien pohjalta pohdin kuinka vakan alla pidänkään leijona-aurinkoni energiaa. Kyllä se vois mun mielestä enemmän näkyä. Ei se jotenkaan ole yhtään se ominaisuus mikä minusta ensimmäisenä tunnistetaan. Huuli pyöreenä jään siis tänne ihmettelemään mikä mua oikeen vaivaa 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: