Ankaran talven Venus-merkit

cap_vintVenus siirtyy tänään 5. marraskuuta kauriiseen, ja täällä sitten ollaankin tavallista pidempi siivu, sillä Venuksen perääntymisjakso osuu nyt kauriin merkkiin. Merkinvaihto on käsillä aamupäivällä joitakin minuutteja ennen yhtätoista. Koska Venus kulkee nyt iltatähtenä ja merkinvaihdon aika osuu Auringon nousun jälkeen, on helppo päätellä, että Venus on merkinvaihdossaan vielä horisontin alla. Ensimmäinen huone on planeetan vastahuone, ja olkoon tämä hankaus epämukavalla alueella pieni vinkki siitä, mitä tuleman pitää.

Jos muistatte aikaisemmasta jouskarin merkin esittelystä, kulkee Venus parhaillaan ratatasossaan korkealla, kuin äärirajoilla, eli se on OOB tilassa. Kauriin merkin ensimmäiset asteet ovat juuri tätä kaikkein korkeimmalle kurkottamisen aluetta, ja siksi merkinvaihdos voi käydä erikoisissa tai ristiriitaisissa tunnelmissa Venuksen osalta. Kauriin merkin ilmaiseminen aivan tyypillisimpään tapaansa ei mahdollisesti ole nyt Venuksen tie, koska se kurkottaa korkeammalle, aivan kuin näkisi tilanteen eritavoin kuin yleensä. OOB kulkua jatkuu vielä monta astetta kauriinkin puolella, enimmät puolet merkkiä aina 24°57’ saakka, 7. joulukuuta aamuyölle asti. Usein nämä tavallista pidemmät ja korkeammalle ulottuvat OOB jaksot liittyvät perääntymisjaksoihin, ja niin tälläkin kerralla. Noin neljä astetta edettyään OOB pompun jälkeen Venus pysähtyy ja alkaa perääntymisjakso.

Mutta mietitään sitä ennen vielä tovi Venusta kauriissa ylipäätään. Tämän pitäisi olla aikaa, missä kunnollisuus, tavoitteellisuus ja pitkällisyys leimaavat Venuksen hallitsemia elämänalueita, esimerkiksi rakkauden ja ystävyyden tunnetta, sosiaalisuutta, mielihyvän kokemuksia, naiseuden tunnetta, arvomaailmaa ja talousasioita. Tällä kerralla Venus joutuu paljon tiukemmille kauriissa kuin tavanomaisissa kierroissaan, koska sillä on paljon tehtävää ja erikoisuuksia niskassaan. OOB tilan ilmentäminen voi olla kauriissa tuloksellisempaa, sillä jos vertaa käytyyn jousimiehen jaksoon, nyt otetaan tosissaan ja pyritään järkeviin ratkaisuihin. Kauriin merkkiin liittyy hyötyajattelu, ja tätä voi kukin miettiä, kannattaisiko poikkeuksellisen Venuksen sävyttämän ajan alla tehdä planeettaenergialla jotakin merkittävää.

the_birth_of_venusVenus kulkee miltei koko kauriin merkin läpi ennen kuin malttaa kääntyä, ja pysähdyksen korostunut aika ajoittuu 21. – 22. joulukuulle. Venus on tällöin 28°58’ kauriissa, mistä lähtee perääntymään. Perääntymisjakson kaikkein tärkein huippukohta on 11. tammikuuta, jolloin Venus kohtaa perääntyessään Auringon, eli syntyy Uusi Venus 21°11’ kauriissa. Kohtaamisessa Venus muuttuu iltatähdestä aamutähdeksi, mutta koska se on lähellä Aurinkoa, jää tämä salaperäisyyden varjoon, sillä Venus on tovin näkymättömissä Auringon kirkkaudessa. Kauriin teemat antavat sävynsä tulevalle Venuksen ajalle, vaikka se sitten myöhemmin pääseekin muuttamaan merkkiään.

Perääntyvän planeetan ajatellaan kohdistavan energiansa sisäänpäin, ja siksi Venuksen työ joulusta tammikuun loppuun saakka on tarkastella sen teemoja itsessä kauriin merkin sävyttäminä. Usein tämä tarkoittaa käytännössä uudelleenarviointien aikaa. Käytännön tasolla saattaa suurennuslasin alle joutua kuluttaminen ja rahankäyttö ylipäätään. Tämä voi tulla myös mielihyvän ja mukavuuden tuntojen kautta siten, että itse valitaan mieluummin karumpi tai laadukkaalla tavalla kestävämpi vaihtoehto, turhasta luksusesta luopuen. Arvomaailman muokkaamisen eteen saattavat joutua useat, ja valintoja koetetaan perustella järkisyillä. Joidenkin seikkojen tarkistamista ja muuttamista vaativat varmaan sosiaaliset suhteetkin. Toivoa sopii, että prosessit mahdollistaisivat rakkauden suhteen entistä pysyvämmät tilanteet, mutta silti kyseessä saattaa olla lopullisen luopumisen aikakin. Venus kauriissa, etenkin perääntyvänä, on aina jollakin tasolla yksinäisyyden symboli, mutta tämä voi olla yhtä hyvin laatuaikaa minuuden kanssa.

Perääntyvän Venuksen kulkua kannattaa miettiä oman kartan kautta, sillä syntymäkartan Venus määrittää paljon. Jos kauriin retroileva Venus ei tule antamaan kulmia oman kartan Venukselle, voi katsoa mitä kartan aluetta se nyt sahaa edestakaisin. Esimerkiksi monille kaurisnousuisille olettaisin tämän jakson merkitsevän oman asenteen ja sen myötä arvomaailman tarkistamisen ajanjaksoa.

Jos oman kartan Venus sattuu sijaitsemaan myös kauriissa, on tulossa Venuksen paluu. Aluksi sinne miltei 25 asteeseen saakka paluu tulee OOB Venuksena, ja tämä erikoinen Venus jää paluukarttaan voimaan heille, joiden oman kartan Venus on ennen 13°33’ kaurista. Jos taas Venus sijaitsee tällä välillä, jossa Venus perääntyy, tulevat paluut kolmen sarjana, joista viimeisin jää pidemmäksi ajaksi voimaan. Näissä ensi vuoden puolella tulevissa paluissaan Venus ei enää ole kallistuskulmassaan korkea, ja silloin saadaan tavallisen säällisiä, peruskunnollisia Venuksia voimaan.

capricorn_ladyVenus matkaa luonteeltaan tiukassa, kurinalaisessa ja ankarassa kauriissa aina maaliskuun 5. päivään saakka. Voimme ajatella, että tuleva talvi olisi Venuksen osalta aika kurja, sillä kauriin ilmasto ei vastaa sitä, missä Venus mieluiten kulkee. Toisaalta, annetaan kauriille mahdollisuus osoittaa rakentavuutensa. Se on kuitenkin feminiininen merkki, ja siltä osin vastaa Venuksen maailmaa jopa paremmin kuin esimerkiksi tulen polttavuus oinaassa, leijonassa ja jousimiehessä. Ehkäpä Venus löytää sen kauriin kalanpyrstön, ja taiteellinen luovuus saa konkreettiset muodot?

Tarpeellista Venusaikaa kaikille kauriissa!

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Ankaran talven Venus-merkit”

 1. Susan Says:

  No tämä eneteilee meidän perheelle jo hyvää tiukkaa kuntokuuria!
  Juuri eilen kävimme ostamassa kuntoilutaljat ja tänään porataan kattoon, ostettiin ihan kaikille omat.

  Siis meillä on Kauris ja Rapupojat vielä kotona.

  Kaurispojalla on 10 astetta kaurista 3 huoneen kärki ja siitä alkaakin sitten venuksen tykitys pitkään ja hartaasti planeettoihin :
  Uranus,Aurinko, Neptunus ja Kuu, tässä järjestyksessä. Ensin Venuksen ottaa vastaan kuitenkin yläsolmu, ennen planeettarimpsua.
  Hänellä on varmasti tulossa uudenlaisia ihmissuhdekuvioita.

  Toisella pojalla on 4 huoneessa Uranus, Neptunus, Saturnus kauriissa ja täältä oppositiota 10 huoneeseen Chiron, Jupiter, Aurinko ravussa kuvioon….eli kehon muokkaus on varmasti ykkössialla. Hänhän tätä kuntoiluvälineen ostoa suositteli.

  Minulla Venus tulee kakkoshuoneeseen ja siinä sitä omaa arvomaailmaa ja minäkuvaa saakin sitten tutkia. Ja luulen että tälläkertaa otetaan kuntoilun kannalta. Kesän pyöräilykelit on jo hieman takana ja jotain oli keksittävä.
  Mutta mitä rahamaailmaani tulee… Joulukuussa vanhenee yritysvelat, jotka tuli selkävammani myötä ja alkaa uusi aika tämänkin suhteen.
  Osui ja upposi Venuksen ylitys….yleensä en ole paljoa huomannut Venuksen vaikutuksia, mutta tälläkertaa jotain tapahtuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: